Jackova dílna

Klimi, to bude asi problém, protože já nejsem autorem ladění ke katrům a bez zveřejnění katru nemá cenu zveřejňovat řidičák, protože to stejně bude dělat bordel mezi sebou. Uvidíme co se bude dát dělat.

Každopádně ladění katrů sedí +/- autobus. Dělal jsem více pokusů a sledoval tam ty veličiny přes 3x F5 a musím říct, že než namaluju 120 km/h se soupravou 854+054+954, tak je to doba i když sledované veličiny souhlasí s diagramem. Možná, že jsou špatně nastavené vozidlové odpory - mají velký odpor. Řešilo se to tu nedávno. Určitým řešením by bylo přidat na výkonu, jenže to by zase rozhodilo "komunikaci" mezi katrem a kočkopsem. Chtělo by to vysledovat z reálu všecko, ale to je asi nereálný...

Když už jsme to nakousli. Ladění řídícího vozu lze sladit pouze s jednou řadou (eventuelně i více jako např 163 263 363). Zkoušel jsem kočkopes s počítačovou čtyřkou a chovalo se to velice podivně. Takže tím pádem nefunguje ani kombinace 843+954, což je trošku problém vzhledem k řazení na trati 310...

TO by to vyriešilo. Maďari to majú presne takto. Ladené ako diesel a ako V43 . Každý má svoj eng a hotovo.

Šlo by. Uvidíme s čím příjde Jacek a obšlehnu to od něho. Proč dělat stejnou práci dvakrát ;)

Tak tady nebude co obšlehnout, půjde asi jen o 6kW výkonu místo 10. U 843 a tím ani 943 není řádek RunUpTimeToMaxForce, není potřeba. U 854 a 954 je tuším s hodnotou 80.
Obšlehnout tak můžeš asi jen nastavení přídavné brzdy jestli je u 854/954 stejný ovladač.

Jacku mýlíš se. Pravděpodobně budou existovat dvě verze nastavení. Já mám Kadrovo zvuky a Kadrovo engy a sedí to opravdu relativně přesně. Tebou zmiňovaný řádek je potřeba k tomu, aby růst tažné síly seděl se zvuky, takže jak jsem říkal mýlíš se. Dále bych řekl, že 6kW bude možná to správné číslo vzhledem k podobnému výkonu obou motorových vozů, ale 843+954 se s tímto parametrem nechovají korektně. Budu ještě laborovat.

Závěrečný komentář zní: "Není to prdel" :D:D:D

Čoudo, neboj, nemýlím se. Mnou zmíněný řádek je pro úplně něco jiného. Parametr RunUPTimeToMaxForce je pro postupný nárust výkonu
Krom toho tento parametr je údajně funkční až při druhém spuštění simulace bez vypnutí MSTS, při prvním spuštění hry to nedělá nic.
Pro ty zvuky je jiný řádek a je to rychlost změny otáček motoru, částečně to spolu souvisí. Že jsou v odladěných eng souborech hodnoty takové, aby odpovídaly mým zvukům a ne tabulkám, to je moje práce.
Jinak když máš přesné ladění, proč tedy laborovat s nějakým dalším jiným laděním?

Jacku bohužel to nejde. Nejsem autorem a autor si to nepřeje. Maximálně se můžu podělit o nějaké poznatky. Rozhodně to není tím, že bych já nechtěl.

Jinak co se toho parametru týče, chová se nevyspitatelně, to je fakt.

Na stránky jsem dal pár novinek
51e6230415e7b0f26ce1263c610a5db9.jpg

a37987dbeef51a781751544300f7a647.jpg

Dále jsem opravil většinu misí pro novou aktualizaci trati, jedna mise je nová s vozidly výše

Naposled editoval moderátor:
Jacku nechtěl bys předělat "kachnu" 820 114? Jsem ochoten dodat fotky cca 4-5 let staré. Vyfocen je interiér a střecha. exteriér samozřejmě taky. Ještě mám nafocenou 820 056 včetně střechy z té samé doby.

Čoudo, fotky pošli, ale naši "krnovskou pendolínu" či "létající balm" bych nerad předělával. Pamatuju si ji ve dvou verzích, s malými logy a Kryšpínovými tabulkami jezdila necelý rok 1995. Měla tu být jako budoucí muzejní vůz. Pak měla střetnutí, vrátila se po roce z dílen s velkými logy, této podobě odpovídá čistější verze skinu. Po týdnu provozu se zadřel motor a po dvou letech si ji odvezli do Loun. Cestou v Olomouci z ní zmizely tabulky. A dnes je z ní vrak.
Interiér nafocený mám, aspoň teda tehdejší čerstvě opravený, možná by se hodila ta střecha oprýskané verze.

Nedávno jsem při tvorbě dalších misí přišel na jeden nový prvek. Traffic, který vidím kolem sebe můžu řídit v jiné misi a vidět jako traffic zas to co jsem řídil předtím.

Tady např. hráč sedí v okně 742 v rámci 2-hodinového posunu v Krnově a vidí odjíždějící traffic MOs 3512:
a32ac2f85936614a0f5cc9282a128669.jpg

A tady hráč veze MOs 3512 a z okna vidí posunující 742, tentokrát traffic:
8973cd66236f7bf82df54c78fe5ddbb6.jpg
a6a1ec7be9168231b5f320b1186a5c7c.jpg

Naposled editoval moderátor:
Jojo, tak přesně tohle jsem pužil v aktivitě pro DVK, kdy hráč potkal traffic, který řídil v jiné aktivitě.:D:D Ba dokonce jsem udělal aktivitu, kde jede vlak složený ze 2 souprav, taky pro DVK, v Netomicích jede zadní šást odbočkou a pak se oět napojí. Samozřejmě aktivita obsahovala i "podaktivitku" onoho vlaku.
Dan

Ahoj,

myslim, ze tak autori zamysleli aktivity editor - pokud je trafik dostatecne husty, lze vlastne odvozovat aktivity jenom prehazovanim trafiku a hrace. Cele je to pekne modularni - napr. trasy se daji pouzivat vicekrat.

Aktivity editor je zkratka docela pekne modularni programovani (podporogramky, subrutiny atd.) :-)

ZSR

Ahoj.
Jo jo, jen věčná škoda, že nejde jezdit po síti. Tím myslím, že by se udělala nějaká mega aktivita s universálním trainsetem pro pár známých a mohli bychom se potkat s vlakem řízeným jiným hráčem a ještě větší bomba by byla být peopojení přes mokrofón a při čekání ve stanici by mohl fíra pokecat s druhým..... No, to už bych chtěl po MSTS moc.:D Ale k tomu co tu nadhodil ZSR. Němci mají na jedné tramvajové trati, U79 přesně takto řesšeny aktivity v balíku u tratě, kde se používá traffic pro několik aktivit společný a taktéž i proházené trasy hráče. Ale já odsobně preferuji aktivity samostatné, poněvač mohu obměňovat "poházené" vozy ve stanicích. I když je to celkem nevděčná práce a piplačka, totiž věřím tomu, že pokud hráč pojede aktivitu jen jednou a soustředí se na hlášky u posunů, dodržování rychlostí atd. tak si různých vychytávek v okolním traffic ani moc nevšimne, ale když oijede aktivitu vícekrát...:D
Dan

Moc nechápu o čem píšete.
Když si představím svou aktivitu Topírna noc a já tentokrát budu sedět na ešusu a dívat se jak puklík v depu najíždí na vůz, zapřáhne odveze jinam, odpojí, pak pojede pro lokomotivy,.... to přece MSTS neumí.
Dále přece není možné trasovat traffic v celé délce trasy, takže když použiji jako vlak hráče libovolný traffic, tak si zajedu aktivitu o délce několik minut.

Já když jsem dělal své první aktivity pro své Kúty - Brno, měl jsem asi 4 poznávací mise. Nejpestřejší byl EC Čardáš. A jelikož se jezdilo po stejné trase mezi Břeclaví a Brnem, tak jsem si zjednodušil práci a traffic jsem sdílel i v jiných aktivitách, respektive už vytvořené servisy. (tenkrát ještě šlo dělat traffic v celé své délce).

Pak jsem jel aktivitu z Brna a nestačil jsem se divit, co se dělo. Dojel jsem někam za Hrušovany, ale to už jsem jel čímsi co se nedá nazvat krajinou, ale nějakou čmáranicí od Piccasa. Koleje byly ve vzduchu. Pro představu jak to vypadalo, otevřete si editor jakékoli tratě a změňte viditelnost na minimum, Také se vám vše kolem změní v jakési čáry. Aktivitu jsem ukončil, odebral z jiných aktivit nasdílené servisy, respektive zrušil traffic, aktivitu spustil znovu a už vše fungovalo.
Řekl jsem si "aha", každá aktivita musí mít svůj originál traffic (servisy a trasy). Pak už vše fungovalo.
Proto bych byl na podobné experimenty opatrný a když už, dal bych všemu nové originál názvy.

Ach jo, to jste zase "objevili Ameriku" nebo co? :) :)
Tohle je tam od začátku. Libovolný consist můžu použít na libovolné paths v libovolné aktivitě na libovolné trati. A je naprosto jedno co to je. Podpůrné utility (Trainstore atd.), s tím počítají. Problém je pouze při odinstalaci aktivity, kdy je nutno zkoumat zda není příslušný consist použit ještě někde jinde. A tím taky nastávají průsery u začátečníků (mizení consistů) při použití Trainstore, když při úpravách v TRAINS nedají volbu "Vše zpět do MSTS".

Back
Nahoře