Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Je to super místo. Jezdím tama na kole. Na konci se spojují dva potoky kousek za tím a je tam most a na něm vlára..
Tak to mám radost, že se obecenstvo i těší.
Dokončil jsem bučovické zhlaví a celé dal do sklonu a konečně není nádraží na náspu. :)
Ale je moc horko i když v práci mám líp než doma. Sice výloha prodejny je skleník, byť zakrytá soláry, ale celé přízemí je zasazené do svahu a zadní část mám pod úrovní terénu. Tak zatím jen ventilátory stačí.

2906Nesovice1.JPG

Ještě dodatek. Za stanicí následuje mostek, který je samostatný pro každou kolej. To si musím ohlídat.
2906Nesovice2.JPG

Pawlik: podle vodoznaku jde samozřejmě o nějaký vojenský objekt (sklady, VOZ, výzbrojní základna atd.) nejblíže u kolejí jsou asi tahače a zřejmě těžké dělostřelectvo. Rakety bývaly zašité - před leteckým a družicovým průzkumem.
V těch jednotlivě stojících kontejnerech / boxech by pak mohla být munice.
Za vodním tokem bude asi normální vesnice - domky, zahrady.
Vlevo dole navazuje na zástavbu areál nějakých kasáren se vším všudy, co k tomu patří. My starší víme, pro mladé a zvídavé - prostory k ubytování, stravování, výzbrojní a výstrojní sklady, autopark + zázemí. Vlevo je velká obdélníková hala, v níž může být cokoliv: od kinosálu po výcvikovou halu...
Samozřejmě - já nejsem průzkumák, jde jen o moje zdání.
Kdybyste to chtěli přesněji, museli byste se zeptat s. prezidenta.

Podle vodoznaku by musela být vojenský objekt celá republika! :)
Jedná se o označení leteckých map, které jsou majetkem ministerstva obrany - konkrétně s Nemoticemi to nemá nic společného. ;)
Jak jsem naznačil - jeden z výkladů. Nevím, co bylo v té vesnici, nikdy jsem tam nebyl. Pokud ty víš, sem s tím! ;)
Třeba to byla fabrika, JZD,...
Pokud se to nějak neví, potom si můžeme psát, co nás napadne.

To bude JZD. Je tam všude bordel, valník a silážní jáma.
Kdybyste to chtěli přesněji, museli byste se zeptat s. prezidenta.
My mladší 40+ se zeptáme s. ministerského předsedy, s. ministra obrany, s. ministra vnitra, s. ministra kultury nebo s. duchovního otce vejfukářů z RaJ. To už je takový odborný záběr, že někdo z nich to vědět musí!

Včera mi přišel nový PC s W11. Taková hračka jen s integrovanou grafikou, protože jsem nechtěl vyhazovat RTX2060 Super. Je to taková malá lehká krabička oproti minulé sestavě, ale určitě bude svižnější. Opět i5 procesor, 32GB RAM DDR5, pevný disk 1 Tera na M2. A tak jsem včera vše znovu nastavoval a instaloval. Pro přenos dat jsem dovnitř jen tak naházel SSD ze starého PC. Ve finále bude stačit jen jedno přidané SSD, kde mám důležitá data, účetní program, instalačky a exporty pro flešky, atd. Ještě nemám nainstalovaný gmax. MSTS ok z ISO (mechaniku tam nemám), ale nějak se mi nechtěl nainstalovat BIN a asi na 10. pokus se zadařilo. Tak už funguje jak MSTS editor, tak TSRE5. Ale narazil jsem na jeden problém. Nainstaloval jsem grafiku nVidia, vše OK, ale když rozkliknu ikonu v hlavním panelu, tak tam nemám volbu Ovládací panel NVIDIA, kde si potřebuji nastavit individuální prostředí pro OR a MSTS. Mám tam jen NVIDIA App.
Neví někdo, kde soudruzi z NDR udělali chybu? :)
Jinak takhle ta hračka vypadá: Ještě prohodím zdroj za silnější, ale až na to bude čas. Ty mé zásahy jsou konzultované s technikem (přidání grafické karty a výměna zdroje a o záruku nepřijdu. Jen tam nesmím nic rozbít. :) A pak zase mohu dál. pokračovat v tvorbě.
pocitac.jpg

Tu aplikaci mám nainstalovanou, psal jsem NVIDIA App. Ale nemám a potřebuji Ovládací panel NVIDIA. Nebo je součástí té instalace a já si nevšiml zatržítka?

Tu aplikaci mám nainstalovanou, psal jsem NVIDIA App. Ale nemám a potřebuji Ovládací panel NVIDIA. Nebo je součástí té instalace a já si nevšiml zatržítka?
Měl by jít ještě furt stáhnout z Microsoft Storu, ale už to bude ten případ kdy se od toho upouští, protože NVidia přestala vydávat aktualizace na nové funkce, takže už zůstal jenom dostupný ke stažení a nahrazuje ho NVidia APP v případě těch co už nechtějí instalovat starší Ovládací panel.

Back
Nahoře