Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Chcem poprosiť skúsenejších užívateľov o radu.Pracujem na novej aktivite a mám problém s JŘ, respektíve jeho tvorbou.Problém nieje až taký hrozný, dokonca v istom zmysle aj vyriešení ale chcel by som poznať riešenie(ak vôbec existuje), alebo aspoň racionálne vysvetlenie úkazu (viac obrázok) pri tvorbe JŘ.

Popis situácie:

Vlak hráča (sólo 350) stojí na stanici Holešovice kolaj 3.Na kolaji 2 stojí LC.Vlak hráča čaká na uvoľnenie cesty trafficom
následne sa presunie na zhlavie, zastaví a začne cúvať na koľaj 2 kde pripojí súpravu-LC.

Popis problému:

V ponuke staníc je jedna položka Praha - Holešovice.Po jej zaškrtnutí chce AE prepočítavať JŘ na kolaji 3 namiesto koľaje 2.
Tým pádom tvorba AE kolabuje (viac video).Paths zasahuje na nástupišta 2 aj 3, ale AE prepočítava len koľaj 3.Riešenie
situácie je nasledovné:

1) Posunúť paths tak aby nezasahoval na kolaji č.3, tým pádom už JŘ AE prepočíta korektne pre kolaj 2.

2) Posunúť otočný bod na kolaji č.2 tak aby prečnieval cez druhý koniec nástupišta.Potom sa v ponuke pre zastávky objavia
dokonca 3 položky Praha - Holešovice.Prvá (opäť pre koľaj 3), druhé dve pre koľaj 2.Po zaškrtnutí buď 2 alebo 3 položky sa
opäť JŘ korektne prepočíta pre koľaj 2.

Záver:

Obe varianty riešenia sú neprijateľné, nakoľko v možnosti 1) je blízko návestidlo.Možnosti 2) zas bráni to že na nástupišti
je 9 vozňov a teda vlak hráča nemôže zájsť až na koniec nástupišta ale otočný bod musí byť na začiatku nástupišťa.Takže ak
by mal niekto vysvetlenie prečo AE prepočítava iba pre koľaj 3, keď paths zasahuje aj do koľaje 2 poprosil by som o prezentovanie.Na doplnenie - vyskúšal som aj nástup cestujúcich, pre koľaj 3 OK, pre koľaj 2 Error=vlak na tomto nástupišti nezastavuje.Pre ilustráciu som vytvoril video (3,3 MB) kde je situácia v kocke názorne prezentovaná.V prípade zájmu o riešenie problému môžem zaslať aktivitu.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/msts/Mirec/jr.gif

Mirec:

Řešení je bod číslo 3 a to posunout otočný bod přesně na druhý konec nástupiště (musíš se trefit přesně – vždycky pomalu posouvám, dokud se mi tato zastávka neobjeví v nabídce stanic dvakrát). Pak se Ti objeví sice zastávka na 2. koleji dvakrát, ale zaškrtni jenom jednu – je jedno kterou. Pak už můžeš změnit směr jízdy kdekoliv mezi oběma konci nástupiště.

Luděk napsal:
Pak už můžeš změnit směr jízdy kdekoliv mezi oběma konci nástupiště.
Dík za návrh, vyskúšam a uvidím.Ale keď bude otočný bod na konci nástupišťa môžem zmeniť smer na začiatku peróna? Netreba náhodou ten otočný bod prejsť?

Mirec napsal:
Ale keď bude otočný bod na konci nástupišťa môžem zmeniť smer na začiatku peróna? Netreba náhodou ten otočný bod prejsť?
Funguje to i bez toho, mám to vyzkoušeno ještě z trati Hisatsu. U peronu stála souprava, otočný bod byl až za ní za peroném, nebo koncem stála na něm. Po přivěšení jsem mohl normálně odjet.

Mirec napsal:
Luděk napsal:
Pak už můžeš změnit směr jízdy kdekoliv mezi oběma konci nástupiště.
Dík za návrh, vyskúšam a uvidím.Ale keď bude otočný bod na konci nástupišťa môžem zmeniť smer na začiatku peróna? Netreba náhodou ten otočný bod prejsť?

Jde změnit směr opravdu na začátku nástupiště bez problému, pokud je otočný bod přesně na konci nástupiště. Když jsem se ale netrefil a otočný bod byl až za koncem nástupiště tak mi to nefungovalo.

Chalani dík, naozaj to funguje.ALE konkétne v tomto prípade mi to rozhodilo traffic (MSTS už zrazu púštal prvého vlak hráča a traffic sa zablokoval), skúšal som servis ale traffic zas ostal visieť na výhybkách.V AE normálne prešiel ale v reále ostal vysieť.Ale nevadí už som to pretrasoval takže teraz môžem pokračovať v tvorbe.Dnes som sa mordoval s trafficom na Holešoviciach ale zvládol som to.Takže ešte raz veľké THANKS. :wink:

Mám jeden problem....

Prave som preinstaloval MSTS lebo mi neslo absolutne vytvorit vlakovu supravu ked som robil activitu....

No bohuzial...vlakovu supravu mi nejde vytvorit ani po preinstalovani

Neviete v com je chyba???a ako to napravit aby to islo???

Diky Majte sa

Naposled editoval moderátor:
Bob57 : Nie vobec,ani ho nemam,teda ani nepouzivam...Fakt neviem preco mi to nechce ist,vzdy mi napise chybu a konec :(

Tady se už v jiném vlákně o tom to problému psalo,ale nevím už kde,tak ve stručnosti.Odinstalátror MSTS po sobě nevyčistí všechny položky v registru,to je ta pravá příčina,že v registru zůstane chybný zápis z minulé instalace,která způsobí nemožnost spuštění editoru.Takže odinstaluj kompletně celý MSTS,dříve si dej stranou věci jako GUI a pod.Pak vyčisti registry,stačí pomocí příkazu Regedit,dej vyhledat řetězec Train Simulator a opakovaným vyhledáváním a mazáním záznamů dojdeš ke stavu,kdy vyskočí hláška Další položka nenalezena.(nebot tak nějak).Ukonči Regedit a znovu nainstaluj MSTS.Pak už by měl editor běžet.

Petr Novák napsal:
Tady se už v jiném vlákně o tom to problému psalo,ale nevím už kde,tak ve stručnosti.Odinstalátror MSTS po sobě nevyčistí všechny položky v registru,to je ta pravá příčina,že v registru zůstane chybný zápis z minulé instalace,která způsobí nemožnost spuštění editoru.Takže odinstaluj kompletně celý MSTS,dříve si dej stranou věci jako GUI a pod.Pak vyčisti registry,stačí pomocí příkazu Regedit,dej vyhledat řetězec Train Simulator a opakovaným vyhledáváním a mazáním záznamů dojdeš ke stavu,kdy vyskočí hláška Další položka nenalezena.(nebot tak nějak).Ukonči Regedit a znovu nainstaluj MSTS.Pak už by měl editor běžet.

A co takhle si po vyčištění registrů a funkční instalaci vyexportovat klíč s MSTS nastavením do souboru a při potížích způsobených registry tam tento soubor pouhým poklepáním zahnat zpět a registry tím obnovit? V 99 procentech případů to pomáhá. MSTS a speciálně AE je silně závislý na zápisech v registrech. Klíč je: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator
Export se provede jednoduše klepnutím pravým myšítkem na klíči Train Simulator v levé části okna regeditu a z místní nabídky zvolit Exportovat. Regedit se zeptá na jméno souboru kam to chcete dát a to je vše. V případě nutnosti stačí poklepat na tento soubor a na dotaz zda mají být záznamy přidány do registru zvolit Ano. No a to je vše přátelé. Stačí je trochu přemýšlet a pamatovat i na budoucnost.
V podklíči 1.0 je zapsáno základní nastavení MSTS (cesty atd..)
přepsáním těchto cest je možno mít více instalací MSTS. Aktivní je pouze ta jež je zde zapsána. Odtud taky berou informace instalační programy pro aktivity a jiné utility.
Vlastní nastavení nejen pro AE ale i pro ostatní vlastnosti MSTS je v podklíči HWRenderer
Tam se taky nechá třeba přepsáním hodnoty ShowLogo = 0 zabránit přehrání toho hrozného intra.
Jinak do hodnot zde pokud možno nezasahujte, pokud nevíte co činíte.

Chlapi,vobec to nejde,ani po exportovani,ani po vymazani z regisry
nejde:(:(

Tak tam někde musíš mít zapomenutý klíč,jinak to není možné.Ono to čistění pomocí Regedit je dobré opakovat,občas se stane,že Regedit ohlásí,že požadovaná položka v registru není,ale ona tam je.Zavři regedit a zkus to znova,třeba několikrát za sebou.A taky se mrkni na ten klíč,co napsal Miran,tam je toho na MSTS hodně.

Miran: Uz som ti to poslal

Dufam,ze som nieco ''nepodělal''

Fender napsal:

Takže v registru to není. Po importu souboru do mýho MSTS soupravu normálně vytvořím. Zkus tohle: Nainstaluj si pouze originální MSTS včetně patche na MSTS 1.2. Potom zkus nějaký consist vytvořit z originálních vozů. Pokud ti tohle půjde, hledej chybu ve svým trainsetu. A pošli mi taky obrazovku kde je napsána ta chyba na kterou si stěžuješ. Napsat "vyhodilo mi to nejakou chybu" je jaksi nanic, že? A kolik máš vůbec consistů a paths? A jak vůbec postupuješ při tvorbě consistu?

Miran napsal:
Fender napsal:

Takže v registru to není. Po importu souboru do mýho MSTS soupravu normálně vytvořím. Zkus tohle: Nainstaluj si pouze originální MSTS včetně patche na MSTS 1.2. Potom zkus nějaký consist vytvořit z originálních vozů. Pokud ti tohle půjde, hledej chybu ve svým trainsetu. A pošli mi taky obrazovku kde je napsána ta chyba na kterou si stěžuješ. Napsat "vyhodilo mi to nejakou chybu" je jaksi nanic, že? A kolik máš vůbec consistů a paths? A jak vůbec postupuješ při tvorbě consistu?

Ta chyba je proste od Microsoftu...
Microsoft Train Simulator has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience....bla bla bla...Send Error Report...Dont Send
toto mi vždy napise a hned to klasicky padne:(
No Consistou mam celkom dost ale paths o cosi menej
Moja Tvorba : Otvorim si Editor Ukolu a idem na to...Editor trasy a vlaku...Vlakova Suprava...A KONIEC...Chyba:(

Fender napsal:
Ta chyba je proste od Microsoftu...
Microsoft Train Simulator has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience....bla bla bla...Send Error Report...Dont Send
toto mi vždy napise a hned to klasicky padne:(
No Consistou mam celkom dost ale paths o cosi menej
Moja Tvorba : Otvorim si Editor Ukolu a idem na to...Editor trasy a vlaku...Vlakova Suprava...A KONIEC...Chyba:(
Akú máš nastavenú farebnú hĺbku? (Kvalita farieb, na záložke Nastavení.Kliknúť pravým tlačítkom na plochu, zadať vlastnosti, potom karta Nastavení).16 alebo 32 bit?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře