Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Po projetí bych měl jeden detail.Za Kutnou Horou po podjetí nadjezdu loupu lak na vozech,on nadjezd je dosti kolmo k trati a zasashuje do jízdní dráhy.Chtělo by jej trochu narovnat.A v Mohelnici od Lukavice na vjezdu není takové esíčko ale je tam rovinka.

742.041 napsal:
Po projetí bych měl jeden detail.Za Kutnou Horou po podjetí nadjezdu loupu lak na vozech,on nadjezd je dosti kolmo k trati a zasashuje do jízdní dráhy.Chtělo by jej trochu narovnat.A v Mohelnici od Lukavice na vjezdu není takové esíčko ale je tam rovinka.
Za Kutnou Horou je kolmost silniční komunikace správně, jen ještě musím Romana Š moc poprosit, aby buď dal pilíře dál od sebe nebo vyrobil variantu nadjezdu pod ostřejším uhlem. V Mohelnici i jinde jsou malé obloučky, jen v možnostech kolejiva MSTS je to trochu zveličené. S Červenkou jsem takto zápasil několik dní, až mi to celé nenávratně spadlo a já musel stavět celý úsek z Lukavice do Olomouce znovu. Udělat všude rovinu jak když střelí by bylo jednodužší, ale nebylo by to ono.
Do Mohelnice je oblouk o poloměru 11250m a 10550m, což je v MSTS utopie. Proč tam dávat rovinu, když z pohledu strojvedoucího tam esíčko je. V Července jsou dva 5kilometrové poloměry oblouků.

jeffer napsal:
....a teraz chybajuce objekty:
textures/snow/Zarazadlo_beton.ace
a tym padom: zarazadlo_sypane.s, zarazadlo_sypane_trava.s

vsetky chybajuce ace existuju v textures/ ale nie vo verzii textures/snow/
Tak za toto sa ospravedlňujem, to je moja chyba. Pôvodné Zarazadlo_beton existuje len v dennej verzii. Zarazadlo sypane existuje aj vo verzii snow a má aj príslušnú zimnú textúru. Lenže nejaké časti som použil z betónového zarážadla. Takže kto nechce čakať na opravu v ďaľšej aktualizácii, tak nech si kľudne nakopíruje textúru Zarazadlo_beton.ace do adresára Snow. Žiadna špeciálna zimná textúra v tomto prípade nie je potrebná a ani nebude vyrábaná.

jeffer napsal:
tak najprv 350:
sqwele! len sa mi nepaci, ze EDB vypina uz pri 50 i ked s mirelom taha min. do 30. /skusal som 011, ale asi su vsetky rovnake/ inak sa mi mocno paci.

a teraz chybajuce objekty:
dlhodobo:
textures/snow/SRV_StonePier.ace, IJ_Brick_dark.ace, SRV_Bridges4.ace a Bridge4S.ace -> tym padom, zlyhalo nahratie suboru s modelom Cald_1over4_bridgeA.s

v Kutnej Hore:
textures/snow/Zarazadlo_beton.ace
a tym padom: zarazadlo_sypane.s, zarazadlo_sypane_trava.s

vsetky chybajuce ace existuju v textures/ ale nie vo verzii textures/snow/
Po doplnění soubru do Snow, jak doporučil Nebulus jsem projel v zimě noc pendolinem od Sedlece do Kutné Hory. Žádný problém. Jmenované další soubory, které údajně chybí a jmenoval jeffer budou asi jen jeho místní problém. Pravděpodobně vynechal nějakou aktualizaci.
Peta: zveřejněníhodnou aktivitu nelze vyrobit za pět minut. Proto do Poděbrad ještě žádná neexistuje. Ale něco uceleného bude možné po propojení přes Lysou do Prahy. Současně by šel udělat nějaký náklad. Kdysi se jezdily Nymburky z Prahy přes Sadskou a z Nymburka zpět do Prahy přes Kolín a Záboří, kde se objela souprava a jelo do Prahy přes Velim. Ale ještě k tomu bude potřeba dostavět Běchovice a Malešice. Ale je možnost náklad zamknout v Úvalech a zde konec.

Tak to kloubouk dolů,ale chci se zetat,jaká kabina hurvínk je nová,u jaké lokomotivy?

Tak už jsem se konečně po úmorném dni dostal k MSTS.
Cestou do Poděbrad jsem si mohl říct: ,,Tak tady jsem doma, tady to znám!"
Zapřáhl jsem Palacha za 163 a při vjezdu do Poděbrad jsem začal brzdit přímo na přejezdu, tak jak to zde dělají fírové v reálu.
A měl jsem co dělat, abych v tom fofru zastavil přesně u peronu - nebyl moc krátký nebo dlouhý. :D
Kdyby měl někdo tu možnost nafotit budovy lemující oblouk před poděbradským zhlavím, určitě by sem stačily i obyčejné kulisy.
Ani by se textury nemusely moc retušovat (velmi nezábavná činnost)
Opravdu skvělá práce, děkuju Zbyňku.

Co to vidím> na screenu na officiáním webu?
Něco mi uteklo? Už se uveřejnili další skiny 451(2), nebo to má z profensích konekcí zatím je p.Š.? Vypadá pěkně;-)
b68558f58ee6b74b0443cb2f977c3eff.jpg

Naposled editoval moderátor:
Hawk napsal:
Co to vidím> na screenu na officiáním webu?
Něco mi uteklo? Už se uveřejnili další skiny 451(2), nebo to má z profensích konekcí zatím je p.Š.? Vypadá pěkně;-)

Ta už je k downloadu na Miranově stráce..........

Tento víkend máme v Hustopečích burčákové slavnosti. Dagovi se včera moc nechtělo, ale dnes mne přinutil náměstí obejít, aby prozkoumal, kde komu upadlo kus uzeniny (vůbec se mu nechtělo domů). A já konečně koštnul tento žlutý mok. (včera mne moc nelákal, vypadal jako když se vypláchnou bečky vodou a tu pak prodávají. Ne to byl vtip, byla to ještě víc hroznová šťáva než vykvašený mošt) Dnes už to celkem ušlo. (asi za ten den dokvasil)

Ale potěšilo mne, když jsem na náměstí v davu potkal bývalého strojvedoucího, který mi pochválil po aktualizaci Kutnou Horu, kam kdysi z Brna jezdil. Opravdu to povzbudí k další tvorbě. Dodělám Olomouc a jdu na Čáslav a Golčův Jeníkov. Rail Simulator může být sebelepší, ale dokud tam nebudou naše tratě, tak je to o ničem. Videa mne nijak nenadchla. Chybí mi tam Trundova příroda.
(ve víně je pravda, tak jsem se trochu rozpovídal i mimo téma)

Ajemgud napsal:
Jen dotaz - na http://www.semora.cz u MSTS je stále poslední aktualizace 11.08., to se mi to blbě ukazuje, či to tam ještě není???
Zapni si v nastavení prohlížeče "aktualizovat při každé návštěvě" nebo si vymazej cache a historii a načte se ti to nově aktuálně.
( nevhodné uživatelské nastavení )

Naposled editoval moderátor:
Poznávám i jiné tratě

Zbyňku díky :!:
Díky trati BP poznávám i jiné trasy než jen tu, kterou abslovuji minimálně jednou měsíčně v reálu. Věřím, že i já se jednou dočkám a svezu se z Moravského Písku přes Přerov do Prahy, ale než tomu tak bude, přeji nám všem, aby Zbyněk vydržel a stavěl dál s radostí a chutí. Protože vím, že to není práce jedince, ale skupiny, věřím, že i ostatní modeláři vytrvají a vytvoří trať, která potěší spousty lidí, kteří milují koně na kolejích. :P
Vždyť některá místa už jinde v takové podobě nenajdeme a od nového jízdního řádu, budeme třeba rychlík Šohaj, moci najít už jen na trati BP.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře