Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravim. Takze dnes som pracoval na aktivite a zase som prisiel k niecomu, s cim si neviem dat rady. Mam nastavenu rychlost trafficu na 90km/h, ale ten traffic sa mi vlečie stale pomaly (tipujem okolo 30km/h). Dovolena rychlost v tom mieste na trati je az 120km/h. Nevie prosim niekto nahodou preco je ten traffic taky pomalý???

U mě je zase jiný problém, traffik jede nereálně rychle navzdory sklonům. Jedu-li se stejným vlakem jako řízeným, jedu o dost pomaleji (traffik má nastavenou počáteční rychlost 0 km/h)

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Takze dnes som pracoval na aktivite a zase som prisiel k niecomu, s cim si neviem dat rady. Mam nastavenu rychlost trafficu na 90km/h, ale ten traffic sa mi vlečie stale pomaly (tipujem okolo 30km/h). Dovolena rychlost v tom mieste na trati je az 120km/h. Nevie prosim niekto nahodou preco je ten traffic taky pomalý???

Záleží to aj od lokomotívy. Ale pozri si hodnoty MaxVelocity ( xx xx ) ktoré sú uvedené v .con súbore príslušného vlaku. Prvá hodnota je max. rýchlosť vlaku v m/s. Druhá hodnota je tzv. koeficient, ktorý určuje straty rýchlosti pri prechádzaní vlaku cez výhybky alebo oblúky.
Ďalej si pozri súbor .srv toho príslušného vlaku. Nájdeš tam položku Efficiency ( xx ), ktorou sa max. rýchlosť vlaku (tá prvá hodnota v MaxVelocity v .con) násobí.
Pomocou týchto dvoch parametrov dostaneš rýchlosť ktorou ide AI vlak.

Kebarko napsal:
Ivan.ps napsal:

Záleží to aj od lokomotívy. Ale pozri si hodnoty MaxVelocity ( xx xx ) ktoré sú uvedené v .con súbore príslušného vlaku. Prvá hodnota je max. rýchlosť vlaku v m/s. Druhá hodnota je tzv. koeficient, ktorý určuje straty rýchlosti pri prechádzaní vlaku cez výhybky alebo oblúky.
Ďalej si pozri súbor .srv toho príslušného vlaku. Nájdeš tam položku Efficiency ( xx ), ktorou sa max. rýchlosť vlaku (tá prvá hodnota v MaxVelocity v .con) násobí.
Pomocou týchto dvoch parametrov dostaneš rýchlosť ktorou ide AI vlak.

Tak som to preratal a vyšlo mi, ze AI vlak by mal ist asi 22,4km/h. A mam pocit, ze tolko aj ide. Ale neviem preco, ked v aktivite mam nastavenu rychlost toho trafficu na 90km/h...

Takze som vymenil lokomotivu toho trafficu a uz ide vsetko ok. Problem bude asi niekde v .eng-u tej lokomotivy. Mimochodom ide o loko CD 150-015.

Keď sa zdá, že AI vlak ide pomaly, vždy si treba manuálne skontrolovať srv a con pre daný vlak a nespoliehať sa na to čo je nastavené v aktivite.

K sobě na stránky jsem hodil novou verzi aktivity R 672 Vysočina. Je upravená pro fungování v MSTS Bin 1.6 a díky aktualizaci BP 73 vyjedete již z Církvic a užijete si stykovou Kutnou Horu. Takže můžete stahovat a testovat chování a padání (mě nepadla) aktivity pod novým Binem.

Ivan.ps napsal:
Tomes napsal:
Návěstidla jsou tam v pořádku, mně to fungovalo, jsou to Řečany 3. kolej. Je tam hrozně málo místa od návěstidla k výhybce, ale dá se to, musí se stím trochu pohrát. Ivane, to, co jsem Ti poslal nefunguje ? U mě v PC to bylo O.K.

To co si mi poslal mi nefungovalo korektne. Sice mi tam zostal servis, ale nepostavila sa vlakova cesta pre ten rychlik. MOzno si si to ani ty nevsimol, lebo to vtedy nebolo az tak podstatne (ta vlakova cesta). Ale uz som ta s tym nechel zatazovat a znovu ta otravovat, tak som sa s tym hral a hral, a nakoniec som to aj tak nedoriesil... :lol: Tak som o tom napisal do fora.

Tak to s tym predbiehanim v Recanoch som doriesil tak, ze som vlastne nasimuloval meskanie toho rychliku, takze sa v Recanoch este predbiehanie nekonalo. Chcel som teda urobit toto predbiehanie az v Prelouci. Ale zase ta ista situacia. Servis sice blokuje navestidlo, ale rychlik ma stale navest na "stoj". Ja uz neviem co to ma byt. Pritom napriklad Tomesovi to ide bez problemov, ale ked otvorim ja AE, tak ten rychlik u mna neprejde (no mozno prejde, ale iba tak zhruba jedenkrat z piatich pokusov). Ako je mozne ze AE v jednom PC sa moze spravat inak ako AE v druhom PC?

Naposled editoval moderátor:
Aktivity

Chtěl bych požádat tvůrce aktivit,zda-li by jejich díla nešla zřetelně označovat pro kterou verzi msts Bin jsou vytvořeny.Aktivity,které jsou nyní ke stažení u Mirece na webu toto rozlišení nemají.

Re: Aktivity

T napsal:
Chtěl bych požádat tvůrce aktivit,zda-li by jejich díla nešla zřetelně označovat pro kterou verzi msts Bin jsou vytvořeny.Aktivity,které jsou nyní ke stažení u Mirece na webu toto rozlišení nemají.

Ale to víš, že to půjde však se pro to dělá aplikace.

Naposled editoval moderátor:
T

Kromně rozchození časového vyčkávacího bodu toto NEMÁ z pohledu aktivity význam. Nic jiného totiž zatím do průběhu aktivity nezasahuje. Nebo víš o něčem co zasahuje do aktivity? Kabiny a světla do aktivity přece nepatří. To je věc vozidel.

O nic nejde.Šlo jen o to,že autor do popisu nebo přímo do souboru act tedy do komentáře by mohl uvést pro jakou variantu binu je aktivita vytvořena a otestována.Nic víc.A s tou kabinou to úzce souvisí.U msts bin 1.6 je problém právě při přechodu na druhé stanoviště a je to tím pokud aktivita začíná v jízdě třeba 80 km/h.Takto začíná i aktivita od Mirece odklon.Po odpojení soupravy a při následném posunu v Holešovicích jsem přecházel ze stanoviště 371 a po přechodu dozadu mašina vystřelila jak raketa.

Ppoollll: A co různá rychlost jízdy servisních vozidel? Zatímco v MSTS Bin 1.57 blokuje servis2 cestu dejme tomu 10 sekund, při použití MSTS Bin 1.6 už to budou cca 2 sekundy. Tudíž veškerá křižování, předjíždění a blokování mohou být rozhozena.

Re: Aktivity

T napsal:
Ospravedlňujem sa, zabudol som to napísať do Burzy.Všetky aktivity sú robené pod Bin 1.5.7.Pripájam sa k názoru že kým nebude Bin 1.6 úplne vyladení, radšej budem používať verziu 1.5.7 aj keď budem musieť oželieť funkčný vyčkávací bod apod.

Někde jsem čet že jde udělat z aktivity aktivita pro PC jako je prohlédnutí tratě ale nemůžu to zaboha najít asi jsem blbec a nevyznám se v chaosu :)

Kank napsal:
Ppoollll: A co různá rychlost jízdy servisních vozidel? Zatímco v MSTS Bin 1.57 blokuje servis2 cestu dejme tomu 10 sekund, při použití MSTS Bin 1.6 už to budou cca 2 sekundy. Tudíž veškerá křižování, předjíždění a blokování mohou být rozhozena.

A ty budeš ladit opakování servisů když můžeš použít vyčkávací bod? A jen tak na okraj až do verze binu 1.57 se neměnilo nic co by se týkalo aktivit. Nebo si snad rozlišoval že je aktivita pro MSTS 1.4 nebo bin 1.57?

Tady šlo o to, že staré aktivity (tvořené pod MSTS 1.4 - Bin 1.57) se pod novým Binem 1.6 nemusí chovat správně. Teprve po zveřejnění nového Binu jsem začal rozlišovat aktivity 1.57 (a starší) x 1.6. Když jsem upravoval staré aktivity pro nový Bin, samozřejmě jsem zrušil x opakujících se servisů a nahradil je jedním, který měl vyčkávací bod.

To by mně musel ten vyčkávácí bod taky fungovat. Natrasuju cestu, zmácku pravé tlačítko, zadám počet sekund a uložím cestu. Ale když si pustím simulátor, tak sice na vyčkavacím bodě zastaví, ale hned se rozjede. Nebo se zadává ještě někde jinde ten vyčkávací bod.

alcapone napsal:
To by mně musel ten vyčkávácí bod taky fungovat. Natrasuju cestu, zmácku pravé tlačítko, zadám počet sekund a uložím cestu. Ale když si pustím simulátor, tak sice na vyčkavacím bodě zastaví, ale hned se rozjede. Nebo se zadává ještě někde jinde ten vyčkávací bod.

Jenomže, WP (vyčkávací bod) funguje jen pod Bin 1.6. Ale pozor, i ten WP má určitou "zábrzdnou vzálenost", t.j. aby fungoval nesmí být WP těsně za SP (začátkem trasy). Vzdálenost je třeba vyzkoušet.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře