Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Co by tam projíždělo? ;)
Blbě napsáno, je to koncová stanice, ale i tak. Ty když budeš odstavený, s přerušením pisunu a bude tam vjíždět AI vlak a ty pak šibuješ po jeho odjezdu dál, tak tam bez možnosti přerušení trasy kódem 3xxxx nevjede. A nedej bože, ještě, když ten AI, zatím co ty máš přerušen posun bude mít za úkol objet soupravy, odhet a ty pak pokračuješ v posunu a po něm odjezd.

Jednoduše, naž tu únavně vypisovat proč, tak jako aktivitář vím, že tyhle skrytá návěstidla potřebujem pro blok trasy. :-)

Je to nákladiště, žádné návěstidlo tam nebylo.
Když nebylo nové nádraží a trať ze Studence končila zde, tak tam něco být muselo. Ale to asi zjišťovat nebudu, jak to tam vypadalo, podstatné je, aby se dalo jezdit v naší hře a bez návěstidel jenom vlak hráče.

Když nebylo nové nádraží a trať ze Studence končila zde, tak tam něco být muselo. ...
Tak tam nebylo nic (byla to lokálka).
A když už nové nádraží, obsluhovala to jedny náležitosti formou vlečkových vlaků, a na noc tam zajížděl (opět jako Vleč) motor do depa.
Rozhodně se tam nedělo to, že by tam jeden vlak šíboval, a do toho přijel druhý. Vše je kryté odbočkou Oslavice, kdy si výhybky odemykala a házela četa - tam by ale skryté návěstidlo být mělo.

Tak tam nebylo nic (byla to lokálka).
A když už nové nádraží, obsluhovala to jedny náležitosti formou vlečkových vlaků, a na noc tam zajížděl (opět jako Vleč) motor do depa.
Rozhodně se tam nedělo to, že by tam jeden vlak šíboval, a do toho přijel druhý. Vše je kryté odbočkou Oslavice, kdy si výhybky odemykala a házela četa - tam by ale skryté návěstidlo být mělo.
Jo takhle, tak to jsem nevěděl, já měl za to, že tam kdysi mihl být větší cvrkot. Mám na mysli 70. - 90. léta.

Pak i na popud Nebuluse přepracovávám některé šílené domečky z prvních začátků MSTS, jako je například dum05 nebo ještě horší US2TanHse1 a 2. Díval jsem se v Najít a mám tyto asi ve 20 čtvercích. To je rychlejší přemodelovat se stejným pivotem.
Ale první úprava je dumSursum (Černá Hora), kdy v TSRE5 tam fialově svítí celý štít. A když už, tak jsem vyměnil i střechu. Hned to snad vypadá líp. Vpravo je původní, vlevo s nahozenou fasádou na štítu. A přidal jsem i křovíčko a chodníček
domecky_oprava.JPG
Nevím, jestli v Budišově mají na čepu Černou Horu.... :) Ještě by to chtělo střechy vykýřků, ale to se mi už nechtělo.
1105Budisov.JPG

A ještě pro Nebuluse, jak mu vadil ten dvojdomek v Holíči a někde na dalších 20 místech nechci hledat kde.
Nejhorší na tom je najít nějakou vhodnou texturu. Něco tam naplácat. Tohle je spíš drážní domek, ale ty obytné vilky z defaultu US2, něco musím pohledat. Jinak napoprvé jsem nestrefil pivot a měl jsem baráky obráceně a samozřejmě částečně v kolejích. Tak znovu. :) A už je to OK. 1105Holic1.JPG
1105Holic2.JPG

A ještě pro info, co tam bylo, tedy takto to snad bude o něco málo pěknější. :)
dum05.JPG

Model US2TanHse1.s, ten jsem nepředělával. Zbytečná práce. Předchozí modely jeden do L a druhý dva domy vedle sebe mimo osy. Tyto se musely přemodelovat se stejným pivotem. Ale tyto samostatné vilky? Nahradil jsem je pod tímto názvem tímto domečkem a při namátkové kontrole (jsou na 28 čtvercích) jako by tam byly odjakživa. A plus verze US2TanHse2.s na dalších 18 čtvercích. Nebulus mi tyto vyčítá už 20 let, abych ty hrůzy dal pryč. :) Tak se konečně dočká.
nahrada.JPG

Pokud kdokoli modeluje domečky, nejlepší kontrola je projet kolem nových modelu v noci. Tam je vidět, co oko ve dne nevidí. Například Přibyslav. Tam mi svítilo tolik bílých čar na hranách peronů i na panelech převisů. On totiž gmax při výřezu mapování trochu zkresluje a levý okraj i horní okraj se musí posunout mírně vedle, pod. Přibyslav jsem domapoval k dokonalosti až na 4. pokus. Také v Havlbrodě Deteriova bedna s pískem na hranách svítila jak vánoční výzdoba. Ale je možné, že tohle deformuje až gmax. Možná v 3ds to měl správně. Tohle nevím. Jenomže od nedělal noční, ve dne to vidět není. Také mnohá vegetace v noci svítila jak vánoční stromeček, také jsem opravil.

Jinak těšte se. Už zítra nakopíruji aktualizaci BP105. Odkaz už je, ale zatím nefunkční. Ještě dokončuji poslední doladění.
Brno - Kutná Hora a Křižanov Studenec, mosty z Brna do Blanska, možná ještě něco, už si vše nepamatuji, kolik jsem toho od vánoc udělal.
1705Pribslav.jpg

Jen tak namátkou jsem udělal kontrolu jízdy z Děčína do Bad Schandau, kde jsem také ke svahu ke kolejím nedávno doplňoval nové modely zářezů, aby to překrylo ty zrovna zde rozmazané fototextury. A někde před Bad Schandau koukám a namísto řeky mám polní lány a vesničky. Mě snad picne. Identifikoval jsem to někde u Roudnice :)
Je možné, když jsem komprimoval textury, že jsem zakopl myší o jinou a uložil pod jiným názvem? Kouknu do editoru a dvě textury v Německu a dvě u Lovosic. Tak jsem je vygeneroval znovu. Ale kdybych se nepodíval a vydal to takto do aktualizace, to by bylo hlášeních o chybách. :) Ale ono bude i tak :) Ne každému se musí vše líbit jak je nebo uvidí, co já jsem neviděl.
A já bláhový myslel, že už budu jen dohlazovat nějaké drobnosti. :)

Kdo čekal, ten se dočkal. Aktualizaci 105 můžete stahovat. Ale jaksi díky asi 450 texturám v Terrtex (podla návodu od Ricar_cz ze sleziny), které jsem zmenšil v AceIt z 50 na 10 MB je aktualizační soubor rozdělený na 6 částí. InnoSetup neudělá větší soubory než 230000000b Tedy jsem musel na stránky doplnit dalších 5 odkazů. Jenomže i po vyčištění prohlížeče se mi stránka neaktualizovala (Edge) Tak jsem stránky zobrazil v Google a tam mám odkazy na všechny soubory této aktualizace.
Nevím, co je špatně, ale komu to nejde, tak zkuste jiný prohlížeč.
Takto to vypadá v google.
aktualizace.JPG

Kdo čekal, ten se dočkal. Aktualizaci 105 můžete stahovat. Ale jaksi díky asi 450 texturám v Terrtex (podla návodu od Ricar_cz ze sleziny), které jsem zmenšil v AceIt z 50 na 10 MB je aktualizační soubor rozdělený na 6 částí. InnoSetup neudělá větší soubory než 230000000b Tedy jsem musel na stránky doplnit dalších 5 odkazů. Jenomže i po vyčištění prohlížeče se mi stránka neaktualizovala (Edge) Tak jsem stránky zobrazil v Google a tam mám odkazy na všechny soubory této aktualizace.
Nevím, co je špatně, ale komu to nejde, tak zkuste jiný prohlížeč.
Takto to vypadá v google.
Zobrazit přílohu 48501
To tam takhle nevidím

Ahoj. Dík za aktualizaci, stažené, nainstalováno a vše v pořádku. Je pravda, že se mi stahováni u všech bin souborů jednou přerušilo, při pokračovat se to stáhlo komplet. Jestli někomu nefunguje instalčka, koukněte, že máte opravdu všechny soubory stažené. Prohlížeč Firefox.

Dobrý den. Děkuji moc za aktualizaci. Vznikla další krásná lokálka a k originálním modelům netřeba slov. Každý originální model dodává projektu více než-li svoje. Jen tak dále.

Back
Nahoře