Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dal jsem kousek dál skrytý rychlostník 100 a tím se 100 opět aktivuje.
To je hezký,tak budu muset po update upravit aktivitu tak abych nebyl v Třebechovicích móóc brzy.Takže to udělám jinak.Aktivita bude fční pouze s BP72.Po opravě zmizí a bude pokračovat až (jestli) bude Zbyněk pokračovat na trati 020.

krásne ráno všem: měl bych dotaz na pana Šemoru, a sice, jestli je možné ve Stéblové něco udělat s PZZ, protože, když zastavím u peronu tak se závory otevřou a auta si vesele jezdí ( a to po zastavení ta souprava ani o píď necukne zpět), až když se opět rozjedu tak ty šraňky zase spadnou.....

Chci se jen zeptat.Vy budete stavět do Paky? A máte v plánu prosím 032?To potom stačí na 040 propojit a to byste mohl ještě někdy za dlouho postavit 047.

Jan Květ napsal:
Chci se jen zeptat.Vy budete stavět do Paky? A máte v plánu prosím 032?To potom stačí na 040 propojit a to byste mohl ještě někdy za dlouho postavit 047.

Ty, nestojíš náhodou za tímhle: http://projektcr.webzdarma.cz/ ? :lol: :lol: :lol: Já jen, že se tak vehementně staráš o to kam bude Zbyněk stavět a dožaduješ se konkrétních tratí.
Možná je to to tvoje přání splnitelné a je jednoduché jak to zařídit: Vezmi videokameru, projeď a natoč příslušnou trať. Dále je třeba sehnat vzdálenostní a sklonové poměry trati aby byly podklady ke stavbě. Potom vystup na každé stanici, a zdokumentuj ji nákresem i fotkami na textury. Dále usedni ke GMaxu nebo jinému modelovacímu programu a ty stanice vymodeluj. No a pak to celé nabídni Zbyňkovi. Třeba tě poslechne a vydá se tím směrem. Pokud nevíš jak na to zeptej se J. Švece, který dal dohromady modely na Hradcích. A neříkej, že modelovat je těžké, stačí chtít......

Naposled editoval moderátor:
MIRANE,MIRANE
No tak ze jedno máš pravdu,ale...
Já bych taky rád pomohl,ale nevím ani jak se to dělá,jak to mám nafotit a nic.Zajedno na to nemám čas.Určitě se Jan chtěl jen zeptat,jak jak to bude vypadat a jaké má pan Šemora plány.
Musím se přiznat ,že tohle otravování nemám rád,ale v takovém případě si mu to nandal.Chtěl jsem si postavit tu 047,ale já to prostě neumím a nemám na to čas.
Zastal jsem se ho,protože to je náš vlakvedoucí a je taky furt v práci

David Kodet napsal:
MIRANE,MIRANE
No tak ze jedno máš pravdu,ale...
Já bych taky rád pomohl,ale nevím ani jak se to dělá,jak to mám nafotit a nic.Zajedno na to nemám čas.Určitě se Jan chtěl jen zeptat,jak jak to bude vypadat a jaké má pan Šemora plány.
Musím se přiznat ,že tohle otravování nemám rád,ale v takovém případě si mu to nandal.Chtěl jsem si postavit tu 047,ale já to prostě neumím a nemám na to čas.
Zastal jsem se ho,protože to je náš vlakvedoucí a je taky furt v práci
Davide, to je všechno OK.....kdyby dotaz na tyto tratě nebyl vznesen už několikrát.....
Chytře to udělal Martin (trať 321), že na svých stránkách má plán, kde bude stavět.....pak takové dotazy odpadají....

A jestli jezdí Jan Květ jako vlakvedoucí, tak by určitě už neměl být až tak nepřekonatelný problém v tom podstrčit fírovi kameru na stanoviště ...

BTW v práci jsme všichni, akurát Ti, co nedělají na dráze, si musí zajet daná místa nafotit ve svém volném čase.....a za své.....a taky toho času nemají nazbyt......pche a nějaké turnusové volno? Od pondělka do pátku v práci denně 10-11 hodin......k tomu rodinné povinnosti.....

To jenom, že jsem se zastal Mirana.....

No jo, ale co mám dělat já????
Když jsem také stále v práci a nemá to konce
...a tolik bych chtěl stavět. :mad:
Den má bohužel jen 24 hodin.
Ale když se chce .....
Myslím, že tento problém máme všichni. Jen chtít.

Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale co mám dělat já????
Když jsem také stále v práci a nemá to konce
...a tolik bych chtěl stavět. :mad:
Den má bohužel jen 24 hodin.
Ale když se chce .....
Myslím, že tento problém máme všichni. Jen chtít.

Přesně tak...a pokud nevím, jak to nafotit nebo natočit, tak :

1) se zeptám, jak to dotyčný chce
2) Pokud se nezeptám, tak to natočím a pošlu
3) Zeptám se, jestli z toho půjde něco udělat a když ne, tak kde je problém a co dělám zle
4) Poučím se a zkusím to nafotit udělat podle rad
5) Pokud se nepoučím, tak to budu na figu dělat pořád

Takže asi takový je algoritmus

Martens napsal:
Chytře to udělal Martin (trať 321), že na svých stránkách má plán, kde bude stavět ... pak takové dotazy odpadají ...
Ale pokiaľ viem, p.Šemora má tiež na webe prezentované plány do budúcna -

"Plány do budoucna jsou, kromě dokončení úseku Kúty - Bratislava, rekonstrukce trati Kúty - Holíč - Hodonín a výstavba úseku Hradec Králové - Jaroměř. Dále je hodně dodělávek v Praze, kde se počítá s protažením kolejí na ONJ a Smíchov. Dále Odb. Blatov - Běchovice - Malešice - Libeň. Současně bude třeba propojit Zábřeh - Přerov - Rohatec a když se podaří správně napojit koleje, tak Brno - Havlíčkův Brod - Kolín. Ale pořadí výstavby se může měnit. Co nejdříve bych chtěl Kolín - Kutná Hora - Čáslav a Brno - Tišnov - Vlkov. Vše dle chuti a jak čas dovolí. Také budu potřebovat poshánět sklonové poměry a poloměry oblouků většiny úseků, hlavně na Brno - Havl. Brod - Kutná Hora a HK - Jaroměř - Stará Paka."

Mirec napsal:
Martens napsal:
Chytře to udělal Martin (trať 321), že na svých stránkách má plán, kde bude stavět ... pak takové dotazy odpadají ...
Ale pokiaľ viem, p.Šemora má tiež na webe prezentované plány do budúcna -

"Plány do budoucna jsou, kromě dokončení úseku Kúty - Bratislava, rekonstrukce trati Kúty - Holíč - Hodonín a výstavba úseku Hradec Králové - Jaroměř. Dále je hodně dodělávek v Praze, kde se počítá s protažením kolejí na ONJ a Smíchov. Dále Odb. Blatov - Běchovice - Malešice - Libeň. Současně bude třeba propojit Zábřeh - Přerov - Rohatec a když se podaří správně napojit koleje, tak Brno - Havlíčkův Brod - Kolín. Ale pořadí výstavby se může měnit. Co nejdříve bych chtěl Kolín - Kutná Hora - Čáslav a Brno - Tišnov - Vlkov. Vše dle chuti a jak čas dovolí. Také budu potřebovat poshánět sklonové poměry a poloměry oblouků většiny úseků, hlavně na Brno - Havl. Brod - Kutná Hora a HK - Jaroměř - Stará Paka."
Tak pak jsem to přehlíd.....

No tak to máte,ale hoši pravdu.
Jane,když ti de tak o tu 047,tak si ji natoč?bydlíš ve Svobodě a jezíš lokálky?Vždyť jsem te´dka na záskoku s tebou jel 047?Tak to není problém a jsem blbec,že jsem se tě zastal,přitom se jenom vymlouváš a lokálky zas tak vytížené na vlakvedoucí ani nejsou

Chýbajúci súbor

Zrazu mi MSTS hlási pri načítaní trate BP, že mu chýba súbor prejezd_AZD.sms. Odkaz na tento súbor sa nachádza v súbore SSOURCE.dat. Neviem ako mohol zmiznúť, prehľadával som aj aktualizácie, ale nemôžem ho nájsť.

Chýba tento súbor aj iným?

Ak ho niekto má, mohol by mi ho poslať na mail.

Vďaka

Re: Chýbajúci súbor

Kebarko napsal:
Zrazu mi MSTS hlási pri načítaní trate BP, že mu chýba súbor prejezd_AZD.sms. Odkaz na tento súbor sa nachádza v súbore SSOURCE.dat. Neviem ako mohol zmiznúť, prehľadával som aj aktualizácie, ale nemôžem ho nájsť.

Vďaka

Tenhle soubor slouží na obsluhu zvukových sloupů u přejezdů AŽD bez závor. měl by být v adr SOUND u trati. Můžeš ho vyrobit ze souboru CROSSING.SMS tak, že vše co je v sekci Deactivation přesuneš do sekce Activation, tak že v sekci Deactivation ti zbude pouze položka Distance ( 50 ), a upravíš oba Discrete_trigery na Variable_trigery podle ukázky níže. Tento upravený soubor ulož pod jmenem prejezd_AZD.sms, a je to hotovo.

ukázka je tady:

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (

ScalabiltyGroup( 3
Activation (
PassengerCam ()
CabCam ()
ExternalCam ()
Distance (50)
)
Deactivation (
Distance (50)
)
Volume ( 1.0 )
Streams ( 1
Stream (
Priority ( 2 )
Triggers ( 2
Variable_Trigger ( Distance_Dec_Past 50 SartLoopRelease ( 1 File "sig_AZD.wav" -1 )
SelectionMethod ( SequentialSelection )
)
)
Variable_Trigger ( Distance_Inc_Past 51 ReleaseLoopRelease ( )
)
)
)
)
)
)

Re: Chýbajúci súbor

Kebarko napsal:

Vďaka
U mňa to bolo OK.Včera som cestoval R 708 od Tomáša (nočná šichta na Hradecku = ) a všetko bolo OK.Priznám sa, parkrát som dostal po pisku kvôli trúbeniu na nechránenom prejazde.Aj zvuk závor bol na výbornú.V loko nebolo počuť nič, pri vonkajšom pohľade áno.

ES 499.0001 napsal:
Mě taky chybí soubor prejezd_AZD.sms (Ústí nad Orlicí). To byla chyba zřejmě v aktualizaci....
Tento soubor je v trati už 100let, ale jenom se nepoužíval. Takže ani nevím kterého leta páně se zařazoval. Na přání jej můžu dát do příští aktualizace. Ale Miran Vám zde napsal text, který vložte do prejezd_AZD.sms a musí Vám to fungovat.
Jinak jak jsem se podřekl v Martinově trati, už ženu koleje do Olomouce. Chci si udělat aktivitu, dle svých představ a Olomouc k tomu potřebuji. Do další aktualizace (73) také připravuji rekonstrukci úseku Hodonín - Holíč - Kúty. Dráčik mi dodal video, takže už nic rekonstrukci nebrání. Zatím v této lokalitě netvořte aktivity, protože koleje povedou trochu jinak.

Zbyněk Šemora napsal:
ES 499.0001 napsal:
Mě taky chybí soubor prejezd_AZD.sms (Ústí nad Orlicí). To byla chyba zřejmě v aktualizaci....
Tento soubor je v trati už 100let, ale jenom se nepoužíval. Takže ani nevím kterého leta páně se zařazoval. Na přání jej můžu dát do příští aktualizace. Ale Miran Vám zde napsal text, který vložte do prejezd_AZD.sms a musí Vám to fungovat.
Jinak jak jsem se podřekl v Martinově trati, už ženu koleje do Olomouce. Chci si udělat aktivitu, dle svých představ a Olomouc k tomu potřebuji. Do další aktualizace (73) také připravuji rekonstrukci úseku Hodonín - Holíč - Kúty. Dráčik mi dodal video, takže už nic rekonstrukci nebrání. Zatím v této lokalitě netvořte aktivity, protože koleje povedou trochu jinak.

Bude i stará Střen ještě jako stanice?

A Jaroměř nebude? :cry:
Na tu se moc těším,až budu jezdit Jaroměř-Hradec-Pardubice.
Ta celá trať je výborná,ještě jsem si neprojel Brno-Bratislava,jinak vše.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře