Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Aktivity a BIN

Miran napsal:
...důsledkem je rozhození trafficu a tím i celé aktivity. Toto prozatím platí i opačně, kdy se trochu změnilo chování servisních vozidel proti původnímu MSTS.
V čem přesně se změnilo chování servisů?

Miran napsal:
... jen přibyl funkční WP (vyčkávací bod)
Můžu teda pomocí vyčkávacího bodu "nahradit" servisy? Např. u odstavených vozů ve stanici?

Re: Aktivity a BIN

Ramon napsal:
Miran napsal:
...důsledkem je rozhození trafficu a tím i celé aktivity. Toto prozatím platí i opačně, kdy se trochu změnilo chování servisních vozidel proti původnímu MSTS.
V čem přesně se změnilo chování servisů?

Miran napsal:
... jen přibyl funkční WP (vyčkávací bod)
Můžu teda pomocí vyčkávacího bodu "nahradit" servisy? Např. u odstavených vozů ve stanici?

Určitě můžeš, ale musíš použít servis1, aby Ti taky ty vozy zmizely

Chování servisů se změnilo v tom že byl problém s pomalu jedoucíma soupravama. Tyto soupravy (ne jen servisy) u binu jezdili rychleji z důvodu programového omezení minimální rychlosti. Toto by mělo být již v poslední verzi binu opraveno - čili úkoly udělané pro základní MSTS by měly nyní fungovat i pod bin. To ale neplatí pro dřívější verze bin.

Pomocí WP lze do určité míry nahradit použití servisů. Je to ale závislé na konkrétním použití. Pokud jsou servisy použity pro blokování návěstidel tak tam žádnou náhradu provést melze.

Ppooollll:
Tím chceš říci,že s novým Bin se chovají servisy2 tak jako se chovaly kdykoli předtím?Nějak jsem nepochopil ten rozdíl mezi čistou MSTS a MSTS s Bin např. 1.5.7. :roll:

Ano. Tím chci říct že se Džordž snaží o to aby se chovali stejně. Problém byl v nějaké minimální rychlosti kterou opravoval teď v poslední době. Jen nemám poslední verzi nainstalovánu takže nemohu tvrdit že je to už venku. Ale přesně o tomto problému (rozdílech rychlostí pomalých vlaků) Džordž už psal.

A v předešlých verzích MSTSbin právě ty pomalé vlaky z nějakého důvodu oproti MSTS přidali na rychlosti. Jestli to je tím, že Džordž někde něco opravil a začalo fungovat něco jiného nebo sám rýpnul do té minimální rychlosti ti nepovím.

poison napsal:
Ppooollll:
Tím chceš říci,že s novým Bin se chovají servisy2 tak jako se chovaly kdykoli předtím?Nějak jsem nepochopil ten rozdíl mezi čistou MSTS a MSTS s Bin např. 1.5.7. :roll:

Tím chce Ppoollll říci, že tohle rozdílné chování by mělo být opraveno ve verzi, u které asi probíhají závěrečné testy a měla by být v dohledné době uvolněna. Viz Džordžův web.

O úpravě rychlosti servisů jsem slyšel, ale teprve teďmi došlo, že se tím roze.... pytel fungujících act.

Naposled editoval moderátor:
Opět špatný závěr. Spousta aktivit fungujících pod originál MSTS a používajících servisy právě začne opět správně fungovat bez jakéhokoliv zásahu do nich.

Ppoollll napsal:
Opět špatný závěr. Spousta aktivit fungujících pod originál MSTS a používajících servisy právě začne opět správně fungovat bez jakéhokoliv zásahu do nich.
Pokud tomu tak opravdu bude tak nezbývá než

Naposled editoval moderátor:
Ppoollll napsal:

Hm nesouhlas, je pravdou že jsem neřekl "B". Nevím jestli někdo jiný ale já i v úprave poladil čas srv2, tedy v 95 % srv2 poběží delší dobu než by správně měl.

Mám tři otázky ohledně tvorby aktivit:
1. Vy jste tady mluvili o WP (vyčkávacích bodech). Já ten vyčávací bod umístím na nějaké místo na trati (třeba na 2 min.), ale jak te WP přidat k nějakému vlaku, aby čekal ty 2 min.?
2. Jak udělat, když zapnu aktivitu, aby už vlak jel třeba 60 km/h a nestál?
3. Jak udělat, aby mi nenaskakovala červená, když lokomotiva stojí na té koleji, kam přijíždím já? Já se k ní potřebuji připojit a červená mi to tím pádem nedovolí.

Uďo, napvosto nomáuvně ti odpovím na otázku 2.
Tedy, pokud děláš nový trafic tak mimo jiné nastavuješ výkon soupravy, počáteční a koncovu rychlost. Ve tvém případě jsi tam nechal přednastavený výkon na 75, poč. a konc. rychlost na "0". Ty nuly musíš změnit.

A otázka 3. defakto ty vjíždíš na obsazenou kolej, tudíš je na klacku STUJ. Lze to obejít, klávesou TAB, kterou si vyžádáš vjezd na obsazenou kolej. Ve skutečnosti však přímo z trati na obsazenou kolej nejezdíš, ono to lze, ale musíš s tím souhlasit a pro výpravčího je s tím hromada papírování. Tedy správně by to mělo být, že zajedeš za klacek a hned jako posun se mrskáš na zhlaví a zpět po bílých barvách nebo praporkách na obsazenou kolej. Snad je to zhruba správně.

S vyčkávacíma bodama jsem si ještě nehrál.

Ad 2) Jenže mně ani ta klávesa TAB nereaguje. Ono to sice lze přejet, ale ryhlost na Track monitoru je potom 0 Km/h.

LuděkD napsal:
Ad 2) Jenže mně ani ta klávesa TAB nereaguje. Ono to sice lze přejet, ale ryhlost na Track monitoru je potom 0 Km/h.

Jo to jsem nenapsal, když přejedeš klacek přes TAB měl by jsi jet max. v=30 km/h. Ale že by ti naskakovala "0", hmmmm. To je divný.

LuděkD napsal:
1. Vy jste tady mluvili o WP (vyčkávacích bodech). Já ten vyčávací bod umístím na nějaké místo na trati (třeba na 2 min.), ale jak te WP přidat k nějakému vlaku, aby čekal ty 2 min.?
3. Jak udělat, aby mi nenaskakovala červená, když lokomotiva stojí na té koleji, kam přijíždím já? Já se k ní potřebuji připojit a červená mi to tím pádem nedovolí.
Vyčkávací bod funguje pouze pro ten vlak, jehož trase jsi ho přidělil (path). Když projede vlak A, který bude mít v pathu WP a potom po stejné koleji vlak B s jiným pathem, tak nezastaví !!!

Mondeo napsal:
LuděkD napsal:
Vyčkávací bod funguje pouze pro ten vlak, jehož trase jsi ho přidělil (path). Když projede vlak A, který bude mít v pathu WP a potom po stejné koleji vlak B s jiným pathem, tak nezastaví !!!

Pokud tomu teda správně rozumim, může po tý koleji s WP projet třeba 10 trafiků ale zastaví pouze ten kterému jsem jej zadal při sestavování path?

Přesně tak, i když na jedné koleji povede víc tras (path), zastaví jen ten vlak, kterému jsi to při stavění jeho trasy určil.

WP a vlak hráče

A co vyčkávací bod a vlak hráče? Co když si ho do trasy dám sám, např. v jízdním řádu tu stanici vynechám, ale dám si tam WP na 10 sekund? Projeví se to nějak? Budu muset zastavit? Nebo se to týká jen trafficu?

Vyčkávací bod platí jen pro traffic, když ho umístíš na trasu projížděnou hráčem, tak se nic nestane, pouze při testovací jízdě (spouští se v Editoru aktivit) se vlak hráče na bodu zastaví.

Ramon

WP na trase hráče má význam pouze pro sesouhlasení pohybu soupravy hráče v AE s vlastním simulátorem. Za jízdy v simulátoru ty jako hráč nemáš šanci se o WP nijak dozvědět čili na ně nebudeš ani reagovat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře