CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj,

po poslední aktualizaci vyskakuje tato hláška (timetable):
Podle chybové hlášky "nebyla trať pro vlak hráče volná před půlnocí" (doslovný překlad chybové hlášky). Buď máš na koleji, kde začínáš, jiný vlak, nebo je timetable jinak špatně sestavený.
Zkus sem dát soubor toho timetablu (či sem nakopírovat jeho kód, pokud to jde). Třeba tu někdo odhalí, kde je chyba.

Podle chybové hlášky "nebyla trať pro vlak hráče volná před půlnocí" (doslovný překlad chybové hlášky). Buď máš na koleji, kde začínáš, jiný vlak, nebo je timetable jinak špatně sestavený.
Zkus sem dát soubor toho timetablu (či sem nakopírovat jeho kód, pokud to jde). Třeba tu někdo odhalí, kde je chyba.

Ano máš pravdu, už mi to funguje, špatně jsem přejmenoval dva consisty :mad:.

Tak chyba je v pazourech. Kluci, jezdím na ruku, bavímne to víc jak ARR, ale hlavně jsou pro mne tramvaje velká neznámá. 1. obrázek jsem měl směr jízdy vpřed až ve 2. pozicu a obrázek dole jen v 1., k ĉemu ty dvě pozice vpřed slouží a kterou bych měl správně používat na trati?
Na téhle mašině to ani jinak, než na ruku nejde. Maximálně si na 15x můžeš pomoct automatikou rozjezdu a nastavením stropu rychlosti, před kterým mašina začne krokovat dolů, ale další regulační zásahy už musí dělat stejně fíra sám. Před přechodem ze Série na Sérioparalel je potřeba mít proudy pod 600A, jinak škub, takže je výhodnější jezdit s levou pákou v SHuntech, aby se ti krokování zastavilo na 32/5 (viz první fotka), šunty si zvýšíš rychlost a snížíš proudy na plynulý přechod do SP. V sérii s pákou v P po hospodáru rovnou přecházíš, v sérioparalelu tě to pustí jen na 51. stupeň. Bacha, ty SP šunty jsou pěkně jedovaté, v reálu slabé kusy řady 350 nevydržely na oslabený izolační stav motorů. V simu nám to nahrazují vysoké proudy a ochotnější práskání HV od třetího šuntu výš.
Kdybys něco potřeboval k tramvajím vědět, klidně se na mě obrať. Co neznám, vyhledám v rozsáhlé dokumentaci většiny lok. řad.. Předem ale upozorňuji, že Vectronu nemůžu přijít na jméno, takže s tím nepomohu, i když jeho předzpruzeninu zvanou Eurosprinter znám v reálu celkem slušně.

Ahoj @Icik
Po najetí AI postrku, nespojené hadice, jede pouze jako zavěšený mi po aktualizaci ORCZ zůstává zabržděný (Faur aktivita se sádrovcem).
postrk.jpg

Po nahrání aktivity před připojením OK... ?!

Tak včera ve výseči OK, dnes celá aktivita do místa problému, bez přeuložení. LDH jela jako prase a po napojení na vozy od hrářče se stal ze soupravy Loose Consist s názvem Player. Tam prostě musí být nějaká zrada, nevím co, ale tohle fakt nikdy předtím v aktivitě nedělalo. Je tam 11 odvěšenách vozů, jestli je ten revers pod nimi daleko, nebo já nevím, ale musí tam být rezerva, když hráč zastaví dál od vrat, tohle opravdu nechápu...
lc.jpg

Jak se může stát z AI mašiny po najetí na odvěšené vozy od hráče Loose Consit, tomu už nerozumím vůbec... a vůbec nerozumím, proč tam nemá před najetím TRAH, ale REV a je jedno, i když jsem tam dal Pilštyk, situace stejná. Moje nastavení ORCZ máš, ale nelze, aby se to chovalo takto odlišně. Ještě počkám, co tester aktivity...

Load aktivity před bránou, stejně jako výseč. V aktivitě jsem zatáhl ručku na co 4. voze, po nahrání jsem stejně jako včera při testu výseče, použil kl. zkratku a zatáhl jsem ručku u všech vozů Wap, pak odvěsil 11 vozů. A test a Faur se připojil normálně...

3x nahráno, pokud jsem zatáhl všechny ručky u 11 vozů, vždy se připojil. A fakt divně nabírá rychlost. Ještě zkusím utnout ho v editoru aktivit a dám mu jen 30%.

Ahoj @Icik
Tak tester ještě nepsal, ale po rozhovoru s Alcaponem, jsme zjistili, že máme stejný problém, co se týká toho překračování rychlosti AI vlaku. Má stejný problém na BP a já na té 310. Ten Faur vyjíždí z koleje, kde má skryté návěstidlo na konci koleje, ale pak je 2. skryté hned kousek za zhlavím a před něj se musí dát WP 60002, jinak AI na vozy nenajede. A já mám za to, že zde je zakopaný pes. 60002 a to skryté návěstidlo za výhybkama. To tam musí být, jinak by jsi neodposunoval za veksle, je to nějaké rušící, či co, to nevím, nejsem stavitel, Ale jakmile dojede I k tomu bodu 60002 a vyprší jeho čas, normálně se sprčí a absolutně nedodržuje rychlost. Joska má takovou situaci, kdy se mu má v Praze připojit postrk. Jde o tohle návěstidlo:
AE3.jpg

No dobře, takže WP 60002 ruší rychlostní limit tratě?
Vypadá to tak, ale nejsme si jisti, že ne jen na těch rušících návěstidlech za vekslema do tratě, nebo co to je, z normání koleje jsem se s tím nesetkal. Ale tu 60002jku tam dát musíš, pokud tam není, tak se AI na tom návku sekne.

A zkusil si ten WP 60002 posunout tak, aby ho projel o dost dříve než narazí na návěstidlo? Jestli to není závislé od pozice.

Zkusím hned teď a teď po aktualizaci se mi opět nepřivěsí ani ve výseči, jen tam stojí jak ko.ot... TVL to je marné... :)

Aha, on se totiž 2x připojí, pak ne, pak zas 2x připojí... Nic, uvidíme po vydání. Dám tam do zprávy kdyžtak uložit a nahrát pokud se nezdaří.

Zdravím.Menilo sa niečo pri poslednej aktualizácii OR CZSK v kabínach? V napríklad CD 162 nejde zopnút hlavný vypínač.Vo verzii predtým fungoval .... ďakujem za odpoveď

EDIT: CD 362 kabina nefunkčný hlavný vypínač

Zdravím.Menilo sa niečo pri poslednej aktualizácii OR CZSK v kabínach? V napríklad CD 162 nejde zopnút hlavný vypínač.Vo verzii predtým fungoval .... ďakujem za odpoveď

EDIT: CD 362 kabina nefunkčný hlavný vypínač

Testy prebehli pri oživovaní loko pri zaškrtnutí v menu OR CZSK ,,odstavená lokomotiva,, a pri zadani prípony AirE (aktivita R 677 Labe ,,dvacka),pri vstupe do simulátoru s oživenou loko ORko normálne hlavný vypínač zopne.

Ahoj.
Zaškrtlo odbavená lokomitiva mám furt. Na to je ta přípona. Nikdy jsem nezkoušel to vypínat v nastavení celého simu. Takže to může dělat rotiku.

Back
Nahoře