Úzkokolejky Jindřichův Hradec (Projekt JHRADEC)

Zcela nový model převedený z Railworks a upravený na podobu JHMD. Pajduláci jsou jako u ostatních mých nových modelů a lokomotiva má i 3D Cabview. Fíra se při změně směru otočí stejně jako terčík. Blbosti, no.

Nejčastějším problémem bývá (pokud je kabina mimo původní umístění složky), že je nutné sladit jak umístění řídícího souboru CVF (Cabview v ENGu, ale tam počítám to máš dobře), tak i zápisy cest k jednotlivým souborům ACE kabiny (definované v souborech CVF).
Příklad: je-li kabina směrována takto: ../../common.cab/cabStroj/stroj.cvf (Cabview), potom i po otevření CVF kabiny musí být upraven zápis: ../../common.cab/cabStroj/textura1.ace. Ještě jednou - nutné zkontrolovat a cestu upravit pro každou texturu ACE v zápisu, ve všech CVF!
V ENGu všech vozidel, které tuto kabinu používají, musí být správně nastaven příslušný zápis pro přístup ke kabině (Cabview)- viz příklad.
Výjimkou je umístění složky CABVIEW přímo u vozidla. Tam potom přesná definice cesty k CVF odpadá, protože simulátor ji hledá automaticky tam.
Ahoj, s tím směrováním kabin, nevím zda je tábor uživatelů jednotný ve směrování kabin i zvuků. Snažím se dodržovat směrování asi podle většiny a to na ../../common.cab/ a zvuky na ../../common.snd/ takže každé cabview, které je součástí modelu, překopíruju na tuhle cestu a jak říkáš, takhle soubory *.ace nastavím. Zajímal by mě názor, proč nechávat cabview s modelem? Když mám v TRAINSETu modelů se stejnou kabinou víc, tak si přece zabírám zbytečně místo? Směrování souvisí i s trainsetem, přiloženým k této trati.
U všech modelů v přiloženém trainsetu je cabview ( cst.cvf nebo 213902.cvf) atd., kde ale chybí textury *.ace, takže není co upravovat v zápisu a kabiny se v aktivitách nikde nezobrazí. Je možné tyhle textury někde stáhnout nebo tedy kompletní cabview?
Pikku mi odpověděl, že se to dá jezdit i bez kabin, což je pravda, ale člověk je ochuzený o ten zážitek.
Poradí někdo, vysvětlí?
Děkuju Vám.

Tak už to vidím....někde jsem to v pdf. přehlédl, kabiny u vozidel jsou fiktivní....
Vozidla obsahují pouze „prázdnou“ kabinu, používám je s pultovými simulátory, kde kabinu má člověk před sebou ve fyzické podobě a obrazovka tvoří jen okno vozidla. Jako caby lze použít kabiny dostupné z internetu či jiných vozidel přelinkováním v .eng souboru na příslušný common.cab.
Tak jinak jakou jste použili kabinu pro fiktivní vozy 408, 808, 908 a U59? Pro 705 jsem použil kabinu TU47 :-)

Ahoj, s tím směrováním kabin, nevím zda je tábor uživatelů jednotný ve směrování kabin i zvuků. Snažím se dodržovat směrování asi podle většiny a to na ../../common.cab/ a zvuky na ../../common.snd/ takže každé cabview, které je součástí modelu, překopíruju na tuhle cestu a jak říkáš, takhle soubory *.ace nastavím. Zajímal by mě názor, proč nechávat cabview s modelem? Když mám v TRAINSETu modelů se stejnou kabinou víc, tak si přece zabírám zbytečně místo? Směrování souvisí i s trainsetem, přiloženým k této trati.
U všech modelů v přiloženém trainsetu je cabview ( cst.cvf nebo 213902.cvf) atd., kde ale chybí textury *.ace, takže není co upravovat v zápisu a kabiny se v aktivitách nikde nezobrazí. Je možné tyhle textury někde stáhnout nebo tedy kompletní cabview?
Pikku mi odpověděl, že se to dá jezdit i bez kabin, což je pravda, ale člověk je ochuzený o ten zážitek.
Poradí někdo, vysvětlí?
Děkuju Vám.
Ahoj Paty, těch řešení, kam se zvuky a kabinami, se nabízí v podstatě nekonečno. I kdyby sis vymyslel složku [MojeKabiny] a [MojeZvuky], je to teoreticky možné, protože vše bys pak naházel sem. Jenže pak nastává rasovina, protože ve všech svých ENG / WAG bys musel přepsat paths k novým složkám. A to bys nechtěl, protože u kabin bys to musel upravit i v souborech CVF (v zápisech). I když použiješ nějaký editor s hromadnou výměnou (řetězec za řetězec), chyb se určitě nevyvaruješ. Tedy - zálohovat!
Tak největším problémem u odkazu u každého stroje je to, že v případě samostatné složky vozidla (např. cd_362123 a další třeba 362-055) musíš do každé složky kabinu a zvuky nainstalovat. Z toho vyplývá, že je to asi těžko realizovatelné z důvodu a/ nároku na paměť, b/ nároku na přesnost při přechodu na takový systém a případné opravy / výměny (jak to bývá u OR-CS). To pak musíš jednu kabinu rozkopírovat / nahradit třeba u 20 vozidel, což je jistě běs a hrůza.
Z toho důvodu řada uživatelů řeší problém tzv. odkazovými složkami kabin a zvuků (je to něco jako mezistupeň), kdy je u vozidla JEN odkaz SMS / CVF, bez ACE, DDS, WAV, atd. Klasický úplný adresář s kabinami a zvuky je opět někde v TRAINSETu (jak má být) pod nějakým "common.xxx" a ten mezistupeň u vozidla už odkazuje na ně, jak to má být (common.cab/cabX000/). Ale zase úpravy, korekce, přesuny, přejmenování... Výhodou oproti předchozímu způsobu je aspoň to, že stačí někde v trainsetu nahradit / opravit jednu příslušnou kabinu, ne 20 zvlášť. Odkazy zůstávají konstantní na jedno místo.
Tohle si rozmysli, jaký systém použít. Záleží na zkušenosti a na tom, jak si v těchhle věcech věříš a máš je zmáknuté. Chybku udělá kdokoliv, to se může stát. Potom z rozmyslem a v klidu vše kontrolovat. A tady je jasné, že jeden systém je nezbytnost.
PS: to, že že u kabiny nevidíš ACE (tedy její podobu) nejspíše svědčí o tom, že by mohla být použita metoda tzv. odkazových CVF. Někdy to ale může opravdu chybět a sehnat některé kabiny je opravdu prekérka.
V.

U59 nějakou německou parní kabinu, zkusit na amerických stránkách (Němci končí se svými stránkami tak je to už trochu nejisté.) Ty motoráky a bateriáky budou asi horší.
u lokomotivy U59 jsem našel podle autora "zittau feldbahn" lokomotivu nejbližší vzhledu DR BR 99, posílám odkaz:

....ale mořím se s tím půl dne, zkouším všechno možné, kontrolu i přes program Aloise Nebela OR_kontrolor vozidel, ale při spuštění OR CZSK kabinu nevidí. Zkoušel jsem směrovat kabinu na common.cab i do složky s lokomotivou, ale bez úspěchu.
Podle mě bude někde v *.eng souboru zápis zabraňující zobrazení kabiny.
Vozidla obsahují pouze „prázdnou“ kabinu, používám je s pultovými simulátory, kde kabinu má člověk před sebou ve fyzické podobě a obrazovka tvoří jen okno vozidla. Jako caby lze použít kabiny dostupné z internetu či jiných vozidel přelinkováním v .eng souboru na příslušný common.cab.

...a ještě další věc, používám už jen OR CZSK, nevím zda ta trať v této verzi funguje, trať spustím v pohodě, ale u použitých vozidel buď nefungují vůbec brzdy, jako zrovna u U59 a nebo naopak nemůžu odbrzdit, u lokomotiv TU47 (705) nepovolím přímočinnou brzdu ze 100% na 80% a tím končím. Kdysi dávno jsem tohle řešil ještě v MSTS, ale teď jsem na msts fóru k povolení přímočinné brzdy nic nenašel.
Takže než si tuhle krásnou trať projedu a užiju, tak zestárnu :)
Děkuji za Váš čas.

Back
Nahoře