Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ondra napsal:
David Kodet napsal:
Mám trošku problém s DB.Už jsem si dal do Trainsetu vozy Es a aktivita mi najela.Jenže do jedu hned na začátku k návěstidlu posun zakázán a někde to hodí nějaké soubory(nejsou vidět)dal jsem 3x enter a potom hra normálně spadla.Je tam nějaká chyba,nebo to dělá počítač?

Taky mi to tam padalo... Tak jsem asi v půlvteřince zahlídl to skoro neviditelné okno se zprávou a konkrétně u mě (i když mám aktualizovaný trainset a všechno kolem...) byla chyba ve zvuku 843, která se objeví v Olomouci u čtvrtého nástupiště. Prostě se to odkazuje na zvuk 843eng.sms a v common.snd jsem našel cd843eng.sms . Jako naprostý amatér jsem prostě přejmenoval tento soubor na požadovaný 843eng.sms a ejhle, umazání těch dvou písmenek fakt pomohlo :D Jinak jsem zatím jen na začátku, pořád není času dost, ale chrochtám blahem - konečně aktivita, kde si užiju duhovku. Díky za to, Zbyňku!

No vidiš.Máš výhodu,že jsi to viděl,mně se to neobjevilo

Dojel jste to vůbec někdo do konce bez jediného předčasného ukončení ?

Re: den blbec

jeffer napsal:
tak zatial (odchadzam z hlavaku): hlaska o popotiahnuti vozov na holesoviciach je zle umiestnena - zastavil som vsetkymi voznami pod zastresenim peronu a ono ze mam potiahnut aby nevystupovali do kolaji :(

a inak sa mi zdaju nejake rozpadnute rychlosti na odjazde z hlavaku na vitkov, ale budem to musiet prejst zas (posledne mi to tam hodilo penalty tak som vypinal + TM biely, pult biely - poriadne nevidim co tam je).

a inak je to teda take divne... no co uz. holt na BP sa bude jazdit s este neexistujucou 380 po este neexistujucej 200 medzi brnom a breclavi a po uz neexistujucom depe praha-stred a hrabovke. + coca-cola pri olomouci s nakladom?! no fuj! (to najviac bije do oci)
Jeffer, ty řešíš takové ptákoviny. Z nadřízeným se nediskutuje. Když Ti výpravčí řekne, že potřebuje popotáhnout, tak musíš popotáhnout a ne dohadovat se že na poslední vůz vidíš lepší. :lol: :lol: :lol: :lol: (text upravím)
Ohledně z Hlavního a spadnutí rychlosti, to už se tu řešilo 100x. Je to problém každé stanice, která se rozvětvuje na dvě trati. V případě hlavního nádraží chytáš rychlostník do Hrabovky. Kdyby jsi si očistil brýle, tak si všimneš, po aktualizaci jsem Ti i směrem na Vítkov osadil rychlostník 30km/h.
Jinak v textu zadání aktivity v jízdním řádu, se dočteš, že složení vlaků, trasy a časy některých vlaků jsou upraveny pro potřeby aktivity.
Časové posuny v různých oblastech trati. O tom se diskutovalo dávno. Pro mě bylo prioritní postavit trať takovou, jakou jsem ji znal z dřívějška. (depo Masarykovo, Třebovice - Rudoltice,....) Jenomže ne vše jsem stihl zdokumentovat, tak jsou postaveny úseky trati, které se s jinou částí trati časově vylučují. Ale když Vám reálnou trať někdo rozebírá před očima, tak nenaděláte nic. Ostatní stavitelé takové problémy naštěstí nemají.

Upozornění.
Nepište mi na starou emailovou adresu cbox

Objevil jsem asi 6 odpovědí na emaily (až od listopadu 06), které se odmítly odeslat. A ani dnes se nezadařilo. Bývalý Contactel po převzetí GTS Novera je nepoužitelný a jsou s ním jen problémy. Téměř každý den porucha pošty, nefunkčnost www stránek, atd. Neřeším to. Před půlrokem jsem si koupil svou doménu a i za tu dobu je služba u GTS Novera na stejné mizerné úrovni. Poštu namátkově vybírám (pokud se zadaří), ale odpovědi se z důvodu poruch nemusíte dočkat.
Proto piště výhradně na :
semora@semora.cz

Naposled editoval moderátor:
den blbec

dalsi postreh: v ceskej trebovej som zastavil riadne pri perone cca 12.59:45 (cela suprava je pri perone, masina zhruba na urovni konca zastresenia). odbehol som na zachod aby som po navrate nasiel hlasenie o nesplneni ulohy a "s tou 380 nejak neumis jezdit" - neskory prichod)

2zbynek: no mna prave zmiatlo, ze je tam osadena ta 30, ale na TM sa nezobrazuje (a v skutocnosti tam tiez nie je) a potom mi to odrazu na urovni rychlostnika 45 (mozno kusok pred) hodilo rychlobrzdu z rychlosti pod 40.

+ daco hrozne su poricany: clovek vylezie od sadske a musi sa vliect 60 cez celu dlhu stanicu az po koniec peronov aby potom mohol pridavat len na 80, lebo este nema nacitanu rychlost z hlavnej trate, ale 80 z odbocky (a potom az po rychlostniky 130) :((((

Dobrý den,mám takový problém s traťí BP objednal jsem si ji došla mi v pořádku strčil jsem ji do DVD :))) načetl se mi internet s ukázkovým videem ještě jsem se podíval do pokynů a poté jsem dal instalovat trať,lokomotivy a vozy a dal jsem soubor setup ale nic se nedělo a děsně se mi sekal PC restartoval jsem PC ... nepomohlo díval jsem se na DVD a bylo v pořádku nebylo poškrábané ... prosím poraďte mi strašne jsem se na ní těšil :(.S pozdravem Neo151

Otázka pro ty, kteří jeli DB a dostali se do Prahy. Jak se vám chovají návěstidla? Mě hlavní návěstidla zásadně neukazují "očekávejte 60 km/h". Odb Rokytka - návěstidla mrkají pomalu očekávejte 40, přitom v Holeškách je 60. Negrelliho viadukt - svítí výstraha a do ní bliká očekávejte 40. Na vjezdu do Hrabovky je pak skutečně 40. To se zbláznila jen mně, nebo to dělá všem? Autoblok mrká 60ku správně.

Kank napsal:
Otázka pro ty, kteří jeli DB a dostali se do Prahy. Jak se vám chovají návěstidla? Mě hlavní návěstidla zásadně neukazují "očekávejte 60 km/h". Odb Rokytka - návěstidla mrkají pomalu očekávejte 40, přitom v Holeškách je 60. Negrelliho viadukt - svítí výstraha a do ní bliká očekávejte 40. Na vjezdu do Hrabovky je pak skutečně 40. To se zbláznila jen mně, nebo to dělá všem? Autoblok mrká 60ku správně.
Tady je problém rychlosti MSTS. Tedy chová se to jako když výpravčí pozdě staví. V Praze je moc linků, takže než to MSTS přepočítá, tak vidíte například očekávejte 40, ale po projetí oddílu máte na návěstidle 60 a něco. Pro pochopení doporučuji před očekávejte 40 zastavit a pozorovat návěstidlo. Věřte že po chvíli se to změní na rychlé kmitání očekávejte rychlost 60.

Neo151 napsal:
Dobrý den,mám takový problém s traťí BP objednal jsem si ji došla mi v pořádku strčil jsem ji do DVD :))) načetl se mi internet s ukázkovým videem ještě jsem se podíval do pokynů a poté jsem dal instalovat trať,lokomotivy a vozy a dal jsem soubor setup ale nic se nedělo a děsně se mi sekal PC restartoval jsem PC ... nepomohlo díval jsem se na DVD a bylo v pořádku nebylo poškrábané ... prosím poraďte mi strašne jsem se na ní těšil :(.S pozdravem Neo151
DVD otestuj na jiné mechanice. Mnohé mají vlastnost, že neumí číst velké soubory. (ale umí to i hloupá comba na noteboocích, viz moje Toshiba)

Neo151 napsal:
Zkusit vypnout firewall, konkrétně mi to dělal Kerio Firewall.

jeffer napsal:
dalsi postreh: v ceskej trebovej som zastavil riadne pri perone cca 12.59:45 (cela suprava je pri perone, masina zhruba na urovni konca zastresenia). odbehol som na zachod aby som po navrate nasiel hlasenie o nesplneni ulohy a "s tou 380 nejak neumis jezdit" - neskory prichod)

2zbynek: no mna prave zmiatlo, ze je tam osadena ta 30, ale na TM sa nezobrazuje (a v skutocnosti tam tiez nie je) a potom mi to odrazu na urovni rychlostnika 45 (mozno kusok pred) hodilo rychlobrzdu z rychlosti pod 40.

+ daco hrozne su poricany: clovek vylezie od sadske a musi sa vliect 60 cez celu dlhu stanicu az po koniec peronov aby potom mohol pridavat len na 80, lebo este nema nacitanu rychlost z hlavnej trate, ale 80 z odbocky (a potom az po rychlostniky 130) :((((
Je nutné vědět skutečnost, že oblast zastavení se dá vymezit v kružnici max 100m. Proto ty hlášky o popotáhnutí. Na Třebovou se kouknu, když tak doplním popotáhnout.
Poříčany? Ze Sadské jsem se už naučil v této aktivitě ze 70 rozjet se na 100 a přibrzdit na 75 a to samé z Třebestovic. Ale je to makačka, protože po novém bin mám pocit, že lokomotiva víc klouže. Ale o to je to zajímavější. Jinak omezená rychlost přes celou stanici. To máš těžké. Například Třebovice, kdy musíš jet 40 až k odjezdu je naprosto dle předpisů. Tam je stará návěstní soustava a rychlost na vjezdu platí přes celou stanici, ikdyž na odjezdu vidíš volno.

Zbyněk Šemora napsal:
Je nutné vědět skutečnost, že oblast zastavení se dá vymezit v kružnici max 100m.
Těchto kružnic ale můžeš dát víc za sebou (více pozičních bodů) a pokrýt tak dostatečně velký prostor pro zastavení.
Zbyněk Šemora napsal:
Jinak omezená rychlost přes celou stanici. To máš těžké. Například Třebovice, kdy musíš jet 40 až k odjezdu je naprosto dle předpisů. Tam je stará návěstní soustava a rychlost na vjezdu platí přes celou stanici, ikdyž na odjezdu vidíš volno.
Nešlo by třeba použít utopený označník rušící omezení rychlosti, který by se dal za "obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu"?

Tomas Lee napsal:
Neo151 napsal:
Zkusit vypnout firewall, konkrétně mi to dělal Kerio Firewall.
To určitě pomůže,mě tohle Kerio dělá skoro u všech programů,které si chci nainstalovat a to nejen z CD či DVD,ale i z pevného disku.Na vině je vysoké nastavení ochrany implentované ve firewalu.Na jedné straně je to dobrá věc,ale též dvousečná. :wink:

Hojte ... je normální že se to MSTS tak dlouho načítá ??? Vím že je na DVD BP traťe v Pokynech napsané že se to bude načítat asi až 10 minut ... ale mi počítač prostě nic nedělá nepracuje ... pls odpovězte jestli je to normální nebo ne ... Díky :))

Já myslím, že když nenahráváš přes TRAIN STORE tak i déle.Jestli je tam napsáno NAHRÁVÁM tak pracuje.

To je v pořádku,načítají se trasy všech vlaků a to opravdu trvá strašně dlouho.Chce to trpělivost nebo spouštět aktivity přes Train Store.

Zbyněk Šemora napsal:
jeffer napsal:

Je nutné vědět skutečnost, že oblast zastavení se dá vymezit v kružnici max 100m. Proto ty hlášky o popotáhnutí. Na Třebovou se kouknu, když tak doplním popotáhnout.
Poříčany? Ze Sadské jsem se už naučil v této aktivitě ze 70 rozjet se na 100 a přibrzdit na 75 a to samé z Třebestovic. Ale je to makačka, protože po novém bin mám pocit, že lokomotiva víc klouže. Ale o to je to zajímavější. Jinak omezená rychlost přes celou stanici. To máš těžké. Například Třebovice, kdy musíš jet 40 až k odjezdu je naprosto dle předpisů. Tam je stará návěstní soustava a rychlost na vjezdu platí přes celou stanici, ikdyž na odjezdu vidíš volno.
V novém Binu mašina určitě víc klouže, mám úplně stejné zkušenosti při testech.

Po posledním upd76 je ve složce TRACK_B sada starších podsložek: SHAPES-2,8,9,T,ts
a přibyly ještě nové: textures, SPnt, shapes_02,08,09
Co je nyní z toho balast ?

bob57_cz napsal:
Po posledním upd76 je ve složce TRACK_B sada starších podsložek: SHAPES-2,8,9,T,ts
a přibyly ještě nové: textures, SPnt, shapes_02,08,09
Co je nyní z toho balast ?
Bobe, díky za upozornění
Deterio, ty mi opravdu dáváš kapky. To je tak, když se něco pošle na poslední chvíli. Já objevil jen chybu v sd souborech u NP, ale šturcy se korektně zobrazovaly, tak jsem dál nic nekontroloval.
Takže. Textures z Track_B smazat bez náhrady, a indexy 02, atd přejmenovat na 2, atd, dle ostatních starších složek.
Ale nejsi sám. Díky Michalovu Track Report jsem našel další chyby a překlepy. U Track_B mi to nekřičelo asi z důvodu, že jsem jiná zarážedla asi nepoužil (koridor nebo dřevo) Například TR odhalil, že chybí některé noční objekty a chyba byla v překlepu, noční objekty nebyly v Night, ale Nights (Honza), Takže díky TR by aktualzace i přes zmiňované chyby by měla být plně funkční. Takže vzít vysavač a pouze uklidit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře