Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Chtělo by to přesnou definici, jakým způsobem se dá tomuto jevu zabránit.
Jo jasně, ale nejdřív to ověřím. Ať tu nepíšu bludy.

Mám jednu připomínku pro uživatele. Pokud instalujete novou verzi z DVD a před tím odinstalujete verzi předchozí, je nutné odinstalovat i MSTS BIN a znovu jej zadat v instalaci trati.
Při testech jsem tento úkon přeskočil, protože mi instalace BIN oznámila, že mám nejnovější verzi. Spustím aktivitu na test, Hurvínek a při startu MSTS mi vyhodil chybu v engu na řádku u 363 a M131. (jako by Bin nebyl nainstalován)
Chyba nebyla v engech, ale asi odinstalováním trati se něco muselo odebrat i z Bin.
Následné kompletní uninstall a nová plná instalace DVD včetně BIN už byla v pořádku.
Mám dojem, že uživatelé mi posílali podobný problém a dušovali se, že MSTS Bin mají nainstalované. (na DVD je MSTSPatch1.6.102213)
Je to opět spíš otázka na Džordže, co se mohlo mou instalací přepsat a následně odinstalovat. Když tak to opravím v další instalačce.
Pořadí instalace je trať - čeština od Ppoollla -...- a nakonec BIN. V další fázi je instalace Trainset.

hmmm... s novou instalaciou trate sa meni global kde bin tiez vykonava zmeny ale tie sa snad tykaju nejakych funkcnych klaves a dveri a inak neviem coho...

rozhodne mi zatial nerobi problem, ze pri pouziti trainsetu pre bin 1.6 jazdim po 321 ktorej global nie je upraveny

Pokud máš na Track monitoru limit 0, tak přejdi na opačné stanoviště loko a potom zas hned zpět, 0 by měla zmizet a můžeš normálně jet dál.

klimi napsal:
mám problém,při výjezdu z Phy Bubnech je rychlost 0 projedu a hodí mi to záchranou brzdu
Omlouvám se Ti za všechny nesprávné odpovědi od kolegů z fora. Máš správný postřeh. Že jsem o tomto psal je pravda, ale v Aktivity všeobecně, kde by jsi tento problém marně hledal.
Tohle opravdu neřeší Džordž, ale je to můj starý restík, když jsem před rokem stavěl Bubny. A jsi asi první, kdo si toho po roce všiml, zasloužil by jsi metál.
Ale já Tě asi o dva dny předběhl, kdy mi tam při testování mé aktivity, také spadla rychlost na 0 a zasáhla rychlobrzda.
Chyba v trati, byl tam schován neviditelný rychlostník, který dělal tuto neplechu. Už jsem vytrhal koleje, (save) A už řval že tam je, ikdyž nebyl vidět. Takže vydrž, na DVD je už aktualizace BP75.1 (od včera) a tuto vydám pro ostatní , až budu mít chvíli času.
Tady alespoň názorně vidíte, že je vhodné aby i stavitel trati si udělal nějakou aktivitu a jezdil s vozidly, které mají v monitorech aktivovánu rychlobrzdu. Jinak bych na většinu chyb nikdy nepřišel.

Mám otázku na Zbyňka:
Chci se zeptat, jestli hraješ aktivity nebo normální jízdu na své trati (nemyslím, když testuješ), nebo toho máš dost se stavbou a hrát už tě to nebaví, nebo resp. nemáš čas? A hraješ také jiné tratě?
Díky za odpověď.

LuděkD napsal:
Mám otázku na Zbyňka:
Chci se zeptat, jestli hraješ aktivity nebo normální jízdu na své trati (nemyslím, když testuješ), nebo toho máš dost se stavbou a hrát už tě to nebaví, nebo resp. nemáš čas? A hraješ také jiné tratě?
Díky za odpověď.
Den má jen 24 hodin a vše dělat nelze. Buď tvoříš nebo si hraješ. Obojí nelze. Ale občas si něco zahrát je nutnost, jinak by práce neměla smysl. Odjel jsem si, když existovalo Karlecovo Pendolino, pak až Miranem upraveného Hurvínka. Teď o víkendu jsem byl nucen i projet svůj výtvor, 10,5 hodin trvající aktivitu (od soboty do pondělí). Martens sice psal, že aktivity nad 5 hodin jej neberou, ale já neměl pocit, že bych se cestou nudil. To musí pak posoudit druzí. Je nutné si uvědomit, když má jít fíra jen na 4 hodiny do práce, tak je předem otráven, protože je to na úkor volna. Já měl nejraději šichty od 10 do 15 hodin, protože pak zcela jistě následovala 3 až 4 dny turnusová volna. (kde jsou ty časy). Jelikož máme MSTS bin, tak už je možné v MSTS simulovat celou službu strojvedoucího.
Moje aktivita má být i takový test, že MSTS tak dlouhou aktivitu bez pádu unese.
Ale jinak nezoufejte. Copak pokud hrajete jinou hru než MSTS, tak ji máte odehranou za 2 hodiny? Naposledy z klasických her jsem hrál Mafiu a než jsem se prostřílel do finále uplynulo několik týdnů. Tak proč nemít delší mise i v MSTS. Ale je to jen víc práce při tvorbě, tedy žádná rychlokvaška hotová za hodinu.
Jinak ještě jednu výzvu. Nepiště mi abych Vám postavil trať XY. Já budu rád, když dokončím co mám sám naplánováno. Je vůbec zázrak, že se mi to podařilo dotáhnout tak daleko. Já opravdu nemám továrnu na stavbu tratí.

Tankování

Dobrý den, zjistil jsem nefunkčnost tankovacího stojanu v Chocni. Zkusil jsem tankovat v Kolíně - bezproblémové (loko 743 v obou směrech), v Chocni ani ťuk.

bobeksoft napsal:
V Editoru trasy jsem zjistil, že tank v Kolíně má zásobu 1000, v Chocni je zásoba 0...
Skúšal si kliknúť pravým tlačidlom myši na tank? Marí sa mi, že sa tam dala nastavovať zásoba.

bobeksoft napsal:
V Editoru trasy jsem zjistil, že tank v Kolíně má zásobu 1000, v Chocni je zásoba 0...
No jo. Ale to je Choceň těsně před stavbou koridoru a kompletní rekonstrukcí a asi už v tanku zavřeli kohouty a zaměstnance obsluhy propustili. :lol: :lol: :lol:
Abych pravdu řekl, já ty tanky někam nasázel, ale ještě nezkoušel.

A jsou k něčemu dobrý ty tanky když sem dojel s Brejlovcem z Prahy do Bratislavy bez tankování. Sice už na výpary ale dojel :lol: :lol: :lol: :lol:

Draco napsal:
A jsou k něčemu dobrý ty tanky když sem dojel s Brejlovcem z Prahy do Bratislavy bez tankování. Sice už na výpary ale dojel :lol: :lol: :lol: :lol:
No napríklad môžeš začať aktivitu s poloprázdnou nádržou a neskôr budeš prinútený natankovať.

Draco napsal:

No, on brejlovec měl vždycky nízkou spotřebu.... Ale hlavně velkou nádrž. :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
Draco napsal:

No, on brejlovec měl vždycky nízkou spotřebu.... Ale hlavně velkou nádrž. :lol: :lol: :lol: :lol:

V jedný internetový diskuzi věnovaný d.lokomotivám jsem si přečetl,nevím jestli je to pravda,že brejlovec prý spotřebuje 200 litrů na sto kilometrů jízdy, je to pravda ?

Jiří: tak to opravdu nevim :( Já po dojetí do Bratislavy sem na obsah nádrže nekoukal ale asi sem jel opravdu na výpary :lol:

Jiří napsal:
Miran napsal:
Draco napsal:

V jedný internetový diskuzi věnovaný d.lokomotivám jsem si přečetl,nevím jestli je to pravda,že brejlovec prý spotřebuje 200 litrů na sto kilometrů jízdy, je to pravda ?

já bych řek, že ta spotřeba je docela reálná. Spotřeba závisí hlavně na způsobu jízdy.

Po dlouhé době jsem si všiml, že v Chocni nejsou vložené návěstidla. Když byla stará Choceň, tak tam dozajista byly.

Draco napsal:
Jiří: tak to opravdu nevim :( Já po dojetí do Bratislavy sem na obsah nádrže nekoukal ale asi sem jel opravdu na výpary :lol:

Jiří napsal:
Jo záleží na sklonu, kolik tun táhneš a jakym stylem jedeš...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře