Open Rails - galerie obrázků a videí

Odbočím od bouřek a zpět do zimního období. Rozhodl jsem se opravit moji druhou aktivitu, kterou jsem tvořil po přechodu z MSTS k OR. Nejprbe následovaly jízdy s Ktrem, se kterým jsme v ORCZ vživotě nejezdil a světe div se, celkem jsem si i rychle zvykl a poježdění super.... A zpět k aktivitám, 1. byla Pendolíno na trati 321 a druhá Os 3637, GVD 2016, na trati 310.
3637_001.jpg3637_002.jpg3637_003.jpg3637_004.jpg3637_005.jpg3637_006.jpg3637_007.jpg3637_008.jpg3637_009.jpg

A zde je upoutávka z prvního vydání, je to neuvěřitelných 10 let...
upotavaka old.jpg

Samozřejmě dojde i na "tuning" počasí v aktivitě...
Zobrazit přílohu 46477
Panejo! Tak to si měl teda kliku, že si takhle vyfotil blesk. Ono vyfotit blesk i IRL vyžaduje notnou dávku štěstí. :)

Tywe zase ten blesk. Dane, za to se trochu stydím. Ale zatím to lépe neumím. :)
Ale no tak Iciku! Ten blesk, co Dan vyfotil, je docela povedený. A to že ten blesk vypadá, že praštil uvnitř mraku taky není nerealistické. IRL za bouřky vetšina blesků praští buďto uvnitř mraku samotného, mezi mraky, nebo jen tak do vzduchu. I když existují i případy, kdy blesk praštil do objektu na zemi (strom, anténa, kovová střecha, auto atd.), či do země samotné.
Vem si třeba, kdyby takhle v OR CZ/SK blesk praštil do lokomotivy, či vagónu na trati. :D

Já ten algoritmus blesku upravil, aby se nezobrazoval na každé dlaždici oblohy. Nyní se zobrazí jen někde a už to vypadá realističtěji. Lovec bouří Dan ho už jen tak nevyfotí. :)
No vidět by měl být. Blesky za bouřky přeci normálně vidíš. Ale neště jsem neaktualizoval. Teď jsem dorazil domů.

Podle toho Fauru na postrku je to na nějaké vlečce
Ano vlečka, ten Faur mi musel pomoct, neboť i ty dva Pilštyky měly co dělat, aby vyjely kopec do stanice. Ony asi jezdily jen ty Pilštyky, ale na trati je ten "kopeček asi větší. Po příjedzu do zatím stanici neprozradím, jede ten Faur zpět. A nadšená jsem, že umí ORCZ postrk, s odpojeným potrubím, takže jen odvěsut a Faur jede zpět. Tak jsem schválně zvědavý, kdo pozná trať, kde aktivita vede. Je totiž škoda, že tyhle místa, která má autor fakt moc pěkná, nikde v aktivitách nejsou. Nemohu prozradit ani náklad, hned by bylo jasno. :-)

No podle mne Dvoukolejka a uhlí do elektrárny Huhřice.
Nene... Jde o zcela reálný vlak na reálné trati a uhlí to není. Navíc vlečka na DVK je zcela v rovině.

Tak ještě jedna nápověda. V 80. letech došlo na pokračování tohoto vlaku (ne vlaku v aktivitě, ale o pár let později), při zanedbání při přepřehu lokomotiv v úvraťové stanici a následném odjezdu k velké nehodě při střetu dvou nákladních vlaků v náslddné stanici, kde bylo křižování a onomu Pn nebrzdila souprava.

To je někde kolem Opavy, nevzpomenu si teď přesně co vezl, tuším pískovec nebo co. Háj ve Slezku, to je ta stanice.

To je někde kolem Opavy, nevzpomenu si teď přesně co vezl, tuším pískovec nebo co. Háj ve Slezku, to je ta stanice.
Silně přihořívá, ano, to bylo pokračování vlaku. Místo nehody správně, náklad špatně. A jde o první část jízdy Pn před přepřahem, ano přepřeh v Opavě východ. Takže? To už bude asi jasné... :-)

Back
Nahoře