Jackova dílna

Zbyňku, nedělejme z toho kovbojku, jestli máte dojem že budou výsledky anket opačné, když budou tady nebo jinde, tak ji tady dejte taky. Na stránky jsem to dal čistě pro zajímavost, sám jsem na ty rychlobrzdy zvědavý. Uvedl jsem tam tři možnosti, nevím co je zavádějící. Nestojí za mnou žádná skupina fandů s pokynem klikat na toto. A ať dopadnou výsledky tak nebo tak, nic se nezmění. Takže o co jde?
Ale mám takový dojem (a nejen teď), že je mezi námi nějaký šum v komunikaci.

Zbyněk Šemora napsal:
...Proto jsme se i s Tebou dohodli, že budeme používat jako stabilní 1.70819.
Pokud vím, tak jsem na toto už včera odpovídal e-mailem. Nikdo se se mnou na verzi binu nedomlouval, používám poslední.
Zbyněk Šemora napsal:
Ale tohle jste měli dát do ankety ještě s Ppoolllem, v počátcích ladění když se vše dávalo globálně dohromady.
Tenkrát jsme vymysleli zásah rychlobrzdy a ještě penalizaci 90 sekund. Dnes je doba jinde, to jsem taky psal včera. Měli jsme tenkrát předpokládat vývoj na x let dopředu? Viz požadavky na kabiny za tmy a za šera.
Zbyněk Šemora napsal:
Jiná volba je, že poprosíte a přemluvíte Džordže, aby v 1.8 tu chybu s vynulováním rychlosti opravil.
Ale je jiná volba, prostě už nepoužívat zásahy rychlobrzdy. A to jsem taky v e-mailu psal.
Všechny aktivity dělám pod verzí 1.8, u použitých vozidel hráče jsou skiny s deaktivovanou rychlobrzdou a nikdo nikdy nehlásil problém, že se musí někde ploužit 4 km/h k návěstidlu, aby nestál.

Jestli máme komunikovat, znamená to taky přečíst si, co druhý napsal. To pak můžu mít uložený jeden text a odpovídat pokaždé jen stiskem Ctrl+V, viz nekonečné debaty o úpravách zvuků pro elektriky nebo tryskáčovém efektu. Můžu stokrát napsat, že to opravit nejde a stejně sem po čase napíšete, že to ještě chce opravit ten tryskáčový efekt

Jinak stránky o MSTS mám na http://msts.jacek-modely.cz , taky bych předpokládal, že anketu o MSTS nebude nikdo hledat na druhém webu, kde jsou modely.

Naposled editoval moderátor:
Písemná komunikace je vždy mnohdy pochopená jinak než pisatel myslel. Škoda, že jsme se o takových věcech nebavili na slezině teď v Praze. To co jsem psal, to byla debata z Bohumína před dvěma a půl lety, když ŽSR a Ty jste si v té době vzali patronát nad laděním a doplňováním trainsetu. Bin už v té době byl dávno ve stádiu dalšího nevyvíjení, vědělo se o chybách verze 1.8, tak jsem se každého ptal, jakou verzi používá. Tebe jsem se ptal tenkrát na té slezině a odpověděl jsi mi celkem bez váhání jako ostatní, "jasně že 1.70819". Bylo to důležité, protože pro ladění se chová každá verze jinak. Jestli si na ten rozhovor nepamatuješ nebo jsi omylem místo 1.8 řekl 1.7, to je nyní už stejně jedno. Mě jen zajímá, pro jakou verzi máme co naladěno, protože jezdím v 1.70819 z výše uvedených důvodů, posílám ŽSRmu připomínky, ale jestli on ladil ve verzi 1.8, tak pak může být příčina mých problémů se vzduchotechnikou zde.
Proto je důležité dát všem najevo, jaká verze se bude používat, aby nebylo zbytečných dotazů i zde na fóru, že komukoli cokoli se chová divně, nekorektně.
A s rychlobrzdou tato debata stejně nemá nic společného. Já to všude nastavil podle dohod s Ppoollllem před mnoha lety v době, kdy žádný BIN neexistoval a v pozdějších dobách vše bylo v kompetenci dalších ladičů, naposledy ŽSR. Jelikož na tohle téma bylo už hodně dohadování, mě osobně je to už současně jedno, jestli je brzda aktivovaná nebo není. Pokud je, nevadí mi to, pokud není, tak mi to také nevadí. Já stejně jezdím víc jako tester než hráč.

Tak ona ta slezina by musela trvat týden a člověk by si musel dělat poznámky. Zbyňku, ale takový sklerotik opravdu nejsem, pamatuji si, že jsme tam spolu řešili hodnoty v souncfg.dat. Nepamatuji si nic o binu, pokud se mě někdy někdo ptal jakou verzi používám, odpověděl jsem vždy bez toho váhání, že poslední. Tzn. tu poslední vydanou. Asi jste to pochopil jako poslední stabilní. Ale to číslo jsem neřekl určitě, ty verze neznám dodnes. Na stránkách u misí uvádím "poslední pracovní verze"

Ale to je jedno, já jsem zas víc aktivitář, na ty moje mise pro 310 by verze binu vliv mít neměly, aspoň si nikdo nestěžoval.

S MSTS to sice nesouvisí, i když trochu ano, tak to sem napíšu. Na stránky o modelech www.jacek-modely.cz jsem dal článek o železničních epochách, je tam přehled všeho možného co se v jednotlivých letech měnilo na vzhledu vozidel. Mohlo by se to hodit modelářům, skinařům a aktivitářům, kteří se zabývají obdobím ČSD.
Doufám, že nebudu označen za hyperrealistu :D

Dobrý článek Jacku, koresponduje s tím co mám v sešiťákách. GVD 1983/84,1985/6 a 1986/7 mají ještě uváděnovo pouze kryšpínovské označení, SJŘ pro GVD 1987/88 už uvádí označení mezinárodní (Kryšpínovo v závorce).

Já si tu dobu pamatuji. My železniční fandové jsme na unifiky nadávali, jak tím lokomotivy zošklivěly. Ale Brňáci se šprajcli a brejlovce natírali ve všech možných barvách. Byl modrý, hnědý a dál jak má Jacek na modelech. Ale vrchol byly pantografy SM488. Jedna jednotka měla moderní modrobílý a druhá ve stejné grafice červenobílý nátěr. Vedle unifikovaných vypadaly jako nějaký rychlovlak, ala dnešní pendolino. A když tyto soupravy v Brně stály jako osobní vlak, cestující se raději dvakrát zeptali, jestli je to opravdu ten osobák do Břeclavi. :D
Pak jsem slyšel, že ty odvážné nátěry lokomotiv budou brány jako pracovní nekázeň a asi to tito odvážlivci od soudruhů pěkně odskákali.
Ještě doplněk k nátěrům. Pamatuji si jeden čas, jak jezdily lokomotivy po generálkách z Vrútek. (E499.2), asi se jim polámaly stříkací pistole, protože skříně byly natírány štětcem :D To se musí vidět. Kde se lomil nátěr ze zelené na slonovou kost, byla čára tužkou, aby to natěrač měl rovně. :D
Ale nejlepší bylo, když přijela po dílnách ze Šumperka 451 (2) v novém nátěru a v kabině ve dveřích, aby nedrnčely na nich plechy, tak nějaký fíra tam kdysi dávno zastrčil papírky. A když se natíraly dveře, tak se barvou zatřely i ty podložené papírky. :D

Také si pamatuji nástup tehdejších unifiků. Ajzboňáci tomu říkali "červenožluté příšery". Tenkrát se to fandům nelíbilo, nadávali na to. Dnešní šoutouši nad starým unifikem slintají a opovrhujeme Najbrtem. Pořád se něco mění, v posledních letech pravidelně s každým novým managementem :roll:.
O "brněnských nátěrech" toho bylo napsáno mnoho a o pantografech vyšla knížka plná fotek, opravdu co kus, to originál. Možná to ti odvážlivci ani neodskákali, protože tahle činnost trvala několik let. Údajně se to svádělo na to, že v dílnách prostě neměli červenou barvu :D

Na stránky jsem dal další misi Mn vlaku pro trať 310. Už to tu jednou bylo, Tommy66 tuto misi vytvořil podle mého námětu na základní verzi tratě. Původní jednoduchou jízdu "nepatrně" rozvedl, takže mise pak měla hned dva díly. Bohužel hned po první nebo druhé aktualizaci byla mise nefunkční kvůli přestavbě zhlaví v Krnově. Někdy na jaře minulého roku mě napadlo pokusit se potrhané trasy nějak opravit, nakonec jsem ale musel udělat celou misi skoro znovu

Děkuji Ti za znovuuvedení mise Tommy66. Byla to mise konfliktní a končila předčasně. Ty jsi ji položil na nové koleje a dá se dojet až do konce. Za to Ti mnohokrát děkuji a své díky opírám o 1 kladný bod.

Nabízím fotografie pro tvorbu modelu staniční budovy Hanušovic. Hádám, že se bude hodit nejen pro trať 310
cfe22cfe34acb37a401ddb4988b1e48a.jpg

http://msts.jacek-modely.cz/Hanusovice.rar

Je to trocha po funuse, ale predsa:Išiel som tú opravenú aktivitu Mn vlaku, ale hneď potom ako sa v Krnove pohnem tak mi spadne celý MSTS. Pokiaľ stojím na mieste tak to nepadne ( aj keď tam zostanem ), ale akonáhle prejdem pár metrov na zhlavie tak koniec. Skúšal som aj celú trať preinštalovať, ale bez úspechu. Vo voľnej jazde problém nemám. Našťastie som svojho času prešiel ešte pôvodnú dvojdielnu verziu tejto aktivity.

Pokud je to jedna z posledních manipuláků, tak je problém v nefunkčním návěstidle. Tedy opět ho zfunkčnit.

A to má taký vplyv? Veď mám ešte plno posunu v Krnove absolvovať až potom idem na trať. Ale díky za radu.

Problém s nefunkčním návěstidlem v žádné misi není. Co bylo před x aktualizacemi tratí i misí, to už neplatí. Alcapone, máš na mysli úplně jinou situaci v úplně jiné misi, která je dávno upravená.

Nebulus, nevím čím to může být, nikdo jiný takový problém neměl. Jaké máš v Krnově FPS? Tahle mise je test PC. Mě nekleslo pod 10, na starém PC 1 - 2...

nebulus napsal:
Tak som otestoval, FPS pri pohľade vpred bolo 16, vzad 26. Ešte som si všimol, že keď dostanem prvý rozkaz na posun do výťažnej, tak mi cestu skríži dvojica 742. Akonáhle prejdem asi 1-2m tak to padne. ...
Ale pane strojvedoucí, neplníte pokyny výpravčího:D
V první hlášce přece není nic o krnovském posunu, ale tuším "Mašiny vlaku xxxxx posun do výtažné dovolen". Krnovský posun začíná až se tyto mašiny "uklidí" a navíc úplně opačným směrem, v hlášce je přece "směr Opava" a rožne se bílá na trpaslíku vpředu. Jestli se rozjedeš do výtažné, tak Tě asi vyhodí projeté návěstidlo

Back
Nahoře