CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahojte. Neviem, kde sa to správne opýtať, nenašiel som k tomu nič na fóre... ale rád som používal pohľad 5 z okna vozňa s označením B výklon a prestalo to fungovať. Je to niečo, čo ovplyvňuje OR a nevie to robiť alebo je nejaká klávesová skratka, ako sa prepnúť z kupé do okna alebo bol ten vozeň nejako upravený pre potreby ORCZ a mám si ho niekde stiahnuť alebo to nikto nepoužíva a nechýba?

Spíš byla ta funkce při opravě wagu pro ORCZ zrušena. Já při opravách nechávam pouze int cestujících a to ne vždy, jen když je hezky zpracován. Těch kontrol při opravách je tolik, že tyhle pohledy považuji za podřadné. Fíra sedí v mašině.

Iciku, nezlob se, ale vyladit wag, délky, světla, aby vše sedělo, je pakárna na půl dne a doplňovat xxx pohledů do vozu, který ani nemá svůj vymodelovaný pohled cestujícího, ale čumíš na vnitřek vozu s ojeblou texturou, tak na to dlabu. Vozy, které mají hezký interiér ok. Ale tohle jsou pravěké béčka a ten pihled odpovídal stavu MSTS. Takže brání, nemám náladu, při megapacku běček doplňovat do každého vozu interiér. :-)

Iciku, nezlob se, ale vyladit wag, délky, světla, aby vše sedělo, je pakárna na půl dne a doplňovat xxx pohledů do vozu...
Pro ORCZ existuje zrovna právě pro Béčka systém fajn includů, díky kterým je pak každý vůz naladěný během chviličky. ;) Platí to i pro MS verzi a když jednou vyladíš pohled, pak jen kopíruješ... :)

Pro ORCZ existuje zrovna právě pro Béčka systém fajn includů, díky kterým je pak každý vůz naladěný během chviličky. ;) Platí to i pro MS verzi a když jednou vyladíš pohled, pak jen kopíruješ... :)
Na Include kašlu pokud mám wag vcelku pro ORCZ, je to pro mne směrodatné, kvůli editoru aktivit a každý skin je jiný a nesedí světla atd... Sám jsem to poznal, jak jsou skiny rozdílné, takže nic není chvilička Nejde to dělat jednotně, zkus to sám a uvidíš, jak nesedí délky náazník na nárazník, světla jsou úplně mimo, poněvaš je každý skin malinko jinak. berte, nebo nechte být, dál to rozebírat nebudu. A žádný společný interiér fakt není. Ty se zapisují do wag, :) I do těch s include. Kokni na béčka k Dodovi a pochopíš. Nic nikomu nebrání si doplnit pohledy, neb naladit vozy a poslat je třeba k nám na web. Určitě budem rádi.

V mém případě byste rádi nebyli, všechno si ladím bez podsložek... :)
Pokud nepoužíváš activity editor MSTS, tak pak jo. Ale:
1. Není potíž dát do podsložky, to je to nejmenší.
2. Nevěřím, že ti všude sedí pozičně světla pro společný include.
3. Nevěřím, že ti jeden includ vystačí třeba pro vozy Gorlitz. Těch modelů jsou asi 4 druhy.
Ano adheze, brzdy atd... to je v pohodé

Zatím jsem se věnoval několika Y z Budyšína a zpětně budoval wag na include soubory, k čemuž skvěle pomohl Beer od @Howky - to byl snad jediný vůz, u kterého zůstalo include ladění zachováno. Zatím mám pár BDs, B, AB... A za mě dobrý. Ladění je v common.wag přichystané jak pro model O. Janiše, tak na model od Dema. Rozměry jsou v pořádku, světla zatím +- sedí všude. ;) Ale tam samozřejmě záleží na kvalitě skinu. Když je ale zhruba dodržená jakási osová souměrnost, většinou to vychází. :)

Ano. Ale nesedí to tip ťop. A co je kvalita skinu? Že bude skinař posouvat pizičky? Raději zapíšu světla. Ypsilonky jsou u nás hotové, jako megapack. A ještě s include, akorát v podsložce, kvůli editoru. Rozměr jsem upravoval, ať sedí. U světel zvažuji update, kde inc zruším a zapíšu do wag., za podrobné kontroly, že světla sedí taky. Ale až za hnusného počasí... :-)

Ano. Ale nesedí to tip ťop. A co je kvalita skinu? Že bude skinař posouvat pizičky? Raději zapíšu světla.
Když to vezmu jako extrém... Tohle (viz obrázek) bys uznal, že je skin OK? ;) Já vím, je to drobnost, ale takhle křivě to v reálu na žádné Ypsilonce není. Tady by mělo dojít spíše k opravě skinu, než přesunu efektu pozičky. Ale v tom se asi nikdy neshodneme... :)

Přílohy

• pozicky.jpg
    pozicky.jpg
    42.9 KB · Zobrazeno: 17
Ano, ten jsem opravoval, tohle autorovi skinu nějak uteklo. Ale jak píšeš, tohle je extrém... :) A jsou i ČSD světla. Balík spacích vozů.
bc.jpg

Tak na verzi 2.0.180 vše ok, šraňky jdou před vlakem dolů, za vlakem nahoru. Když je distanc od přejezdu kolem 30m, tak jsou otevřené, až po reverzu a rozjezdu jdou dolů, auta regulerně zastaví.

Ahoj @Icik
Proč mi nechce posunovač udělat UZB? Předtím vždy v pohodě. Přestup do čelního AI.
brzda.jpg

Zkoška naběhla a koloťuk drží hubu,
:)

Back
Nahoře