Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
vysočina

Známé mám hlavně u bývalích traťováků ze Žďáru n/S. A nějaké známé na vedení v Brodě a Žďáře. Tak sa pokusím

Já provádím fotodokumentaci tratě v okolí Žďáru nad Sázavou. Některé fotky p. Šemora už má a budou přibývat další, akorát nevím, jestli mám ještě fotit něco letos, nebo počkat až na jaro.

Já hlavně budu potřebovat údaje:
kilometr/sklon/poloměr oblouku. Ale tato trať v žádném případě sranda nebude. Za Jeníkovem jste na Vysočině a tak to bude až do Brna. Aby se z toho nestal unreal, tak potřebuji tyto přesné údaje. Videa mám.

Ty Zbyňku kdybych ti sehnal podklady na 070 a nějaký fotky dejme tomu do Všetat nebo dál postavil by si to? Konec konců nač by byla 854 bez nějaký trati kde jezdí a mám tu jedno přrkvapení spolanskou (původní) 740 a plánky vlečky do Spol. mám. Je to čistě teoretický dotaz kdyby nááááhodou

Naposled editoval moderátor:
No to by šlo, a potom ze Všetat do Nymburka.
Stavědlo ve Dřísech už máme.
Kdybych se chopil tvorby objektů svým "vražedným " tempem,
za dva, tři roky to bude i se spolanskou věží.

..:Pawlik, Beatlesák
Každý tu chcete, aby vám dělal Zbyněk "na zakázku" kousek trati kolem vašeho baráku a přitom on ještě nemá dodělaný ani ten kousek, se kterým byl přímo bytostně svázán po řadu let - ONJ. Netlačte na pilu.
Zbyněk Šemora napsal:
Za Jeníkovem jste na Vysočině a tak to bude až do Brna. Aby se z toho nestal unreal, tak potřebuji tyto přesné údaje.
Z K.H. stoupání až někam do Světlé a pak padák až k H.B. . Z H.B. to zase vystoupá za Pohled, do Tišnova je to tam samá "houpačka"a do Brna to už jen padá.

Já netlačím, to byl pokus o vtip :(
Pokud mě paměť neklame, Beatlesák měl co do činění s Vysočinou a ta tuším přes Konětopy vedla. :D
Takže já jsem spokojen

To chce klídek. Neratovice, tam to neznám, ale trať přes Lysou, tam jsem byl také doma a rád to propojím. Ohledně pražského trianglu, jsem rád, že vyčkávám. Až teprve minulý týden se mi dostaly materiály ohledně sklonů. Pokud by někdo z Pražáků sehnal i přesné plány Vršovic a Smíchova, vlastně ještě Malešic a Běchovic. Pak už to bude jiné kafe. Ale upozorňuji, vše tam nevejde. ONJ bude maximálně pro pendolinovou halu.
Až bude Vysočina a propojení přes Přerov, tak až potom bude možné vymýšlet další odbočky na Neratovice atd. Ale v každém případě je v plánu Jaroměř.
Také by to chtělo někoho z Prahy, kdo by nafotil panorama pro kulisy budov kolem trati. Postavit Masaryčku, atd. Možná i Bin 6 nám dovolí víc zastavět prostor. Ale kulisy by hodně odlehčily.
Konec snění, právě jsem nově dopokládal koleje do Lednice. Všechny oblouky odpovídají kilometrům a jsou tam nyní větší výškové rozdíly. Jsem zvědav, co na to Hurvínek. Nádraží v Lednici je téměř na stejném místě (asi 100m bokem), ale koleje vedou úplně jinak. Vzdálenosti mezi zastávkami jsou také trochu jiné. Hold přesné kilometrovníky jsou přesné kilometrovníky.

Dobrý den, zajezdím si na této trati, když p.Šemora naznačuje, že s Bin 6 bude lepší stavění? Já totiž Bin 6 nainstalovaný nemám (nejezdím aktivity), budu si ho tedy muset opatřit?

Na stavění čeho? Na trati se dá jezdit jak bez binu, tak s binem, na trať bin nemá žádný vliv, ten se týká hlavně chování vozidel. Trainset p.Šemory je nastaven na bin 1.5.7.

bobeksoft napsal:
Dobrý den, zajezdím si na této trati, když p.Šemora naznačuje, že s Bin 6 bude lepší stavění? Já totiž Bin 6 nainstalovaný nemám (nejezdím aktivity), budu si ho tedy muset opatřit?
S binem byly jen úvahy, že se možná zvýší stabilita editoru a hry. Někdo už něco naznačoval v 1.6, že už aktivity nepadají. Na slezině potřebuji nabrat rozumy, abych mohl přejít na tuto vyšší verzi. Spíše vyčkávám na další verzi binu, kdy snad Džordž vyřeší, aby servis 2 jezdil jak má. To je jediná brzda, proč jsem u 1.57. Nebo updatovat servis2.
Jinak vše dělám tak, aby uživatel už nemusel nic shánět, vše je a bude součástí instalace. (pokud si stáhnete updatetrainset157.exe, potřebujete bin 1.57. Pokud jej nemáte, najdete jej ve složce Train simulator)

Zbyněk Šemora napsal:
bobeksoft napsal:
S binem byly jen úvahy, že se možná zvýší stabilita editoru a hry. Někdo už něco naznačoval v 1.6, že už aktivity nepadají. Na slezině potřebuji nabrat rozumy, abych mohl přejít na tuto vyšší verzi. Spíše vyčkávám na další verzi binu, kdy snad Džordž vyřeší, aby servis 2 jezdil jak má. To je jediná brzda, proč jsem u 1.57. Nebo updatovat servis2.
Jinak vše dělám tak, aby uživatel už nemusel nic shánět, vše je a bude součástí instalace. (pokud si stáhnete updatetrainset157.exe, potřebujete bin 1.57. Pokud jej nemáte, najdete jej ve složce Train simulator)

No tak já můžu konstatovat, že se u Binu 1.6 podstatně zvýšila stabilita. Tam kde mi MSTS bezpečně padal a zamrzal, je nyní po instalaci Bin 1.6 naprostý klid a pohoda.

Musím potvrdit,co mám Bin 1.6 tak počítač nepadá.Musím ale podotknout,že aktivity co si dělám pro Zdeňkovo trať tak všechen traffic
je tvořen z mašiny+lov vozy což samozřejmě snižuje zatížení.Šnek

Také se přidávám. Po instalaci Binu 1.6 jsem všechny aktivity projel bez jediného pádu MSTS . A k tomu vyčkávací body.....
Jde o to až se budou tvořit aktivity přímo pod Binem 1.6 . Tam kde jsou dnes ve stanici dva vlaky jako traffic umístí autor čtyři a budem možná zase ....

Poraď te prosím někdo, kde se nastavuje viditelnost v Msts dle počasí. Po delší době jsem se projížděl z Prahy do Zábřehu v "zima/sněžení" a nutno uznat, že byla taková kalamita, že bylo vidět tak na 5 metrů a vzhledem k tomu, že světla návěstidel v Msts jsou spíše bludičky měl jsem problém rozeznat návěstní znaky...

Mám pocit, že tohle bohužel nastavit nejde.
Jestliže v MSTS sněží tak je to jako na Sibiři a nikdy jinak = nulová viditelnost.
Myslím, že tak před dvěma lety se tady kdosi zmiňoval o nějaké utilitce, nebo co to bylo, která uměla více druhů počasí, tedy i slabé sněžení.

Pawlik napsal:
Mám pocit, že tohle bohužel nastavit nejde.
Jestliže v MSTS sněží tak je to jako na Sibiři a nikdy jinak = nulová viditelnost.
Myslím, že tak před dvěma lety se tady kdosi zmiňoval o nějaké utilitce, nebo co to bylo, která uměla více druhů počasí, tedy i slabé sněžení.
Ale jde. Je to soubor snow.env v adresáři Routes\Trať\Envfiles. Změňte v něm hodnotu world_fog_distance na nějakou větší (je to viditelnost v metrech).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře