TSRE CZ

Alois Nebel

Pokladník
Ahoj,

jak jsem informoval v jednom ze svých vláken, pracuji na české verzi TSRE. Dva dny jsem se trápil s tím, jak rozchodit animace, ale nakonec se to podařilo.

Upřímně nechápu, jak může někdo upravovat TSRE jen pomocí zápisů v settings.txt, když je kód připravený na animační proces a zapsání cesty přímo v něm je mnohem spolehlivější. Díky tomu může aplikace číst složky OpenRailsCZSK přímo z kódu.

Navíc v mé verzi odpadne nutnost spouštět Consists Editor a Shape Viewer přes .bat soubory – vše se bude spouštět přímo přes launcher.

Tahle práce bude ještě na dlouho, ale základ už mám: vytvořený launcher a funkční animace.

Další krok? Zapnout náhled světel :-)

launcher.jpg

animace2.jpg

animace1.jpg

Omlouvám se všem, kteří čekali, že má verze TSRE bude umět rozsvítit světla – bohužel tomu tak nebude.

Sice jsem měl několik pokusů, ale nepodařilo se je dotáhnout do úspěšného konce. Světla v souborech .eng nebo .wag jsou určena pro samotnou hru, nikoli pro editor.

Výsledek je tedy takový, že animace zůstávají, ale světla jsem z kódu kompletně odstranil.

Níže posílám ukázkový obrázek z pokusů o rozchození světel v TSRE Shape Vieweru :(

svetla.jpg

Nedala by sa do TSRE pridať funkcia, aby nebolo potrebné pri každom spustení Consist editoru neustále načítavať celý trainset ? U mňa to kľudne zaberie aj polhodinku. Ideálne by bolo, keby si vedel TSRE uložiť načítaný trainset niekde do súboru a pri ďalšom spustení by si to z neho vedel možno rýchlejšie načítať ?

Nedala by sa do TSRE pridať funkcia, aby nebolo potrebné pri každom spustení Consist editoru neustále načítavať celý trainset ? U mňa to kľudne zaberie aj polhodinku. Ideálne by bolo, keby si vedel TSRE uložiť načítaný trainset niekde do súboru a pri ďalšom spustení by si to z neho vedel možno rýchlejšie načítať ?
Pokud ale třeba já dělám aktivity, potřebuji mít k dispozici trainset celý komplet. Spíš mne štve, že když měním vozy, musím přečíslovávat od nuly, typem, reverse, reversr a pak uložit v ConBuilderu stačilo kliknout na ikonku a bylo přečílováno.

Pokud ale třeba já dělám aktivity, potřebuji mít k dispozici trainset celý komplet. Spíš mne štve, že když měním vozy, musím přečíslovávat od nuly, typem, reverse, reversr a pak uložit v ConBuilderu stačilo kliknout na ikonku a bylo přečílováno.
Ten trainset by ale bol k dispozícii ako doteraz, mne skôr ide o to zdĺhavé načítavanie pri spustení.

Napríklad, ak som do trainsetu nič nové nepridal ani nič neupravoval, nepotrebujem aby sa zakaždým odznova všetko načítavalo. Kľudne by stačilo ak by si uložil informácie z predchádzajúceho načítavania, a pri ďalšom spustení by si zobral len tie informácie, ktoré si predtým uložil do súboru.

Přečíslování mi už psal Dodo... koukám na to, ale nečekejte, že to bude do týdne hotové. V původním kódu je plno chyb a je to potřeba opravit. O TRSE od Poláků ani nemluvím. Ti to lepí zápisem v setings.txt (sice to funguje, ale blbě).

V TSRE to právě není vidět, vidět to je v CB, ty čísla nahoře a čísluje se do aktivit 0, 1, 2 atd... Zítra tu dám obrázky.

V TSRE to právě není vidět, vidět to je v CB, ty čísla nahoře a čísluje se do aktivit 0, 1, 2 atd... Zítra tu dám obrázky.
Právě potřebují vidět, jak to vypadá. Já aktivity nejezdím a když, tak si tvořím jednoduché s jedním vlakem. Potřebuji se podívat jak to vypadá před a po výstupu z mého TSRE CZ.

Ja ti viem tajtra poslat súpravu z TsRE a potom po zmene consistu ako vyzerá číslovanie v texťaku v con

Tak tu prikladám obrázky z TSRE a CONSISTU v Notepade.
Ako prvé som vytvoril súpravu v TSRE.
V Notepade vidieť číslovanie vozňov ako prvá hodnota NextWagonUID ( 6 ) - kde je zapisaný počet vozňov alebo rušňov dokopy v consiste.
A potom má každý vozeň UiD ( 0 ) až UiD ( 6 ) postupne.
TSRE_1.jpg

CON_1.jpg

Tu vidieť zmenu kde so za rušňom zmazal jeden vozeň a pridal som druhý.
TSRE_2.jpg

A tu v Notepade vidieť zmenu. Ako písal DanJ ConBuilder bol v tomto super že jedným tlačidlom si vedel tieto číslovania zoradiť.
CON_2.jpg

Neviem či som to uplne dobre popisal možno DanJ urobí lepší návod s obrázkami. On je v tom dobrý. :)

V Notepade vidieť číslovanie vozňov ako prvá hodnota NextWagonUID ( 6 ) - kde je zapisaný počet vozňov alebo rušňov dokopy v consiste.
To nie je presné. NextWagonUID ( 6 ) je hodnota nasledujuceho "vozna" ktorý sa zapíše do "consist" (či už nový alebo "vymenený") a nie je to celkový počet vozňov. Vidiet to, že keď si vymenil vozeň za loko, tak mu dal UiD 6 a celkový počet vozňov zostal a NextWagonUID zmenil na hodnotu 7 - tú bude mať ďalší vozeň (ak by si consist editoval).

áno zle som sa vyjadril ale každopádne Conbuilder keď späť opravil to číslovanie vozňov tak mám dojem že aj NextWagonUID sa zmenil na ten počet aký obsahuje samotná súprava ale dlho som nepoužíval Conbuilder takže týmto jediným parametrom som si nie istý.

Tak tu prikladám obrázky z TSRE a CONSISTU v Notepade.
Ako prvé som vytvoril súpravu v TSRE.
Zobrazit přílohu 47521

Zobrazit přílohu 47522

Tu vidieť zmenu kde so za rušňom zmazal jeden vozeň a pridal som druhý.
Zobrazit přílohu 47524

A tu v Notepade vidieť zmenu. Ako písal DanJ ConBuilder bol v tomto super že jedným tlačidlom si vedel tieto číslovania zoradiť.
Zobrazit přílohu 47523

Neviem či som to uplne dobre popisal možno DanJ urobí lepší návod s obrázkami. On je v tom dobrý. :)
Myslím, že je tady chyba. Původní číslo UiD by nemělo být (2) ale UiD (1). Ale asi je to jen překlep.

Opravit to umí i TSRE Con Editor, jen je to na dvě funkce, reverse, znova reverse a uložit. Popsané to mám podrobně v sekci Jak a co. Pokud to totiž hráč výměnou rozhodí, nebudou mu v aktivitách fungovat zprávy "dovézt vlak na pozici" a podobně. Vždy po výměnách se to musí přečíslovat. Bylo bu fajn, kdyby to program udélal při uložení automaticky. 0 na první vůz a dále 1, 2, atd... A tím by vlastně odpadlo i nebezpečí, že si hráč zapomene přečíslovat a má v aktivitě potíže.

Takto musí být číslován consist Vn vlaku, který odevzdává vozy v aktivitě, pokud tam někdo vymění vozy a nedá přečíslovat, končí v aktivitě pattem.
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Train (
    TrainCfg ( "dan_dvk_Vn_DA_Vn49660"
        Serial ( 1 )
        MaxVelocity ( 27.77778 0.25437 )
        NextWagonUID ( 25 )
        Durability ( 1.00000 )
        Engine (
            UiD ( 0 )
            EngineData ( CSD_T6780010 CSDlokT678.0 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagUacs_pr CSDvagUacs )
            Flip ( )
            UiD ( 1 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 2 )
        )
        Wagon (
            Flip ( )
            UiD ( 3 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_res_c Res_pack )
            UiD ( 4 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_res_svitky Res_pack )
            UiD ( 5 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( 31_56_2701_617_5 zsskc_has_2701_617 )
            UiD ( 6 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( 31_56_2701_617_5 zsskc_has_2701_617 )
            UiD ( 7 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240-IIa_l CSDvagR240 )
            Flip ( )
            UiD ( 8 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240a_l CSDvagR240 )
            UiD ( 9 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240a_l CSDvagR240 )
            Flip ( )
            UiD ( 10 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240-II_l CSDvagR240 )
            UiD ( 11 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240_l CSDvagR240 )
            UiD ( 12 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CSDvagR240-IIa_l CSDvagR240 )
            Flip ( )
            UiD ( 13 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( csd_Za2_ht_k CSDvagZa )
            UiD ( 14 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( csd_Za2_ht_full_k CSDvagZa )
            Flip ( )
            UiD ( 15 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( csd_Za3_ht_full_k CSDvagZa )
            UiD ( 16 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_res_I_pr Res_pack )
            UiD ( 17 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( CDC_res_I_pr Res_pack )
            UiD ( 18 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( csd_Zas_031_lo csd_Zas )
            Flip ( )
            UiD ( 19 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( csd_Zas_366_lo_ko csd_Zas )
            UiD ( 20 )
        )
    )
)

Kouknu se na to hned, jak vyřeším problém s načítáním modelů :-(

Zjistil jsem, že mi čtyři vozy zobrazují tuto anomálii, přitom v TSRE, který používám odtud z webu, je vše v pořádku. Dělají to pouze tyto vozy a pár 810 (větráčky v kabině) od Dody z webu.

Prosím, ozvěte se mi někdo do SZ a já vám pošlu testovací verzi. Zatím na tom nedoporučuji tvořit aktivity. Jen projděte Consists Editor a ověřte, jestli se to u vás chová stejně, nebo je chyba u mě.

Děkuji.

jedna.jpgdve.jpgtri.jpgctyri.jpg

Back
Nahoře