Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
poison napsal:
Narazil jsem na problém s řadou 754.Pokud se chci připojit k této loko a následně na ni přelézt tak se mi za žádnou cenu neodbrzdí a nelze se s ní rozject nebo lze,ale násilím.Poradí někdo?

Koukni do nastavení engů. A taky nezapomeň v okamžiku přeskoku mít odbržděnou lokomotivní brzdu, a raději i vlakovou.

Miran napsal:
Koukni do nastavení engů. A taky nezapomeň v okamžiku přeskoku mít odbržděnou lokomotivní brzdu, a raději i vlakovou.
Vlakovou mám v jízdě a lokomotivní odbržděnou.Problém je,že nevím co v engu hledat. :roll:

poison napsal:
Narazil jsem na problém s řadou 754.Pokud se chci připojit k této loko a následně na ni přelézt tak se mi za žádnou cenu neodbrzdí a nelze se s ní rozject nebo lze,ale násilím.Poradí někdo?
Napiš řadu, co to je (pokud je z BP) Kdyby tam byla chyba, tak bych ji musel opravit. Všechny 754 z BP jsou klonovány z jednoho engu, tak by měly buď všechny fungovat nebo všechny blbnout

poison napsal:
Pošli mi ten eng na mail,zřejmě máš špatně nastavené brzdy,ono je tolik varinat engů a ne všechny jsou naprosto v pořádku.

Je to 754.058 dle TBP.Ale zřejmě to budou dělat všichni.Už u aktivity na Luhačkách jsem na tohle narazil.

Takže jsem v rychlosti kouknul na nastavení těch 754 a krom toho že hodnoty jsou dost mimo a některé jsou prohozené mezi sebou. Jinak to odbrždění je extrémně pomalé - takže je nutné vydržet.

Problém je po testech s upraveným engem "snad" odstraněn.Díky Petru Novákovi mohu pokračovat v aktivitě.Hezkej Štědrej večer všem. :wink:

Pro všechny aktivitáře, kteří používají ve svch aktivitách consisty 451/452. Pánové prosím vás o zrušení zadních vozů 451/452 s označeném *_int v consistech a jejich nahrazením vozidly bez interního (zadního) pohledu. V době MSTS Bin jde o přežitek a tyto vozy nejsou dále podporovány. A pokud již vytváříte svoje consisty, tak tyto vozy nepoužívejte. A myslím, že by se v době Binu 1.6 mělo upustit od použití Servisu4 a k zastavení u peronu použít WP.

S tím WP pro zastavení např. uprostřed peronu bych potřeboval poradit. Začal jsem s tvořením Os 4764 z Letovic do Třebové. V Letovicích má před mým odjezdem přijet Os od Brna (pantec). WP pro panťák mám nadefinovaný ješte před mým vozem, aby mi nepřejel cestující. Konec trasy panťáku je kousek za WP, ale při zkoužce mi vždy projede celý peron a zastaví až u odjezdového naávěstidla. Mám BIN 1.6223 (ten nejnovější) a po týdnu zkoumání opravdu nevím, kde je chyba. Prosím o pomoc. Díky

Panťák musí mít dostatečně dlouhou dráhu potřebnou pro bezpečné zastavení. Zkus mu trasu trochu prodloužit a uvidíš, mohlo by to pomoci. A další věc: pokud mu dáš zastavení u nástupiště prostřednictvím časového bodu, pak už mu nezašrtávej zastavení v Letovicích v okně editace servisu.

Kank napsal:
Panťák musí mít dostatečně dlouhou dráhu potřebnou pro bezpečné zastavení. Zkus mu trasu trochu prodloužit a uvidíš, mohlo by to pomoci. A další věc: pokud mu dáš zastavení u nástupiště prostřednictvím časového bodu, pak už mu nezašrtávej zastavení v Letovicích v okně editace servisu.

Já jsem to tady psal již několikrát. WP obecně má "zábrzdnou vzdálenost" t.j. ani servis2 ani žádné vozidlo nezastaví "na fleku". Vzdálenost od SP do WP je potřeba vyzkoušet, jinak jej vozidlo projede a zmizí. Jinak pro WP u servisu2 platí obecně pro Bin 1.6 následující pravidlo: Výkon servisu nastavit cca 75 a výchozí a konečnou rychlost cca 50. Tohle způsobí, že servis do WP dorazí rychle a tam se zastaví a vyčkává nastavenou dobu a potom se zase rychle rozjede a zmizí. Má to výhodu v tom že z celkové doby přítomnosti servisu na trase je největší část právě čekání na WP a dobře se nastavují časy. Jinak pro AI vlaky a zastavování u nástupiště platí to samé, jen trasu před WP dávejte dostatečně dlouhou, aby se ten AI vlak objevil ještě před dohledností hráče.

klimi napsal:
Nevíte jak nastavim maximální rychlost trafficu na 80 km/h??
Otevři si Consist, který chceš mít v Trafficu a v něm je hned zkraje toto:
Train (
TrainCfg ( Bob_Test_Lv
Serial ( 1 )
MaxVelocity ( 33.33333 1.00000 )

První hodnota v řádku MaxVelocity je maximální rychlost daného vlaku v m/s, takže tam doplníš hodnotu pro 80km/hod a pak daný consist použiješ v Trafficu.

Miran napsal:
A myslím, že by se v době Binu 1.6 mělo upustit od použití Servisu4 a k zastavení u peronu použít WP.
Já bych jej nerušil.Už to zde kdysi někdo psal,že servis4 používá pro soupravy traffic vlaků jako odstavených vozů ve stanicích.Pokud použiju servis4 můžu mít vizuelně dvě soupravy ve stanici a přitom je to jeden traffic vlak.

poison napsal:
Miran napsal:
A myslím, že by se v době Binu 1.6 mělo upustit od použití Servisu4 a k zastavení u peronu použít WP.
Já bych jej nerušil.Už to zde kdysi někdo psal,že servis4 používá pro soupravy traffic vlaků jako odstavených vozů ve stanicích.Pokud použiju servis4 můžu mít vizuelně dvě soupravy ve stanici a přitom je to jeden traffic vlak.
Já jsem hledal servis 4,ale nenašel jsem ho.Kde je v jakých lokomotivách(servis 1a2 byli u dieslu)?

Ahojte,

Mám problém s hraním aktivít. Hneď, ako zapíska píšťalka na odchod zo začiatočnej stanice - začnem zvyšovať výkon - a pošle ma to k Billovy ( som v kabíne ). Skúšal som teda externý pohľad, normálne som sa rozbehol - idem sa prepať do kabíny a zas ma pošle k Billovy. Mám MSTS BIN 1.6.122319. Robí mi to každá ( ! ) aktivita, Explore route nie. Pritom cab mám upravneý na BIN, neviem, kde je chyba... Nestretli ste sa niekto s tým?

poison napsal:
Miran napsal:

Já jsem taky neříkal nic o zrušení Servisu4, já jsem říkal o jeho nepoužívání pro zastavování uprostřed nástupiště. Jako prostředek k optickému oddělení odstavených vozů jej beru, možná by stálo za to jej vymodelovat ne jako kostičku která má 12 polys ale spíše jen jako trojúhelníkovou placku která má 1 polygon. To se týká i ostatních servisů.

Zdravim. Pri tvorbe aktivitiy som narazil na nasledujucu vec a nie som si isty ci je to sposobene binom, alebo mi blbne MSTS.

Ak sa nemylim, tak doteraz to bolo tak, ze ked som si zadal v AE pocet cestujucich napriklad 4, tak v aktivite mali cestujuci nastupovat zhruba 16 sekund, teda jeden cestujuci = 4 sekundy. teraz som si ale vsimol, ze ak zadam pocet cestujucich naprikald 10, tak aj cestujuci v aktivite nastupuju 10 sekund, teda 1 cestujuci = 1 sekunda. Moze mi este niekto potvrdit, ze sa s takymto niecim stretol??? Dakujem

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře