CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Co jsem si všiml, tak v sobotním testu na trase do Studénky jsem měl na TM rychlost 150, i když limit tratě je 160.
Dnes u testu jsem na TM koukal, když jsem projížděl pomalou jízdou a tam jsem rychlost měl. Kdy tam skočila 0 netuším.
Musel bych to znova projet.

Ahoj Iciku. Dělám test aktivity a zjišťuji celkem důležité věci podstatné pro správnou funkci aktivit. První je velmi táhlé brzdění souprav, sice na oko hezké, ale aby vlak na rychlosti 100km/h brzdil už 1,5km před zastavením v zastávce je velmi dlouhé zastavení. Vlaky pak nabírají zpoždění, Z Kralup na Masaryčku 6 - 12 minut. Pokud to půjde upravit, uvítá to určitě více lidí.
Druhou věcí je, že vlaky zastavují na centru peronu, ale dělají to jen ve stanicích. V zastávkách to zastavuje celkem normálně.
Třetí věc jsem si všiml, že při průjezdu WP, který je v trase nastavený na daný čas (nikoliv doba čekání), souprava tam zastaví, ikdyž čas WP dávno vypršel. Příklad - WP je nastaven do času 7:08h, Vlak zastavil u peronu, odjezd má v 7:10h, měl by tento bod projet, ale zastaví se na něm cca 5 vteřin a pak projede.
Na screenech je zastavení Kralupy a Hněvice.
Open Rails 2026-09-24 10-46-51.jpgOpen Rails 2026-09-24 11-02-22.jpg

Nebo má někdo rady, jak z tímto naložit?? Tedy kromě toho nedělat aktivity ??
Zkusím ještě v OR 1.5.1, zda je potíž stejná.

Toho meškania Trafficu som si všimol aj ja. A celkom dosť problémov to robí keď potrebuješ mať v aktivite obeh nejakého osobáku za ktorým ideš. A však ja sa už zdržujem akéhokoľvek hlásenia chýb.

Po povolení průběžné brzdy, povolíš přímočinnou a musíš několikrát po sobě, až vypustíš tlak ve válcích. A jestli nemá mašina závěr, teď u téhle nevím, tak zkontroluj tlačítko závěru. Já jsem s ní dělal prezidentský vlak a brzdila v pohodě a to ksem s ní i posunoval.

povolíš přímočinnou a musíš několikrát po sobě
Coo? :D S tím jsem se teda nikdy nesetkal. A v reálu to určitě takhle nebylo. Schválně jsem zkusil několikrát přímočinnou zabrzdit a odbrzdit, nic, žádná změna...

Co se týká závěru... Teď vyzkoušeno, při aktivaci závěru přímočinná povolí, při "vypnutí" závěru opět sama zabrzdí. Navíc, na přímočinnou by snad závěr neměl mít vliv, ne?

Coo? :D S tím jsem se teda nikdy nesetkal. A v reálu to určitě takhle nebylo
Ale bylo, musíš vypustit tlak z přímočinky a mají to absolutně všechny parní lokotivy pro OR, i 464.0 S párama mám docela najeřžděno... :) Takže jsi opravdu objevil Ameriku. A tahle je ještě specifická tím, že fakt nemázávěr, takže pokud pčestupuješ, nebo jakkoliv měníš stanoviště, je třeba kontrola závěru "Shift+Insert". Tady máš video:

A start hráče je bez závěru. Tedy povolíš průběžnou a při povolování přímočinné, která je zabržděna musíš několikrát vypustit tlak, nebo nemusíš, ale budeš dlouho čekat..., nekolikrát kl. "ú" rychlovypuštění tlaku. Mašiná frká jak hovado bez chyb.

Na chybu jsem přišel, ale svoje objevování Ameriky už si radši nechám pro sebe. :) Jde o bug v simu, mašinou ani mnou to není. Ale to ví Dan přeci nejlíp. ;)

... povolíš přímočinnou a musíš několikrát po sobě, až vypustíš tlak ve válcích. ...
A proč jí nenecháš rovnou povolenou? :D

Je to jako když budeš mít sud s vodou a dole kohoutek. Když ho otevřeš, sud se bude vyprazdňovat, a to tak dlouho, dokud bude kohoutek otevřený. Takže buď ho necháš otevřený než všechna voda vyteče, nebo ho budeš otvírat a zavírat, až bude sud prázdný. Opravdu trváš na tom, že ve druhém případě to bude dřív? ;)

Hoši vy mne fakt dojímáte, Ve standartním stavu startu je přímočinná zabržděná, je to laděním. Ano, když ji povolím, povolí postupně, když potřebuji rychlopovolit, udělám tohle. Hoši, takhle to je snad 5 a více let a pak tu vždy někdo přijde s objevem roku a začne to rozebírat, proč? Má to své důvody. Poradte se s ladiči parních mašin. Prostě to tak vždy bylo a je, kdysi mi dokonce někdo psal proč, ale je to tak dávno, že už nevím. Jak jsem psal, tenhle systám je už dávno takto nastavený.

Na chybu jsem přišel, ale svoje objevování Ameriky už si radši nechám pro sebe. :) Jde o bug v simu, mašinou ani mnou to není. Ale to ví Dan přeci nejlíp. ;)
Tak já nevím Martine, kolik jezdíš s párama, ale takto to je víc jak 5, možná 10 let. Na videu máš, že normálně odjedu, zabrzdím a odjedu. Popsáno výš. Jak jsem psal, kdyi mu někdo vysvětloval proč to tak je, neboť jsem se na to sám ptal. Jestli to je chyba netuším, prostě to tak u těch mašin je, co je OR a ORCZ.

Tak zkus schválně jednu věc. Vezmi 475.001, ať to máme stejné, další mašiny jsem zatím nezkoušel. Spustíš hru, a ještě před stiskem tlačítka "Pokračovat" (nebo klávesy ESC) dej venkovní pohled (klávesa ě) a odbrzdi vlakovou. Venkovní pohled při spuštění hry je důležitý. A když to provedeš správně, tak se nerozjedeš. ;)

Tak já nevím Martine, kolik jezdíš s párama, ...
Jaký na to má vliv pára? Trakce nemá v tomto případě s brzdou nic společného. Pokud ti přímočinka nepovolí na jedno otevření úplně, je to blbě. To je jak kdybych musel u auta povolovat třikrát ručku, než se rozjedu. ;)

A sorry, když se rozjízdíš s párou na 30%, tak se neoháněj praxí! Je vidět že o tom nevíš vůbec nic! :cool:

Tak zkus schválně jednu věc. Vezmi 475.001, ať to máme stejné, další mašiny jsem zatím nezkoušel. Spustíš hru, a ještě před stiskem tlačítka "Pokračovat" (nebo klávesy ESC) dej venkovní pohled (klávesa ě) a odbrzdi vlakovou. Venkovní pohled při spuštění hry je důležitý. A když to provedeš správně, tak se nerozjedeš. ;)
Počkej, ale o tom jsi nic nepsal, psal jsi, že mašina nepovolí. :-) Tohle vyzkouším, až dorazím v neděli, za chvilku jedu do Tábora. A jedna věc je u té přímočinky jinak, to ksem si neuvědomil, dřív stačilo jakoby znova odbrzdít a kl. podržet. Ale tohle s tou brzdou není záležitost ORCZ, ale přímo nastavení eng párovek všeobecně. Naopak se musel upravit koloťuk, který utíkal od zkoušky brzdy, neboť všechny párovky se v simu pohupují a to už od dob MSTS. A ta 475.0 má i nastavenou průběžnou brzdu jen na Švih, Odbežďeno, Držet, Brždění a záchranná brzda, což moc nemám rád ani já. Ale tohle vše je věc dvorního ladiče Josefa V., nikoliv ORCZ. Z venkovního pohledu jsem to nikdy nezkoušel, jsem vždy v kabině. Jak jsem psal, tohle zkusím.

Jaký na to má vliv pára? Trakce nemá v tomto případě s brzdou nic společného. Pokud ti přímočinka nepovolí na jedno otevření úplně, je to blbě. To je jak kdybych musel u auta povolovat třikrát ručku, než se rozjedu. ;)

A sorry, když se rozjízdíš s párou na 30%, tak se neoháněj praxí! Je vidět že o tom nevíš vůbec nic!
Na 30 jsem se rozjížděl bo jsem tomu nevěnoval pozornost. To už Tome hnidopyšíš. :-) S tou brzdou, ti říkám, že jsem se na to kdysi ptal proč a už fakt nevím, dostal jsem odpověď a hodil to za hlavu. To ať ti odpiví ladič parních mašin.

O tom jsem nic nepsal, protože jsem o téhle souvislosti ještě nevěděl. Na to jsem přišel během téhle debaty.

A když spustíš hru při pohledu na mašinu zvenčí, tak ta přímočinka prostě nepovolí. Hrajte si, zkoušejte... ;)

A když vím, jak tomuhle bugu při spouštění hry předejít, tak už mi tolik neva, ale vyřešit by to chtělo. Aby tady za nějaký čas neobjevoval Ameriku někdo další... :)

Edit: Tak nakonec se mi podařilo jí i rozhýbat po tom zaseknutí. Bylo potřeba dát pohled ze stanoviště, zabrzdit na max. brzdný účinek a odbrzdit při pohledu ze stanoviště.

Jestli je to moje vysvětlování ještě pochopitelné... :D

:cool:Na 30 jsem se rozjížděl bo jsem tomu nevěnoval pozornost. To už Tome hnidopyšíš. :-) ...
To si to ber jak chceš. :)Jen že tady školíš, oháníš se tím kolik jsi toho s párama najezdil, a pak uděláš takovou botu.
Ale to se stane třeba i zkušenému kamioňáku, že se rozjíždí na pětku, bo se tomu nevěnuje. :cool:

Tak dost rejpanců, všechno dobrý! ;)

... A ta 475.0 má i nastavenou průběžnou brzdu jen na Švih, Odbežďeno, Držet, Brždění a záchranná brzda, což moc nemám rád ani já. Ale tohle vše je věc dvorního ladiče Josefa V., ...
A je to u použitého typu brzdiče (Božič) naprosto v pořádku. Jen ty polohy se jmenují Švih/Jízda/Závěr/Provozní brzdění/Rychločinná brzda. ;)

Ja a to mně teda pos... Tohle by mne nenapadlo a hlava mi to nebere, jak dojedu dom zkusím... Ale to odbržďování přímočinky, tak fakt je odjakživa. Ale nesouvisí s OR, ani ORCZ, jestli je to podle tebe, Mikuldy a Toma blbě, tak by to musel upravit v ladění Josef. Jak jsem psal, před mnoha lety jsem se ptal proč, ale už fakt nevím, jak mi to bylo podáno.

Tome, já se fakt na 30 nerozjíždím, ano tohle bota byla a v rychlosti, kdy jsem točil video a věnoval se brzdě... Přirovnání ke kamiónu je super. :-) Jinak ti garantuji, že s třeba maďarskýma párovkama, by jsi se takto ani nerozjel... :-) A závěr tam v tomto případě chybí. Je tam podržet.

Back
Nahoře