Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravim. Mam otazku. Pustil som sa prave do mojej prvej aktivitiy a mam taky problem. Ked vlozim v editore uloh vlak do aktivity, tak sa mi nezobrazi v editore. Ani pri prehravani ulohy. A ani pohybliva suprava, ani stojaca. Co som urobil zle???

Vlozeny je tam spravne, iba sa mi nezobrazuje. Nastavil som si riadený vlak, tam som si poskladal vlak, nastavil trasu a dal ok. A v editore mam vysvietenu trasu, ktoru som si urcil, ale ten vlak tam nie je. Teda on tam asi je, ale nezobrazuje sa mi.

Ivan.ps napsal:
Vlozeny je tam spravne, iba sa mi nezobrazuje. Nastavil som si riadený vlak, tam som si poskladal vlak, nastavil trasu a dal ok. A v editore mam vysvietenu trasu, ktoru som si urcil, ale ten vlak tam nie je. Teda on tam asi je, ale nezobrazuje sa mi.
To máš stav po nějakém pádu editoru. Buď si přeinstaluj MSTS nebo se to dá opravit v registrech, už se to tu řešilo, ale nevím kde. Když tak si to pohledej.

Zkoušeli jste už někdo najet na traffic? Mě se nedaří ani přiblížit, nepustí mne návěstidlo. Chci tímto ušetřit mrtvý consists. A navíc by to bylo pěkné zpestření aktivity, vjíždět současně s vlakem, na který se po zastavení přešibuji.

Zbyněk Šemora: Pripojiť vlak hráča na traffic je problematické. Návestidlo vlak hráča nepustí na koľaj s trafficom. Ale aj keby návestidlá v stanici neboli, MSTS na koľaj kde je traffic nepostaví cestu aj keď je tam v AE nadefinovaná (nechá výhybky prehodené na priamy smer - teda u mňa to tak je).
Jediný spôsob čo ma napadá ako sa pripojiť na traffic je ten, že by traffic vznikol na tej istej koľaji na ktorej stojí hráč (potom by sa naň dalo nacúvať a zobrať ho).

Zbyněk Šemora napsal:
Zkoušeli jste už někdo najet na traffic? Mě se nedaří ani přiblížit, nepustí mne návěstidlo. Chci tímto ušetřit mrtvý consists. A navíc by to bylo pěkné zpestření aktivity, vjíždět současně s vlakem, na který se po zastavení přešibuji.

To už se tu řešilo taky milionkrát. Zkrátka ani to nezkoušet. Svého času jsem to zkoušel nějak udělat, ale v 99% mě MSTS při svěšení poslal k Billovi.
V jedné aktivitě to autor vyřešil tak, že hráč se odvěsí a jede pro nějaké další vozy a mezitím na soupravu najede traffic a přivěsí se. Pak se přivěsí hráč. Většinou to proběhlo hladce, ale po přivěšení trafficu se MSTS stal ZNAČNĚ nestabilním a padal, kde mohl.

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

To už se tu řešilo taky milionkrát. Zkrátka ani to nezkoušet. Svého času jsem to zkoušel nějak udělat, ale v 99% mě MSTS při svěšení poslal k Billovi.
V jedné aktivitě to autor vyřešil tak, že hráč se odvěsí a jede pro nějaké další vozy a mezitím na soupravu najede traffic a přivěsí se. Pak se přivěsí hráč. Většinou to proběhlo hladce, ale po přivěšení trafficu se MSTS stal ZNAČNĚ nestabilním a padal, kde mohl.
Díky za názory, asi to nasimuluji tak, že souprava jen projede a zmizí. Než se dokodrcám na nádraží, tak uvidím a najedu na stejný loose consists. Mělo by to vyjít, že hráč záměnu nepostřehne.
Jinak je to jak píše Kebarko, ikdyž dám traffic mimo návěstidla, tak zastaví u vyhýbky a dál se nehne ani kolo. Já chtěl jen vědět, jestli nějakou variantu už někdo nasimuloval.

Ja som tiež kedysi skúšal pripojiť loko hráča na traffic a mám podobné skúsenosti ako Jacek.Po pripojení buď pád (Bill) alebo začalo MSTS-ku drbať.Ako taký pokrok zaznamenal Kebarko, keď sa traffic pripojil na vlak hráča.Ale tiež to bolo ako TNT, tzn.značne nestabilné a cúvať na súpravu bolo treba mimoriadne opatrne.

Zbyněk Šemora napsal:
Ivan.ps napsal:
To máš stav po nějakém pádu editoru. Buď si přeinstaluj MSTS nebo se to dá opravit v registrech, už se to tu řešilo, ale nevím kde. Když tak si to pohledej.

NO ja som hladal ale tu je toho tolko ze nemam sancu to asi najist. Keby nahodou niekto vedel ako to viem dat doporiadku bez toho, aby som preinstaloval MSTS, tak prosim napiste!!!

K tomu připojení se na trafik - pokud pominu problémy s návěstní soustavou tak je zde ještě druhý těžko řešitelný okruh problémů. Tím je brzdná soustava počítačového a hráčem ovládaného vlaku. Pokud tam jsou i jen drobné nesrovnalosti tak jde MSTS do kopru - volá Billovi. Jel jsem kdysi jeden úkol kde s tím problém nebyl. A to bylo ale jen díky tomu že to bylo z období parního provozu, vozejčky byly malinké a nebržděné což té době odpovídalo. A díky tomu pak brzdili jen ty mašiny a vzhledem k absenci brzd na vozech se navzájem neovlivňovali.
To byl jediný případ kdy bylo připojení se na trafik pro MSTS bezproblémové.
Takže pokud nechce někdo strávit hodiny experimentováním s tím že to druhým bude i tak dělat různé kolapsy, tak jedině prostě zdržet hráče na vjezdu, po jiné koleji nechat projet ten trafik a pak mít ve stanici loose consist ke kterému se hráč připojí. Nic lepšího se asi vymyslet nedá.

Ppoollll napsal:
... tak jedině prostě zdržet hráče na vjezdu, po jiné koleji nechat projet ten trafik a pak mít ve stanici loose consist ke kterému se hráč připojí. Nic lepšího se asi vymyslet nedá.
Ja si tiež myslím že toto riešenie je najjednodukšie a hlavne nestojí veľa nervov ... :wink:

Mirec napsal:
Ppoollll napsal:
... tak jedině prostě zdržet hráče na vjezdu, po jiné koleji nechat projet ten trafik a pak mít ve stanici loose consist ke kterému se hráč připojí. Nic lepšího se asi vymyslet nedá.
Ja si tiež myslím že toto riešenie je najjednodukšie a hlavne nestojí veľa nervov ... :wink:
Ostatně takto jsme to s Mirecem vyřešily u naší společné aktivity EC 72 Smetana,která je momentálně nefunkční,ale na opravách se pracuje.

Ahoj všichni, mám dotaz..jak docílim toho aby mi při startu aktivity souprava jela? V AE jsem zadal jako startovní rychlost vlaku 95 km/h, ale při startu vlak stojí. Prozkoumal jsem i soubor *.act, tam jsem ručně dopsal hodnotu "startingspeed" na 95 a vlak stejně stojí. Nevíte kde je chyba?

V použitých vozidlech a z nich vytvořeného consistu.

Ruční editace act souboru nemá význam. A jen tak na okraj tam to nemusí být v km/h.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře