Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zkusím odpovědět já - podle všeho do adresáře Global\Shapes poslední aktualizace pouze doplnila soubor a1tbuffer.s, takže by mělo stačit jej z globalu 180ky smazat - tedy pokud tam nebyl.

David Kodet napsal:
No jo,zase jsme plně vinen.
Ale mám jinej problém.Chci si zkusit aktivitu "Den blbec"a mám aktuálbí trainset a chybí nějaké vozidlo T478.Co je to prosím blíže a kde ho seženu?

Pokud nemáš T478 tak si to v consistu změň, jinak je to "Bardotka"

Jen tak tak sem den blbec rozjel tak mi hned spadl.
Počítač myslím nemám zas tak slabý: NVidia GeForce 5200MX , Intel Celeron - 2.50 Ghz

No jo,zase jsme plně vinen.
Ale mám jinej problém.Chci si zkusit aktivitu "Den blbec"a mám aktuálbí trainset a chybí nějaké vozidlo T478.Co je to prosím blíže a kde ho seženu?

Není to mráča, ale je to vůz Es, který si stáhneš na sinusu.

David Kodet napsal:
....chybí nějaké vozidlo Trains/Trainset/cd_Es_/CD_Es_478.1.....

Amazon napsal:
Pokud nemáš T478 tak si to v consistu změň, jinak je to "Bardotka"

Až se pánové naučíte OBA číst a psát správně tak se možná pochopíte. Zatím oba píšete blbosti.

David Kodet - Tohle je vůz z mých stránek ale žádnou tečku v názvu, jak ty píšeš, nemá. Je tam pomlčka. Příště psát názvy souborů přesněji. K přejmenování tohoto modelu jsem nikomu souhlas nedával a nedám. Takže to, co a jak jsi napsal, nikde nenajdeš.

Amazon - Od kdy je podle tebe označení vozidla CD_Es označením dieselové lokomotivy?

Tak já čekám dojmy jak stíháte jet aktivitu, ale místo toho tu píšete úplné kraviny. Naklápění u TRS, v mé aktivitě vidíte T478,.....Já mám pocit, že Silvestr byl v neděli. Že by jste do dneška ještě nevystřízlivěli? :lol: :lol: :lol:

Zbyňku, buď realista. Teprve to jedou a nemaj čas psát své dojmy. :lol: První ohlasy by mohly být až zítra odpoledne a to stejně jen od těch co ještě nedojeli ale zasejvovali a utekli od toho.

Bob napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Původně zvětšil JP také viditelnost, ale za cenu, že kolem stínítka se vytvořil velký čtverec, který filtroval pozadí. Anebo se světla rozmázly ještě více.
Současně na dálku to vypadá velmi reálně a na blízko je to jen o zvyk. Snad udělat nějaký opačný LOD, kdy na blízko by se zmenšil kruh světla.
Původní úprava viditelnosti spočívala v tom, že se v souboru Sigcfg.dat změnila položka Radius ( 0.3 ) na Radius ( 0.6 ) nebo dokonce 0.9, čímž došlo k zlepšení viditelnosti, ale ruku v ruce s tím šel "alfa-kanál" či co to bylo, který filtroval pozadí tak, jak to zmiňuje Zbyněk.
Já osobně jsem si v Sigcfg.dat s novou Džordžovou texturou změnil hodnotu Radius ( 0.3 ) na Radius ( 0.25 ), kdy viditelnost zůstává ještě slušná a návěstní znak zblízka už není tak "hrozný". :wink:
Dopuručuji původní Radius ( 0.3 ) přepsat na Radius ( 0.2 ), a ještě malé světýlka pro pruhy tj. Radius ( 0.12 ) na Radius ( 0.08 )

Skúsil som radius 0,25 a stále to bolo ešte príliš veľké. Skúsim ešte teda 0,2.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak já čekám dojmy jak stíháte jet aktivitu, ale místo toho tu píšete úplné kraviny. Naklápění u TRS, v mé aktivitě vidíte T478,.....Já mám pocit, že Silvestr byl v neděli. Že by jste do dneška ještě nevystřízlivěli? :lol: :lol: :lol:

Vydrž, nahrávám trať a projedu to, první poznatky zítra dopoledne.

JP napsal:
Dopuručuji původní Radius ( 0.3 ) přepsat na Radius ( 0.2 ), a ještě malé světýlka pro pruhy tj. Radius ( 0.12 ) na Radius ( 0.08 )
Které jsou to přesně položky? Modifikovaný/upravený souborek by nebyl ? Radius ( 0.12 ) jsem nenašel nikde, zato Radius ( 0.11 ) hned 12x a Radius ( 0.3 ) jen 1x

Zbyněk Š:
Nevím, asi na to při večeru nevidím, ale nenašel jsem kromě obrázků žádný link na tu aktivitu

Jacek napsal:
Zbyněk Š:
Nevím, asi na to při večeru nevidím, ale nenašel jsem kromě obrázků žádný link na tu aktivitu
Aktivita je přímo v aktualizaci a samotný archiv.apk je v adresáři s aktivitami v trati
ROUTES/Breclav - Praha/Activities/tour_deBP_1_4.apk .

Zbyněk Šemora napsal:
Tak já čekám dojmy jak stíháte jet aktivitu.....
Musíme stíhat i jiné věci, ale zatím do Hradce s tímto poznatkem. Aktivita zatím zcela stabilní, jedu pod posledním Binem 1.6.123022. Jízdní doby po Choceň dost volné, moc jsem se nehnal a v Krasíkově jsem měl kolem 2 minut náskok, v Třebové snad 3, tam už mi Traffic naskakoval před očima, takže do Dlouhé (díky Džordži za nemizející terén!!) jsem to nechal jen tak koulet, pak maximálně v sérii na hospodár a už to šlo. V Chocni -1, v Týništi -0.45, odtud do Hradce už je to ostřejší, ale dá se to ujet.
V Hradci jdu na nocležku.....

Naposled editoval moderátor:
Jak nechal koulet, někde v Olomouci jsem nabral minutovou sekeru a ta se semnou táhla až do Ústí, kde jsem se srovnal s jízdním rozpisem. Dojel jsem zatím domů do Týniště, jdu spát, když koukám na rozpis co všechno odjedu. V Týništi jsem zastavil v 8:42:30 u budovy, hláška, o tom abych popojel, fajn rozjíždím se a ejhle nesplnil jsi úkol a mazej na začátek. Ještě, že to mám uložené v Borohrádku, kde jsem byl o 30 sekund dříve. Jinak to jedu pod posledním binem 1.7 a nějaké drobné a zatím v klidu, akorát by to chtělo pár trafiků navíc.

Takže moje prozatimní dojmy: Včera jsem vyjel z Ol. a dnes ráno po noční pokračoval z Nymburka dále ku Praze. V Chocni jsem měl první problém, sice jsem dojel včas, ale hláška o potažení kousek za peron pravděpodobně způsobila pozdní příjezd tudíž konec mise. Ok, opáčko, už vše v pohodě. Jel jsem více méně pořád + 1-2 km/h nad limit a v pohodě. Další problém Masaryčka. Zajel jsem do depa, najel na 380-ku, odstavil 151-ku a na hranici depa mi to napsalo popojet blíž k námezníku, ujel jsem ještě kousek a ejhle...konec mise. Takže jsem si celou výměnu mašinek zopakoval, tentokrát už jsem zastavil včas, vyskočila hláška aby posunovač zavolal o svačinku. Čekám a čekám, čas plyne a dál se nic neděje, trafiky na Masaryčce mizí jedna po druhé, čas 11:23 a stále nic. Takže jsem se lehce rozjel a opět konec mise...tak teď nevim co dál... Jdu spát, pokračování odpoledně. Jinak zatim paráda, jsem zvědav co dalšího den Blbec přichystal :wink: :lol:

Bob napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak já čekám dojmy jak stíháte jet aktivitu.....
Musíme stíhat i jiné věci, ale zatím do Hradce s tímto poznatkem. Aktivita zatím zcela stabilní, jedu pod posledním Binem 1.6.123022. Jízdní doby po Choceň dost volné, moc jsem se nehnal a v Krasíkově jsem měl kolem 2 minut náskok, v Třebové snad 3, tam už mi Traffic naskakoval před očima, takže do Dlouhé (díky Džordži za nemizející terén!!) jsem to nechal jen tak koulet, pak maximálně v sérii na hospodár a už to šlo. V Chocni -1, v Týništi -0.45, odtud do Hradce už je to ostřejší, ale dá se to ujet.
V Hradci jdu na nocležku.....
To byla narážka ne na normální hráče, ale na přihlouplé dotazy nesouvisející s touto tratí ani aktivitou.
Ohledně rozdílných jízdních dob, je to závislé i na výkonu PC a stylu jízdy. Pokud budu křečovitě udržovat maximální rychlost, tak budu pomalej, pokud pojedu klídek ve stylu rozjedu a zavřu nebo najedu na nějaký hospodárný stupeň, budu krátit.
Z Chocně se dá vše ujet na serii/výběh. Na mírném výkonu je nutné jet před Ujezdem do Chocně.
Alcapone, kdy je slezina? V sobotu. Takže i doprava není tak hustá. Mám video z podbíječky, která jela z Olomouce do Převýšova (i dle něj jsem trať stavěl). Do ČT jsme potkali 3 vlaky. To já jich tam mám minimálně dvojnásobek. Je nutné si uvědomit, že fíra nemá před sebou koncert, kdy potkává vlak za vlakem. To bejvávalo za komunistů na uhelné vlečce z Kolína do Lysé nad Labem. Tam jste za šichtu ani nevěděli, jak vypadá zelená. Buď stůj nebo výstraha.
Za to ve stanicích, tam bych byl pro. Víc vlaků. Ale napište fps do Kolína. Doma jsem to nepotřeboval měřit, celkem to jelo, ale na šunce v práci P 3 Giga, 2x500MBRAM dual, Grafika ATI RADEON X800 AGP/256MB, fps kleslo na 7 a jízda nic moc. Sjede se tam 5 Traffic. Ale na Kolín je i to málo. A za další, kdybych doplnil dalších 100 traffic, tak by jste ráno zapli PC a do odpoledne by už snad naběhlo a mohli jste hrát. :lol: :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Já mám podobné poznatky jako alcapone. Za Olomoucí jsem měl +1 minutu a tu jsem držel až do Chocně. Tam jsem napoprvé vylítnul stejně jako alcapone v Týništi. Přitom jsem zastavil dle instrukcí "kousek za peronem" a nikomu jsem nepřekážel. Naopak na hradeckých tratích to byla pohoda. Dokonce Borohrádek -2 minuty. Ale ty časy pobytu ve stanicích byly nějak našponované. Když jsem byl takhle v Borohrádku s předstihem, tak jsem stejně v Týništi byl jen tak tak. A to se týkalo všech zastávek kromě Pardubic. Tam jsem byl včas a po šibování jsem si i v klidu odskočil na toaletu. U Kolína jsem si ale myslel, že to ani nestihnu. Zapíchnul jsem to v Holešovicích, kde jsem byl přesně na čas.

Alcapone, díval jsem se do editoru a mělo by být vše vpořádku. Z depa Tě nikdo nevypraví pokud na vjezdu nezastavíš před boudou (zastavení zapne hlášku o odjezdu z depa, které pak vypne blokování odjezdu), ale potom nečekáš na hranicích ale po odšibování skončíš na strojové koleji.

..už to vidím. Ty jsi totiž zastavil hned za vyhýbkou. Kdyby jsi trochu popojel dostal by jsi takovou slovní nakládačku, že by jsi si to za rámeček určitě nedal. Po úkol nesplněn si přečti co jsi udělal špatně.

Cituji:
"Hele, mladej. Hezky jsi to odposunoval, ale na takove frajirky, kteri si myslí, ze vsechno vi a je pod jejich uroven zastavit pri vjezdu do depa pred boudou, tady nejsme zvedavi. Zopakuj si ukol jeste jednou."
)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře