Aktivity Pajavlaky

Takže jsem dospěl k následujícímu rozhodnutí :D . Obě dvě aktivity pro trať 150 budou prodlouženy o trasu Žiar na Hronom-Zvolen. Dojde i k zavedení tohoto pravidla, podle kterého budu nadále tvořit:
Vždy bude načten maximálně jeden traffic vlak s vysokopolygonovými vozy. V případě, že GVD udá křižování se dvěma vlaky osobní dopravy, budou alespoň na jednom z nich použit LP vozy. V případě, že GVD udá křižování se dvěma vlaky osobní dopravy a nákladní přepravy, bude provedeno křižování jen s vlakem osobní přepravy ( v případě, že pak bude v GVD nějaká díra, vloží se nákladní vlak tam - JŘ nákladních vlaků se i v reále skoro nedodoržuje ).

Řekl bych, že to má několik výhod:

1) Aktivitě nebude záležet na počasí = + pro uživatele.
2) Zrychlí a zjednoduší se má práce = + pro mě.
3) Nebudou se vyskytovat pády ( u 150 však doporučuji každých 45-60 minut opětovně spustit úkol, trať je sama o sobě náročná ) = + pro uživatele.
4) Sníží se riziko špatného vykřižování. = + pro uživatele

To je ode mne vše, napiště mi, co si o tom myslíte :D .

Mne sa to celkom pozdava. Mozno je prave toto sposob ako obmedzit pady MSTS. Drzim palce nech to vyjde... :wink:

Pajavlaky napsal:
To je ode mne vše, napiště mi, co si o tom myslíte :D .
Teoreticky to vyzerá dobre. Uvidíme ale čo na to povie MSTS :mad: . Každopádne držím palce.

Naposled editoval moderátor:
To je ode mne vše, napiště mi, co si o tom myslíte

Ten Zvolen fakt stojí za to, ale je to jedno z problematických míst, takže opatrně s trafficem, aby nám to moc nepadalo. Jinak nákl. dopravu bych vůbec neřešil, je to úplně jedno kdy proběhne vykřižování. Jediné omezení je fakt, že se jedná o jednokolejku, takže se s tím trafficem žádná velká kouzla dělat nedaj. Jinak si myslím, že navrhované řešení určitě PC uleví.

Jednokolejka podle mne žádným omezením není. Když si člověk pohraje, dá se bezproblémů třeba 5 vlaků vykřižovat, ale bohužel to žádný PC neveme.

Takže konečně mohu vzít svůj předchozí příspěvek zpět. Ano. Konečně jsme se všichní dočkali a s novým MSTS Binem přišla i možnost reálného rozmístění vozidel bez pádů :D. Já jsem například bez problémů projel v aktivitě Os 5702 stanici Žiar nad Hronom za deštivého počasí, na úplně maximální grafiku bez problémů. A víte kolik jsem tam měl loose consistů? 20... MSTS padl až při nějakých 50 loose consistech, protože tam už je počítač opravdu přetížen ( pochybuju, že jich tam tolik může být i v reálu :D ). Už se dají vcelku klidně rozmisťovat loose consisty dle reality a hlavně se dá velice zjednodušit práce moje a všech aktivitářů.
Zkusil bych na test jednu svou aktivitu rozšířit o tyto loose consisty tak, abychom se konečně cítili jako na skutečné železnici. Pakliže by to mělo dobrý výsledek, jsem ochotný zreálnit všechny své aktivity.
Dávám tedy hlasování: Souhlasíte se zkušební úpravou jedné z mých aktivit pro reálné železniční prostředí? Pokud ano, které?
Díky Pája

Kľudne to môže byť aj niektorá aktivita na trati ŽSR 150

Já bych byl taky vzhledem k tomu, že se jedná o test pro ZSR150 nebo 321. Ale moc tomu nevěřím, že to moje sestava utáhne. Vaše sestavy jsou trochu jinde. Ale zkusit to můžu.

Jenom podotýkám, že k odstranění pádů MSTS je nutné mít při instalaci MSTS Binu 1.6 zatrhnutou volbu zvýšení počtu zvukových kanálu. Jenom pro ilustaci zde přikládám obrázek:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pajavlaky.webz.cz/EDITOR_BRECLAV.JPG
Screen je pořízen z editoru a zobrazuje stanici Břeclav. Takto jsem si obohatil Mikšiho aktivitu Os 4640 a bezproblému jsem to projel. FPS tedy 4-5, ale nepoužíval jsem LP vozy, které samozřejmě používat budu. Ale už ne proto, abych to projel, jenom proto, abych jel co nejplynuleji :D . Je tady MSTS 2 přátelé, Džordži DĚKUJEME.

A prečo nie Traffic s vyčkávacím bodom! Loose consisty predsa zaťažujú MSTS počas celej aktivity (aj keď sú už mimo viditeľnosť). Tú istú službu z pohľadu hráča omnoho elegantnejšie splní keď sa odstavená súprava dá ako traffic so správne nadefinovaným vyčkávacím bodom.

Kebarko: Ano, pravda. zapomněl jsem, že MSTS Bin již zprovoznil vyčkávací bod. Donedávna byly totiž vyčkávací body nepoužitelné.

Tak začínám upravovat své dosavadní aktivity pro kompatibilitu s MSTS Binem 1.6. Vzhledem k tomu, že tato verze velmi značně omezuje množství pádů bude do aktivit přidáno vždy několik stojích souprav, které značně přispívají ke zreálnění českého prostředí v MSTS. Nyní je téměř hotová úprava aktivity Os 15054. Byl bych rád, kdyby to otestoval i někdo jiný než já, takže případně zájemci se můžou přihlásit zde nebo na e-mailu. Jako drobnou návnadu přikládám screen z Letohradu: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pajavlaky.webz.cz/LETOHRAD.JPG

Dnes vecer skusim preist tu aktivitu osobaku a ak to bude s tymi padmi tak, ako vravis, tak to budem , pretoze pady boli pri mojom PC večny problem.

Neverim sice, ze bin pady uplne odstrani, ale dufam, ze ich aspon obmedzi. Takze som zvedavy...

Tak som si presiel tu aktivitu Os 15054 a nezostava mi nic ine, ako iba povedat: PARÁDA!!!

Pajavlaky ma pravdu. Ziaden naznak o zamrznutie aktivity, ani ziaden pad. Teraz vyzeraju tie stanice plne voznov naozaj paradne. Nemam slov...

Neostáva mi nic ine, ako iba Dzordzovi naozaj uprimne podakovat!!! :ole:

Chtěl bych poprosit, jestli někdo, kdo už náhodou projel nějakou z těch dvou nových aktivit, by mi mohl napsat, zda-li nenarazil na nějaké problémy, chyby atd. Díky

U mě aktivita 15054 také bez problémů, perfektní pohodovka... :D Ale jen tak mimochodem za tu Bertu 751 v zimě na osobním vlaku by asi strojmistr dostal po prémiích...chudáci lidi. Ale což, třeba průvodčí rozdával čaj s rumem...

NOVÁ AKTIVITA Os 5701

Všechny po delší odmlce zdravím :). Udělal jsem znovu aktivitu osobáčku 5701 v celém úseku Nové Zámky-Zvolen podle GVD 2005/2006. Jelikož se domnívám, že tato trať si zasluhuje mnohem větší aktivitářskou pozornost než je jí dávána, bude se moje další tvorba specializovat výhradně na ni. Moc bych poprosil, jestli by nebyl nějaký betatester ochotný si aktivitu projet a zkontrolovat 1) průběh vykřižování 2) místa zastavování trafficu a jeho rozmístění ve stanicích resp. celkový reálný dojem ( v negativním případě udělat screen, abych věděl kam a o kolik který vláček posunout ) 3) velikost FPS s ohledem na PC sestavu ( u průměrné sestavy by nikde nemělo znemožňovat odhad na brzdnou vzdálenost ). Rád bych to dal fandům této tratě pod stromeček. Je to sice drobnůstka, ale snad malinko potěší. Moc rád zašlu. Díky Pája .

Tak ani nevieš, ako veľmi si ma touto správou potešil. Naozaj som veľmi rád, že sa myslí aj na trať 150. Na testovanie aktivít mi síce čas už neostáva, ale keď bude vonku finálna verzia, tak si ju určite prejdem. Držím palce pri ďalšej tvorbe!!! :wink:

Finální verzi jsem právě nahrál na web, tak můžeš vyrazit :rolleyes:. Díky moc a hezký Vánoce :oops:.

Back
Nahoře