Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
A tím pádem v TSRE5 vůbec nemám kontrolu, kam to mám vlastně nalinkováno. Ta čísla jsou vlastně čísla hrotu výhybek. A pokud mám dva linky na téže výhybce, tak to zobrazené zelené číslo je u každého linku stejné. Pak opět jediná kontrola, kam to mám nalinkováno je opět MSTS editor.

To je divný, Musí to jít, neznám slovo "nejde". Všechno jde, jen malé děti se musí občas nosit.

Dobré ráno, já v tom Vašem linkování vidím nějaký chaos. Při linkování angličanů je třeba mít zapnutý 3d kurzor (View/3D Pointer). Pokud chci linkovat na angličanovi vpravo (obrázek 1), musím kliknout myší do místa jakoby na pravou stranu pražců, kde ukazuje zelená šipka (3d kurzor je ta zvýrazněná svislá žlutá čára). Pak se mi objeví link zeleně vyznačený. Při linkování rovně (obrázek 2) musím kliknout na levou stranu pražců. Tady je jediné nebezpečí, že kliknu příliš vlevo a aktivuji sousední kolej (37222). Snad Vám to pomůže s linkováním angličanů. S pozdravemk PZ, Olomouc.

Přílohy

• link1.jpg
    link1.jpg
    143.5 KB · Zobrazeno: 16
  • link2.jpg
    link2.jpg
    143.8 KB · Zobrazeno: 16
Linkovat musíš angličana kousek za červenou tyčí a vždy šikovně, nejlépe kurzorem k vnitřní kolejnici. Nesmíš to udělat dál, než je polovina úseku angličanu

Dnes, když jsem jenom v módu relaxování, tak opravdu jen tak ze srandy a ze zvědavosti jsem si vygeneroval pokračování lokálky ze Studence nahoru a byl jsem zvědav, kde bude Křižanov, který má v mé trati souřadnice těžce od oka, jak to vyšlo podle poloměrů oblouků. A výsledek mile překvapil. To by opravdu šlo. Ale stavět Velké Meziříčí ? Viadukty. Vše je proveditelné. Protože stále hledám zápletky pro aktivity a takový odklon z Křižanova do Havlbrodu přes Studenec? Pohledem na mapu, měl bych to možná o 500m delší. Ale on by šel trochu napřímit oblouk z Velkého Meziříčí a vyšlo by to přesně. Viz mapka, kde je vidět zhlaví Křižanova. A dál do Studence už v přesně vygenerovaném. Jenom trochu srovnat výškový rozdíl. Ale není to tak hrozné
Jenom nemám traťové podklady, protože s tímto úsekem se nepočítalo. Ale kdysi mi kdosi poslal výpis sklonů a poloměrů Okříšky - Znojmo a tam bylo více záložek a možná i tato trať. Musím pohledat.
StudenecKrizanov.JPG

Linkovat musíš angličana kousek za červenou tyčí a vždy šikovně
Necháme to na slezinu. Já to nyní akutně nepotřebuji, určitě minimálně rok angličana linkovat nebudu. :) Spíš mi vadí nemožnost linkování, když následuje výhybka proti hrotu. Tohle jsem už dávno vzdal.
Ale i tak děkuji.

Link_angličan.jpgLink_angličan_1.jpg

Ve vyznačeném prostoru šišojdů a obdélníků to je dobře. Pokud to uděláš dál než za polovinou Angličana, tak sice bude souhlasit číselný kód, ale bude přesně obráceně a systém je inteligent a ve finále to nezapíše a tedy neuloží.

Ale já tento model nemám, v BP je angličan složený z 5 dílů
Tenhle angličan je složený ze čtyř dílů, ale to vůbec nevadí, v pětidílném máš jenom jeden Kříž navíc. Linguvání je stejné, v podstatě jsou to pořád jen čtyři kusy výhybek vedle sebe a proti sobě vždy dvě levé dvě pravé, maximálně je uprostřed ještě Kříž. Víc se udělat nedá. Navíc se tady nedemonstruje model Angličanů, ale linkování. Takže když se trefíš do míst, která jsou vyznačená těmi červenými nesmysly, tak ti to nalinkovat půjde.
Věř mi, Taky jsem to chvíli trénoval

Tygy, nech to na slezinu, já to nyní řešit nepotřebuji a kdybych potřeboval, mám MSTS editor. Mě tohle zajímá jen informativně, jestli to vůbec jde. A asi jde.

Linkovat musíš angličana kousek za červenou tyčí a vždy šikovně, nejlépe kurzorem k vnitřní kolejnici. Nesmíš to udělat dál, než je polovina úseku angličanu
Spíše neznáš slovo "nejede", že jo? (hihihi)

Ale kdysi mi kdosi poslal výpis sklonů a poloměrů Okříšky - Znojmo
Hledal jsem dlouho po všech fleškách a discích a nakonec našel u sebe schované na OneDrive. Ale ve výpisu jsou jen sklony, nikoli poloměry oblouků. Ale to by mohlo stačit, protože poloměry se vydedukují z malůvky na terénu. Budou to jen omalovánky. Dlouhé oblouky jsou stejně šišojdy a musí se zprůměrovat.
Kdyby někdo měl aktuální TTP s rychlostmi i nákresy stanic budu rád. Budu preferovat současnost, pokud se tam nyní jezdí rychleji. Video existuje, tedy je to proveditelné, jak na to bude nálada. Tato propojka by šla využít i pro nějakou náhlou mimořádnost z Brna do Jihlavy.

Na tu jak zorganizuješ a všechny pozveš. Ale asi to bude opět někdy na začátku roku. Opět hotel Internacionál v akci.. :)
Zbyňku, nechci ti brát naděje, ale, že jsem byl u chystání sleziny přítomen od začátku, ta minulý rok a s Alcaponem jsme to prakticky probírali u kafe u mně doma a teď jsme besedovali znova, asi tě zklamem. Praha určitě zatím ne. Možná a to velmi možná Hradec Králové. Nechce se nám organizovat akci v místě, které máme 200 km od baráku a náklady jsou čím dál vyšší.

Plánky stanic jsou na známých stránkách.
Které já neznám. :) Ale i tak nějaké plánky mám, spíš to TTP. Také asi bude na známých stránkách, které já neznám. Asi jsem rozmazlený, protože pokaždé mi někdo potřebné vždy poslal. Ale tohle nebude žádná významná stavba, jen taková propojka.

Back
Nahoře