Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobrý večer.
Chtěl sem se zeptat pana.Zbyňka zda by šla trať oživit cestujícími,na jiných tratích sem si všiml jak krásně se pohybují po perónu.Nevím jak to dá práce usadit ty lidi do trati ,tak se chci zeptat jestli je to špatnej nápad nebo dobrej nápad.
Krásny večer!

neotryx napsal:
Dobrý večer.
Chtěl sem se zeptat pana.Zbyňka zda by šla trať oživit cestujícími,na jiných tratích sem si všiml jak krásně se pohybují po perónu.Nevím jak to dá práce usadit ty lidi do trati ,tak se chci zeptat jestli je to špatnej nápad nebo dobrej nápad.
Krásny večer!

Radši ne, jsou to další objekty a moc by to zatěžovalo FPS.Spíše místo panáčku bych uvítal více domků kolem nádraží,v některých oblastech této tratě jsou nádraží úplně pustá.

A co kdyby se ty postavičky sloučili, jako se slučujou stromy v les? To by byl pak jen jeden objekt, ne?

Nevím jestli toto jde ovlivnit RE či BINem.

Pokud se kouknete na obrázek tak vidíte že se souprava nachází ještě v rychlosti a před rychlostníkem 40, ale na TM jejiž avizována 85. Jsou fírové, kteří za to berou o něco dříve, ale toto je celkem chybus. Půjde napravit?

Odjezd z Kolína směr Nymburk.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.boletice.cz/loko/foto/v_pom.JPG

Rychlostní limit by se měl zobrazovat podle nejnižší rychlosti z úseků v kterých se vlak nachází?
Měl jsem za to, že jakmile mi čelo loko jede kolem rychlostníku, okamžitě se jeho rychlost zobrazí jako limit. :eek:
V reálu přeci taky fíra neví (pokud nemá počítadlo náprav), jestli už je konec vlaku za rychlostním omezením, ale počítá třeba sloupy nebo hektometrovníky.

Naposled editoval moderátor:
Zdeňku, takto je to úplně všude a nejen na BP, ale i na původních tratích Japan1,....atd
Jakmile čelo lokomotivy mine rychlostník, okamžitě jej máš na monitoru.
Ale to není chyba. Strojvedoucí musí vědět jak dlouhý má vlak.

Pawlik napsal:
Rychlostní limit by se měl zobrazovat podle nejnižší rychlosti z úseků v kterých se vlak nachází?
Měl jsem za to, že jakmile mi čelo loko jede kolem rychlostníku, okamžitě se jeho rychlost zobrazí jako limit. :eek:
V reálu přeci taky fíra neví (pokud nemá počítadlo náprav), jestli už je konec vlaku za rychlostním omezením, ale počítá třeba sloupy nebo hektometrovníky.
Fíra v reálu, když nemá počítadlo náprav) tak to odhadne, on se přece dlouhý náklad, u kterého to lze těžko odhadnout nerozjede jako metro. Zrychlit ale může opravdu po přejetí celého vlaku, výjimkou je rychlostník se symbolem mašinky (používá se např. na vedlejších tratích u železničních přejezdů).

Naposled editoval moderátor:
Podle mě by fíra měl počkat dokud celá souprava nevyjede z pomalého úseku a teprve pak za to může brát.
Ještě, že ten fíra co se mu vysypaly škodovky z vagonů vinou prasklého jazyka na výhybce, jel o 2 km/h méně než je limit. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Zdeňku, takto je to úplně všude a nejen na BP, ale i na původních tratích Japan1,....atd

Vím že toto je všude a nejen u BP. Možná jestli by nešlo udělat skrytou kontrolu, která by měla vazbu na hodnocení aktivity. To hodnocení, které se zobrazí vždy po skončení act.

Zdeněk Itterheim napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Vím že toto je všude a nejen u BP. Možná jestli by nešlo udělat skrytou kontrolu, která by měla vazbu na hodnocení aktivity. To hodnocení, které se zobrazí vždy po skončení act.
Drive jsem jezdil v MSTS trat nejak ND-CZ tam bylo to ze bylo omezeni rychlost z 160km/h na 150km/hpak byla znacka zase 160km/h ale na TM se mi nezobrazila 160 ale az jsem zajel poslednim vagonem za znacku 160 tak pak se mi zobrazilo na TM 160km/h. Takze si myslim ze to jde ale zase bylo to pred x lety a mozna se mylim.

Ak sa v aktivite nadefinuje úsek pomalej jazdy (označený značkami "Z" a "K"), tak MSTS v tomto prípade dokáže vyhodnotiť celú dľžku vlaku. Obmedzená rýchosť na monitore sa zmení až keď posledný vozeň prejde okolo značky "K". V tomto prípade to funguje.

122 030-0 napsal:
Drive jsem jezdil v MSTS trat nejak ND-CZ tam bylo to ze bylo omezeni rychlost z 160km/h na 150km/hpak byla znacka zase 160km/h ale na TM se mi nezobrazila 160 ale az jsem zajel poslednim vagonem za znacku 160 tak pak se mi zobrazilo na TM 160km/h. Takze si myslim ze to jde ale zase bylo to pred x lety a mozna se mylim.
Přesně tak. Kdysy, když jsem jezdil v MSTS originální tratě, tak si pamatuji, že toto bylo (rychlost na TM až po projetí celým vlakem). Nevím přesně, v které trati to bylo, ale bylo to v originální trati dodávané s MSTS a myslím, že tam byla konečná stanice Insbruk.

Petr napsal:
Přesně tak. Kdysy, když jsem jezdil v MSTS originální tratě, tak si pamatuji, že toto bylo (rychlost na TM až po projetí celým vlakem). Nevím přesně, v které trati to bylo, ale bylo to v originální trati dodávané s MSTS a myslím, že tam byla konečná stanice Insbruk.
V základních tratích šlo o EUROPE2, pak na to vyšel jakýsi update Albergbahn2. Úsek Innsbruck - St.Anton.

Zdeněk. No to už je jiné kafe..............A kur*****. opravdu chyba. Já blbec tam dal mezi hroty vyhýbek zakázanou kolej 0.3m. Díky za upozornění, do aktualizace to opravím. Omlouvám se. Taková školácká chyba. Ale že bych u pokládky kolejí vypil tolik vína, abych nevěděl co pokládám, to je nesmysl.
Tuto kolej berte jako vyloučenou a traffic zatím šoupni na kolej vedle, ta je OK.
Jinak kdo by objevil cokoli neobvyklého, pište sem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře