Ivan.ps:
Já při tvorbě první aktivity řešil stejný problém. První předjetí v Libni OK. Při zpáteční z Kolína následovalo další předjetí ve Velimi a tam měl rychlík na vjezdu červenou. Naštěstí se mi podařilo najít řešení, které mě zatím v podobných situacích nikdy nezklamalo.
1) Umísti servis 2 na odjezdové zhlaví stanice v dostatečném předstihu (než se postaví cesta pro tvůj vlak). Servis bude blokovat jak tvoji cestu, tak cestu rychlíku.
2) Až bude tvůj vlak před, nebo ve stanici, hoď za odjezdové návěstidlo platné pro tvoji kolej další servis2 tak, aby blokoval jen tvoji cestu. Teď blokují oba dva servisy.
3) První servis dojede svoji trasu. Druhý stále blokuje, ale POUZE tvůj vlak. Rychlíku jedoucímu za tebou tak nic nebrání a měla by se mu postavit cesta v celé délce. Servis blokující tvůj vlak může ze scény zmizet v okamžiku, kdy je již na odjezdovém klacku volno pro rychlík.
Pokud by ti to stále nešlo, stáhni si u mě na webu hned tu nejstarší aktivitu - Os 9341. Pokud ji otevřeš a pustíš si Velim kolem 16:10, uvidíš jak je to uděláno. Zrovna tu aktivitu upravuji pro Bin 1.6 kde odpadne otáčení loko na trianglu v Kolíně.