Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
KJ_Ross napsal:
Peta napsal:
Já si myslím že by to bylo dobré...ehm...bylo by to vinikající..za chvíli pojedem po celé ČR a Bratislava-Praha se změní v Projekt ČR :lol:
No to nevim jak by to reagovali ostatní autoři tratí... viz třeba Tygy s dlouho očekávanou 090 Praha - Děčín

Nechci si k nikomu moc dovolovat, jsem tu přece jen úplný nováček a na trať BP si musím ještě asi 12 hodin počkat... Ale stejně si to nemůžu nechat jen pro sebe :wink: Copak je to chyba Zbyňka Šemory, že staví rychleji než všichni ostatní? Navíc podle screenů i ohlasů proklatě kvalitně? Já jsem pro, ať se třeba jedna trať objeví ve vícero projektech, vždyť to může pomoct jen hře samotné, navíc pokud se autoři domluví jako rozumní lidé a pro daný úsek, co se kryje si navzájem poskytnou objekty a dokumentaci, zase to může být jen dobře. Ale jak říkám, je to názor absolutního nováčka v této komunitě a čekám na svou hlavu vlnu kritiky :D

Re: trat Jihlava

Makrdop napsal:
Pane ŠEMORA budete stavět i Jihlavu děkuji.
Nic proti Jihlavě, ale než se dostanu do Havlíčkova Brodu, to uplyne hodně vody. Stavět trať není nic jednoduchého a je to na dlouhé měsíce až roky.
Podklady pro stavbu mám stejně zatím jen do Golčova Jeníkova (z Kutné Hory). Bez plánů do toho nejdu. Ale věřím, že do Brna přes Havlíčkův Brod, na to se těší hodně uživatelů. Ale umíte si představit jak těžké bude strefit se směrově i výškově do Brna? Přitom musí oblouky i sklony odpovídat reálu. Tento úsek bude hodně těžký. Až bude hotovo, pak se můžeme o Jihlavě bavit. Ale do té doby minimálně rok. A kdo ví, co bude za rok.

Musím opět poděkovat Honzovi Švecovi za dodání mnoha nových modelů.
V Hradci vedle nádraží máme i další budovy a v pozadí hotel Černigov
dce7e729a4d919c9d492c8461533b3fd.jpg
Myčka
c88b743840af222df9a4e10f1d985fde.jpg
a obě stavědla. Dvojka i s fabrikou v pozadí:
f6bb54ce36ccb3941e33efda484fcfd4.jpg
Dále přibylo hodně domečků od Stéblové přes Čeperku do Opatovic, to až v aktualizaci.
Díky fotografům ještě vymodeloval nádraží v Mohelnici.
6a239cd8beaeef8811c3e339e83d83fd.jpg
A mnoho dalších doplňků a domečků.
....a já honem ještě modeluji krajinu alespoň do Mohelnice (z Lukavic)

Dále bych chtěl poděkovat novému modeláři Pawlikovi, který začal modelovat v okolí Lysé nad Labem.
Ukázka je ze stanice Mstětice. Stavědlo je v Dřísech, ale tam to už neznám. Koleje bude nutné prodloužit o několik desítek kilometrů v tomto bíloprázdnu:
2d588d0692806ce28884a9be00c8136b.jpg
Takže výhledově je možné že rychlíky z Prahy do Hradce pojedou po své trase. Ale to také až někdy. Každé modely se dají použít i jinde.

Naposled editoval moderátor:
Já ještě doplním poděkování fotografům: Dušanovi z České Skalice a Štefanovi z Mohelnice, kteří dodávají pěknou fotodokumentaci a umožnili tak vznik velké části objektů, které vidíte.
Dušan: hradecké tratě, Štefan: trať Zábřeh - Olomouc.

Existuje ještě v Mohelnici stavědlo? Já tam nemám co dát. Nejpodobnější je bohužel z Letodradu, první počin PaV. Kdyby alespoň podobné někdo nafotil a nechalo by se to jako universální předloha.

Zbyněk Šemora napsal:
Musím opět poděkovat Honzovi Švecovi za dodání mnoha nových modelů.
V Hradci vedle nádraží máme i další budovy a v pozadí hotel Černigov
Duplicitný screen odstránený moderátorom
Myčka
a obě stavědla. Dvojka i s fabrikou v pozadí:
Dále přibylo hodně domečků od Stéblové přes Čeperku do Opatovic, to až v aktualizaci.
Díky fotografům ještě vymodeloval nádraží v Mohelnici.
A mnoho dalších doplňků a domečků.
....a já honem ještě modeluji krajinu alespoň do Mohelnice (z Lukavic)

Dále bych chtěl poděkovat novému modeláři Pawlikovi, který začal modelovat v okolí Lysé nad Labem.
Ukázka je ze stanice Mstětice. Stavědlo je v Dřísech, ale tam to už neznám. Koleje bude nutné prodloužit o několik desítek kilometrů v tomto bíloprázdnu:
Takže výhledově je možné že rychlíky z Prahy do Hradce pojedou po své trase. Ale to také až někdy. Každé modely se dají použít i jinde.

Zbyňku a co Hradecké nádraží před budovou(silnice a tak...)? Nechystáš ho tam doplnit?

Peta napsal:
Zbyňku a co Hradecké nádraží před budovou(silnice a tak...)? Nechystáš ho tam doplnit?
!!! Napomenutie moderátora !!!
1) ak chceš použiť citáciu, odmaž odtiaľ obrázky. Úplne zbytočne to duplikuje už raz zverejnené screeny.
2) je na autorovi samotnom, či niečo urobí a doplní. Urobí to až keď on sám uzná za vhodné, ale najprv mu musia modelári dodať objekty a ďalší spolupracovníci dodať vhodné materiály. Takéto dotazy, ako je tento tvoj, navyše v kombinácii s duplicitnými screenmi sú navýsosť zbytočné a vôbec k ničomu nepomôžu

Zbyněk Šemora napsal:
Existuje ještě v Mohelnici stavědlo? Já tam nemám co dát. Nejpodobnější je bohužel z Letodradu, první počin PaV. Kdyby alespoň podobné někdo nafotil a nechalo by se to jako universální předloha.

Fotky jednoho stavědla z Mohelnice už od Štefana mám. Takže postavené bude. Je to v plánu. Jak je to s druhým stavědlem nevím. Je stejné? Podobné? To by věděl Štefan. Když budou fotky, tak to není problém.

Obě stavědla jsou na pohled stejná.
Ale když jsme u té Mohelnice. Hledám nádraží pro Kutnou Horu a tam je podobné jako v Mohelnici. Stejná stavba, jiná fasáda a vpředu střecha nad peronem. Ale necháme to na slezinu.
Není nekdo z Kutné Hory, aby vše eventuelně nafotil?

Tak jsem se vrátil z Liberce a nestačím :eek: To nádraží se dá použít i jinde,zatím.Ještě budu posílat Honzovi dokumentaci budov traťováků a doplňky skladiště Mohelnice a něco ze stavědla ale klidně ho Zbyňku můžeš použít i na druhé zhlaví jsou stejná,kdyby bylo potřeba druhého doplním,ale to pak po soukromé domluvě.Už jsou v přípravě i další budovy od Zábřehu na Olomouc,tak se máte nač těšit. :wink: Jinak super práce.

Trať už se rýsuje pro aktualizaci. Vše ale úplně doděláno nebude, už si potřebuji od prací na trati na chvíli odpočinout.
Hotovo komplet je z Hodonína do Kútů a díky 742041 který dodal materiály a Honzovi Švecovi , který vymodeloval nádraží Mohelnice, Lukavice - Mohelnice.
Dále je téměř hotovo až na pár budov nádražích a textur terénu Třebešice(pár metrů za koncem peronu) - Církvice - Kutná Hora - Kolín - Velký Osek - Poděbrady - Velké Zboží.
Holá louka zůstala jen mezi Olomoucí a Mohelnicí, ale to opravdu až příště, nechci to uspěchat.

Kdo má pracovní aktualizaci a připravuje aktivitu, tak asi nepotěším.
Trochu jsem pohnul s jednou vyhýbkou v Holíči (potřeboval jsem docílit větší mezeru mezi skupinami kolejí u budovy vyhýbkáře na Gbelské straně).
To samé v Kutné Hoře. Když jsem si pouštěl video od Zdeňka I jak vjíždí s nexákem do stanice, můj pohled na 5. kolej byl v MSTS moc pokroucený. V reále je to od vyhýbky rovně. Takže šachováním s vyhýbkou č26 a 5. kolejí jsem docílil vjezdu do KH jak v reálu. (jedná se jen o nákladní koleje).
Kolín Zálabí. Tam mi to stále nevycházelo. Před mostem se posouvají kilometry a nebylo se čeho chytit. Ve finále jsem obdržel směrové a sklonové poměry, tak jsem koleje dle tabulek posunul. Od oblouku vlevo po další oblouk vpravo.
Dál už je vše při starém.
Jinak v Kolíně jsem na doraz s objekty, bude nutné něco zjednodušit. Zastávka Kolín Zálabí je bohužel na stejném čtverci jako Kolín osobní nádraží.
Kromě jmenovaným chci poděkovat Nebulusovi a Romanovi Šubrtovi za další stavební objekty. Díky ale patří každému, který přispěl s trochou do mlejna. Některé v zájmu jejich ochrany nemohu jmenovat. To jsou pánové, kteří přispěli s plány některých úseků tratí.
Aktualizaci dám ven během týdne, ještě to musím překontrolovat a doplnit nějaké drobnosti.

Měl bych jeden dotaz, v trati BP v případě neelektrifikovaných tratí mi vede nad kolejema černá linka podobná el. vedení ale na screenech z tarti neni, je to normální nebo to jde odstranit??? díky

mirous napsal:
Měl bych jeden dotaz, v trati BP v případě neelektrifikovaných tratí mi vede nad kolejema černá linka podobná el. vedení ale na screenech z tarti neni, je to normální nebo to jde odstranit??? díky

Spusti MSTS -> VOLBY -> DETAILY GRAFIKY -> a odškrtni volbu TROLEJOVÉ VEDENÍ.
Čierna linka podobná el. vedeniu ti zmizne na celej trati BP. Ale pozor - buď ju máš všade alebo nikde.

Kebarko napsal:
mirous napsal:

Čierna linka podobná el. vedeniu ti zmizne na celej trati BP. Ale pozor - buď ju máš všade alebo nikde.

To znamená že zmizí i vedení na elektrifikovaných tratích??

mirous napsal:
Kebarko napsal:
mirous napsal:

ano

mirous napsal:
Kebarko napsal:
mirous napsal:

No jasne, bud je nadefinovano ze trat je elektrifikovana nebo ne, tudiz kdyz mas trat elektrifikovanou tak budes mit tu linku(elektrifikaci) i tam kde mas usek kde neni elektrifikace.

Dovolil bych si několik screenů. Jen upozorňuji, že po BP 73 budou některé aktivity nefunkční z důvodu Traffic v Kolíně. Vydám současně balík vybraných aktivit.
Další nechám na autorech. (nejsou funkční i některé po pracovní aktualizaci)
Obrázky jsou z Mohelnice a další z trati Kutná Hora - Velké Zboží
f85294decdc2a275edbe4ee411402244.jpg
8791eb3a93b75e7b83316d763b004962.jpg
7ed5496515f6ed826b613087d6633d62.jpg
02506004b443dec6fa63f60c11bd60af.jpg
3bafe1e18b4b3432f92dfafeee7ffa04.jpg
258366ec2f79e44522f6b95f206895a2.jpg
a5d3f5494b0c079091068a7950a131dc.jpg
3981a7b7fe51e56a908a68d93eabe0ad.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.