Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
mmik napsal:
Potrebujem zohnat aktualizacie na trat breclav - praha od 1 po 40 ak ma niekto pls posle alebo napsie link ... kontakt mailom alebo icq vdaka
To máš marné, tu trať si podle "Pampaliniova" návodu stejně nesložíš. Napiš si autorovi o legální. Vyhneš se mnoha starostem.

no ako ja mam celu trat ale vydali aktualizacie, a zaciatok aktualizacii som nestihol :(

Ak mas celu trat, tak tie prve aktualizacie nepotrebujes, pretoze tie uz obsahuje ta trat... Ty si musis zistit po ktoru aktulaizaciu mas trat na DVD a potom uz len stiahnes tie dalsie, chybajuce aktualizacie...

Na DVD vzdy Zbynek Semora napise, po ktoru aktualizaciu je trat, ktoru ti poslal ...

mmik napsal:
no ako ja mam celu trat ale vydali aktualizacie, a zaciatok aktualizacii som nestihol :(
Pokud Ti je pošle samotný autor tratě, tak ať Ti je pošle, nebo si napiš pampalinimu ..... Tvůj požadavek je minimálně alespoň podezřelý .....

mmik napsal:
Potrebujem zohnat aktualizacie na trat breclav - praha od 1 po 40 ak ma niekto pls posle alebo napsie link ... kontakt mailom alebo icq vdaka
Už jsem to jedou napsal. Pokud někdo usnul na 3 roky a chce nyní aktualizovat trať, tak má smůlu, technická podpora 2roky zpět skončila, web k downloadům není zadarmo. Dle počtu příspěvků zde ve foru pochybuji, že tento člověk má CD s původní tratí. Asi by rád vyzkoušel Pampaliniho návod.
Lidi, prosím, už neblbněte. Poslat aktualizace 1 až 40, to snad nevejde ani na celé DVD. To už rovnou sprostě napište:
"Jsem velmi chudý člověk a nemám ani 300kč na DVD s touto tratí. Nenašel by se dobrák, který by mi na své náklady tohle DVD zkopíroval?"
(ale když je tak chudý, tak k čemu mu trať bude, protože když nemá na hloupé medium, tak kde by vzal peníze na schopnější PC.)

Zpět k trati. Uživatelé, jak se Vám jezdí přes Kolín? Konkrétně od 4. a 5. nástupiště křižema na Pardubickou trať. Já tudy kdysi vedl testovací aktivitu a problém nebyl.
Vzhledem k prodloužení tratí do Kutné Hory jsem včera začal řešit ten oblouk od 4.peronu vlevo,který vzniknul nouzově aby se do placu vešly koleje v ranžíru. Současně na http://www.mapy.cz se už dá přečíst, jak jsou řešeny kříže a pokoušel jsem se tento oblouk zlikvidovat. Parádně to šlo. První kříž pod jiným uhlem, přeházel jsem celé zhlaví za perony a už zbývalo napojit se přes další kříže do Pardubické trati. Jenomže tento kříž je složen ze dvou klasických angličanů a dvou kolejí A1tscissorPnt10d a zde je problém. Databáze těchto dvou vyhýbek společně s jedním angličanem se spojila v bod a kliknutí v editoru na jakoukoli tuto kolejnicovou část znamená zamrznutí a Bill. A jsou na to dva pokusy, pak už jsem se do editoru nedostal, ani přes BK soubory. 3 hodiny práce v pr.
Obnova databáze použít v českých tratích nelze, tak vidím řešení, že tyto 3 koleje ve world identifikuji a smažu. Nový kříž by měl být víc vlevo, takže prázdné čáry nad kolejemi by neměly moc křížit a splývat s kolejemi novými.
Má někdo lepší nápad jak tyto vyhýbky odstranit?

Naposled editoval moderátor:
Re: mapy

jeffer napsal:
ja obvykle pouzivam map.env.cz ale je pravda, ze ta letecka sa tam zda v trochu mensom rozliseni...
jenomže příspěvek nebyl o tom, která mapa je lepší, ale o tom jak vyřešit chybné vyhýbky v Kolíně nebo jestli jsou současně plně provozuschopné. Na tom odkaze co píšeš asi odpověď nenajdu.

Další zprávy:
Kolín. Konečně se mi podařilo vše přestavět tak, aby při jízdě ze 4. a 5. peronu byl odstraněn neexistující oblouk vlevo, ale trať se točila dle reálu vpravo. V Paths to znamená, že od kutnohorského zhlaví pojede vše po nové trase. Trati Pardubice - Praha se změny nedotknou, pokud před osobním nádraží cokoli neodbočuje vpravo ke 4. a 5. peronu.
Dnes jsem měl vše hotovo, na druhý pokus, kdy mi editor nenávratně padl.
V cestě mi stál kříž špatně spojených dvou vyhýbek a angličana plus 1m koleje na které když kliknete, znamená to jistou smrt. Takže jsem tyto objekty musel smazat ve world. Viz obrázek (čáry nahoře bez kolejí):
0612c5bfbc7283483e5ee530ee08ecae.jpg
No jo, ale jaksi vybuchla jedna vyhýbka na konci Kolína, která zmizela z world, jen provázky databáze zůstaly. Tak budu muset celou kutnohorskou část nádraží včetně ranžíru postavit úplně znovu. Návod už mám v poškozené trati, tak jsem koleje k přesunutí všechny smazal. Ale povedl se mi husarský kousek. Smrtonosný nesprávně databázově napojený kříž se mi podařilo smazat s minimálními ztrátami. Bylo to jako Americká ruleta. Začal jsem mazat poškozené koleje v jiném pořadí. Ejhle, podařilo se smazat jednu vyhýbku, pak druhou, už zbyl jen angličan nebo 1m kolej? 1m kolej. Smrt. Zamrzl jsem, Napodruhé se mi podařilo smazat i angličan i 1m kolej v opačném pořadí, ale zůstalo tam asi 5 sloupů databáze. Po restartu byl editor nedostupný. Takže záloha a vše znovu. Tentokrát jsem zapomněl z poškozeného angličana smazat doplňkovou kolej. Po kliknutí na angličana jsem sice padl, ale zbyl mi ještě jeden život. Pak už šel smazat i angličan, doplňková kolej i 1m kolej. Už zbyl jeden neškodný sloupek, viz obrázek:
cb40c82c38eb6f8e86fd5097ab7f3d0c.jpg
Jen tolik kolejí stavět znovu, co mi zbývá. Pak hurá do Kutné Hory.
PS. editor naběhl i po druhém restartu. Že by mi velký Bill dovolil opět stavět dál?
Jen by mě zajímalo, jestli takové depresivní havárie mám jen já nebo tohle prožívají i ostatní stavitelé.

Obnova databáze v mém případě nepomůže. Ale jedná se o konfliktním spojováním některých kolejí a má to společného jmenovatele. Vyhýbky: A1tscissorPnt10d. Postavit z nich kříž, doporučuji si nejprve vytvořit zálohu trati. Když jsem dostavěl Kolín napodruhé, dával jsem si velmi pozor (ale asi nedával). Kromě vyhozeného modelu vyhýbky jsem měl tento kříž na konci Kolína také špatně spojen. Na oko dobré, návěstidla šla nalinkovat, ale po kliknutí na dvě z těchto vyhýbek jsem opět zamrzl. Proto po vytvoření z kombinace těchto vyhýbek kříže doporučuji ukončit editor a znovu editor nastartovat. Pokud se Vám začnou objevovat chybové hlášky o duplicitních nákladních kolejích (dle překladu). Tak si buďte jisti, že to nejdou nevinné nákladní koleje, které můžete smazat, ale špatně spojené tyto vyhýbky. Už je to 100% jisté. Měl jsem stejný případ i při přestavbě České Třebové.
Asi ideální postup složení tohoto kříže je.:
1. dvě stejné vyhýbky proti sobě. (do odbočky, nikdy ne levá a pravá rovně)
2. Zbývající dvě osadit přiložením jazykem ke zbytku trati vně od kříže. Pokud by jste vyhýbku připojili do středu kříže, riskujete nesprávné propojení databáze a takovou vyhýbku už nikdy není možné editovat.

774bb3acd6e22aead556bbccab9f4e67.jpg

Tak už Kolín vypadá trochu líp. Kudy vedly koleje dříve je patrné dle brán TV. A kupodivu do zúženého prostoru vše vešlo.
Koleje jsou vedené nově na Kutnohorském zhlaví za vyhýbkama dolní části obrázku a na stávající trať se napojí až v širé trati za prvním tříkolejným obloukem vlevo. Před aktualizací všechny eventuelní aktivity tímto směrem ukončete v Kolíně u peronu.

Vše je úplně jinak. Odvolávám co jsem odvolal, na obrázky zapomeňte, mohu začít úplně od začátku. Chtěl jsem doplnit návěstidla, jenomže při pokusu o linkování MSTS zamrzne a padne. Zjistil jsem, že linkovat ani editovat linky návěstidel nelze nikde v trati. Asi po smazání problematických vyhýbek nastal tento problém. Kur****.
Vím, že mi nikdo nepomůže, ale jen oznamuji, že už jsem z toho na prášky.

No doufejme,že Zbyněk má víc záloh tratě tedy včetně po updatu 72.1 a tudíž nemusí stavět na KH.Pokud ale má rozbité zálohy,tak to je fakt na

Jiří napsal:
No doufejme,že Zbyněk má víc záloh tratě tedy včetně po updatu 72.1 a tudíž nemusí stavět na KH.Pokud ale má rozbité zálohy,tak to je fakt na
Buď bez obav, jeden PC má doma, druhý ve kvelbu a v notasu přenáší synchronizace mezi nima.

bob57_cz napsal:
Jiří napsal:
Buď bez obav, jeden PC má doma, druhý ve kvelbu a v notasu přenáší synchronizace mezi nima.
Záloh není nikdy dost, ale zatím nejistější jsou pracovní aktualizace. Každá verze trati zabere 1,5giga, takže nelze takto zálohovat do nekonečna. Ale vždy záloha, která je zásadní se pro nadbytečnost maže. To že byla zásadní se člověk dozví, až se objeví chyba. Já byl ještě včera přesvědčen, že už mám vše vpořádku a už se nemůže nic stát. Takže mám asi 5 záloh s varianty této verze, ale z žádné se začínat nedá, protože každá má nějakou chybu. Ideální by byla záloha z 27. kterou jsem si smazal. Ale zase mám zálohu z 25. včetně pracovní aktualizace na webu. Z aktuální trati (poškozené) jsem zkopíroval Tiles, abych nemusel rovnat terén. Verze 25 a 27 se liší jen v nějakém hrubším srovnání terénu Hodonín - Kúty (ale to jsem převzal z Tiles) a část kolejí směr Kutná Hora. Takže žádná větší tragedie.
Včera jsem také testováním objevil, že havárii možnosti linkování návěstidel způsobilo odebrání pravé poškozené vyhýbky A1tscissorPnt10d, levá vyhýbka a angličan se odebrat může. Ale bojím se riskovat, raději smažu jen zápis ve world u všech tří kolejnic (zápis jen přesunu jinam do záloh) viz obrázek a čáry databáze ponechám. Kdyby Džordž vymyslel jak obnovit databázi s ignorováním všeho kromě kolejí a silnic, tak by se tyto problémy vyřešily.

Taky mám problém se zálohováním,mám několik trainsetů s různým nastavení (30 a 80cm),dále pak různě rozpracované modely a pomalu jsem se v tom sám nevyznal.Na radu známého jsem si pořídil externí HDD 250GB a to mi všechny problémy vyřešilo.Pracuje se s ním jako s normálním HDD,co je v PC.A nebylo to moc drahé, WD MyBook 250GB s rozhraním USB 2.0 mě přišel na 3700,-Kč s daní. :lol:

Jen se chci zeptat. Dostal jsem jako dárek dvojCD s touto tratí. Na třetí CD jsem si vypálil všechny aktualizace, které byly vydané. Nebylo by lepší si koupit aktuální DVD, než všechno postupně instalovat? Přecijenom instalovat skoro 80 exe souborů chvíli zabere. Proto bych rád slyšel (četl) názor ostatních, kdo mají tuto trať rádi.

BTW: Zbyňku, přeji Vám hodně úspěchů v další stavbě. Kéž by i ostatní tratě "rostly" jako ta vaše, opravdu vás obdivuju.

Petriik napsal:
Jen se chci zeptat. Dostal jsem jako dárek dvojCD s touto tratí. Na třetí CD jsem si vypálil všechny aktualizace, které byly vydané. Nebylo by lepší si koupit aktuální DVD, než všechno postupně instalovat? Přecijenom instalovat skoro 80 exe souborů chvíli zabere.
Jednoznačně buĎ si čas od času koupit aktuální CD a nebo si trať aktualizovat a čas od času si ji vypálit na záložní CD jako již nainstalovaný archiv

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře