Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No tak to už se moc těším...vypadá to slibně...
PŠ:Jo, to by byla docela dobrá služba akorát že bych už kolem 10. usínal :lol:

A teď si představ, že by to třeba začínalo Excelem a měl si na to nástup o půlnoci. S koncem v polednem. Vyspat se na to nedá, v práci si nechrupneš a nedej bože, abys takové krváky nafasoval dva za sebou.

Svého času jsme takovou šichtu měli:
Nástup 23:20, čtyřikrát do Kraslic, roztahaná šichta s pauzami 40 minut. Na uvaření kafe to stačilo, na chrupnutí nikoliv. Konec byl od toho s příjezdem vlaku v 11:17 a ještě odstavovat v depu, takže domů v jednu odpoledne.

I když když jsem pak začal dělat u soukroma, tak jsme měli směnu od 6:30 do 18:30, 6 x Kraslice, jednou za dvě hodiny pauza 20 minut od příjezdu do odjezdu a to včetně objetí. Sváča se jedla za jízdy mezi zastávkami a kafe se v Kraslicích nosilo k mašině, protože tam byl pobyt 7 minut, ale to se objíždělo a hned sunulo na Hraničnou. A při cestě zpět vlakvedoucí běhal pro kafe. Ale furt to bylo lepší než to dělat na dvě šichty.

Když jsem si tak přečetl den blbec od p.Šimrala tak jsem si zkusil,ale opravdu zkusil představit tvorbu takovéto aktivity.Při silných nervech a minimálně 3 týdnech dovolené by se něco podobného dalo možná vytvořit.Horší už by bylo testování a nedejbože kdyby se ta aktivita povedla a vyšla,aby přišlo něco jako Bin 1.6. a musela by se pro její další hratelnost upravit.To by asi byla oprátka.Nápad to není špatný,ale realizace je nepředstavitelná. :roll: Ovšem nikdy neříkej nikdy. :wink:

Žádná fantazie, já už půlku mám hotovou, většina je zatím jen vlak hráče. Potřeboval jsem otestovat jestli je reálný složitý manévr v Praze. A skutečně je. Jenomže propojením trati přes Nymburk se naskytla další zápletka,....no už se těším. Ale až po pondělní aktualizaci, nyní se tím nebudu rozptylovat.
Jenom pro informaci, v nově postavených úsecích už nepojedete holou loukou, ale trochu vegetace tam bude. Křoví podél kolejí, stromořadí i lesy. Babín už bude Babín. Ale finál snad stihnu do Vánoc, včetně Olomouce a této aktivity (ale ne to co popisuje PŠ, takové variace přenechám zkušenšjším, problém je, že pokud chci z mašiny na mašinu, musíme na sebe najet). Uvidíme.

Zbyněk Šemora napsal:
problém je, že pokud chci z mašiny na mašinu, musíme na sebe najet
To je někdy problém.Pokusil jsem se o přeskok z 843 na 754 a nevím,jestli to je kombinovaným ovladačem 843,ale když přeskočím na 754 tak ji posléze neodbrzdím.

Kontra napsal:
To Poison: Stalo se mi něco obdobného s 854, která má tež kombinovaný...
Totéž jsem udělal na druhé straně soupravy,tedy 754 připojená k 943 a není problém odpojit a odjet.Ještě mě napadlo zkusit zastavit z 843 na brzdu loko a pak přeskok,ale test jsem ještě neprovedl.Ale to asi už patří do jiného vlákna.

Zdravim,při instalaci trati BP mi najede:Nastala chyba běkem kopírování souboru .../Night/Skalice1.ace a můžu dát ukončit opakovat nebo ignorovat co s tím?

klimi napsal:
Zdravim,při instalaci trati BP mi najede:Nastala chyba běkem kopírování souboru .../Night/Skalice1.ace a můžu dát ukončit opakovat nebo ignorovat co s tím?
Napřed opakovat poté ignorovat a jede se dál. Pokud se to bude opakovat vícekrát, vyjmout medium z mechaniky, otočit o 90st a vložit zpět pokračovat.

bob57_cz napsal:
klimi napsal:
Napřed opakovat poté ignorovat .
a nebude tam nějakej problém když to spustim?

klimi napsal:
a nebude tam nějakej problém když to spustim?
Když to bude jen tenhle soubor, tak se nic neděje, horší to bude u jiných.
Problém je v tom, že by se ten soubor dal samostatně doplnit z cab archivu, kdyby autor byl ochoten slyšet kritiku. Celá instalace v jediném setup.exe mi právě znemožňuje provést ručně případnou dílčí opravu.

O soubor Skalice1.ace mne někdo požádal a já jej ještě neposlal. Omlouvám se, ale za celé svátky jsem moc korespondence nevyřídil z důvodu realizace zítřejší aktualizace. Pokud něco nefunguje, doporučuji pokus o zkopírování komplet složky na hardisk nebo DVD načíst na jiné mechanice. Instalačky jsou testovány a jsou vpořádku.
Byl problém v rychlostech pokud se pojede od Hradce do Oseka a dál na Prahu nebo Kolín. Záhadným způsobem se prolínaly hodnoty rychlostí z jiné koleje, ikdyž rychlostníky jsou od sebe odvráceny. Ještě to nemám všude vyřešeno. Jinak jsem v Oseku na kolínském zhlaví směr Kanín doplnil ještě jednu odvratnou vyhýbku kvůli vznikající smyčce. Nyní už i ve volné jízdě je možné od Dobšic přehodit na Kaníně vyhýbku a pokračovat do Kolína. V obou směrech je odvratná výměna ošetřena návěstidlem (do odvratného směru mrká přivolávačka)

Zbyněk Šemora napsal:
O soubor Skalice1.ace mne někdo požádal a já jej ještě neposlal. Omlouvám se, ale za celé svátky jsem moc korespondence nevyřídil z důvodu realizace zítřejší aktualizace. Pokud něco nefunguje, doporučuji pokus o zkopírování komplet složky na hardisk nebo DVD načíst na jiné mechanice. Instalačky jsou testovány a jsou vpořádku.
Byl problém v rychlostech pokud se pojede od Hradce do Oseka a dál na Prahu nebo Kolín. Záhadným způsobem se prolínaly hodnoty rychlostí z jiné koleje, ikdyž rychlostníky jsou od sebe odvráceny. Ještě to nemám všude vyřešeno. Jinak jsem v Oseku na kolínském zhlaví směr Kanín doplnil ještě jednu odvratnou vyhýbku kvůli vznikající smyčce. Nyní už i ve volné jízdě je možné od Dobšic přehodit na Kaníně vyhýbku a pokračovat do Kolína. V obou směrech je odvratná výměna ošetřena návěstidlem (do odvratného směru mrká přivolávačka)
jo to jsem byl já

Kdo chce, ať si stáhne aktualizaci 75. Odkazy jsou u mě. Český i Slovenský.
Také si stáhněte balík aktivit. Jsou tam všechny známé pro Bin 1.6, jen tam, kde bylo jiné vozidlo, vyměnil jsem jej za BP. Aktivitu Davida Hájka jsem opravil vzhledem změny v kolejích Šakvice - Hustopeče. Jako bonus na víc po celou cestu budou jukat kamzíci. A nezapomeňte houkat na přejezdech. V zatáčkách je konečně slyšet i pískání nákolků.
Aktualizaci Trainset nakopíruji až zítra. Dnes to už časově nestihnu. Bylo tam moc a moc zápisů, raději to ještě večer v klidu otestuji.

Z Poříčan do Poděbrad se už také dá normálně jet, ikdyž ještě nemám podjezdy a přejezdy. Holá louka to už není. Dále si všimněte nových paneláků od Nebuluse, které se vyměnily za první pokusy od PaV.
Kdyby byl někde chybus, piště sem. Děkuji.

train.msts napsal:
Hustopečích jsem našel zajímavá vozidla. Vypadá to na špatný soubor s texturama.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.brucknert.ic.cz/bp01.jpg
Ale já kolem 17. hodiny psal, že už je aktualizace. Ta vozidla mi také vadila a vyměnil jsem je za taková, která mají textury vpořádku. Jinak odpověď na tohle by mohl dát uživatel Žižkovský, který před rokem poslal balík automobilového provozu z nových aut. Od tohoto update se některá vozidla Ganzas přeskinovala na cocacolu s těmito nesmysly. Problém byl i v tom, když jsem před lety tato vozidla dal do silničního provozu, tak jela pozpátku nebo bokem. Proto se i špatně přeskinovala.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale já kolem 17. hodiny psal, že už je aktualizace. Ta vozidla mi také vadila a vyměnil jsem je za taková, která mají textury vpořádku. Jinak odpověď na tohle by mohl dát uživatel Žižkovský, který před rokem poslal balík automobilového provozu z nových aut. Od tohoto update se některá vozidla Ganzas přeskinovala na cocacolu s těmito nesmysly. Problém byl i v tom, když jsem před lety tato vozidla dal do silničního provozu, tak jela pozpátku nebo bokem. Proto se i špatně přeskinovala.
Právě že jsem tu trať projížděl pod nejnovější aktualizací. Zkoušel jsem to ozvučení oblouků.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře