CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím všem a přeji pěkný víkendový večer,

píšu vzhledem k pár drobným chybám nebo odlišnostem, které jsem objevil od středy na aktualizovaných vectronech, tady jsou mé poznatky:

1. Přední stejnosměrný sběrač - na předním sběrači stejnosměrného systému chybí zřejmě držák lyžiny, při zvednutí jde vidět modelový nedostatek, šlo by s tím něco udělat ? Popřípadě mám něco špatně ?
Open Rails 2025-09-02 10-31-18.jpeg

2. Masky a nové nastavení světel - je to moc fajn, volení světel "přes dispej", líbí se mi masky světel, jsou boží, jen dalo by se stejně tak jako v reálu zhasnout a nebo rozsvítit navolené návěstní osvětlení stejným přepínačem jako se rozsvěcují jednotlivé polohy reflektoru, tedy klávesou H ? V reálu se také navolí návěstní znaky ale osvětlení se zapne až při rozsvícení přes ovládání světel a reflektorů...

3. Displej na druhém stanovišti - Při přechodu na druhé stanoviště a na něm v záložce funkce na displeji chci přepnout na automatické ovládání sběračů, no když kliknu na záložku auto, dostanu se do volby napájecích systémů a sběrače zůstanou oba nahoře...

Jde o drobné chyby nebo odlišnosti, jinak je jízda s těmito stroji velice fajn, jsou opravdu parádně vylazené... Děkuji moc i za tyto moderní stroje...

Všem děkuji za snahu a přeji týmu ORCZSK další a další spokojené hráče...

Hezký zbytek soboty všem, Macis

V posledních dnech jsem si hrál s fyzikou chování vzduchu hlavně co se týče loosecon vozů. Pro tyto vozy se normálně fyzika vzduchu nepočítá za účelem snížení zátěže procesoru a to stále platí. Ale nyní po napojení lokomotivy na odstavené loosecon vozy uvidíte to, že při počtu 4 a více odstavených vozů budou smysluplně propojené hadicemi a kohouty uzavřené z obou stran. Také při nafoukání vzduchu do loosecon vozů budou držet tlak i po odpojení. Tedy záleží na stavu kohoutů a hadic mezi nimy. Pokud je rozpojíte a přitom vnější kohout zůstane otevřený, vzduch unikne a loosecon vozy se patřičně zabrzdí. Tento stav si pak pamatují. Přidal jsem také zvukový efekt prudce unikajícího vzduchu z potrubí při otevření kohoutu nebo přetržení hadice. Je krásně poznat, ze kterého vozu vzduch uniká. Schválně zkuste. :)

1. Přední stejnosměrný sběrač - na předním sběrači stejnosměrného systému chybí zřejmě držák lyžiny, při zvednutí jde vidět modelový nedostatek, šlo by s tím něco udělat ? Popřípadě mám něco špatně ?
Niekde mám na to opravu, potom som si to neskôr všimol. Dopošlem DoDovi, poprípade hodím to niekam na stiahnutie, kedy netuším, málo času veľa práce..

V posledních dnech jsem si hrál s fyzikou chování vzduchu hlavně co se týče loosecon vozů. Pro tyto vozy se normálně fyzika vzduchu nepočítá za účelem snížení zátěže procesoru a to stále platí. Ale nyní po napojení lokomotivy na odstavené loosecon vozy uvidíte to, že při počtu 4 a více odstavených vozů budou smysluplně propojené hadicemi a kohouty uzavřené z obou stran. Také při nafoukání vzduchu do loosecon vozů budou držet tlak i po odpojení. Tedy záleží na stavu kohoutů a hadic mezi nimy. Pokud je rozpojíte a přitom vnější kohout zůstane otevřený, vzduch unikne a loosecon vozy se patřičně zabrzdí. Tento stav si pak pamatují. Přidal jsem také zvukový efekt prudce unikajícího vzduchu z potrubí při otevření kohoutu nebo přetržení hadice. Je krásně poznat, ze kterého vozu vzduch uniká. Schválně zkuste. :)
V aktuálnej verzii pri 7 vozňovom LC boli hadice medzi vozmi rozpojené a koncové kohúty na krajných vozňoch otvorené.

V aktuálnej verzii pri 7 vozňovom LC boli hadice medzi vozmi rozpojené a koncové kohúty na krajných vozňoch otvorené.
JJ... Tohle je jak z válečného filmu, kdy partyzáni nařezávali hadice, aby byl vlak nefunkční...:-)
Sorry za OT. Nedalo mi to, zrovna jsem na jeden takový film koukal...

Jak si vložil loosecon? Naházel si vozy po jednom za sebe? Nebo si nejdříve vytvořil consist s vozy a ten si vložil?

Keď dám vozy po jednom. za sebou, tak to predsa bude 7 samostatných nespojených vozňov :)
Nie ,normálne som mal v spravený LC 7 vozňov v editore. Spriahadla boli spojené, hadice nie.

Icik má na mysli, jestli jsi prvně udělal consist, a ten umístil v editoru do aktivity, nebo jsi jej skládal v editoru aktivit pro MSTS. Ale dle mne by měl být výsledek stejný. Tam nesmí být rozdíl.

LC som robil v TSRE CB. Tak to robím vždy. Doteraz to bolo OK, išiel som znova staršiu aktivitu. Aktivity robím v MSTS AE.

Malá porucha se vloudila do 810: přestala mi jít plynule dávkovat BP, pro každé průběžné snížení účinku nutné zcela odbrzdit a potom naplnit potřebným tlakem.
.....
A teď dostanu asi sekec, protože jsem byl jeden z těch, co to chtěli, ale 1.) při zavírání dveří zhasíná kontrolka otevření ihned po přepnutí tlačítka do polohy zavřeno, ne až po dovření dveří, jak to bylo dříve, a za 2.) zmizelo typické "pšouknutí" po odjištění dveří. Ehm, šlo by s tím něco udělat? V případě č.2 třeba o vteřinu opožděným otevíráním dveří, než se přehraje odjištění a potom nastane otevření fiktivním pasažérem?:confused: Tak teď tedy do mě...

@Icik
Ahoj, proč se mi v dynamickém počasí neblýská a nehřmí? Léto trať BP, moje dynamické počasí, ale netuším, kde je chyba?
bouřka.jpg

Počasí bouřky výseč:
Kód:
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 40 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2000-2015 plne zatazeno" )
                Time ( 5400 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 1.0 900 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 41 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2010-2025 silny dest" )
                Time ( 6000 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 1.000 900 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 42 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2030-2040 mlha do dest" )
                Time ( 7200 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 2600 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 43 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2110-2120 konec mlha" )
                Time ( 9600 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 12000 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 44 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2115-2125 konec dest" )
                Time ( 9900 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 45 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2125-2135 polojasno" )
                Time ( 10500 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.4 600 )
                )

Malá porucha se vloudila do 810: přestala mi jít plynule dávkovat BP, pro každé průběžné snížení účinku nutné zcela odbrzdit a potom naplnit potřebným tlakem.
.....
A teď dostanu asi sekec, protože jsem byl jeden z těch, co to chtěli, ale 1.) při zavírání dveří zhasíná kontrolka otevření ihned po přepnutí tlačítka do polohy zavřeno, ne až po dovření dveří, jak to bylo dříve, a za 2.) zmizelo typické "pšouknutí" po odjištění dveří. Ehm, šlo by s tím něco udělat? V případě č.2 třeba o vteřinu opožděným otevíráním dveří, než se přehraje odjištění a potom nastane otevření fiktivním pasažérem?:confused: Tak teď tedy do mě...
Čoveče, co ty si tam děláš za bordel. Do těchto věcí se vůbec nehrabalo a fungují jak mají. Ta kontrolka je blokace zámku dveří. Nesignalizuje otevření dveří.

@Icik
Ahoj, proč se mi v dynamickém počasí neblýská a nehřmí? Léto trať BP, moje dynamické počasí, ale netuším, kde je chyba?
Zobrazit přílohu 44295

Počasí bouřky výseč:
Kód:
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 40 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2000-2015 plne zatazeno" )
                Time ( 5400 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 1.0 900 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 41 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2010-2025 silny dest" )
                Time ( 6000 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 1.000 900 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 42 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2030-2040 mlha do dest" )
                Time ( 7200 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 2600 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 43 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2110-2120 konec mlha" )
                Time ( 9600 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 12000 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 44 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2115-2125 konec dest" )
                Time ( 9900 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0 600 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 45 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "2125-2135 polojasno" )
                Time ( 10500 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.4 600 )
                )
Zapiš si do deníčku, že intenzita srážek musí být větší než hodnota 0,6. :)

LC som robil v TSRE CB. Tak to robím vždy. Doteraz to bolo OK, išiel som znova staršiu aktivitu. Aktivity robím v MSTS AE.
Jaké doteraz to bolo ok? Co si mám pod tím představit? Inicializace loosecon ohledně kohoutů a hadic začíná v tom momentě, kdy se hráč těchto vozů svým vlakem dotkne. Takže pokud to zkoušíš na nahrané pozici z dřívějška a už si s vozy manipuloval, tak ta inicializace po novém už neproběhne.

Back
Nahoře