Tygy
Průvodčí
Jsi drzý čert !!! Ale pravdu máš. Jeli konkurencíPasáci jsou už dávno doma!!!
Než by se dočkali tvýho zpožděnýho rychlíku, tak to radši vzali autobusem.![]()
![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jsi drzý čert !!! Ale pravdu máš. Jeli konkurencíPasáci jsou už dávno doma!!!
Než by se dočkali tvýho zpožděnýho rychlíku, tak to radši vzali autobusem.![]()
![]()
![]()
Ne ne tím to není. Všechny loko z X6X packu ten soubor ExtendedPhysics mají. To byla jedna z věcí, kterou jsem po instalaci updatu zkontroloval. Teda netuším jestli je správně, že jsou soubory ExtendedPhysics ve formátu .xml, ale takhle jsem je už stáhl.Není to problém s nefunkčníma ampérmetrama náhodou tím, že ti ve složce s lokomotivou chybí soubor ExtendedPhysics?
No, chybičky to jsou hutné, ale vše jsem zkusil a bez chyby. Tak nevím.Ne ne tím to není. Všechny loko z X6X packu ten soubor ExtendedPhysics mají. To byla jedna z věcí, kterou jsem po instalaci updatu zkontroloval. Teda netuším jestli je správně, že jsou soubory ExtendedPhysics ve formátu .xml, ale takhle jsem je už stáhl.
Hmmm... Tak to je teda fakt divný. Holt asi budu muset udělat hodně radikální krok a to všechen obsah ze všech packů z MSTS-RW stránek a OR CZ/SK samotný dát pryč a znovu nainstalovat.No, chybičky to jsou hutné, ale vše jsem zkusil a bez chyby. Tak nevím.Co ostatním? Funguje vám x6x po update packu?
Nie je pravda. teraz odskúšané na aktuálnej verzii a budíky krásne ukazujú ako majú.Druhý problém je, že potom, co jsem si stáhl update X6X packu z 16.9.2026 ze stránek MSTS-RW, tak jsem si všiml, že ampérmetry tračkních motorů během zrychlování či EDB brždění vůbec nic neukazují, prostě leží na nule. Níže přikládám upravený screenshot kabiny Esa (362) (Eso jsem vybral, protože u něho jsem to zjistil poprvé) kde jsem zvýraznil, jaké ampérmetry zlobí.

Vymaž OR CZ/SK a znovu stáhni stabilní 2.0 a pak aktualizuj na nejnovější update. Vím, že byly problémy, když se optimalizovalo prostředí s namespace. Ale všechny *.dll by tam už měly být.Hmmm... Tak to je teda fakt divný. Holt asi budu muset udělat hodně radikální krok a to všechen obsah ze všech packů z MSTS-RW stránek a OR CZ/SK samotný dát pryč a znovu nainstalovat.
ÁÁHÁÁ! Tak už jsem kápnul na to v čem je s těmi ampérmetry problém! Když je k Esu (Peršanovi, Princezně) přivěšený jakýkoliv diesel, do kterého se dá přelézt, tak ampérmetry nefungujou, ale když jede Eso (Peršan, Princezna) samotné bez dieselu, tak ty ampérmetry fungují.Nie je pravda. teraz odskúšané na aktuálnej verzii a budíky krásne ukazujú ako majú.Ešte skúsim za studena. toto som začal s nahodenou mašinou.
V Ťahu
Zobrazit přílohu 51034
V EDB
Zobrazit přílohu 51033

To už jsem udělal. Aspoň to vyřešilo ten problém s pády u Brejlovce 754 s MSV kabinou. Nicméně problém s koly, která se u nečinných loko vizuálně netočí to nevyřešilo.Vymaž OR CZ/SK a znovu stáhni stabilní 2.0 a pak aktualizuj na nejnovější update. Vím, že byly problémy, když se optimalizovalo prostředí s namespace. Ale všechny *.dll by tam už měly být.
Opraveno.ÁÁHÁÁ! Tak už jsem kápnul na to v čem je s těmi ampérmetry problém! Když je k Esu (Peršanovi, Princezně) přivěšený jakýkoliv diesel, do kterého se dá přelézt, tak ampérmetry nefungujou, ale když jede Eso (Peršan, Princezna) samotné bez dieselu, tak ty ampérmetry fungují.
To mi upřímně ani nedošlo, že může být ten problém tady.
Níže jsou screenshoty jako důkaz:
Přivěšený diesel
Zobrazit přílohu 51035
Odvěšený diesel
Zobrazit přílohu 51036
To už jsem udělal. Aspoň to vyřešilo ten problém s pády u Brejlovce 754 s MSV kabinou. Nicméně problém s koly, která se u nečinných loko vizuálně netočí to nevyřešilo.
Jo. Teď už je to všechno v pohodě. Ampérmetry hezky ukazujou i s přivěšeným dieselem a lokomotivě, která je zrovna nečinná, se hezky točí kola, když vlak jede. Ale že to teda trvalo, než jsem kápl na to, co s těmi ampérmetry je.Opraveno.
Mám dojem, že Peršan 163 063-1 má jako jediný digitální ampérmetry. Párkrát jsem s ním jel nějaké fiktivní Os a fiktivní Sp. Ostatní Peršani (jak 162 tak 163) mají ampérmetry analogové.Měl jsem podobnou peripetii s ampérmetry, ale těmi "digitálními" a to pouze v jednom případě ze 4 mašin řady 163, které mám v consistech. Bohužel, už nevím o kterou konkrétně šlo, protože teď už šlapou korektně všechny. Což je především důvod ke spokojenosti.![]()
Tolik pro úplnou informaci teamu OR-CS.
To je docela možné, ale až tak detailně to neřeším. To bychom se mohli dostat do fáze konkrétní kabiny pro konkrétní stroj a co by to znamenalo v praxi, radši ani nemyslet.Mám dojem, že Peršan 163 063-1 má jako jediný digitální ampérmetry. Párkrát jsem s ním jel nějaké fiktivní Os a fiktivní Sp. Ostatní Peršani (jak 162 tak 163) mají ampérmetry analogové.
Tygy, já mám někdy pocit, že si to žije svým životem.To ICIK : Tak tuhle verzi velice dobře zazálohuj pro všechny případy OpenRailsové Nouze !!!!
Protože a jelikož i nýbrž : Teď jsem testoval, Už jedou vlaky skoro přesně. Nulová tolerance je debilita, to ani v reálném provozu nelze ani za ideálních podmínek. Sice ten "Louda" Ešus odjíždějící před rychlíkem z Masny mu stejně stačí udělit 3 minuty na příjezdu do Kralup, ale to bych nechal nebo poupravím trošku JŘ, ale za rychlíkem jede NEx s DB180 Dojíždí ho na vjezdu před KnV, ale teď drží max. 100km/h, jak má nakázáno (před tím 160km/h no problema) a vyčůraně jako díra do sněhu již 2 oddíly před návěstí stůj sjede z výkonu a výběhem dotahuje k onomu klacku, ten se přepíná asi oddíl před NEx a ten začně plynule přidávat. Rychlík i se zastaveními mu statečně "ujíždí". S testem jsem v Hněvicích, ale tohle absolutly BIG BOMB.
Mooc díky za Tvou práci. Neskutečné. Tohle fakt zazálohuj aspoň 2x !!!![]()
![]()
![]()
![]()
Já jsem o tom někdy zcela přesvědčen.Tygy, já mám někdy pocit, že si to žije svým životem.![]()
Jo to můžeš, ale my máme nefunkční aktivity.Je to možné, že to užívá vlastního života, až budu moci, tak hodím nějaké screeny do vlákna obrázků a videí