Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jacek napsal:
Mimochodem ta penalizace účinkuje i v případě, že já přímo použiju rychlobrzdu a tam se mi to vůbec nelíbí. Naposledy se mi to stalo, když nějaké auto vjelo na přejezd (jako v reále, že) a pak jsem 90 sekund čekal "až zahřmí". Totéž při nedobrždění u perónu, atd.
Jestli to blbne takto, to by byl problém. Rychlobrzdu jsem myslím ještě nepoužil. Pokud by to penalizovalo, tak pak asi 90 přepíšu na 0. Hlavně to ztrácí veškerý smysl, když se to dá obejít jak jsem nejen já popisoval. Co už včil. Opět práce.

Jacek

U jaké loko to bylo? V bloku co jsem posílal Zbyňkovi je časově penalizováno jen překročení rychlosti. Nic víc.
Rychlobrzda jen zabrzdí a dá se resetovat živákem anebo sama po zastavení.
Schválně mi dotyčný eng pošli abych viděl u čeho to je. Takhle je to ve stylu "jedna paní povídala" - nemohu to posoudit neboť nemám co posuzovat. A nedobereme se tak kde je chyba.

Zbyňku měnil jsi ještě něco jiného než limity rychlosti v tom co jsem ti posílal v mejlu? Pokud ne tak buď zatím v klidu a nic ukvapeného nedělej.

Ppoollll
byla to jedna z připravovaných odladěných řad, už nevím, 742 nebo 750, ty odstavce jsou stejné. Už tenkrát jsem na to upozornil. Od té doby už auta ignoruju a spoléhám na to, že oproti reálu neplatí "zákon o neprostupnosti hmot"

Jacku, ZŠ nemá ty monitory z připravovaných řad, o kterých píšeš. A bavit se o nich v souvislosti s poslední úpravou trainsetu BP má význam pouze u toho, do čeho ZŠ zasahoval. Proto bych rád ten konkrétní eng viděl. Pokud to ale bylo v době, kdy ještě nebyla poslední aktualizace trainsetu BP zpřístupněna tak pak sem ten tvůj příspěvek nepatří. Reagoval by jsi tak na něco, co je úplně jinak. Nerad bych aby zde pak bylo další zbytečné nedorozumnění.

Ppoollll napsal:
Jacku, ZŠ nemá ty monitory z připravovaných řad, o kterých píšeš. A bavit se o nich v souvislosti s poslední úpravou trainsetu BP má význam pouze u toho, do čeho ZŠ zasahoval. Proto bych rád ten konkrétní eng viděl. Pokud to ale bylo v době, kdy ještě nebyla poslední aktualizace trainsetu BP zpřístupněna tak pak sem ten tvůj příspěvek nepatří. Reagoval by jsi tak na něco, co je úplně jinak. Nerad bych aby zde pak bylo další zbytečné nedorozumnění.
To jsem rád. A všechny ostatní bych poprosil, aby psali jen o konkrétním engu z aktualizace BP. Takto by jste mi přidělali zbytečnou práci. Ale já mám pocit, že nastavení jsme s Ppoollllem telefonicky konzultovali a penalizace by opravdu měla být aktivována jen jako postih za překročení rychlosti. V ostatních případech by se měla rychlobrzda klasicky odbrzdit.
Jinak Pavle ohledně RV bodů, já myslel úvahu, jestli se během aktivity někde otočím a přijedu na bod obrácenou lokomotivou. Zde mám podezření, že se šlápnutí děje jinde. Já měl kritický reverz na délku loko určitě. A také je mi záhadou, proč jsem projel návěstidlo, když jsem tam měl také ještě hodně místa a značka návěstidla byla v úrovni stůj. Určitě to má souvislost s MSTS BIN a jízda s otočenou mašinou. Ale to by mohl vědět Džordž.

Tak si myslím, že mi aktivita už bude fungovat. V editoru jsem projel simulaci v celé trase. Když jsem dal přepočítat JŘ, tak aktivita vypadá na 8 a půl hodiny, ale asi to bude o něco déle. Ale objevil jsem několik chyb v návěstidlech trati.
Brno. Podařilo se někomu projet prvním nástupištěm od Židenic směr Břeclav? Mě mašinka v editoru zastavila u návěstidla na konci peronu a konec. Když jsem z tohoto návěstidla odebral linky a nastavil natvrdo volno bez linku, tak už mašinka v editoru projela. Naopak v Hodoníně mi chyběl link pro posun a mašinka zůstala opět stát. Po doplnění linku už je vše OK a přijel jsem až do cíle.

Asi je nutné, kdo tvoří aktivitu a má někde podobný problém, aby mi popsali přesný popis a já to v trati opravil. Přece jen, návěstidel jsou tisíce a pravděpodobnost chyby nějaká je.

Další zprávy. Opět dobré. Nepotvrdila se teorie, že MSTS si pamatuje nastavení vstupních parametrů 1.lokomomotivy vlaku hráče. Po 4 hodinách jízdy jsem přesedl z Duhové energie na 380 a valím si to směle k Brnu s jiným vlakem. Žádný problém, řízení funguje plnohodnotně. MSTS bin je opravdu něco.
Objevil jsem další problém v trati. na odjezdu z Buben směr Hrabovka spadne rychlostní limit v pár metrech na 0. To jsem zvědav, co tam mám zase za chybu, nedává to logiku.

Ahoj Zbyňku,
mně se stalo ve stanici Újezd u Chocně směrem na Choceň v průběžné koleji zůstal stát traffic na odjezdovém návěstidle, ač měl dostat volno po mém projetí do odbočky.
milo

Miloslav Vlček napsal:
Ahoj Zbyňku,
mně se stalo ve stanici Újezd u Chocně směrem na Choceň v průběžné koleji zůstal stát traffic na odjezdovém návěstidle, ač měl dostat volno po mém projetí do odbočky.
milo
Obráceně jsem to ještě nejel, kouknu na to.
Jinak chudák fíra, který jede mou aktivitu. Dnes by to asi tak dlouho asi už nešlo. Po 9 hodinách výkonu slezl z 380 a navrčel si 210, aby ji za další půlhodinu odstavil. Ještě mi zbýva dojet poslední necelou hodinu do cíle. To až zítra. Takže aktivita na 10 hodin se 13 úkoly. Úplná nuda to nebude. Ještě musím vystředit hlášky, některé ještě doplnit, vyměnit některé vozy, doplnit zbývající traffic a bude hotovo. Zatím aktivita ani jednou nespadla. Díky hodně šibování je i dost loose consists.

Hm, už se těším, vypadá slibně, a můžu se zeptat, bude aspoň pod stromeček?

Naposled editoval moderátor:
Peta napsal:
Hm, už se těším, vypadá slibně, a můžu se zeptat, bude aspoň pod stromeček?
Určitě, pokud dojedu vlak hráče se splněním všech úkolů, mám vyhráno. Současně mám počmáraný papír A4 se všemi časy, kde doplnit traffic a aktivovat události. Nejprve musím ale opravit jeden úkol, kdy bylo třeba odstavit 3. vůz za lokomotivou. Vše OK, ale jakmile jsem se napojil zpět na vlak, nevybavil se mi reverzní bod a skončil jsem patem. Zkusil jsem s vlakem zastavit mnohem dříve, abych prodloužil trasu, ale stejný výsledek. Ale vzdát test aktivity po 6 hodinách jízdy by bylo kruté. Tak jsem udělal poslední pokus, vůz jsem neodstavil, ale trasu objel solo lokomotivou. Reverz se vybavil a návěstidlo k další cestě se konečně obarvilo.
Jinak jsem objevil jednu zajímavost v návěstidlech. Už jsem to viděl ve dvou stanicích, tak to asi nebude chyba, ale záměr. Pokud odjezdové návěstidlo ukazuje návěst "posun dovolen" tak i cestové před ním také ukazuje návěst pro posun. (v Pardubicích se to i hodilo, ale v Hodoníně jsem před cesťákem brzdil na 30 i očima, budu to muset vyřešit nějakým servisem, který ve vhodný okamžik aktivuje "posun dovolen)
Posílám pár obrázků, jak bude aktivita vypadat po devíti hodinách jízdy.
V úseku Hodonín - Holíč nemají přechodnost velké lokomotivy a musí je přepravovat jako nečinné žehlička.
Opět dotaz na Džordže, nešlo by ve volbě F9 nějak udělat, aby se z vybrané loko udělala nečinná a stáhnul se jí sběrač?
Jen pro info, nástup strojvedoucího na stroj 151 byl v 7.10 a tyto fotky jsou v 16.21 (časy na monitoru jsou jen jak je vypočítal MSTS)
a0f9ae55454acbd23d22fe3763c07938.jpg
424522e0965444e0b39bc4d30ace0cd6.jpg
74b852ad796cc2d4e5a05c4598b2851a.jpg

HNed jak bude, otestuju ohodnotím doporučím nebo zamítnu

Zdravim. Tak som konecne dokoncil moju prvu aktivitu k trati ZSR 150 a to ranny osobak Levice-Surany (Nove Zamky). Nakolko nemam vlastny priestor na webe, tak neviem aktivitu dat zatial priamo na stiahnutie a pravdu povediac ani na to nemam odvahu. Ak sa ale najdu nejaki "odvazlivci", co by si chceli prebehnut tuto aktivitu a zkritizovat ju (aby som vedel, ako sa vyhnut chybam v dalsich aktivitach), napiste mi prosim SZ a ja ju rad poslem na mail. Dakujem

Ahoj,chci se zeptat jak nastavit jízdí řád tak aby příjezdy a odjezdy ze stanic byly např.:8:39:0 a ne v 8:39:12.Když nastavím příjezd na 8:39:0 a dám přepočítat tak mi tam najede ten čas se vteřinama(viz 2.příklad).Ve většině aktivit jsou časy dobře zaokrouhleny na celé nebo půl minuty.Koukal jsem i do Ppoollllova návodu,ale ten se jízdími řády nezabíval.

klimi napsal:
Ahoj,chci se zeptat jak nastavit jízdí řád tak aby příjezdy a odjezdy ze stanic byly např.:8:39:0 a ne v 8:39:12.Když nastavím příjezd na 8:39:0 a dám přepočítat tak mi tam najede ten čas se vteřinama(viz 2.příklad).Ve většině aktivit jsou časy dobře zaokrouhleny na celé nebo půl minuty.Koukal jsem i do Ppoollllova návodu,ale ten se jízdími řády nezabíval.
Použij program Activity Changer, odkaz najdeš na foru

klimi napsal:

Pokud už si dáš práci a nastavíš tam ty časy ručně, tak už nedávej přepočítat.

Miran napsal:
klimi napsal:

no jo ale tam jdou nastavit jen časy příjezdů ale časy odjezdů ne

klimi napsal:
Miran napsal:
klimi napsal:

no jo ale tam jdou nastavit jen časy příjezdů ale časy odjezdů ne

Ale jdou, nejdřív nastavíš čas odjezdu a potom znovu klikni na ten samý údaj a nastav čas příjezdu. Pokud je ten čas menší než je odjezd tak se zapíše správně.

Klikneš na stanici, kde chceš zadat čas odjezdu, zadáš nejprve odjezd a pote na to znovu klikneš a napíšeš čas příjezdu a uložíš a je to. Na to nepotřebuješ jiný program, a Pppooolllllllll to tam má napsané, jen jsi to přehlídl. A jak psal Miran nedávej přepočítávání, ale pokud hneš trasou, tak budeš muset znovu zadat čas odjezdu a příjezdu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře