Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

jinak je v OR to návěstidlo jen na okrasu
Když tam pojedu jako hráč, tak to návěstidlo je normálně funkční. Když jej budu chtít zablokovat, tak dáš před vozidlo. Máš hodně případů, kdy při posunu jedeš několikrát podle stejné ranžírky a zde přece nemůžeš dát WP.
Holt musíš do jiného simulátoru, pokud chceš jak pedant tohle návěstidlo za každou cenu. Tato hra není o automatickém ježdění vláčků, ale o simulaci práce strojvedoucího.

Zbyňku, ale tohld jsme řešili na předminulé slezině a žádný problém jsi s tím neměl, vždyť i v tom HK jsi dával skrytá, kvůli sloučenému, které dělá v aktivitách bordel, takže absolutně nechápu o co ti teď jako jde...? Když tam pojedeš jako hráč, tak shození na stůj přes WP 3XXxx, nedocílíš, ani kdyby ses rozkrájel. Tohle ti vysvětlí i @alcapone a další, co dělají aktivity. Ale tohle jsme fakt probírali kdysi v Praze. A tvůj popis bloku je fakt tvorba z dob MSTS. Ty WP jsou milionkrát spolehlivější. Tvorba aktivit v OR je daleko stabilnější a míchat to s bloky MSTS moc dobré není.

A i kdyby byl ten sloučený klacek dál od výhybky, je to furt nestabilní a i OR si pistaví hlavu a protijedoucí vlak ti zůstane někdy stát před výhybkoh. "Fronta na pivo" už v OR u aktivit neplatí, jako kdysi v MSTS. Když už tam stavíš, tak prosím dej na rady těch, co ty aktivity tvoří. Nejlíp je fakt dát skrytá na konce kolejí a víš, že bude veškerý AI provoz i s hráčovým v aktivitách stabilní. Přesně jak píše Alcapone, tohle je na volný průjezd, nebo odstavení vozů.

Při zkušebních jízdách připravované aktualizace 843 jsem narazil na trati z Poříčan směr Nymburk, na špatně umístěné sloupy TV, nenahrazoval jsi je v posledních aktualizacích jiným modelem s odlišným pivotem? Jinak jich může být po celé trati větší množství.
Screen262.jpg
Screen258.jpg

Ach jo. Dane, prosím tě. jak to že nechlastáš. je poslední den v roce a ty namísto toho tady řešíš stále dokola 3,14159265358979323846264338327950288419716939937510čoviny. :)
Já jen dopoledne narazil na problém, o kterém jsi nedávno psal s tím, že je to neřešitelné v podmínkách jak si přeješ. (teď odpoledne už jen chlastám a u toho koukám, co je zde nového :) ) To je pat a smiř se s tím. nebo ukecej Icika, aby něco na tyto případy vymyslel. Stejně už také jako s těmi sraženými auty na přejezdu to vypadá, že už nemá co praktického vymýšlet. :)
Ale když už, tak jen můj pohled na ta sražená auta na přejezdech. Když jsme byli děti a dostali nějakou pěknou stavebnici, tak jsme si s ní pěkně hráli. Ale jak čas pokročil, vymysleli jsme války a postavené věci jsme začali bombardovat. Například já si rád stavěl velké budovy z krabiček od sirek. Tenkrát tyto byly pevné jako stavební kameny a pěkně na sobě držely. Měl jsem sbírku několik stovek a to byly doslova postavené hrady. A pak jsme někde na půdě u prarodičů našli nějaké staré trysky do postřikovačů na vinohrady. Ty vypadaly jako malé bomby. Měl jsem jich v arzenálu asi 20. A to pak bylo odstřelování. kam se hrabou Rusi na Ukrajině. A tak stále dokola. Něco se postavilo a pak následoval nálet. . :) Jo jo. máme to válčení asi v krvi. :) Ale byly jsme jen děti a tenkrát nás hodně krmili válečnými filmy v televizi i v kinech.
Ale i u modelové železnice. Také nejprve pěkné hraní a později jsme vlakům na koleje dávali překážky. Já jsem si dokonce jednu lokomotivu upravil s nějakým odstraňovačem překážek jako v Šíleném Maxovi. To byla lokomotiva buldozér. A tak jsme si také hráli.

z Poříčan směr Nymburk, na špatně umístěné sloupy TV
Tudy jsem jezdil jak nedávno v aktivitě Topírna noc, tak v Den blbec a žádný problém. Ale tohle se řešilo asi před 10 lety. Asi máš nějakou pra pra verzi trati. protože tento problém opravdu tenkrát dávno byl. Tenkrát Aleš Sláma vyrobil sadu sloupů a stožárů TV, které chyběly, ale nedal jim správný pivot a po náhradě se toto dělo.

Zbyňku, já začnu až tak v podvečer. Hele začal jsi to dnes řešit ty, teď to obracíš :-) a řešíme už dávno probranou a vyřešenou věc, kterou jsme všichni konzultovali v práglu. Asi jsi na to zapoměl. Nicméně chápu, člověk nenosí vše v hlavě. Tam jsme ti s Joskou vysvětlovali, proč je nutné opatřit konce kolejí skrytým a samozřejmě, pokud je tam těch kolejí 20, nemusí být všude, ale ať je alternativa postavit hráči cestu aspoň kde jsou. Já nevím, co jsi se tak zasek.:-)

začal jsi to dnes řešit ty,
Já jsem nic nezačal řešit, jen jsem narazil na skutečnost o které jsi nedávno psal s otazníkem, jestli je to ono. A s tím, že tohle je neřešitelné, protože tyto stavy mohou být všude na 3000 kilometrech postavených tratí. Tedy jediná cesta z toho ven, pokud to tak akutně potřebuješ je ukecat Icika, aby něco vymyslel. Tedy pokud je to možné. Opravdu, sorry jako, ale s tímto nic nenadělám a musíš se naučit s tím žít.

Já jsem nic nezačal řešit, jen jsem narazil na skutečnost o které jsi nedávno psal s otazníkem, jestli je to ono. A s tím, že tohle je neřešitelné, protože tyto stavy mohou být všude na 3000 kilometrech postavených tratí. Tedy jediná cesta z toho ven, pokud to tak akutně potřebuješ je ukecat Icika, aby něco vymyslel. Tedy pokud je to možné. Opravdu, sorry jako, ale s tímto nic nenadělám a musíš se naučit s tím žít.
Zbyňku znova a p.o.m.a.l.u..
:-) Ano PŘESNĚ TOHLE JSME ŘEŠILI na předminulé slezině, já se k tomu jen vrátil, bo jsem na to narazil v Přerově. A ano, těch míst je v trati pkkt, a je to problém všech aktivitářů, pokud tam budou křižovat, mít čekačku, atd. Tehdy jsme ti vysvětlovali, že se sloučená návěstidla nechovají v aktivitách korektně a shodli jsme se na skryrých na konci kolejí. Předělal jsi tehdy Dolní lipku, Hradec a další tři pr... stanic které už z hlavy nevím. A najednou máš strašný problém umístit skryté návěstidlo na konec koleje v úseku kde stavíš nově? Tomu fakt nerozumím? To ses jako zasekl, nebo naschvál? Vždyť to nemá na nic vliv. Volná jízda se skrytýma jede a aktivity fungují na 100%. Dělej jak myslíš, pokud ti nevyhovuje, že ti někdo z aktivitářů napíše, že je v něčem problém, tak se prostě nepohnem. Bude to tam v aktivitách nestabilní i u blbého křižování, pokud nebudeš stavět aktivity, jak v MSTS. A to taky nebude v OR stabilní.

Tudy jsem jezdil jak nedávno v aktivitě Topírna noc, tak v Den blbec a žádný problém. Ale tohle se řešilo asi před 10 lety. Asi máš nějakou pra pra verzi trati. protože tento problém opravdu tenkrát dávno byl. Tenkrát Aleš Sláma vyrobil sadu sloupů a stožárů TV, které chyběly, ale nedal jim správný pivot a po náhradě se toto dělo.
Zajímavé verzi mám nejnovější 104 a nejsem si vědom že jsem nějakou aktualizaci vynechal, zkusím tedy trať přeinstalovat ze zálohy.

Ano opravdu byl problém na mé straně, vynechaná aktualizace 95.80 po přeinstalaci je vše v pořádku.

Zbyňku, na vjazde do žst Okříšky TM neukazuje tento rýchlostník 50kmh. Túším ani ten vpravo a nevidel som ani predvestník.
Okrisky.jpg

Ahoj, je možné, že na přechodné pomalé jsem databázové rychlostníky nedával. Například když je omezení kvůli přejezdu. Tady si situaci už nepamatuji. Asi byl podobný důvod. Ale jestli jedeš 60, tak se na snížení o 10 předvěstník nedával. Možná to už změnili, netuším.

Od Znojma je traťová 75, od Třebíče 60. Přes celou stanici je 50 - není to jen kvůli přejezdu (je to vidět i na OpenRailwayMap.org). Ze směru od Jihlavy v BP předvěstník je, od Znojma si nejsem jist. Ze směru od Třebíče formálně být nemusí a ani není.

Jenomže tam je to z dob těsně po válce. Ještě nedávno mechanická návěstidla. Tenkrát se předvěstník na snížení o 10 nikde nedával. Začalo to až s prvními koridory. Ani na videu jej od Třebíče nenajdeš.
Původní reklamace byla ale zjevně (podle screenshotu) ze směru od Znojma, kde ze 75km/h být předvěstník musí. Nemám poslední dobou možnost ověřit v BP.

Hlavne ma aj zarazilo, že môžem celú 50 ignorovať a presvišťať cez stanicu 75 bez rizika vykoľajenia v oblúku na výhybkách
:cool:

Back
Nahoře