Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Teď jsem si všimnul že na jednom ze screenu, zrovna u blokového návěstidla trochu nesedí jeden kus svodidla, tak to ještě dorovnám, už to mám zapsaný mozečku

... "travičkovat"...
Ale jdeš na ten systém přijdu toho travičkování, to je, hlavně zatravnit nasep, to je umění. Padnou minimálně tři až čtyři modely trávy Na Úbočí Náspu, aby nebylo vidět, jak část modelu trávy levituje

Teď jsem si všimnul že na jednom ze screenu, zrovna u blokového návěstidla trochu nesedí jeden kus svodidla
A právě z těchto důvodů je dobré se tady na fóru "pochlubit" obrázky svých výtvorů. Já takto při zveřejňování obrázků objevil tolik chyb a nesrovnalostí, které bych jinak přehlédl.
Jinak v poslední mé aktualizaci trati mám nové modely těch betonových plotů. Můžeš použít. Stačí jen nahradit. Já na tyto šikmárny kdysi od PaV mám už alergii. Jenomže ten modelář houby viděl, tak je to omluvitelné. Ale i tak tenkrát rozhýbal MSTS scénu. Nikdo jiný české baráčky nemodeloval.

Tygy, ty to máš nějak divně nastavené úplně jako z jiné hry. Nevidím stíny na objektech a zemi a jas máš nastaven nejspíš výš než na 100%. Profil ReShade máš aktuální ode mě nebo upravovaný?

Vidíš ten obrovký rozdíl? Takhle to má vypadat.
RunActivity 2025-12-15 13-02-48.jpg

I bez stínů tam rozhodně nejsou žádné přepaly. Sice už to nevypadá tak plasticky, ale bez přepalů.

Zobrazit přílohu 45582
Dobrý den, připojuji se a i já mám přepaly a to ORCZSK aktualizuji pravidelně. ReShade jsem aktualizoval na aktuální verzi s do samotného nastavení nehrabu. Také si nezapínám stíny, protože mě rozčiluje, jak začne hučet notebook Každopádně fotka moc hezká.

ReShade vůbec neaktualizovat a použít nastavení OR_CZSK.ini, které má vše již nastaveno. Nejlepší celou složku s OR CZ/SK smazat a znovu stáhnout 1.9 a tu nechat aktualizovat.
Aha, tak to jsem nevěděl. Každopádně do samotného nastavení ve hře nehrabu.

I bez stínů tam rozhodně nejsou žádné přepaly. Sice už to nevypadá tak plasticky, ale bez přepalů.
Stíny Vypínám z důvodu toho, že to jedu na NTB, verzi jsem stáhl a instaloval zcela znovu někdy před týdnem, protože nedocházelo k automatickým aktualizacím. do Reshade se nemontuju, protože tomu nerozumím, takže jestli je něco v tomto směru default, tak je to zcela bez mého zásahu. Nastavení grafiky je na 90% denního jasu. Jdu ještě zkusit to jasné počasí, ať to vím.
Jinak jsem v SD souborech zkusil změnit u silnic hodnotu "ESD_Detail_Level" z nula na 7, protože zrovna ty silnice na konci Vaňova to tak mají a jsou v pohodě.
To jsem se ještě nekoukl od Děčína, Tam jsem je dával taky a tenkrát to bylo OK. Zlobí i opěrná zeď v UL Jih, a ta rozhodně neměla problém. teď při oblačnu je bok stěny zcela bílý a bez náznaku spárování kameniva, ale horní rantl zdi je šedý, jak by měl být i zbytek boční zdi. Stejně na tom jsou i chodníky, a to už jsi na ně upozorňoval někdy před měsícem.
Hodím sem screeny.

Tady náhledy, kvůli těžce tmavému terénu (terrain.ace) jsem speciálně přepsal texturu a ve fotoshopu zesvětlil, protože to nebylo koukatelné. Teď je z ní vypálená tráva, to odpovídá skutečnému stavu textury. To si vrátím nazpět. Ale na texturu zdi nikdo nesahal.
Podotýkám, že tohle je v režimu ZATAŽENO.

UL_jih_72.jpgUL_jih_74.jpg

Tohle jsou scr 3 týdny zpět. tohle je navíc v režimu JASNO.

460.079_zk11.jpg460.079_zk11.jpgUL_jih_23.jpg

Tohle je v režimu JASNO. A tady se zrovna tráva "tváří" normálně, ale je je z té zesvětlené textury. V předchozím příspěvku, poslední obrázek s Hektorem je původní barva terénu vidět, jak je těžce Dark. Silnici za Vaňovem jsem ani nescreenoval, tam je to beze změny i po přepisu hodnot v SD souboru.
ul_jIH_75.jpg

Tygy, rád bych ti napsal, že jsem vinen. Ale všechny tratě, co mám a zkouším, s tím nemají nejmenší problém. S texturama a jejich shaderama jsem nic nedělal (taky nevím jak bych to udělal). Tohle vypadá, že jsi si přepsal texturu zdi a jen si to neuvědomuješ.

Back
Nahoře