Pikku
Pomocník strojvedoucího
Nějaké to ježdění po 090 a 183. Díky @Tygy a @Fana Staněk . A za skin 240 048-9 díky @David Lázňovský .

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Tady tě asi zklamu, ale kvůli záložce Trať nemůže být DPS na šířku. Musel by být stejně vysoký jako nyní, aby byla trať dobře vidět a celé zobrazení dávalo smyslTaktiež som otestoval DPS od Aloisa Nebela,funguje skvele,len by som skor uvítal formát na šírku,než na výšku...

Tak som si pojazdil vo skvelej aktivitke od Alcaponeho R 988_981 Vysočina,ktorú som si musel trošku upravit na začiatku,bohužial utiekli mi na začiatku dva statické consisty,pretože pri úprave ich paths OR Track wiever nevedel otvorit msts formát a asi preto to označil za vadnú cestu.Vyrobil som hlásenie do vlaku pre túto aktivitu,ak bude záujem zo strany autora,pošlem mu to.Ďalej som doplnil nejaké staničné hlásenia do mapy BP,ponúkol som ich Zbyňkovi Šemorovi,aby ich po úpravách doplnil do svojej mapy,ale postavil sa k tomu dosť skepticky s tým,že mi napísal,že by to mohlo rozhodit databázu v mape,že to tam nebude dávat,asi možno ani nechcel,tak na jeho krásnych modeloch staníc od Brna hl.n po KutnúHoru bude navždy tichoV ORCZSK staničné hlásenia fungujú bez chyby,mrknite na video.Ďalej som na mape BP našiel asi chybu v Brne hln na 6stej kolaji je otočené nástupiště na ľavo,miesto doprava,takže vlaky tam otvárajú dvere do kolajiska.Taktiež som otestoval DPS od Aloisa Nebela,funguje skvele,len by som skor uvítal formát na šírku,než na výšku....
Stydět se nemusíš, furt cestuji, takže jen jedu na NTB a ten tyhle detaily neutáhne. včera jsem musel mít při testech navrčené i auto, jednak v noci bylo 29 st.C, pak už v těchto teplotách baterky nechtějí držet kapacitu a teplo vycházející z NTB bylo tak na řádné propečení steaku. Musím techniku šetřit. Stojí to prachy a nervy. Stačilo oddělání repro na starším modelu, když jsem si párkrát zahoukal a měl repro na 100%@Tygy nechceš tam dát grafiku na plné detaily (stíny a vyhlazování) aspoň na ty screeny? Takhle to vypadá jak MSTS až se stydím.![]()

Tak som si pojazdil vo skvelej aktivitke od Alcaponeho R 988_981 Vysočina,ktorú som si musel trošku upravit na začiatku,bohužial utiekli mi na začiatku dva statické consisty,pretože pri úprave ich paths OR Track wiever nevedel otvorit msts formát a asi preto to označil za vadnú cestu.Vyrobil som hlásenie do vlaku pre túto aktivitu,ak bude záujem zo strany autora,pošlem mu to.Ďalej som doplnil nejaké staničné hlásenia do mapy BP,ponúkol som ich Zbyňkovi Šemorovi,aby ich po úpravách doplnil do svojej mapy,ale postavil sa k tomu dosť skepticky s tým,že mi napísal,že by to mohlo rozhodit databázu v mape,že to tam nebude dávat,asi možno ani nechcel,tak na jeho krásnych modeloch staníc od Brna hl.n po KutnúHoru bude navždy tichoV ORCZSK staničné hlásenia fungujú bez chyby,mrknite na video.Ďalej som na mape BP našiel asi chybu v Brne hln na 6stej kolaji je otočené nástupiště na ľavo,miesto doprava,takže vlaky tam otvárajú dvere do kolajiska.Taktiež som otestoval DPS od Aloisa Nebela,funguje skvele,len by som skor uvítal formát na šírku,než na výšku....
Byly doby, kdy u "velkých mašin" bylo zakázáno používat současně oba kompresory, protože dokázaly uživit únik vzduchu ve vlaku. Ale samozřejmě těžko říct, jestli tuhle legendu ještě dneska někdo živí.Proč máš puštěn jen jeden kompresor
Nevím, jak je to dnes, ale bylo to v předpisech, doplněné větou - Pokud chod některého kompresoru neplní další funkci (asi to není přesná citace). V té době toto splňovaly pouze stroje 363 (možná i 163, ale tam si nejsem jistý), protože tyto lokomotivy měly z výroby úpravu, kdy, pokud jste měli vypnuté dochlazování ventilátory ( neběžely ) a měli jste zapnutý spínač 1. kompresoru, po dobu jeho chodu (pumpování vzduchu) běžel i 1. ventilátor, který chladí i UNIPULZ (pulzní měnič pomocných pohonů - kompresorů a ventilátorů). Proto tyto stroje mohly mít zapnuté oba kompresory. Tato závislost je dnes již odstraněna a při rozběhu 1. kompresoru se již 1. ventilátor nerozbíhá. ( Snad jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně ). Zda je v předpisech stále zakázáno jezdit se dvěma zapnutými kompresory, to už nevím.Proč máš puštěn jen jeden kompresor.
No vidím,že sa mám stále ešte čo učiťOsobně stabilně jezdím pouze na jeden kompresor a druhý si v případě potřeby zapínám ručně. Například na mašinkách 122/3 a 130 je to celkem úspěšná taktika, jak předejít praskání pojistky pomocných pohonů...
Nicméně jezdit na dva kompresory zakázané určitě není – řekl bych, že drtivá většina strojvedoucích tak jezdí.
Čo mám zhliadnuté videa od skutočných strojvodcov na YT,oni tam zapínajú na začiatku len jeden kompresor a v tom druhom ponechávajú v činnosti pomocný kompresor do doby než ručička na manometri dosiahne cca 4 bar a až potom ho prepnú z pomocného na hlavný kompresor a to z dovodu,že na tom začiatku je ešte nedostatočný tlak a hrozí,že zberač sa po vypnutí pomocného kompresoru kvoli klesajúcemu tlaku odpojí od drátov a zhodí loko do mrtvého stavu.Takto po ponechání v činnosti pom.kompresoru ten priebežne doplnuje vzduch a drží zberač na drátu,je to aj počut vo videu ako po čase sa sám spustí a doplní ten vzduch.Ked je ručička na manometri na 4 baroch,už je tam dostatočný tlak a vtedy sa može prepnút z pomocného na hlavný kompresor.Tato činnost kompresorov v ORCZSK chýba.Proč máš puštěn jen jeden kompresor.