Jackova dílna

Na průmku jsem jezdil v roce 1972 až 1976 a pamatuji si, že když jsme procházeli vlakem, tak vždy jeden vůz byl vždy kuřák a tam byla vždy taková rychna, že nezbylo nic než se nadechnout a rychle proběhnout. A mám pocit, že během těchto let na osobních vlacích kuřáky zrušili úplně, ale v rychlících druhá menší polovina kupátek byla vždy kuřák. Tohle se rušilo určitě až o desítky let později.

Michal:
471 je Dejvovo dílo, 111 má zvuky taky od Dejva, stáhni si aktualizaci, mimochodem tady jsme zase u toho. Typická připomínka - "máš to špatně, má to znít jako tyristorky". A pod tím si mám jako představit co?? Nebo takové to "tydli tydli" by mělo dělat "tydli tát", no to je bezvadný popis :D:D:D

Michal napsal:
Jacek napsal:
Na nějaké silácké řeči lidí, kteří se jednou někde svezli a mudrují jakoby tu mašinu vynalezli, už nedám, už jsem se spálil jednou.
Jenže pak máme na 471 zvuky špalků a Tyristorka (111) má zvuky odporové mašiny.;)
111 už tyristoruje a hodně dávno. To bude asi ten problém, že odmítáš aktualizace :D:D:D.
471 nevím, ještě jsem nejel. Ale asi má dělat tydlidat :D:D:D:D.
Ale nahrávku určitě máme. Jen kdybychom do toho nežvanili. 4 na stanovišti, to se absolutně mlčet nedá (měli jsme povolenku od náčelníka, vlastně přednosty, kdyby se někdo chtěl šťourat :D)

Pawlik napsal:
S tímhle chováním, drahý Čoudo, šlápni na zmizík a vrať se tam, kde jsi se nacházel, když tady byl čtvrt roku klid.
Tak ať se do mě nesere. Zřejmě se jmenuje pan Chytrej.
Pawlik napsal:
To, že o železniční technice a o technice obecně víš pramálo
to není pravda
Pawlik napsal:
a že mýlit se je lidské, jsi dokázal už v diskusi o horních rychlostnících...budiž ti polehčující okolností,
že po dvou hodinách soukromé korespondence jsi to pochopil a uznal svoji neznalost.
Hele, asi seš slepej nebo já nevím. Psal jsem,že podle horních jezdí vozy s kotoučovýma brzdama a to je pravda.

Ještě nějakej problém?
Jacek napsal:
1) Věřím jedině a pouze videu
2) Věřím lidem, kteří na dané řadě aktivně jezdí
V případě dráčika sis lideově řečeno nasral do bot. Je to krmič.
Jacek napsal:
Na nějaké silácké řeči lidí, kteří se jednou někde svezli
Svoje slova mám podložená videem. Bohužel nejde konvertovat ani nijak jinak s ním pracovat. Jediné, co ho dokáže vůbec přehrát je DVDpřehrávač (Pro Pawlika: taková ta kisna u televize)
Jacek napsal:
a mudrují jakoby tu mašinu vynalezli, už nedám, už jsem se spálil jednou.
Hele, nejsem hajzl. Určitě bych ti něříkal něco, co není pravda a těšil se z toho, že to máš špatně. když sme u toho. Jel Dráčik vůbec někdy na peršingu? Asi ne. Zvuky BSE ze strojovny pronikají na stanoviště a jsou hlasité obdobně jako u 854. Troufal bych si říct, že i identické.
Jacek napsal:
PS. Proč vlákno Pod pokličkou není "částečně moderátorské" jako bylo dříve. Už bych to dávno mazal.
To bysme potom museli mít moderátorů...
Nezapoměň, že většina aktivních moderátory nejsou a něchtějí být. Potom by tvůj návrh byl akorát ke zlu.

Pro moderátory: Nesnažte se to mazat. Příspěvek jsem si zkopíroval a kdyžtak ho sem vložím znova, Když to tady zamknete, tak do jiného vlákna.
Pozn. moderátora:
Vidím, že si opět koleduješ o BAN, že?
Pokud ano, tak pokračuj v tomto duchu a hodně dlouho sem nic nenapíšeš!!!

Pro Jacka:

Ukázka zvuků na peršing je pěkná, už se to nechá, ale mám pár výhrad.

1) po zdvihnutí sběrače nabíhá unipulz moc brzo
2) hlasité TM u EDB
3) při rozjezdu se brzo spouští ventilátory
4) ventilátory při brždění EDB nabíhají asi při druhý frekvenci. Nejsem si tím zcela jist ale při rozumné jízdě se třema bymáčema dozajista ano.

Naposled editoval moderátor:
Čoudo, než se ucituješ k smrti, ten bod 1 je pro mě prioritní. Jestli nemám nahrávku, je zbytečné se dohadovat jestli tam má být tohle nebo tamto. V podobné náladě se tu řešil zvuk pneumotoru u 240. A výsledek? Z videa máme stereofonní zvuk, na pravé straně cvaká kontrolka v pultu, na levé je téměř na pozadí zvuk pneumotoru. A nejsou pochyby.
Když to teda máš podložené videem, tak ho sem dej celé, nebo z toho nahraj zvuk. Že něco nejde konvertovat neznamená, že nejde nahrát zvuk.

Uvědom si, že tu jsou jen 3 možnosti, pokud to nenatočíš:
- nechat původní neautentický zvuk syčení
- odstranit
- ztlumit nebo nějak uměle upravit

A třetí možnost odmítám, je to stejně udělané z nějaké DASH 9

Vlákno Pod pokličkou "částečně moderátorské" bylo, moderátorem byl sám autor a pro uživatelé sloužilo jiné vlákno. Tak jsem zpravidla napsal aktuální příspěvek o tom, co se chystá a starší smazal. Teď je tu 8 neaktuálních stran o ničem. Nic víc, nic míň.

Čouda napsal:
Víš co mě můžeš...
Viem...

Jacek: Tá posledná mp3 je zatiať super. Snažil som sa Ti tam niečo vytknúť, ale nenašiel som nič. Prepínanie frekvencí super, možno horných 100hz trochu tichšie. Tak isto prepnutie frekvencií pri zastavení na konci tiež super. Mám nabúchané šichty na 363 po dlhom čase, tak niečo nahrám.

Ta ukázka toho peršingu je dobrá, jenom by mě zajmalo jestli ta houkačka zní v reálu opravdu takhle, tohle mi přišlo jako houkačka od 130tky.

Čoudo, ty jsi takovej suverén, že mi nestojíš ani za jedovatou slinu. :)
Všichni ví, že v případě horních rychlostníků jsi prokázal mimořádnou myšlenkovou otupělost.
Pokud si chceš dokazovat opak, tak už, prosím, neveřejně.
Nasyp si bobule do korýtka a zobej, ať ti z toho vztekání nepraskne cévka v mozku. Pa

Jacku, poslechl jsem nahrávku, bzučení mi bohužel není povědomé. Řekl bych, že Dráčik měl to bzučení tyristorů opravdu věrohodné.
Jinak hezká a hlavně záslužná práce, dík.

Pawlik
tady je přímo nahrávka, takže tady myslím není co řešit.
www.msts.jacek-modely.cz/ukazky/163_rozjezd_real.mp3
Teď jde jen o to, aby se tomuto maximálně podobaly zvuky z MSTS, snad jen kromě těch informací o počasí od jednoho člena fóra. :D
A taky tam vrže sedačka ;-)

Tahle nahrávka je, jak to z poslechu znám, ano.
Ale právě u té z MSTS mi bzučení přijde i vůči téhle nahrávce zkreslené.
Sedačku v MSTS namažem :)

Tak samozřejmě mírně zkreslené to bude vždy, nahrávka má CD kvalitu 44100 Hz, v MSTS jsem použil poloviční kvalitu. Ale pořád je to lepší než defaultních 11025 Hz, to už je pak přímo zdeformované

Pawlik, Jacek: Možno je to tým, že ja som zvuky nijak extra neupravoval. Nahrávku frekvencí som urobil tak, že som spravil statickú skúšku kotiev, tam v tichu a na mieste zaznejú všetky 4 frekvencie a neni sú ničím rušené. Akurát pohlad dielmajstra bol k nezaplateniu....

Jacek napsal:
... snad jen kromě těch informací o počasí od jednoho člena fóra. :D
A taky tam vrže sedačka ;-)

No jo no,když tehdá dva dny pršelo a Bečva byla v Přerově trošku "přizvedlá". ;)
Jinak předpokládám,že Hanáci most přes Bečvu podle zvuků poznali.

Petře,
jestli jde o videozáznam Os vlaku Přerov-Bohumín,při odjezdu z Hladkých Životic jsme s fírou neklábosili kvůli nahrávce zvuků.Zkus si to najít a posoudit,jestli je to lepší než ten odjezd z Přerova.Fíra mi tam i kvůli zvukům v kabině houkal a pískal.

David

Naposled editoval moderátor:
Davide, to jsem cucal já a posílal Jackovi. Když mne dobře navedeš, vystřihnu a obratem pošlu. Jen teď z hlavy nevím, která stanice jsou Hladké Životice :-)))))) A co to bylo za mašinu 362 nebo 162? Já tipoval, že to jelo z Brna a byla to 362

Zbyněk Šemora napsal:
Davide, to jsem cucal já a posílal Jackovi. ...

Áha,tak to se jelo z Brna do Bohumína na rychlíku.;) Byl to stroj 362 a takový vlak v Hladkých Źivoticích samozřejmě nestojí.
No nic,projdu archivy a Jackovi zkusím ten záznam z Os poslat.

David

David Hájek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Davide, to jsem cucal já a posílal Jackovi. ...

Áha,tak to se jelo z Brna do Bohumína na rychlíku.;) Byl to stroj 362 a takový vlak v Hladkých Źivoticích samozřejmě nestojí.
No nic,projdu archivy a Jackovi zkusím ten záznam z Os poslat.

David
A nebylo to s 163001 z Bohumína? Začínalo to pohledem na lokomotivu z peronu. To byl osobák.
A ta sedačka, co vrzala, to jsi dělal Ty? Mě to připadalo, že to vrzalo jen z Přerova, ale dál už byl klid. Buď Ti fíra půjčil konvu s olejem nebo do sedačky vrazil klín. :D

Zbyněk Šemora napsal:
A nebylo to s 163001 z Bohumína? Začínalo to pohledem na lokomotivu z peronu. To byl osobák.
...

Ano,osobní vlak to byl,ale s ním jsem jel do Přerova.Nerušený rozjezd z Hladkých Životic jsem natáčel cestou zpět do Bohumína.;) Šlo o stroj ř.163.
No nic,asi jsme tady moderátorům přidělali práci,tak to už raději budu řešit přímo s Jackem.DVD jsem našel,tak to jdu hned zpracovat.;)

David

Takhle http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/36133/rozjezd_pistala_houkacka_r.163.mp3_2.88MB.html nějak se tedy jednoho březnového dne léta páně 2007 rozjížděl,pískal a houkal jeden z osobních vlaků při/po odjezdu ze zastávky v Hladkých Životicích.;)
Jak jsem se již zmínil,šlo o stroj ř.163.

David

Čouda napsal:
V případě dráčika sis lideově řečeno nasral do bot. Je to krmič.

Včera som mal IC403/500. Hore 350 011 dole 363 144. Zvuk BSE na 363 a na 350 bol zanedbateľný. Počul som ho slabo len v tedy keď som sa vyslovene naňho sústredil....Takže kŕmič je tu niekto iný..:!:

Back
Nahoře