Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Dnes jsem vymodeloval krásné nádražní hodiny ve Velkém Meziříčí. Hodily se i do Křížanova, ale tam jsem je musel zvětšit. Ciferník je z deteriových fotek, boky a držák je textura z nějakého podchodu od Matese. A kuš, zapomněl jsem ještě stříšku nad dveřmi. Příště.
Jelikož mi Detrio ještě poslal původní cedulky na ten dřevěný podchod, tak jsem je také aplikoval. Ale bohužel změnil texturu pro hnědé dřevo a tak jsem měl cedulky i v podchodu a teď vidím i v rýhách na střeše. Opravím. Gmax je moc slepecký a tam malé drobnosti nejsou rozpoznatelné.
Ale i tak je to už paráda.
1203VelMez1.JPG
1203VelMez2.JPG
Ale zajímalo by mne jaký je rozdíl mezí Východem a Odchodem od vlaků :)
V Křižanově bych měl ještě poskládat ten nápis vedle hodin. Ale v gmax vidím jenom mazanici. Jedině jej celý vyretušovat. Stejně to chce dát pryč z textury i ty zábradlí. Ty dodělávky nemají konce.
1203Krizanov.JPG
Jinak jsem namnožil i lavičky z Martinic. V Pozdatíně jsem ještě doplnil model terénu, aby byly plynulé přechody
1203Pozdatin.JPG
1203Pozdatin1.JPG
1203Kojatin.JPG

Zbyňku, když jsme u těch hodin. OpenRails prý umí, aby ukazovaly reálný čas ve hře, ale nevím jak. Jen sem to četl kdysi v manuálu OR.

Tak mi to nedalo a alespoň u zastávek v rovině jsem k modelu čekárny přilepil i peron. Do těch v oblouku se mi zatím nechce. :)
Jen až teď vidím, že mi textura betonových panelů přeskočila i na čekárnu ve Vlčatíně. Tak budu muset editovat znovu a texturu natáhnout jako novou. Mapovat znovu se už naštěstí nemusí..
A jestli se někomu nelíbí zábradlí, že tam patří jiné, stačí dodat soustřednou texturu a já ji vyměním a domapuji. Já vím i na ty balkony v Křižanově. Ale opravdu nevím, jestli podobnou někde máme. Moc času už nemám a tyto perony jsem dělal po obědě, než jsem dopil kafe. Ale je pravda, že poslední hlt byl už studený. :) Pokud možno jsem nadělal i přechody z modelu do terénu.
1203Pozdatin2.JPG
1203Vlcatin.JPG
1203Oslavice.JPG
1203MartiniceVM.JPG

Zbyňku, když jsme u těch hodin. OpenRails prý umí, aby ukazovaly reálný čas ve hře, ale nevím jak. Jen sem to četl kdysi v manuálu OR.
Myslím, že jednu chvíli byly ručičkové animované hodiny k dispozici na PKOR. Ale dnes už tam asi k sehnání nejsou...

Po práci mi to nedalo a ten Vlčatín ještě opravil. Nebylo to tak jednoduché, protože po změně textury jsem měl Vlčatín i namísto panelů. Tyto jsem pak musel změnit na panely už ručně. To se někdy stává, když se Mergují bloky z jiných modelů, co mám v adresáři.
Také jsem u silnice ještě doplnil model svahu, aby nikdo nespadl, když tady není zábradlí.
Jinak fotky jsou z editoru, aby tedy náhodou nepoukazoval na světelný přejezd v kolejích. Ten je ve hře neviditelný a je tam proto, aby vás při nezahoukání vyhodil ze hry. :)
1203Vlcatin1.JPG
1203Vlcatin2.JPG

Když jsem aplikoval hodiny, krásně ostré na fasády, které jsou proti hodinám mazanice, tak jsem udělal nové textury. I z úcty k Deteriovi, který nedávno budovu Velkého Meziříčí znovu vyfotil. A pak jsem ještě zkusil udělat v lepším rozlišení Křižanov. Ale bohužel, z těch jeho rybích ok to pořádně srovnat neumím, ale zkusil jsem to funkcí pokřívení obrazu. Jinak většinou si vystačím s funkcí deformovat.
Bude to složitá operace, protože jsem musel celou čelní stranu budovy odebrat, natáhnout novou texturu a až bude vše doladěné, znovu prorazit díry pro balkóny. Ale vypadá to nadějně. Čelní plocha je pracovně dočasně posunutá dovnitř.
1303VelMez_fasada.JPG
Pak jsem konečně vyrobil tu dřevěnou bednu s pískem, která je na každé zastávce. Pilka, kladivo, hřebíky a je to.
Udělal jsem i panty, ale animaci odklápění poklopu řešit nebudu. :) V Martinicích mám terén našikmo, tak jsem musel bednu lépe vypodložit, aby byla rovně. Lepil jsem tu bednu k modelům, ale přepisovalo mi to textury, které jsem musel poté opravovat. Ještě mi Nebulus poslal jiné telegrafní sloupy, ale na ty zatím není čas. Jenom jsou připravené. Rozdíl stejně pozná jen šotouš. :)
1303Pozdatín.JPG
1303Martinice.JPG

Zbyňku super, ale ty zrůdičky na lavičce... :) Podle toho poznáme vždy, že je to převlečené MSTS. :D

Taky to mám v plánu u své trati zkusit na několika modelech, nemělo by to být tak složité

Trochu opět nervičky a udělal jsem nové čelo nádražní budovy Velké Meziříčí z fotek od Deteria, jak jsem naznačil minule, že na tom pracuji. Nervičky proto, že osadím jedno a rozhodím si druhé. Přimontuji hodiny a texturou hodin se mi vymění textura na střeše příchodové haly u parkoviště. Nabo když k peronům přiřadím nádražní budovu, tak jí mám bez části textur. Tedy musím nejprve ukončit gmax a pak znovu načíst a občas to vyjde, že mám textury všechny. Je to SW zadarmo, tak jsem s tím smířený.
A až teď vidím, že jsem si při mapování drbnul do modelového dílu výklenku s balkóny nad dopravou. Tedy z blízka mi to mírně prosvítá. Tedy si celý proces zopakuji znovu. :)
Ale už to vypadá lépe, ne? Mám tam i ten přístřešek nad dveřmi dopravy. Mám vyretušované to zábradlí na fasádě. Ale způsobem, že jsem druhé patro zkopíroval do prvního. :) Proto je tam na fasádě trochu jiný nepatrný nádech. Ale možná to půjde trochu srovnat. Stejně ještě musím přeplácat ten stín nad dveřmi vedle hodin. Respektive to už mám přelepené, jenom při manipulaci s vrstvami jsem dal přední stěnu zcela dopředu. Omylem.
1403VelMez1.JPG
1403VelMez2.JPG

Haha! Co ta levá strana, ten terén je tam v jedné rovině. Proto jsem ti poslal ty fotky od ulice!! Jinak na podchodech sis při úpravě umazal hranoly zábradlí a ty cedulky mají být na desce a jenom na jednom schodišti.

ten terén je tam v jedné rovině
Ty jeden haha. Terén není na pořadu dne. Zatím řeším budovu. Kdybys modeloval, tak by jsi věděl, že dokončovací práce jsou na celé hodiny. Jinak tvé Oko velkého bratra asi špatně zaostřuje, protože jinak by jsi viděl, že cedulky mám jen z jedné strany, jak jsi mi dodal fotky. ...
..už čas opět vypršel, právě telefon, že se jde na pivo. :)

Back
Nahoře