CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Co tam máš za panáčky? Ty v trati nejsou a označení kolejí je OK, správně k peronu.
Generování cestujících v ORCZ, právě, že nevím, jestli je chyba v generování, nebo označení té strany otvírání dveří, pokud je to správně, s tím otvíráním, tak pak OK. Tohle bylo třeba vědět. Poněvač všechny další zastávky od Lysé OK a v Poděbradech zas blbě. Takže to bude na řešení pro @Icik

panacci006.jpg

Ještě k tomuto problému doplním info, že je to pravděpodobně zlobí jen u mě v počítači, nebudu s zkoušel točnu v Bratislavě u nich v Trati, Track monitor normálně funguje to samé zkoušel i Martin m taky funguje, u mě žádné z jejich Tratí Track monitor nemaká. Navíc jsem zjistil, že nefunguje ani čtyřkombinace tlačítek s F1, kombinace tlačítek s F2 funguje normálně. Už jsem kompletně přeinstaloval celou verzi 2.0 a pořád to nefunguje. Zkoušel jsem i verze 1.9.520 a 536, tam to taky nefunguje. Tak mi zkus poradit, kde mám tu chybu hledat?

Upravil jsem kod a TM funguje i při sjetí z točny. Tygy to má aktuálně odzkoušet. Když to bude dobré, tak prosba bude pak na Icika, zda mu to tam zakomponuje :) Tak uvidíme co přinese Tygy za info. Já jsem to zkoušel po úpravě kodu a fungovalo to. Pokud se točna točí, tak se samozřejmě data neukazují :)

TM.jpg

Nebudou a vypadá to perfektně. A figurky static, ty prostě přišly odporovodit někoho na vlak. Je to opravdu úžasné. Kolik navolíš lidí, tolik jich čeká na perónu.

Zdarec @Icik
Po cestě zpět stojí jak mají. Při cestě do Pardubic stáli mezi kolejeme. Obeě zastavení na hlavní trati Přelouč.
panacci007.jpg

A co když se budou prolínat s již osazenými figurkami. To budou dělat berany berany duc? :) Respektive, pokud se budou generovat mimo osazené objekty, jako i sloupy či lavičky, tak OK.
Autorovi do toho mluvit nebudu, ale u mě je to řešené tak, že pokud už jsou panáčci přímo součástí tratě, použijí se pro mizení právě oni.

Takže když si při stavbě osadíš nástupiště vlastními panáčky a já mám jejich .s soubory zapsané, moje generování se na tom místě nepoužije. Pro nástup a mizení se pracuje s těmi, které už jsi do tratě umístil.

Pokud tam žádní nejsou, teprve potom se zapne moje vlastní generování cestujících. :-)

No, já už ty vaše vychytávky nestíhám sledovat. Ale jak vidím obrázky, človíčkové nerespektují výšku peronu a jsou utopení v dlažbě. Tedy jinde mohou i levitovat. Perony jsou různě vysoké.

Jasný. Kdyby to někdo doplnil k modelům perónu, tak je to zase přesnější. A ne jen tam. I různé přístřešky a otevřené haly by to potřebovaly kvůli přeháňkám.
Tudy cesta pri nástupištiach nevede. Akonáhle by bolo súčasťou perónu niečo vyčnievajúce nad povrch ( lavička, lampa, zastrešenie, atď.... ) , tak vypočítaný Bouding Box cez Shape Viewer zahŕňa najvyšši bod modelu.

Zbyňku, řešiš figurky nad či pod, ja řeším trolej mimo pantograf, kde si řekl nezájem, ok, tak respektuj Icika a jeho vývoj. Jo a když už tu jsi, a blahořečíš neustále pokládku troleje, co tu trolej konečně dodělat v Hradci, depo a myčka. Více řekne @KimiR, která kolej to má přesně.

blahořečíš neustále pokládku troleje
Vám ta pokládka sloupů musí asi hodně ležet v žaludku, že? :-D

A Zbyněk má pravdu! Panáčci nemusí levitovat ve vzduchu a nemusí být ani zapuštění v nástupišti. Pořád tady řešíte BoundingBox, ale ten Vám u tohohle vůbec nepomůže. :-D

Já si raději udělám logování, zjistím si přímo ze hry přesnou výšku a plochu nástupiště a z toho udělám globální řešení tak, aby panáček vždy stál skutečně na jeho povrchu. A pokud se někde vygeneruje panďulák otočený od nástupiště nebo na špatnou stranu, doplním logiku, která ho správně umístí a natočí k nástupišti, ke kterému přijíždí vlak hráče, Traffic nebo AI. :-)

To řešení přes BoundingBox mi mimochodem připomíná přesně ten typ odpovědi, který na podobný problém navrhne AI. :-D Není nad to si udělat pořádné logování a potřebná data zjistit přímo ze samotné hry místo hádání, co se tam asi děje.

Nemáte zač. :-)

Zbyňku, řešiš figurky nad či pod, ja řeším trolej mimo pantograf, kde si řekl nezájem, ok, tak respektuj Icika a jeho vývoj. Jo a když už tu jsi, a blahořečíš neustále pokládku troleje, co tu trolej konečně dodělat v Hradci, depo a myčka. Více řekne @KimiR, která kolej to má přesně.
máte to ve vlákně k trati.

Jo, my všichni jsme letadlo, jen AN je F-35. :D
Tak ono to co jsem zde dával byla prvotní testovací verze figurek, navíc se základními v trati nijak nekolidují a první velký nesmysl je, že mají ve verzi AN mizet originál figurky, na nádraží vždy někdo zůstává a lidi se u vlaku loučí atd... A další chybu prozrazovat nebudu. V ORCZ je počítáno s touto veličinou a je to bomba.

první velký nesmysl je, že mají ve verzi AN mizet originál figurky, na nádraží vždy někdo zůstává a lidi se u vlaku loučí atd... A další chybu prozrazovat nebudu.
Hlavní nesmysl jsi tady ty. ;-) Viděl jsi snad ve videu, že by zmizeli všichni panáčci? Nechápu, proč bych měl generovat další tam, kde už jsou, a zbytečně tím zasírat render. I když je to relativně levná záležitost, pořád něco stojí.

A když už jsme u optimalizací, místo těchhle AI číčovin bych se u OR CZ/SK raději podíval na déšť a sníh. :-) Držet přes 3 miliony částic, další miliony v rezervě a část z nich ještě znovu přepočítávat je podle mě úplně zbytečné. Spočítám je jednou, do rezervy nechám třeba jen pár set tisíc a dál už pracuju s hotovými daty.

Pak se nedivím, že se řeší optimalizace – jen podle mě úplně na špatném místě. :-D

Téma sněhu / deště pod střechami jsem ti už nahodil - sám přeci žádáš o inspirace a podněty. A řešíš ho, což je chvályhodné.
Ale co mě zaráží je skutečnost, že jakmile je zde oznámen počátek řešení nějakého problému / vylepšení, který by mohl být u komunity atraktivní, jsi hned u toho, hned nabízíš nějaké svoje řešení a upozorňuješ na jeho přednosti. Další možné důvody neuvádím, protože se pohybují v rovině spekulací. Pod veřejně viditelnou komunikací zde na fóru si vytváříš aureolu jakéhosi báječného F-35 (jak jsem zcela cílevědomě uvedl), tedy pověst zdánlivě nejdokonalejšího, kdežto ti ostatní tvořící jsou jen nějaké práškovací 'Anduly', MiGy21, F-4, L-29...
Nemyslím si, že toto je ta nejvhodnější cesta k vytvoření nějakého 'dreamteamu' zabývajícího se problematikou OR-CS - pokud je to tvým cílem. Toto jsou metody k 'ovládnutí trhu', potření konkurence, rozmělnění pozornosti, strkanici o zásluhy, získání spojenců a založení fanklubu. Nesouhlasíš? Nemusíš, je to tvoje právo. Nedošlo ti, jak to někteří můžeme vnímat? Jestli ti tohle psaní k něčemu pozitivnímu přivede, budeme rádi.
Osobní názor na to lezení za patami některých činných členů fóra samozřejmě mám, to, jak se s tím oni popasují je jen jejich věc. :cool:

Back
Nahoře