Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
No asi proto, že jsi ho neměl někde dostatečně definovaný v rámci aktivity, a Trainstore ho hodil bokem. I ten servis1 musí mít svů *.con a *.srv soubor, jinak ti ho Trainstore zahodí. Ale jenom ještě jednou ti chci zdůraznit že to co zkoušíš je ztráta času...Robo napsal:To je škoda.
Práve som dokončil test. Už som si myslel, že mám vyhraté - odpojil som 754, odišiel s ňou cez zhlavie na druhú TK, ale len v rámci posunujúcehu úseku a čakal, kedy sa servis1 zapne do súpravy a vypadne zo stanice. Nič také sa nekonalo. Po mnohých zisťovaniachm som zistil, že pri použití trainstore sa presunul servis1.eng mimo trainset.Prečo je tomu tak ?
Ne, není tvdrohlavý, ale ty po něm chceš něco, na co nebyl naprogramován......Robo napsal:Kašlem na to, MSTS je tvrdohlavý ako osol.
dělal jsem si aktivitu a chtěl jsem si udělat trafic dal jsem nový zadal jsem jméno a dal ok.Pka jsem chtěl trafic upravit.Kliknul jsem na upravit asi 20krát čekal jsem 5-7minut a nic.Trat je BP.Ppoollll napsal:klimi
A na jaké trati to děláš? A jak dlouho jsi vydržel čekat? Trochu více informací pokud chceš poradit. Jinak se k ničemu nelze dobrat. A věř tomu že v 99% případů je problém mezi klávesnicí a židlí.
Ae mi najíždí maximálně 30 vteřin při načítáni mapy.Já si myslim že to ve výkonnu pc nebude že to bude chyba nastavení nebo souboru...Ppoollll napsal:Ještě jeden dotaz. Jak dlouho ti nabíhá AE s touto tratí než se ti zobrazí mapa tratě a můžeš se po ní pohybovat? U této trati to je podle typu PC a počtu aktivních úkolů a jejich tras někdy na hoooooooooodně dlouho. V extrémních případech čekali lidi i 1/2 hodiny a až pak se dočkali výsledku.
A čom som tak asi urobil ? Presne toto isté. Servis1 som nahradil napríklad 163, a v aktivite sa načítal. Proste servis1 bude asi menejcenný ...Miran napsal:No asi proto, že jsi ho neměl někde dostatečně definovaný v rámci aktivity, a Trainstore ho hodil bokem. I ten servis1 musí mít svů *.con a *.srv soubor, jinak ti ho Trainstore zahodí.
aj tak sa to dá povedaťMiran napsal:Ne, není tvdrohlavý, ale ty po něm chceš něco, na co nebyl naprogramován......
nj ale ja uz jsem to preinstalovaval ale ja v blizke době hodlám formát tak potom by to mohlo jít :idea:Ppoollll napsal:Takže podle uvedeného času by to mělo reagovat rychleji než těch uvedených 5-7 minut. Doporučuji ti vyzkoušet následující postup.
Odsunout všechny tratě někam bokem a v základním adresáři s tratěma ponechat jen jednu z defaultních tratí.
Na ní si zkusit tytéž problémové operace - celý postup.
Pokud bude vše v pořádku tak máš nějaký problém v uvedené trati. Nebude li to chodit ani v defaultní trati tak máš problém s instalací MSTS a bude nutné to celé přeinstalovat.
Momentálně ne.jsem na jiném Pc než mám msts.Podívám se na to až po 22 hodiněPpoollll napsal:Vyzkoušel jsi tentýž problematický postup na defaultní trati?
Už je to odzkoušené na Hitsatsu line a stejně to nejde.Přeinstalovaval jsem to uz 2 krát a stale nic.Nebude třeba chyba na cd?Ppoollll napsal:Vyzkoušel jsi tentýž problematický postup na defaultní trati?
Ahoj,mohl by jsi mi prosim vystvětlit jak se s waypointem pracuje a kde ho najdu?Dík moc.Omlouvám se jestli to tady byloT napsal:V poslední době se tu objevilo pár nových aktivit.Chtěl bych poprosit nejen začínající aktivitáře,aby místo LC(loose consist) raději využívali možnosti WP(čekací bod) a případné odstavené soupravy byly vytvořeny jako traffic,který po určité čase zmizí.LC jak již tady bylo mnohokráte probíráno zatěžuje pc a v některých oblastech u přes jednoznačně vyšší stabilitu programu s msts Bin může dojít k pádu.U Msts BIN 1.6 WP funguje bez problémů.
klimi napsal:Ahoj,mohl by jsi mi prosim vystvětlit jak se s waypointem pracuje a kde ho najdu?Dík moc.Omlouvám se jestli to tady bylo
a jo na to už jsme někdy narazil dík da se t použítnějak i na blokování návěstidel nebo něco podobného,nechci používat servis ale asi budu muset,a mohl by mi vysvetlit kolik je servisu a k cemu kazdej je?Miran napsal:klimi napsal:Ahoj,mohl by jsi mi prosim vystvětlit jak se s waypointem pracuje a kde ho najdu?Dík moc.Omlouvám se jestli to tady bylo
Velmi jednoduše: Klikni pravým myšitkem na trasu vlaku v místě kde ten bod chceš mít, z místní nabídky vyber Vložit vyčkávací bod. Do okna které se ti vzápětí objeví zadej dobu čekání (v sekundách, tedy 2 minuty zadáš jako 120 sec) zmáčneš OK a to je vše. Pokud chceš dobu změnit tak pravým myšítkem na WP a vybereš Změnit čas vyčkávání, a nastavíš jiný čas. Jak prosté, milý Watsone...![]()
![]()
klimi napsal:a jo na to už jsme někdy narazil dík da se t použítnějak i na blokování návěstidel nebo něco podobného,nechci používat servis ale asi budu muset,a mohl by mi vysvetlit kolik je servisu a k cemu kazdej je?
jo tak a dá se nějak nastavit aby třeba po mém odjetí od soupravy se napojila k lokomotivě jiná loko a odjela by.prostě klasika přepřah.Jde mi o to jestli se dá třeba nastavit podle místa aby se ta druhá loko připojila.Aby například na odstavný koleji byl trigger nebo něcotakového,který by řekl AI lokomotivě že může najet na vlak?díkMiran napsal:klimi napsal:a jo na to už jsme někdy narazil dík da se t použítnějak i na blokování návěstidel nebo něco podobného,nechci používat servis ale asi budu muset,a mohl by mi vysvetlit kolik je servisu a k cemu kazdej je?
Na servisy je odborník Ppoollll, to jsou jeho vynálezy, zhus se tady rozhlédnout, někde to je vysvělteno, ale nevím kde.
Ale zkusím to, když tak mi Ppoollll vynadá, že kecám..![]()
![]()
![]()
Servis1 je neviditelné hnací vozidlo , použitelné k simulaci posunu. Nelze jej přejet, pokud se s ním střetne jiný vlak dojde k vykolejení.
Servis2 je neviditelné vozidlo s malým výkonem a maličkými rozměry, používá se pro blokování návěstidel. Pokud se s nim střetne jiný vlak, nic se nestane.
Servis3 tak tady nevím
Servis4 je neviditelný vagon, používá se k zapojení před HDV aby ti AI vlaky opticky zastavovaly uprostřed nástupiště. Dnes v době Binu 1.6 se nahrazuje WP uprostřed nástupiště, ale pro AI vlak potom nesmí být stanice označena jako ta kde vlak zastavuje (zastavil by dvakrát)
Ramon napsal:Jaký je prosím rozdíl aktivity s/bez BINU? Můžu hrát aktivitu upravenou pro BIN i když ho nemám nainstalovaný? A obráceně - BIN mám, ale aktivita pro něj nění upravena? Co se měmí při tvorbě aktivit, pokud začnu BIN používat? Díky