CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A další rozdrblá věc co fungovala. Bylo tu i psáno, že u jrdnostanovišťových lokomotiv se nemusí při přechodu na 2. stanoviště zamykat pult, ani povolovat přímočinná brzda. Tak chyba lávky. U Hektora jsem se momentálně vydrbal. Musel jsem před přechodem udělat vše, jako u dvojstanoviště. A k pisunovači. Když jsem jij měl zaplého a vyjel jsem na revers, nepřestavila se cesta k soupravě a posunovač hlásil asi 3x po sobě 50m a zastav. Po load a vypnutí úplně cajk. Až na ten přechod. Nic, tohle je asi na AI posunovače vysoká dívčí. Ty moje posuny v aktivitách ho očividně deptají. Takže hlášky v písemných zprávách, alespoň prozatím a mluveně jen zkoušky brzdy. Tohle bude asi ještě dlouhý boj.

Toto mi príde ako relikt z MSTS, aby som musel prechádzať na nejaké fiktívne to isté stanovište.
To je jen kvůli světel a jsem tomu i rád, ale tohle už právě bylo vyřešené. Ještě nedávno v 464.0 jsem nic zamykat nemusel. Jestli on ORCZ s Hektorem spíš nepočítá.

Nevím, kolik by to znamenalo úprav, ale... Nedokázalo by mít ORCZ funkci ovládání obou reflektorů z jednoho stanoviště, právě kvůli páře, Hektorům a podobným atypům? ;) Pozičky už umí... :)

Nevím, kolik by to znamenalo úprav, ale... Nedokázalo by mít ORCZ funkci ovládání obou reflektorů z jednoho stanoviště, právě kvůli páře, Hektorům a podobným atypům? ;) Pozičky už umí... :)
To by bylo fajn, ale kdo to bude pro ORCZ ladit? Já to neumím, umístění update eng/wag bych na webu u nás zařídil. Nic, to jsme jindě, já si myslím, že na Hektora nemá ORCZ kód, na páře mi tojelo v pohodě. Jenže po tom, co se dělaly zásahy do AI valků a tak, tak to co fungovalo před půlrokem, nemusí fungovat dnes. Vyšší moc je mrcha. :)

...myslím, že na Hektora nemá ORCZ kód...
No, nemuselo by to být jako kód přímo pro Hektora, ale pro loko s jedním stanovištěm. Na nějaké, věřím, časem dojde. ;) A kdyby tam byl třeba nějaký zápis u kabiny, že má jen jednu stranu a od toho by se odvíjelo chování reflektorů... Nevím, kód neznám, ale kdyby to šlo... :)

@Icik , tohle je podstatný průs...Tak a finíto... ORCZ mi okamžitě, jakmile na můj AI vlak najede AI vlak soadne. Na voze je definice písemné zprávy.
Vůz pro Modrý šíp umísten jako Loose Consist, na nějž mám v aktivitě vázanou písemnou zprávu ()tu zkusím teď v testu smazat), ten na něj najede a připojí jej. Ja hned na začátku aktivity ze servisu přesedám do AI a jedu do Tišnova a na vlečku kamenolomu, kde je revers a čekám, až na mne najede M274 a calm. Jakmile se soupravy spojí, ORCZ okamžitě spadne.
pad.jpgpad2.jpg

Saouprava s Hektorem přičekání do Tišnova je Balmy a na konci Hektor.

Akorát lezu v testu z motoru namísto pozičního servisu, smazání zprávy nepomohlo...

Ještě jsem si všimnul, že nebyla zaškrtlá "hráčem ovládaná souprava a pokud to padne i tak zkusím ještě jet přímo s vlakem, ajko soupravou hráče. Tohle ORCZ nedělal...

Tak NE, spadne to vždy se stejnou hláškou, i když jde o přestup do AI, i když je souprava jako hráč, i když je zaškrtlo. Ale napadla mne změna scénáře, nicméně, proč to padá by bylo fajn zjistit.

EDIT:
Když odvěsím před najetím Hektora, tak to nepadne.

Tak a teď mne ORCZ dostal úplně. Hoši, než jsem odvěsil vůz, zatáhl jsem ručku. Pak odvěsil. A já koukám do seznamu vlaků, co to tam mám furt za bíláý traffic a on mne celou cestu pronásleduje odvěšený vagón jídelny?!
nachapu.jpg
A i kdybych tu ručku nezatáh, jako že vím, že jo, tak jede do kopce jako prase, kde já to se dvěma mašinama vytavím max 50 km/h. Takže je tam něco pěkně... Tohle jsem v OR, vživotě neviděl.
:)

Pánové zdravím. @Icik nechci být poslem špatných zpráv, ale AI doprava se prostě začala chovat jak neřízená střela a všechny zkušenosti z tvorby aktivit, ale i staré aktivity hotové, jsou jaksi tímto chováním ohroženy, pokud to bude takto nestabilní, že se najednou stává z odvěšených AI vlaků Loose Consist je jeden velký průser. Ten vagón včera, to jsem jaksi nepobral vůbec, ale dnes jsem tedy po asi 6 hodinovém laborování dosáhl toho, že mi teda z přední části vlaku, která má pokračovat směr Kolín a já se zadní přesně na opačnou stranu do Studence z Křížanova nestal Loose con., tím, že jsem AI co má pokračovat dál, zadal stanici Křížanov s odjezdem v 10:25 a po odvěšení chcípnul motorák a já koukám, že Loose Consist to není, ale když jsem kouknul do seznamu AI do odjezdu, tak tam měl vlak M273 + Calm 12:15?! PROČ?
AI_odveseni.jpg

Proč má po odvěšení ten Modrý Šíp s Calmem, odjezd s takovou sekyrou, tohle je fakt k pos...

EDIT: A já možná vím proč! Tohle zkontroluji a dám vědět, ale je to psych jak cyp, jestli to je tím...

Tak ano vážení, kdysi když jste svěsili soupravu AI a projeli jste WP, který měl před připojením, tak jej AI "zapoměl" a bylo jedno, jaký WP 3XXxx jste mu dali, aby vám neujel. Jenže teď si jej pamatuje, i když s ním přes něj, jako Player projedete! A po dověšení jej nahodí. Takže tohle je novinka v tvorbě.

Ve Vlkově u Tíšnova jsem M273+Calm a vozy Balm držel do 12:15 abych měl sichr, že mi přední část neujede a tím po odvěšení vzal AI od hráče tuhle hodnotu, i když už byl v Křížanově... t mně fakt pos...
AI_odveseni2.jpg

Ahoj @Icik
Tak ten splašený vagón není anomálie, ale děje se tak furt.
Přijedu na vlěčku (jako v miniaktivitě, co jsem poslal), ale. Než na mne najede M274, tak odvěsím vozy a jedu pro kuchyňský vůz do šturcu, umístěný jako Loose Consist. S ním najedu na prdel vlaku k vozům co jsem dověsil a mezi tím už na přední část najel M274
vagon.jpg

Přijedu do Tišnova a tam mám kuchyň odvěsit a jedu dál do Křížanova. Zabrzdím papírák ruční brzdou, udělal jsem i vizuální kontrlu pod F5, že je zabržděno a odvěsím a z papíráku se stane AI souprava, co najela na můj vlak tedy M274 + Calm. Koukej:
vagon2.jpgvagon3.jpg

A teď jsem zvědav, co se stane s AI M274+Calm po odvěšení v Křížanově a zda bude vůbec aktivita dohratelná, jestli mne ten splašený potlouk... ehm papírak cestou nedojese a netrefí, poněvač jede přes návěstidla i bez mašiny...

Jo a samozřejmě jedu celou aktivitu v AI valku už z Brna, neboť začátek aktivity přes kamerový servis. A zde mne napadá, jestli tím, že jde vlastně o AI s hráčem a AI2, tak jestli to ORCZ při odvěšení papíráku nevyhodnotí, jako rozdělení AI soupravy.

Back
Nahoře