Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vážení, dovoluji si Vás, chytré hlavy, požádat o radu. Dělám aktivitu Hradec - Pardubice - Hradec a v Rosicích mám stále na Stůj, protože si sám sobě blokuju cestu. Zkoušel jsem různé pokusy se servisy a stále nic, pokud vlak ukončím v Pardubicích, tak je to O.K. Děkuji předem za nápad

Mirec: Trocha ťa poopravím, Chyba nie je v grafickej karte, ale v DirectX 7.0 v ktorom je naprogramovaný aj MsTS (konkrétne v 2D knižnici DirectDraw). Karty ATi túto chybu edia ošetriť, ale karty NVidia na ňu už reagujú "tak ako majú" a preto to padá ... z tohoto dôvodu môžu pri 32-bit hĺbke padať aj niektoré iné programy vo verziách z tohoto roku. Ale už sme mimo tému. :wink:

Tomes: Ak nič nezaberie, vypni to návestidlo a hráč nech si stláča TAB ... :wink:

nevim jestli je dotaz zařazen správně. Jestli ne tak se omlouvám, ale teď k věci. V MSTS mám nainstalované tratě BP, Luhačovice a Zvolen-Šurany(přehazuju akorát Global). Když chci spustit v AE trať BP, tak čekám klidně i 15 minut a nic - nenačte se. Pokud si ji spustím přes trainstore a potom ukončím MSTS(kde se nachází právě BP) a spustím editor, tak je vše ok. U tratě Luhačovice je vše v pořádku. zlobí jenom BP.

Čouda napsal:
nevim jestli je dotaz zařazen správně. Jestli ne tak se omlouvám, ale teď k věci. V MSTS mám nainstalované tratě BP, Luhačovice a Zvolen-Šurany(přehazuju akorát Global). Když chci spustit v AE trať BP, tak čekám klidně i 15 minut a nic - nenačte se. Pokud si ji spustím přes trainstore a potom ukončím MSTS(kde se nachází právě BP) a spustím editor, tak je vše ok. U tratě Luhačovice je vše v pořádku. zlobí jenom BP.

Stejný problém jako při normálním startu. Příliš mnoho paths. Trainstore je vyhází vedle a start se urychlí.

Čouda:
Toto se řešilo už několikrát.Já osobně mám v instalaci BP pouze a výhradně aktivity a s nimi společné soubory jen ty co právě tvořím nebo někomu testuji.Jinak všechny soubory společné s aktivitami,které nejezdím,mažu.Tím se urychlí start samotného MSTS a samozřejmě i AE.Pokud aktivity chceš mít tak si je zabal a zálohuj.Pak vše smaž a měj jen to co právě potřebuješ.Pak se obejdeš i bez TRAINSTORE. :wink:

Zdravim

Pracujem na aktivite osobneho vlaku, kde mam v jednej stanici pred seba pustit rychlik. Takze som chcel pouzit servis 2 s vyckavacim bodom, aby som zablokoval "moje" navestidlo, ale s tym som sa hral asi 3 hodiny a nikdy sa mi nepodarilo ten servis 2 poriadne vyladit. Stale to nejak blblo. :cry: Takze som tam dal servis 2 s reversnými bodmi.

Teraz mi uz ten servis blokuje navestidlo, ale ten rychlik, ktory ma predbieha ma stale navest na stoj. Patch toho rychliku by mal byt v pohode, pretoze ten sa nacita uz pred vjazdovym navestidlom.

Zaujimave je, ze takuto istu situaciu som mal aj v jednej z predchadzajucich stanic, ale tam to taketo "zaujimavosti" nerobilo. Tam prebehlo to predchadzanie v poriadku. Nevie mi niekto poradit, kde by mohol byt problem??? :cry: Dakujem

PS: Pouzivam MSTS bin 1.6

Ivan.ps
U verze MSTSBin 1.6. se nechová servis2 korektně.U mé poslední aktivity Os Choceň-Pardubice při testu na Bin 1.6. se toto potvrdilo.Pokud pracuješ s Bin 1.6. tak si počkej na oficiální (vychytanou) verzi.Tato je zatím pracovní a tudíž způsobuje potíže. :wink:

A máš ten servis2 pro blokování návěstidla nasazen v dostatečném předstihu před tvým vlakem?
Ještě také můžeš do své trasy navíc zkusit dát do míst, kde bude hráčem ovládaný vlak stát, dva reverzní body dostatečně blízko sebe.

Tyto dvě věci ti řešej problém s návěstidly pokud fungujou tak jak mají - jsou správně nadefinována a nalinkována. Bohužel ne vždy a všude to ale platí a jsou občas místa kde to není šance prostřelit normálníma prostředkama.

Ppoollll napsal:
A máš ten servis2 pro blokování návěstidla nasazen v dostatečném předstihu před tvým vlakem?

Jasne, na tom som si dal zalezat, to by malo byt v pohode. Ale asi si fakt pockam na oficialnu verziu MSTS bin 1.6 a mozem len dufat, ze potom s tym uz nejak konecne pohnem...

Ivan.ps:
Já při tvorbě první aktivity řešil stejný problém. První předjetí v Libni OK. Při zpáteční z Kolína následovalo další předjetí ve Velimi a tam měl rychlík na vjezdu červenou. Naštěstí se mi podařilo najít řešení, které mě zatím v podobných situacích nikdy nezklamalo.
1) Umísti servis 2 na odjezdové zhlaví stanice v dostatečném předstihu (než se postaví cesta pro tvůj vlak). Servis bude blokovat jak tvoji cestu, tak cestu rychlíku.
2) Až bude tvůj vlak před, nebo ve stanici, hoď za odjezdové návěstidlo platné pro tvoji kolej další servis2 tak, aby blokoval jen tvoji cestu. Teď blokují oba dva servisy.
3) První servis dojede svoji trasu. Druhý stále blokuje, ale POUZE tvůj vlak. Rychlíku jedoucímu za tebou tak nic nebrání a měla by se mu postavit cesta v celé délce. Servis blokující tvůj vlak může ze scény zmizet v okamžiku, kdy je již na odjezdovém klacku volno pro rychlík.

Pokud by ti to stále nešlo, stáhni si u mě na webu hned tu nejstarší aktivitu - Os 9341. Pokud ji otevřeš a pustíš si Velim kolem 16:10, uvidíš jak je to uděláno. Zrovna tu aktivitu upravuji pro Bin 1.6 kde odpadne otáčení loko na trianglu v Kolíně.

Kank napsal:
Ivan.ps:
Já při tvorbě první aktivity řešil stejný problém. První předjetí v Libni OK. Při zpáteční z Kolína následovalo další předjetí ve Velimi a tam měl rychlík na vjezdu červenou. Naštěstí se mi podařilo najít řešení, které mě zatím v podobných situacích nikdy nezklamalo.
1) Umísti servis 2 na odjezdové zhlaví stanice v dostatečném předstihu (než se postaví cesta pro tvůj vlak). Servis bude blokovat jak tvoji cestu, tak cestu rychlíku.
2) Až bude tvůj vlak před, nebo ve stanici, hoď za odjezdové návěstidlo platné pro tvoji kolej další servis2 tak, aby blokoval jen tvoji cestu. Teď blokují oba dva servisy.
3) První servis dojede svoji trasu. Druhý stále blokuje, ale POUZE tvůj vlak. Rychlíku jedoucímu za tebou tak nic nebrání a měla by se mu postavit cesta v celé délce. Servis blokující tvůj vlak může ze scény zmizet v okamžiku, kdy je již na odjezdovém klacku volno pro rychlík.

Pokud by ti to stále nešlo, stáhni si u mě na webu hned tu nejstarší aktivitu - Os 9341. Pokud ji otevřeš a pustíš si Velim kolem 16:10, uvidíš jak je to uděláno. Zrovna tu aktivitu upravuji pro Bin 1.6 kde odpadne otáčení loko na trianglu v Kolíně.

Diky, toto neznie zle. Hned to aj vyskusam...

Tak som to aj vyskusal, ale stale som sa nikde nepohol. Ten pridavny servis nepomol a ten rychlik ma stale navest na stoj. V kazdom pripade ale dakujem za napad...

Skús tú istú situáciu nadefinovať na inú koľaj alebo v inej stanici. Pokiaľ sa to tam bude správať korektne, môže byť zle nadefinované návestidlo.

Kebarko napsal:
Skús tú istú situáciu nadefinovať na inú koľaj alebo v inej stanici. Pokiaľ sa to tam bude správať korektne, môže byť zle nadefinované návestidlo.

Dakujem za uzitocnu radu. Poslal som ten traffic po druhej kolaji a presiel bez najmensich problemov... Som rad, ze sa to nejak vyriesilo, lebo uz som stracal chut na pokracovanie... Teraz ale neviem ako to budem riesit, kedze ten rychlik po prvej kolaji nemoze prejist, pretoze ta je pre neho blokovana. Takze ho musim poslat po vedlajsej kolaji. Ale nebude to divne, ked ma bude rychlik predbiehat cez X vyhybiek??? Co navrhujete???

Naposled editoval moderátor:
V ktorej stanici na ktorej koľaji je to návestidlo. Príp. pošli obrázok z aktivity editora. Pozriem sa či nie je chyba v definícii návestidla. Ja už som niekoľko takých objavil. Vtedy sa musí napísať autorovi trate aby to opravil.

Návěstidla jsou tam v pořádku, mně to fungovalo, jsou to Řečany 3. kolej. Je tam hrozně málo místa od návěstidla k výhybce, ale dá se to, musí se stím trochu pohrát. Ivane, to, co jsem Ti poslal nefunguje ? U mě v PC to bylo O.K.

Tomes napsal:
Návěstidla jsou tam v pořádku, mně to fungovalo, jsou to Řečany 3. kolej. Je tam hrozně málo místa od návěstidla k výhybce, ale dá se to, musí se stím trochu pohrát. Ivane, to, co jsem Ti poslal nefunguje ? U mě v PC to bylo O.K.

To co si mi poslal mi nefungovalo korektne. Sice mi tam zostal servis, ale nepostavila sa vlakova cesta pre ten rychlik. MOzno si si to ani ty nevsimol, lebo to vtedy nebolo az tak podstatne (ta vlakova cesta). Ale uz som ta s tym nechel zatazovat a znovu ta otravovat, tak som sa s tym hral a hral, a nakoniec som to aj tak nedoriesil... :lol: Tak som o tom napisal do fora.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře