CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj @Icik Tak víš proč jsem tohle psal? Podzim dynamické počasí ORCZ, 2% oblačnosti a koukej:
Zobrazit přílohu 48302
Jestli to jsou 2% mraků, tak pak fakt nevím, jak vypadá 50% což je napůl zatažená obloha.
Danku, už mě ale štveš! Sakra to ti nedošlo, že střídající se oblohy jsou statické? Teprve až mraky dělají dynamickou oblačnost. Takže, jestli se ti načetla STATICKÁ obloha s mraky, tak to hold vypadá tak, jak to más na screenech. Program fakt neumí vymazat mráček z obrázku.

Danku, už mě ale štveš! Sakra to ti nedošlo, že střídající se oblohy jsou statické? Teprve až mraky dělají dynamickou oblačnost. Takže, jestli se ti načetla STATICKÁ obloha s mraky, tak to hold vypadá tak, jak to más na screenech. Program fakt neumí vymazat mráček z obrázku.
Tak to jsem víc jak rok zcela mimo realitu. OR přeci mraky umí? A umí je ubírat i přidávat. To, že jsou ty mraky statické, to jsem vůbec netušil. Já myslel, že jsou výtvorem ORCZ. :-)

Tím tedy začátečnický dotaz, ta obloha se během aktivity už redy nemění? Když je statická, nebo se průběžně mění za jiný typ?

Pro simulaci oblohy s mraky se používají 2 vrstvy. První vrstva je ta nejvýš a tvoří ji statický obrázek = obloha. Druhá vrstva je níže a tvoří ji pohybující se obrázek = mraky. Oblohy jsou tedy neměnné, statické obrázky oblohy, které se náhodně střídají po každém spuštění nové hry. Ta může být bez mraků, ale i s mraky. Bohužel ty mraky se nedají programově odstranit. Takže tam zůstávají i když oblačnost úplně snížíš na 0. Oblačnost 0 - 100% tvoří pohybující se obrázek té druhé vrstvy (mraky) a čím vyšší číslo, tím více zastírají oblohu až začnou být neprůhledné a obloha pak už není vidět.

No, jestli máš Windows rusky netuším. Ale normální je to, co má třeba na screenech DanJ.
Ve windows mám nainstalovanou češtinu, ruštinu, ukrajinštinu a angličtinu.
Ale hlavní je že všechny ostatní texty jsou korektní včetně diakritiky. Ten horní řádek není důležitý, hlavně verze je vidět a je to k pochopení, holt to mám složité, ale to jsou jen moje problémy :) ostatních se netýkají.

Zakecalo se to tady řešením stylizace viděnou Ricarovo perspektivou, ale mě by hlavně zajímalo, co říkáte na nové hlášky posunovače. Nové jsou jak slovenské, tak se předělaly i české. Je krásně slyšet vysílačka jak praská. Kluci si s tím dali práci a mně se to fakt líbí. ;)

Ten hlas v českém jazyce je mi povědomý. Kde já jsem ho sakra slyšel?
Tu slovenštinu musím ještě vyzkoušet, tu jsem vůbec neměl čas. Dnes jsem se nezastavil celý den Ohledně zařizování, a už zase peláším a jsem na cestě do španěl

Zakecalo se to tady řešením stylizace viděnou Ricarovo perspektivou, ale mě by hlavně zajímalo, co říkáte na nové hlášky posunovače. Nové jsou jak slovenské, tak se předělaly i české. Je krásně slyšet vysílačka jak praská. Kluci si s tím dali práci a mně se to fakt líbí. ;)
Obojí dvojí je parádní. Moc hezké jak český virtuální posunovač tak slovenský, díky Vám kluci dabéři a také @Icik

Ten hlas v českém jazyce je mi povědomý. Kde já jsem ho sakra slyšel?
Tu slovenštinu musím ještě vyzkoušet, tu jsem vůbec neměl čas. Dnes jsem se nezastavil celý den Ohledně zařizování, a už zase peláším a jsem na cestě do španěl
To je hlas neznámého posunovače :D

Ahoj kluci, potřeboval bych poradit. Přeinstaloval sem windows a instaloval open rails a pořád mě to hází tohle. Poraďte prosím

Přílohy

• IMG_20260505_174442.jpg
    IMG_20260505_174442.jpg
    655.1 KB · Zobrazeno: 19
  • IMG_20260505_174411.jpg
    IMG_20260505_174411.jpg
    633.9 KB · Zobrazeno: 20
  • IMG_20260505_174403.jpg
    IMG_20260505_174403.jpg
    695 KB · Zobrazeno: 18
  • IMG_20260505_174442.jpg
    IMG_20260505_174442.jpg
    655.1 KB · Zobrazeno: 14
  • IMG_20260505_174411.jpg
    IMG_20260505_174411.jpg
    633.9 KB · Zobrazeno: 13
  • IMG_20260505_174403.jpg
    IMG_20260505_174403.jpg
    695 KB · Zobrazeno: 18
Od nejjednoduššího - předpokládám, že máš nastavenou cestu ke složce, v níž jsou Global, Routes, Sound, Train...

Ahoj všem,
prosím o radu, v TM se mi přestaly zobrazovat návěstidla, zobrazují se mi jen šedé "koule". Zkusil jsem i znovu stáhnout OR CZ/SK, ale problém je stále stejný. Mám verzi 2.0.102. Nevíte prosím někdo kde je chyba?

Předem děkuji za raduOpen Rails 2026-05-05 07-00-34.jpg,

Ahoj všem,
prosím o radu, v TM se mi přestaly zobrazovat návěstidla, zobrazují se mi jen šedé "koule". Zkusil jsem i znovu stáhnout OR CZ/SK, ale problém je stále stejný. Mám verzi 2.0.102. Nevíte prosím někdo kde je chyba?

Předem děkuji za radu,
Shift+F4 tuším. Já se třeba do OR nedostanu vůbec. Hraji jen Trať 321 a vůbec se mi nenačte. @Icik psal, že chyba v OR není a přitom stejný problém má více lidí :-) Neřeším, ale bez opravy nevydám TSRE CZ, protože to pro mě nemá význam :)

Ja problém s Traťou 321 ani originál ani PB4 od chalanov ZTAP nemám. Podľa mňa ako som ti písal máte niekde u Vás problém pretože ak by bol problém s Traťou asi by som ju tak isto nerozchodil. Snáď sa Vám to nejak podarí vyriešiť. Skúste komplet premazať aktivity a zložky s tým spojené. A vytvoriť si novú aktivitu keď aj voľnú trasu.

Mám stejný problém jako má @Tomas Sedlak @Dodo: tohle opravdu vypadá na chybu OR CZ/SK a ne na chybu a nás. OR je rozbaleno pomoci 7zip. I kluci v ZTAP píšou, že chyba je po update OR :-) Já nic v OR nedělám. Jak jsem ti psal i do SZ, tak jsem jen provedl aktualizaci. Před aktualizaci vše fungovalo jak má :) Cesta k trati nejde vybrat.

OR.jpg

Trať 321 jde spustit jen po restartu a když ukončím OR, tak nejde ani složka s OR smazat, protože je program spuštěný na pozadí třikrát, což je blbost. Pokud program vypnu, tak se má vypnout úplně :-) Takže chyba není na naší straně, bohužel :)

OR_2.jpg

OR_3.jpg

Mám stejný problém jako má @Tomas Sedlak @Dodo: tohle opravdu vypadá na chybu OR CZ/SK a ne na chybu a nás. OR je rozbaleno pomoci 7zip. I kluci v ZTAP píšou, že chyba je po update OR :-) Já nic v OR nedělám. Jak jsem ti psal i do SZ, tak jsem jen provedl aktualizaci. Před aktualizaci vše fungovalo jak má :) Cesta k trati nejde vybrat.

Zobrazit přílohu 48336
Áno toto už musí niekto opraviť to nehovorím.
Ja som sa len jeho spýtal či použil 7zip.
Ale na teba som reagoval ohľadom trate 321. Ako som ti písal mne funguje úplne v pohode a to nebude chyba OR.

Back
Nahoře