Jackova dílna

bavili sme se o peršingu pokud já vím. Ne o esu. Na esu skutečně není zvuk BSE slyšet. Na peršingu ano a to zřetelně. Mám to vyzkoušeno na třech strojích. Jak je to možné nevím. Stejně tak ti jako fíroj nemělo ujít několik chyb v Jackovo zvucích. Jak sem dával tu nahrávku, zvuk ventilátorů TM je při nabíhání EDB moc hlasitý. Ve skutečnosti je závislý pravděpodobně na budícím proudu. Čím vyšší proud, tím vyšší otáčky ventilátorů. Předpokládám, že tohle bude asi o kompromisu. Navíc Jackovi ty ventilátory TM nabíhají strašně rychle. Než je vůbec slyšet jejich opravdu hlasitý zvuk, tak to trvá cca 3 sekundy. Oni teda běží ty ventilátory i při stání, pokud se ručně nevypnou, ale po najetí do výkonu nebo edb svoje otáčky zvyšují asi po tech vteřinách. Dnes jsem se na to specielně zaměřil a řešili sme to. Taky tyrystory v EDBčku tolik neřvou a Tm nejsou tak hlasitý jako při jízdě. Jestli se tohle podaří ošetřit, tak to potom bude špica. A ještě by to chtělo novou nahrávku kompresoru, protože současná neodpovídá. Zkusím to z toho videa co mám vytáhnout, ale po 10 MB převedených se to kousne a dál ani ťuk.

Čoudo, "motory" řvou podle toho, pod jakou jsou zátěží, takže můžou stejně dobře řvát jak v jízdě tahem, tak v brzdě.
Dál jistě stojí za zamyšlení, co to tam vlastně řve, motory to nejsou.
Jestli ten brzdič nebude slyšet spíš podle toho, Čoudo, na kterém jsi stanovišti.
Za sebe můžu říct, že stále používám Dráčikovy zvuky a dodnes mě nepřestaly bavit.

Pawlik napsal:
Čoudo, "motory" řvou podle toho, pod jakou jsou zátěží, takže můžou stejně dobře řvát jak v jízdě tahem, tak v brzdě.
Dál jistě stojí za zamyšlení, co to tam vlastně řve, motory to nejsou.
Jestli ten brzdič nebude slyšet spíš podle toho, Čoudo, na kterém jsi stanovišti.
Za sebe můžu říct, že stále používám Dráčikovy zvuky a dodnes mě nepřestaly bavit.

No tak pochopitelně, že řvou podle toho, pod jakou jsou zátěží, ale v EDB zas pod takovou zátěží nejsou, jako pod výkonem.

No jo, tak převodovky.

Ne na stanovišti nezáleží. Je to slyšet na obou dvou, Jak na tom tišším, tak na tom hlučnějším. navíc brzdič je uprostřed strojovny, takže je to úplně jedno.

Na esách a peršingoch prebehla kopa rekonštrukcií, obzvlášť na ČD. Na niektorých kusoch sa otáčky ventilátorov riadia podla trakčného prúdu, na niektorých podla teploty tlmiviek a na niektorých idú hneď po zajdení na výkon na maximálne otáčky. EDB majú české kusy tiež inú, pri brzdení ide 33,3Hz nahlas ako pri ťahaní, ale aj to nie na všetkých. Hlasitosť pulzov na stanovišti tiež závisí od odizolovania stanovišťa, na niektorých nepočuť skoro nič a na niektorých mi ide hlavu rozhodiť. Tak teraz si vyberte, ktorú variantu chcete mať, svoju pravdu má každý.Okrem toho na druhom stanovišti je to vždy hlasnejšie ako na prvom. Keď chodíme z depa z rotundy, tak ak sa dá, tak sa pýtame stále prvým stanovišťom, aby sme to nemuseli počúvať.

Na stránky jsem dal nové chování motorových vozů 810.161 a 810.192. Obsahují nové verze s elektrickým přenosem výkonu. Staré varianty s mechanickým přenosem jsem upravil dle současných poznatků. K oběma je nové chování zvuků.
Testoval jsem to na trati 310 v úseku Milotice n. Opavou - Bruntál. V reálu se tu jezdí jen s jednou 010. V kopci pořád dochází k přeřazování mezi 2. a 2. blokovaným stupněm. Toho se mi nakonec podařilo dosáhnout u obou variant.(předpokládám, že pepah tam má správný sklon)

Mimochodem, je vidět, že s tím opravdu nikdo nejezdí. V původním chování i ve zvucích bylo, kromě známého nedostatku, plno chyb, kterých si za ty roky nikdo nevšiml.

Linky ke stažení jsou na stránkách v Novinkách, chování k ČSD skinům doplním příště.

Pokud dochází k přeřazování mezi druhým a druhým blokovaným, tak je fíra lama a neumí si otočit jedním přepínačkem.

To by pak byli lamy všichni fírové
Tak samozřejmě, že to nepřeskakuje celou cestu, prostě souprava po dlouhé době překročí 56 km/h, zařadí se druhý blokovaný, ale pak vjede do většího stoupání (jsou tam zlomy) a motor začne ztrácet otáčky až se zařadí zase dvojka.
S engem s mechanickým přenosem bude rychlost klesat jen k těm 56 km/h a pak to bude neustále přeskakovat, dokud nebude menší sklon tratě, MSTS neumí jít pod otáčky, i když tam nastavení je. Zvuk na to ani nereaguje naštěstí.
S elektrickým přenosem to funguje lépe, akorát "řadí" jen zvuk.

Zdravím, neviem či sa to tu už riešilo, ale zatiaľ som to nenašiel. Po stiahnutí nových zvukov na elektrické mašiny mi nejak blbnú zvuky na loko 230 a 240. Pri vonkajšom pohľade sa mi stále prehráva zvuk pneumotora - teda odbočiek. Teda, keď som s mašinou v pohybe a stiahnem ju z výkonu, tak zvuk odbočiek sa prehráva aj naďalej. Je táto chyba iba u mňa? Ďakujem

Tak dnes můžete stahovat nové mise pro trať 310 a přesně po roce i nějaké nové zvuky pro motorové lokomotivy

Ahoj Jacku, jen drobná technická ... na stránkách downloadu jednotlivých aktivit si prosím překontroluj kód rámečku, ve kterém jsou uvedena vozidla mimo TBP. V IE8 (jak v režimu kompatibility, tak i v běžném režimu) se zobrazuje vysoký úzký rámeček vlevo a informace jsou díky tomu nepřehledné.
Honza U.

Ahoj Honzo, hm, ve Firefoxu to vidím normálně, ale v IE je to fakt jakési zmršené. No časem to správím, kódy mi nic neříkají.

Ahoj,
Mám otázku na balík zvuků pro motorové vozy. Zařadil jsem do svého trainsetu Ondrův nový motorák řady 851. Při kontrole Conbuilderem na kompletnost začaly vypadávat chyby u souboru 851.eng. Všechny se týkají chybějícího osmého motorového stupně:
x_853_motor_8_nabeh.wav
x_853_motor_8_beh.wav
x_853_motor_8_dobeh.wav
V balíku tyto zvuky chybí. Já to dočasně vyřešil vykopírováním osmého stupně a do názvu souborů připsal x_ na začátek.

No já sem si zase poskládal soupravu z 851+ty dva bixy a nede mi to rozpojit. Ještě to budu prověřovat, ale ondro zkontroluj to.

Ahoj,
tyto wav nejsou nutné, používá je pouze traffic při nejvyšší rychlosti. Oprava a nějaké nedodělky budou někdy příště.

Ahoj, nemôžem si pomôcť, ale pri zvukoch 850 mi stále chýba prechod z 2. na 3. menič. Dalo by sa s týmto niečo robiť? Dík.

Naposled editoval moderátor:
Jacku, model 810192bs mi vyhazuje chybu:

"The shape definition file cd_810192bs.sd belonging to the file CD_810192BS.ENG
is missing from the folder
C:\HRY\TRAIN SIMULATOR\TRAINS\TRAINSET\CD_810\"
Zřejmě to bude chybějícím souborem cd_810192bs.sd

Back
Nahoře