Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Anebo ? Co by se hodilo jako drobný objekt osadit vedle kolejí po 50m? Úplně by stačilo něco, co je vidět jen v editoru, ale ve hře už nikoli. Ale například malý patník těsně nad povrchem by možná nevadil. Protože to "pravítko" po 50m je pro stavbu tratí zásadní. Odtud odpočítávám km polohy návěstidel, tabulí, například upozorňovadla po 75m 100m, atd.
Jinak sloupy mohu pak odmazat hromadně přímo ve world.

Anebo ? Co by se hodilo jako drobný objekt osadit vedle kolejí po 50m? Úplně by stačilo něco, co je vidět jen v editoru, ale ve hře už nikoli. Ale například malý patník těsně nad povrchem by možná nevadil. Protože to "pravítko" po 50m je pro stavbu tratí zásadní. Odtud odpočítávám km polohy návěstidel, tabulí, například upozorňovadla po 75m 100m, atd.
Jinak sloupy mohu pak odmazat hromadně přímo ve world.
Zbyňku, veď pokiaľ to odmažeš, tak to je jedno. Možno by to chcelo nejaký výrazný model v reflexných farbách, nech je práca s meraním ľahšia.

Možno by to chcelo nejaký výrazný model v reflexných farbách
To ne. Nenápadný patník natřený na bílo s patinou a nikdo si toho nevšimne. Jestli máš nápad, tak zkus udělat patník vysoký těsně nad pražce ve stejné ose jako tvůj model sloupu "stlp_tel_hl_A_pivot" A já dám v poznámkovém bloku jen příkaz "nahradit" Tedy v otevřených w souborech. Napadlo mne, že by to mohlo být jako kilometrovník po 100m, ale byl by v tomto případě po 50m.

Dnes jsem se pustil do dokončení sklonů. Nejprve od Veselí dolů (Vnorovy)
2007Vnorovy.jpg
a nahoru přes Strážnici, která je zase výš než byla, ale dál se to pak srovnalo.
2007Straznice.jpg
ku Sudoměřicím a teď to horší od Veselí do Uherského Hradiště a dokončení stanic. Skončil jsem v Uherském Ostrohu. Stanice mírně na konci zahnutá a vlečky kolem. A celá je níž než byla hrubá stavba.
2007UhOstroh.jpg
2007UhOstroh1.jpg
A dál se bude pokračovat zítra. :)
PokracovaniZitra.jpg

Tak jsem zkoušel se do Uherského Brodu nějak dostat do souřadnic, ale bohužel to nejde, měl bych někde pak prodloužení i o několik kilometrů. Tedy pokračuji jen přesouváním textur a držím se stopy kolejí na fotomapě. Terén bohužel budu plácat ručně.
Pár obrázků od Kunovic po Újezdec u Luhačovic. Na levé straně je pokus o napojení do GPS v Uherském Brodě, ale je to moc mimo. Dnes jsem s pokládkou kolejí skončil v Hradčovicích. Pokračování zítra.
2207Kunovice.jpg
2207Hradcovice.jpg
To žluté vzadu je Uherský Brod v GPS (tedy jen pomocná kolej). Tak velká je odchylka.
2207UherskyBrod.jpg
Část Újezdce vpravo jsem zapomněl na podkladu zkopírovat, tedy tam zůstal originál čtverce Uherský Brod. Tedy nejsou vedle sebe ale o uhlopříčku vedle. Takto chci koleje položit až do Vlárského průsmyku. Luhačovice zatím ne.
2207Ujezdec.jpg

Položil jsem koleje do Uherského Brodu, kdy mám přesně okopírované koleje a oblouky podle fotomapy. A napadla mne jedna věc. Co kdybych od trianglu před Kunovicemi celý tento postavený úsek ohnul pod jiný uhel a tím bych se dostal v Uherském Brodu do GPS. Viz horní čára. Přece jen za Bojkovicemi by to chtělo být kvůli terénu v přesných souřadnicích. Respektive to ještě nevzdávám. Konec nové pokládky odpovídá na horní pokládce jak je ta čára. Tam jsem v půlce stanice, ale dole jsem asi 250m před stanicí. Netuším, jak spočítat správný uhel, ale od oka bych měl Kunovice srovnat mírně pod rovnoběžku. Pak by to mohlo i vyjít. Ale asi kilometr by se i tak trať natáhla, jedině, že bych víc roztáhl obloučky. Na první dobrou to asi nevyjde. Uvidíme.
2307Vlara.jpg

Dnes bylo venku ošklivo, skoro nikdo nechodil, tak jsem měl čas se piplat s tím natočením celé trati z Kunovic do Uherského Brodu. Už nikdy takovou práci, protože ve finále jsem přenášel koleje i několik kilometrů daleko a ještě přes kopec. :)
Místy jsem trať trochu natahoval, aby mírné potřebné prodloužení bylo rozložené a nakonec jsem se napojil v prvním oblouku za Hradčovicemi.
Na mapce je vidět, jak jsem i obloučky trochu roztahoval. Ale díky tomu položím koleje i do Luhačovic a Slovácký expres může jet v celé trase. To už za to stojí.
2307Vlara1.jpg
Tady je vidět to ohnutí trianglu v Kunovicích.
2307Kunovice.jpg
Napojení od Hradčovic do GPS. Ale trefoval jsem to asi na třikrát. :) Tedy vždy přeskládat několik kilometrů zpět.
2307Hradcovice.jpg
A tady bude nádraží Uherský Brod. Ten až zase příště. Nejprve musím udělat přesné sklony, abych nádraží nemusel přeskládávat do jiné výšky.
2307UherskyBrod.jpg

Ahoj, zeptám se, bude napojení na trať směr Luhačovice i od Přerova? Tím bych oprášil starou aktivitu z Hradce Králové. Jezdil přímý spoj.

Budíček. :) Vždyť dávám průběžné informace. Ze Starého Města je to dávno napojené. :) I viz někde mapa :) Od Přerova jiné napojení není. Jak jsem se díval na fotky z Luhačovic, tak Slovácký expres jezdil tudy. Ale myšlenky na aktivity nech zatím v klidu. Tady bude ještě tolik práce. Jenomže když Vlára, tak se koleje musí položit komplet a pak vše pomalu dávat dohromady. Jak popisuji průběh stavění, nelze postavit kousek trati do finální podoby a pak někdy pokračovat dál. Nejprve komplet koleje, vše zapojit, podnáspovat a až potom si mohu hrát s dalšími objekty.

Koleje položené až k Újezdu u Luhačovic. Tady jsem srovnal výšku generovaného terénu a vygenerováno do Luhačovic. A pak ještě dogeneruji až po Vlárský průsmyk, ať je to komplet.
Jinak od Kunovic až za Hradčovice jsem mimo GPS a koleje často šly skrz baráky, tak jsem zkopíroval nějakou texturu pole a namnožil pod koleje. Myslím, že to vypadá lépe než kdybych tam dal zelenou placku.
Asi takto. Pak se to ještě zamaskuje křovím a bude to dokonalé.
2407Popovice.jpg
2407Hradcovice.jpg
Uherský Brod, opět v oblouku včetně peronů, z toho "mám radost" :)
2407UherskyBrod.jpg
Újezdec u Luhačovic
2407Ujezdec.jpg
Luhačovice
2407Luhacovice.jpg

Back
Nahoře