Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Nemotice bylo nutné nejprve postavit v rovině, protože jsou v oblouku a dorovnání s dynamickými kolejemi a pak udělat tři zalomení do sklonů. A pak to teprve jde pěkně nahoru. Nejprve 10 promile a od oblouku 12, až po zastávku Brankovice a pak následuje spád 12 promile.
Do Brankovic mi zbývá poslední levotočivý oblouk, viz poslední obrázek. A pak si držte klobouky, pojedeme z kopce. :)
2606Nemotice.JPG
2606Brankovice1.JPG
2606Brankovice2.JPG

To je pořád stoupáků na těch tratích u nás. To zase budou Brejle dejchat a funět. :rolleyes::D Bych se na ně vyprd a do kopců jim postavil od rovinatých tratí značené stezky.:D

Jak se vám v tom vedru tvoří? Ráno v půl deváté jsem si dal na kole okruh a ve finále nákup v Kauflandu. Venku po ránu už 30°

Položil jsem pár kolejí k Nesovicím a to se dnes opravdu nedá. V tomto počasí je nejlepší si sednout a nedělat nic.
Jinak tento úsek trati je jak z modelové železnice, jaký dělá ovál. Že to nestřihli rovnou, protože od Nemotic to jde prudce do kopce a pak zase z kopce. Zřejmě se jim nechtělo dělat tunel. :)
2806Nesovice.jpg

jaký dělá ovál. Že to nestřihli rovnou
To je podobné jak s Jaroměřicemi nad Rokytnou. Ale tam prý si vyhnuté vedení tratě vymohl tamní hrabě nebo kdo to tam tenkrát na zámku sídlil, protože chtěl mít u sebe nádraží na nově budované vídeňsko-pražské dráze. Asi výměnou za financování stavby. Ale nádraží je stejně od centra města kilometry daleko. To už je jak v Kutné Hoře hlavní nádraží.

Ještě jsem zvládl jedno zhlaví v Nesovicích. Oni to tady už zmodernizovali. Video je také z těchto dob a dál pak následuje trochu rozumná rychlost 95 až 100. To tam myslím nebylo. A také proč se nesvézt 60 až 80 do odbočky. Já jsem štíhlým výhybkám vždy fandil. Za mých časů takových bylo jak šafránu.
Snad jsem ten oblouk trefil dobře. Druhá strana už bude jednodušší. Ale to až zítra. Až bude nádraží hotové, ještě bude je nutné naklopit do sklonu. Oblouk je v 8 promilích, pak střed stanice 2.5 promile a za obloukem 5 promile. Tady jsou samé podobné chuťovky.
Terénu si nevšímat. Asi bude nutné jej celkově zvýšit už od Nemotic. Ale to až na konec.
2806Nesovice1.jpg
2806Nesovice2.jpg

Nikdy jsem tam nebyl, ale to bude ten šturc na Kyjovském zhlaví. Vlastně to píšeš. Mám ho tam. To měla být nějaká vlečka, ale není kam dál. Asi ta kusá kolej na nakládku stačila.
Je to tak, přesně jako píšete. Je to super místo. Jezdím tama na kole. Na konci se spojují dva potoky kousek za tím a je tam most a na něm vlára... Moc lidí tama nechodí je tam klid. :) rád tam posedím a žeru třešně

A na druhé straně směr Nesovice je odbočka lokálky do Koryčan. Dnes už jen na návoz dřeva pro místní podnik. Přes léto taky nějaké nostalgické jízdy.

Back
Nahoře