CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj @Icik
O nic celkem nejde, jen jsem se lekl, že už byl při mém příjezdu vlak ve stanici a ohrozil jsem cestující, má vjíždět jako druhý a vždy vjížděl, já přidám tomu AI vlaku na výchozím čase, ale už se to nesmí nějakým update změnit, bo kdyby přijel pozdě (podobně jak ta strela na BP), což by byla ta horší varianta, tak aktivita končí pattem. Ale nechápu to. On Jako ORCZ ignoruje zápis aktivitáře do consist v max velocity?
1. na trati maximálka 50
2. v Consist to i odpovídá, ale ORCZ dá osobáku maximálku 75 a po odjezdu ze stanice dokonce 100!?

Ten vybrečený zásah do AI rychlostí, kvůli jedné aktivitě, co se udělal, je celkem pi..u ke zdi... Právě, že si aktivitáři díky zápisu v consist dělali rychlosti vlaků sami a pokud to někdo nezmal, tak holt mu to nejezdilo, jak má... Jeho problém, tak se to chová úplně proti tvorbě.

Výchozí bod v trati, kde je v=max 50, 75, ani 100 nikde v tom úseku není (trať 310)
rychlost001.jpg

Zde ukázka kolik je hodnota +/- pro 75 a v con zápis +/- 50
rychlost2.jpg

A AI jede 75, absolutně zápis v consist ignoruje. :(
rychlost3.jpg

Přes vjezdové skočí správn rychlost maximálky tratě 40, co je v tom úseku. Ale když je začátek na volné trati, měl by se fakt řídit hodnotou v con. Nevím, kde nabral těch 75 a je nesmysl, abych díval výchozí bod AI někde před návěstidlo ve stanici, ale nechápu, proč na odjezdu chytne zase kilo.
rychlost5.jpg

Ale píšu fakt jen postřeh, už jsem mu dvě minuty přidal, jen mne udivuje proč?

Tvl, co tam pořád meleš ty míle ze hodinu? To jsou metry za sekundu. Už si to, Dane, sakra zapamatuj. To je furt dokola.

Tvl, co tam pořád meleš ty míle ze hodinu? To jsou metry za sekundu. Už si to, Dane, sakra zapamatuj. To je furt dokola.
Metry za sekndu nesedí, když to porovnámš v origo zápisu v con, sedí ten zápis k mélím, tak nevím, tohle jsme řešili i s Alcaponem. Já vím, že by to mělo být metry za sekundu, ale nevychází. Nicméně, jak jsem psal, už jsem mu dvě minuty přidal... :)

Metry za sekndu nesedí, když to upravím z mil za hodinu, sedí to, tak nevím, tohle jsme řešili i s Alcaponem. Já vím, že by to mělyo být, ale nevychází. Nicméně, jak jsem psal, už jsem mu dvě minuty přidal... :)
Co to sakra plácáte Alcapone a ty??? To byly vždy metry za sekundu. Vždy kód počítá metry za sekundu.
27,7 m/s je právě ta tvoje 100 km/h.

Co to sakra plácáte Alcapone a ty??? To byly vždy metry za sekundu. Vždy kód počítá metry za sekundu.
Když otevřu consist a upravoval jsem metry za sekundu dle převodníku, pro 5 km/h v depu absolutně to nesedlo v simulátoru, když jsem dal přepočet na míle, sedlo to na 1. dobrou. Tak já fakt nevím. Hele, ale schválně... Ozvu se ti, jdu přepsat consist.

Hodnota v con také není všemocná. Tu porovnávám ještě s maximálkami lokomotiv ve vlaku. Pokud má nějaká lokomotiva maximální rychlost menší, tak se bere tato menší jako nejvyšší rychlost conu.

Ale to tahá Barča a ta má V=Max 100. Ale my aktivitáři fakt potřebujem, aby ta naše úprava seděla- Koukej, dal jsem tedy metry za sekundu, fajn, vlak už nejdede 75, ale jede jak připosraný, místo 50 jede 37 km/h. Takže to budu zas vedat pokus omyl. Když jsem tam dal hodnotu mílí v hod. sedělo to daleko víc. O to mi jde. Ať tedy tvoříme aktivity správně, tak ať se ta hodnota takhle brutálně neliší. Když tám zadám ručo 50, chci, aby jel vlak 50.
:)

rychlost6.jpgrychlost7.jpg

@Icik
Tak 50 jdede AI při této hodnote metrů za sekundu:
rychlost8.jpg
A přepočet v tabulkách ke 13.8, ale teď mne napadla ještě jedna věc, že MSTS editor má nastaveno defultně výkon 75% a na 100% fakt vše přepisovat nebudu, tak jestli to není i tím.

rychlost9.jpg

Ale neřeš, tohle už se rozesr.. nesmí, hlavně, že jde docílit pitřebného výsledku. Udělám si nové zápisy pro tvorbu.

Ale tohle jsou základy už z MSTS. Pokud máš u AI nastaven 75% "výkon", tak 75% z 50 km/h odpvídá 37,5 km/h.

Ale tohle jsou základy už z MSTS. Pokud máš u AI nastaven 75% "výkon", tak 75% z 50 km/h odpvídá 37,5 km/h.
No jasně, tohle mně nedocvaklo, jenže editor aktivit MSTS, když tvoříš jakoukoliv trasu, tak je automaticky nastaveno 75%. Nevím, už proč to bylo. To bych musel u každě trasy při tvorbě zadávat 100%, což raději upravím v tom con, poněvač u 90% AI vlaků to nevadí. Takto jsou i postaveny všechny aktivity. A ne jen moje.

No jasně, tohle mně nedocvaklo, jenže editor aktivit MSTS, když tvoříš jakoukoliv trasu, tak je automaticky nastaveno 75%. Nevím, už proč to bylo. To bych musel u každě trasy při tvorbě zadávat 100%, což raději upravím v tom con, poněvač u 90% AI vlaků to nevadí. Takto jsou i postaveny všechny aktivity. A ne jen moje.
Proč to neuděláš přes nějaký inteligentní editor? Pokud jsou to textové soubory, dá se použít např. VS Code s nějakou AI, kam zadám: změň výkon všech tras na 100% a hle, všechno je změněno. Ale tak proč to nedělat ručně? Je to pracnější, ale za to to déle trvá.

Ahoj. Activity editor MSTS je nenahraditelný, bez něj by nevyšlo ani kolo, coby Mn, posuny, a jiné složité aktivity. Zapomeň na to, že budu editovat nějaké soubory jinde přes nějaké prograny. Obnáší to hlášky editace s návazností na nâkladní koleje atd. Tohuhle cestou odmítám jít, pokud nebude kompatibilita s tínto editorem, nebudou aktivity z moji dílny a věř, že ne jen moje. A drbání s tím je už tak dost.

Dane a co prostě ponechávat všude nadále výchozí výkon 75 % a do con souborů zadávat požadovanou hodnotu rychlosti v km/h podělenou koeficientem 2.7? :) Tedy např. při požadované rychlosti 50 km/h zadat 50/2.7=18.5 (zaokrouhleně).

,

Tak ono se tohle projevilo poprvé s tím, že bez zásahu do consist to valil AI vlak z tratě za Ramzovou do Lipové 75 km/h. Tím přijel o 2 minuty dřív a já tam vjel, když tam byl. Tak jsem mu musel srazit rychlost. Byly dvě možnosti:
1. Přidat mu ty dvě minuty na výchozím čase.
2. Upravit rychlost v consist.

Bod 2 se mi jevil jako lepší varianta, neboť kdyby se cokoliv vyštěnilo, vlak pojede 50. Ale nevýhoda je, že on už pijede 50 furt. Zde to nevadí. Jinak je to celkem buřt. Pokud nekřižuješ a nestane se tahle situace, chová se to dobře a dokonce AI sedí s SJŘ +/- 30s.

Back
Nahoře