Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
alcapone napsal:
Klikneš na stanici, kde chceš zadat čas odjezdu, zadáš nejprve odjezd a pote na to znovu klikneš a napíšeš čas příjezdu a uložíš a je to. Na to nepotřebuješ jiný program, a Pppooolllllllll to tam má napsané, jen jsi to přehlídl. A jak psal Miran nedávej přepočítávání, ale pokud hneš trasou, tak budeš muset znovu zadat čas odjezdu a příjezdu.
po dvoj kliku na stanici se nic neděje,když kliknu na čas příjezdu tak to jde,když kliknu na odjezd tak se také nic neděj ale když kliknu na výkon tak to take jde

Však to tam máš jasne napísané čo máš spraviť, opakuje to príspevok aj ten ďaľší , čomu teda nerozumieš. Sprav presne bod po bode ako Ti to napísali určite to ide!!!!!!!!!!!!!!!!

Bigfoot napsal:
Však to tam máš jasne napísané čo máš spraviť, opakuje to príspevok aj ten ďaľší , čomu teda nerozumieš. Sprav presne bod po bode ako Ti to napísali určite to ide!!!!!!!!!!!!!!!!
kliknu na stanic kde chci nastavit odjezd ale žádná tabulka mi nenajede kde muzu zadat čas odjezdu

A klikáš v tabulke "Upraviť grafikon"? A ešte neklikaj na stanicu, ale časový údaj ktorý je pri nej!

Bigfoot napsal:
A klikáš v tabulke "Upraviť grafikon"? A ešte neklikaj na stanicu, ale časový údaj ktorý je pri nej!
ne v editovat jízdní řád kde najdu to upravit grafikon?

klimi napsal:
Ahoj,chci se zeptat jak nastavit jízdí řád tak aby příjezdy a odjezdy ze stanic byly např.:8:39:0 a ne v 8:39:12.Když nastavím příjezd na 8:39:0 a dám přepočítat tak mi tam najede ten čas se vteřinama(viz 2.příklad).Ve většině aktivit jsou časy dobře zaokrouhleny na celé nebo půl minuty.Koukal jsem i do Ppoollllova návodu,ale ten se jízdími řády nezabíval.
Na fóru někde se o tom už bavilo. Nevím, teď kde. Není to nic těžkého.
Klikneš na čas příjezdu (tam klikáš vždy, jinam to ani nejde) a zadáš čas odjezdu. Pak klikneš znovu na čas příjezdu a teď zadáš čas příjezdu. Nedávat přepočítat!!! Jinak se tam dají zpátky časy, jaké tam byli. A ještě, čas příjezdu musí být menší než čas odjezdu. Logicky. :D

LuděkD napsal:
klimi napsal:
Ahoj,chci se zeptat jak nastavit jízdí řád tak aby příjezdy a odjezdy ze stanic byly např.:8:39:0 a ne v 8:39:12.Když nastavím příjezd na 8:39:0 a dám přepočítat tak mi tam najede ten čas se vteřinama(viz 2.příklad).Ve většině aktivit jsou časy dobře zaokrouhleny na celé nebo půl minuty.Koukal jsem i do Ppoollllova návodu,ale ten se jízdími řády nezabíval.
Na fóru někde se o tom už bavilo. Nevím, teď kde. Není to nic těžkého.
Klikneš na čas příjezdu (tam klikáš vždy, jinam to ani nejde) a zadáš čas odjezdu. Pak klikneš znovu na čas příjezdu a teď zadáš čas příjezdu. Nedávat přepočítat!!! Jinak se tam dají zpátky časy, jaké tam byli. A ještě, čas příjezdu musí být menší než čas odjezdu. Logicky. :D
jooooooooooo dik moc vsem

plánujem si vytvoriť aktivitu na trati 321. Inšpiráciu som dostal z tejto udalosti http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=743 . Trápi ma len jediná vec. Pri odstúpení mašiny nezávislej trakcie, ktorú by som ovládal, by som chcel, aby sa súprava na čele s 36X/350 pohla ďalej, no je jasné, že sama od seba sa súprava nepohne, preto som rozmýšľal o servise, ktorý by našiel na čelo vlaku a odišiel s ním preč a ja by som sa len prizeral na zhlaví, ako odchádza. Otázka do pléna znie : Stačila by modifikácia servisu 1 na servis 5 s tým, že by som len zvýšil výkon a rýchlosť ?

Naposled editoval moderátor:
Může mi někdo napsat, jak mám upravit úkoly, aby aktivita nekončila v poslední stanici, ale aby byla ukončena například v depu.
Potřebuji popsat heslovitě postup.

Otevřeš si Úkolové okno a smažeš úlohu,která je vždy"Zastavit na konci trasy".Pak si najdeš bod kde chceš,aby úkol skončil a pravým tlačítkem vložíš "Umístit úkol". Tam pak dáš "Úkol ukončen úspěšně".

Mám malý dotaz? Neví někdo kdo je autorem aktivity "Hurvínek"?Potřeboval bych se ho na pár věcí zeptat v souvislosti s chystanou aktivitou na stejné trati.

Tommy66 napsal:
Mám malý dotaz? Neví někdo kdo je autorem aktivity "Hurvínek"?Potřeboval bych se ho na pár věcí zeptat v souvislosti s chystanou aktivitou na stejné trati.

Já myslím, že to byl Miran.

Oprava: Tak to nebyl Miran, ale asi Zbyněk. Pánové prominou.

Zdeněk Itterheim napsal:
Tommy66 napsal:

Hurvajze dělal Zbyněk na základě vlastního zážitku .... pokud jde o aktivitu z03_hurvinek.act

Martens napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Tommy66 napsal:

Hurvajze dělal Zbyněk na základě vlastního zážitku .... pokud jde o aktivitu z03_hurvinek.act
Uvedu věci na pravou míru. Po vydání modelu Hurvínka, kdy mi Miran udělal i toho Břeclavského, co jezdí do Lednice a ze kterého jsem pořizoval video, jsem vytvořil tenkrát aktivitu Hurvínek. Jenomže po rekonstrukcích Břeclavi se tato aktivita totálně rozhodila.
Novou verzi upravenou pro MSTS BIn1.6 upravil Miran. Takže jemu patří poslední díky. Doplnil tam i nějaký traffic. Ještě jsem poslední verzi nejel. Také díky této aktivitě jsem nedávno přestavěl i celou trať do Lednice, takže Miran opravoval aktivitu dvakrát.
Mirane moc děkuji.

Poslední verzi aktivity zs_03_Hurvínek najdete u mne na webu. Aktivita má skutečně za základ původní Zbyňkovu a byla předělána na Bin 1.6 a BP75 s jeho svolením. Proto jsem tam taky ponechal Zbyňkovy iniciály.

Robo napsal:
plánujem si vytvoriť aktivitu na trati 321. Inšpiráciu som dostal z tejto udalosti http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=743 . Trápi ma len jediná vec. Pri odstúpení mašiny nezávislej trakcie, ktorú by som ovládal, by som chcel, aby sa súprava na čele s 36X/350 pohla ďalej, no je jasné, že sama od seba sa súprava nepohne, preto som rozmýšľal o servise, ktorý by našiel na čelo vlaku a odišiel s ním preč a ja by som sa len prizeral na zhlaví, ako odchádza. Otázka do pléna znie : Stačila by modifikácia servisu 1 na servis 5 s tým, že by som len zvýšil výkon a rýchlosť ?

Tak tohle je přesně to, co nejde. Nelze převést vlak hráče na AI vlak a naopak. Kromě toho se souprava po odpojení loko zabrzdí. A po jaké path by měl ten tvůj opuštěný vlak odjet? A jak bys chtěl aby ti tam ten servis přijel přes návěst stůj, protože oddíl za ní je obsazen tvým vlakem. AI servis si neumí pomocí TAB říci o povolení jízdy proti stůj. Můžeš to zkusit, ale v 99,99% případů ti MSTS padne na hubu, nebo ten servis zůstane stát před návěstidlem.

Robo

Traffic vlaky se obecně neumí připojit a ani odpojit. Neví totiž kde a jak. Na tohle programátoři již nemysleli. Jediná teoretická možnost by byla tu zabržděnou soupravu násilím odtlačit. Otázkou ale je jak by se chovala návěstidla a stavění vlakové cesty. A zvyšovat výkon u servis1 a vytvářet z toho servis5 je zbytečné. Co takhle spojit těch servisů více za sebe? Nebo jsi přesvědčen že se ty výkony nesečtou?

To je škoda.
Práve som dokončil test. Už som si myslel, že mám vyhraté - odpojil som 754, odišiel s ňou cez zhlavie na druhú TK, ale len v rámci posunujúcehu úseku a čakal, kedy sa servis1 zapne do súpravy a vypadne zo stanice. Nič také sa nekonalo. Po mnohých zisťovaniachm som zistil, že pri použití trainstore sa presunul servis1.eng mimo trainset. :eek: Prečo je tomu tak ?

Tak si myslim že mám nějaké divné msts.V activity editoru si vytvořim soubor *.trf a chci dát upravit,ale ejhle.Hra na kliknutí nereaguje.Zkoušel jsem to už přeinstalovat ale nepomohlo co je s tim?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře