Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ivan.ps napsal:
Zdravim. Pri tvorbe aktivitiy som narazil na nasledujucu vec a nie som si isty ci je to sposobene binom, alebo mi blbne MSTS.

Ak sa nemylim, tak doteraz to bolo tak, ze ked som si zadal v AE pocet cestujucich napriklad 4, tak v aktivite mali cestujuci nastupovat zhruba 16 sekund, teda jeden cestujuci = 4 sekundy. teraz som si ale vsimol, ze ak zadam pocet cestujucich naprikald 10, tak aj cestujuci v aktivite nastupuju 10 sekund, teda 1 cestujuci = 1 sekunda. Moze mi este niekto potvrdit, ze sa s takymto niecim stretol??? Dakujem
Počet cestujících se rozdělí na počet vozidel, do kterých mohou nastupovat. Tady by to možná chtělo udělat nějaké změny. Některé vozy mají definován počet a jiné ne. Navrhoval bych změnit u všech vozů kapacitu na (0)1cestujícího a přenést přepočet na lokomotivu (do každé přidat definici hodně - 1000kaštanů), myslím, že by se to pak chovalo všude stejně. Třeba jsem napsal blbost, třeba námět.
Tohle má vysledované Ppoollll, jaké jsou vazby mezi vozidly s různě nastavenými kapacitami.

bob57_cz napsal:
Navrhoval bych změnit u všech vozů kapacitu na (0)1cestujícího a přenést přepočet na lokomotivu (do každé přidat definici hodně - 1000kaštanů), myslím, že by se to pak chovalo všude stejně. Třeba jsem napsal blbost, třeba námět.

A ja zase navrhujem aby to zostalo u vozňov - tam to aj patrí. Pretože keby to bolo v lokomotíve tak loko raz ťahá napr. 3 vozne a inokedy 12 vozňov. A to potom budem prepisovať eng lokomotívy?
Dôležité je, že keď už je to v definícii wagu aby to bolo aj funkčné (položka PassengerCapacity ( xx )). Potom sa to bude správať aj korektne.

Kebarko napsal:
A ja zase navrhujem aby to zostalo u vozňov - tam to aj patrí. Pretože keby to bolo v lokomotíve tak loko raz ťahá napr. 3 vozne a inokedy 12 vozňov. A to potom budem prepisovať eng lokomotívy?
Dôležité je, že keď už je to v definícii wagu aby to bolo aj funkčné (položka PassengerCapacity ( xx )). Potom sa to bude správať aj korektne.
Naopak, kapacita 1000 je tak veliká, že pojme všechny lidi a bude vždy stejná, čas se bude řídit jen počtem cestujících na peronu v aktivitě, kteří polezou jak husy za sebou. Pokud budu mít ve wag jen 1, tak víc jich tam nevleze a všichni polezou na mašinu. Pokud mám na peronu 1000 lidí a k dispozici 10 vozů s kapacitou 100, tak čas se zkrátí v poměru kapacit. Pokud po cestě 5 vozů odpojím, budou se mi od té chvíle počítat i časy pro 5 vozů a tudíž pro stejný pobyt musím definovat jiný počet cestujících. Pokud, ale nechám všechny lidi lézt jen do mašiny, tak je jedno, jesli je za mašinou 5 či 20 vozů a čas bude stejný.
Takhle chápu problematiku časování já. Třeba to chápu špatně.
Rád si to nechám Ppoollllem vyložit a poučit se. Ještě mne napadlo, že vlastně nevím, jestli MSTS počítá s nějakou fixní hmotností cestujících.

Kebarko napsal:

Pěkná blbost. Vysvětli mi, jak chceš postavit jízdní řád když úkol začíná samotnou lokomotivou odstavenou někde v depu. Uvědomuješ si, že AE by pak v případě neosobní lokomotivy (bez definice pro přepravu cestujících) ti vůbec nedovolil sestavit jízdní řád?

To co napsal bob57_cz je zhruba současné chování MSTS při cestujících. Ten počet je trochu mimo - zcela by to rozhodilo (přesněji výrazně zkrátilo ná/výstup cestujících) čekání na odbavení cestujících. To už bych raději zůstal u těch 120 co používám u lokomotiv. Tam ty počty a časy pak již nejsou o nesmyslně velkých číslech.

Ivan.ps napsal:
Ak sa nemylim, tak doteraz to bolo tak, ze ked som si zadal v AE pocet cestujucich napriklad 4, tak v aktivite mali cestujuci nastupovat zhruba 16 sekund, teda jeden cestujuci = 4 sekundy.

Mýlíš. Čas odbavení cestujících v daném okamžiku určuje celá souprava a její celkový počet kapacity cestujících. Takže pro různé soupravy je to různé.

Tvorba con souborů nákl.vlaků

Měl bych takový skromný postřeh pro tvůrce aktivit.
V poslední době jsem se v aktivitách setkal s tím,že tvůrci aktivit si moc nedělají hlavu s řazením vlaků.
Vím a je mi jasné,že fantazii se meze nekladou a příkladem toho byl kdysi nekorunovaný král v tomto oboru Zdeněk ITT,který dokázal složit rychlík z restauračních vozů :D (nic ve zlém),ale zpět k věci.

Už jsem to tady jednou psal a tak znovu.

Vozy pro přepravu automobilů řady Laaes jsou dvoudílné.Správné sestavení v con souboru je
LaaesA1 cd_Laaes ložený automobily
LaaesA2 cd_Laaes ložený automobily

LaaesC1 cd_Laaes prázdný
LaaesC2 cd_Laaes prázdný

LaaesB1 cd_Laaes prázdný+skopené horní plošiny
LaaesB2 cd_Laaes prázdný+skopené horní plošiny
U této varianty připadá použití pouze jako LC nebo stojící.Nejsem odborník,ale mám takový pocit,že jízda se sklopenými plošinami není dovolena.

Vozy řady Hirrs jsou taktéž dvoudílné,ale model je jen jeden a tak je nutné druhý díl "flipnout".Tento vůz nemůže být řazen bez "protikusu".Na jedné straně nemá nárazníky.

A nakonec ještě poslední poznámka.V některých consistech se v běžných Pn vlacích objevují řazeny vozu s vojenskou technikou což je také mimo realitu.Podle předpisů těžko mezi "rajkami" budou řazeny vozy řady Samms s tanky Bundeswehru......

Re: Tvorba con souborů nákl.vlaků

T napsal:
Měl bych takový skromný postřeh pro tvůrce aktivit.
V poslední době jsem se v aktivitách setkal s tím,že tvůrci aktivit si moc nedělají hlavu s řazením vlaků.
Vím a je mi jasné,že fantazii se meze nekladou a příkladem toho byl kdysi nekorunovaný král v tomto oboru Zdeněk ITT,který dokázal složit rychlík z restauračních vozů :D (nic ve zlém),ale zpět k věci.

Už jsem to tady jednou psal a tak znovu.

Vozy pro přepravu automobilů řady Laaes jsou dvoudílné.Správné sestavení v con souboru je
LaaesA1 cd_Laaes ložený automobily
LaaesA2 cd_Laaes ložený automobily

LaaesC1 cd_Laaes prázdný
LaaesC2 cd_Laaes prázdný

LaaesB1 cd_Laaes prázdný+skopené horní plošiny
LaaesB2 cd_Laaes prázdný+skopené horní plošiny
U této varianty připadá použití pouze jako LC nebo stojící.Nejsem odborník,ale mám takový pocit,že jízda se sklopenými plošinami není dovolena.

Vozy řady Hirrs jsou taktéž dvoudílné,ale model je jen jeden a tak je nutné druhý díl "flipnout".Tento vůz nemůže být řazen bez "protikusu".Na jedné straně nemá nárazníky.

A nakonec ještě poslední poznámka.V některých consistech se v běžných Pn vlacích objevují řazeny vozu s vojenskou technikou což je také mimo realitu.Podle předpisů těžko mezi "rajkami" budou řazeny vozy řady Samms s tanky Bundeswehru......
Co to jsou Rajky???

T napsal:

Neviem ako v ČR, ale v SR je preprava vojenskej techniky (vrátane doprovodných osobných vozňov) v rámci "normálneho" Pn, t.j. aj s inou záťažou (vojenská záťaž dokonca obvykle býva radená uprostred) pomerne bežná.

JOHNZ napsal:
Neviem ako v ČR, ale v SR je preprava vojenskej techniky (vrátane doprovodných osobných vozňov) v rámci "normálneho" Pn, t.j. aj s inou záťažou (vojenská záťaž dokonca obvykle býva radená uprostred) pomerne bežná.

Ono zřejmě nebude technika jako technika.Pokud se na obyčejnén Pn vlaku objeví tři Tatrovky 815 armády ČR/SR to asi předpisy nejspíše povolují a nebude na tom nic divného.Nejsem si však jistý jak to je s tanky,bvp a podobným bojovým "materiálem".To jsem u nás viděl jen v rámci samostatných přeprav.I na našem území tedy v ČR se objevují sem tam ucelené vlaky s bojovou technikou jiných států viz.přesuny na cvičení v Doupovských horách.Vždy však jde o vlaky ucelené a většinou mimořádně zavedené.

T napsal:
JOHNZ napsal:

Ono zřejmě nebude technika jako technika.Pokud se na obyčejnén Pn vlaku objeví tři Tatrovky 815 armády ČR/SR to asi předpisy nejspíše povolují a nebude na tom nic divného.Nejsem si však jistý jak to je s tanky,bvp a podobným bojovým "materiálem".To jsem u nás viděl jen v rámci samostatných přeprav.I na našem území tedy v ČR se objevují sem tam ucelené vlaky s bojovou technikou jiných států viz.přesuny na cvičení v Doupovských horách.Vždy však jde o vlaky ucelené a většinou mimořádně zavedené.
V Doupovských horách na trati 140 jsme to kdysi docela sledoval.Pamatuji na tragickou nehodu,kdy se vojenský PN(ještě vezený 751 :) ) srazil s jiným Pn.Bylo to u zrekonstruovaného mostu u Stráže nad Ohří.

klimi napsal:
V Doupovských horách na trati 140 jsme to kdysi docela sledoval.Pamatuji na tragickou nehodu,kdy se vojenský PN(ještě vezený 751 :) ) srazil s jiným Pn.Bylo to u zrekonstruovaného mostu u Stráže nad Ohří.
Byl to tenkrát Americký vojenský transport a musel jet po nesprávné koleji ,jenže mladá paní výpravčí zapoměla na náklad co jel proti. Měla použít "generální stop" ,ale nepovedlo se jí to.

Matýsek napsal:
klimi napsal:
Byl to tenkrát Americký vojenský transport a musel jet po nesprávné koleji ,jenže mladá paní výpravčí zapoměla na náklad co jel proti. Měla použít "generální stop" ,ale nepovedlo se jí to.
Jo jo.Musel jet proti,protože by se na starou část mostu nevešel.

klimi napsal:

Tady si dovolím opravit Klimiho informaci.Vojenský transport jel tehdy pod číslem Pn 67717 a byl tažen brejlovcem 750.386.Protijedoucím vlakem (jedoucím po stejné koleji) byla raketa Rn 44182 tažená 749.234 ve které bohužel tragicky zahynul strojvedoucí p.Kindermann.Oba stroje skončili ve šrotu.

Zdravím. Tak som sa zase trochu hrabal v AE a mal by som dve otázočky na tvorcov aktivít.

1. Predstavme si situáciu, že prídem vlakom hráča do stanice, po nástupe cestujúcich odpojím loko a idem k druhej loko na ktoru preleziem.
Následne odpojím pôvodnú lokomoívu a chcem sa pripojiť späť k súprave vozňov s ktorými som prišiel do stanice.

Otázka znie: Dá sa nejak dosiahnuť to, aby sa mi po pripojení týchto vozňov, s ktorými som prišiel, objavila hláška?

Ide o to, že tu (ak sa nemýlim) neviem použiť úlohu pripojiť vozy, pretože v nastavení takejto úlohy si treba vybrať vozne, ktoré budem pripájať. A vybrať sa dajú iba vozne, ktoré sú v aktivite ako LC. Ale súprava hráča nie je LC a tak tu neviem použiť túto úlohu, ale môžem iba jednoducho pripojiť vozne bez použitia úlohy (opravte ma, ak sa mýlim) a bez použitia úlohy sa mi hláška nezobrazí.

2. Dá sa nejak dosahnuť to aby sa mi napríklad po prejdení úlohy závislej na mieste aktivovala udalosť, ktorá mi po určitom čase zobrazí hlášku???

PS. Dúfam že som sa nevyjadril veľmi nezrotumiteľne ale jednoduchšie som to napísať nevedel :lol: ... Dakujem!!!

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Tak som sa zase trochu hrabal v AE a mal by som dve otázočky na tvorcov aktivít.

1. Predstavme si situáciu, že prídem vlakom hráča do stanice, po nástupe cestujúcich odpojím loko a idem k druhej loko na ktoru preleziem.
Následne odpojím pôvodnú lokomoívu a chcem sa pripojiť späť k súprave vozňov s ktorými som prišiel do stanice.

Otázka znie: Dá sa nejak dosiahnuť to, aby sa mi po pripojení týchto vozňov, s ktorými som prišiel, objavila hláška?

Ide o to, že tu (ak sa nemýlim) neviem použiť úlohu pripojiť vozy, pretože v nastavení takejto úlohy si treba vybrať vozne, ktoré budem pripájať. A vybrať sa dajú iba vozne, ktoré sú v aktivite ako LC. Ale súprava hráča nie je LC a tak tu neviem použiť túto úlohu, ale môžem iba jednoducho pripojiť vozne bez použitia úlohy (opravte ma, ak sa mýlim) a bez použitia úlohy sa mi hláška nezobrazí.

2. Dá sa nejak dosahnuť to aby sa mi napríklad po prejdení úlohy závislej na mieste aktivovala udalosť, ktorá mi po určitom čase zobrazí hlášku???

PS. Dúfam že som sa nevyjadril veľmi nezrotumiteľne ale jednoduchšie som to napísať nevedel :lol: ... Dakujem!!!
Ahoj,

1-dáš tam úlohu závislou na místě, ale s aktivací 0, kde si zvolíš "Zobrazit hlášku. Odpojíš vozy, odjedeš k jiné loko, kde po cestě dáš další úlohu závislou na místě a zadáš "Zvýšit aktivační bod o 1" a z výběru vybereš ten bod s aktivací 0. A je to. Jen nesmíš zapomenout zaškrtnout políčko "povinné zastavení". Tím se ti ta hláška zobrazí až po zastavení.
2-dtto ale úloha závislá na čase
milo

Dakujem pekne. Doteraz som velmi nerozumel tym uloham o zvyseni a znizeni aktivacnej urovne v aktivite, ale vcera som si este raz precital navod na tvorbu aktivit a konecne som to pochopil. A uz mam aj odskusane to, co si mi napisal, takze vsetko je OK. Prisiel som na to, ze to nie je vobec tazke, iba to treba vsetko dobre premysliet. Este raz dakujem...

PS: Podla mna je velmi velka skoda ze sa neda dosiahnut to aby sa mi az po prejdeni udalosti zobrazil traffic. Teda aby bol traffic zavisli nie na case, ale na pozicii vlaku hraca. Tym by aktivity tvorili lahsie a kratsie a nemohlo by sa stat, ze traffic zmizne pred ocami, alebo sa objavi neskoro...

poradi mi prosim niekto, kde je chyba, ked pri tvorbe aktivity sa mi neprehodi vyhybka do zadanej polohy? presnejsie ked posun vykonam iba s lokomotivou, teda prejdem cez danu vyhybku, za nou zastavim, otocim sa, vyhybka sa prestavi a ja cez nu prejdem na pozadovanu kolaj. ked ale vykonam posun lokomotiva+6vagonov cez tu istu vyhybku, mozem ist akokolvek daleko za vyhybku, ostane v povodnej polohe a teda zacuvam na tu kolaj, z ktorej som prisiel.

ramelow napsal:
poradi mi prosim niekto, kde je chyba, ked pri tvorbe aktivity sa mi neprehodi vyhybka do zadanej polohy? presnejsie ked posun vykonam iba s lokomotivou, teda prejdem cez danu vyhybku, za nou zastavim, otocim sa, vyhybka sa prestavi a ja cez nu prejdem na pozadovanu kolaj. ked ale vykonam posun lokomotiva+6vagonov cez tu istu vyhybku, mozem ist akokolvek daleko za vyhybku, ostane v povodnej polohe a teda zacuvam na tu kolaj, z ktorej som prisiel.

RP (otočný bod trati) podle mne musí být tak daleko od výhybky, aby se mezi něj a výhybku vešla celá souprava, čili v okamžiku vybavení RP musí být výhybka volná.

ramelow: Vzdialenosť otočného bodu od výhybky musí byť väčšia ako dĺžka posunového dielu (v tomto prípade loko+6 vozňov). Potom ti bez problémov výhybku prehodí.

Ivan.ps napsal:

Ide o to, že tu (ak sa nemýlim) neviem použiť úlohu pripojiť vozy, pretože v nastavení takejto úlohy si treba vybrať vozne, ktoré budem pripájať. A vybrať sa dajú iba vozne, ktoré sú v aktivite ako LC. Ale súprava hráča nie je LC a tak tu neviem použiť túto úlohu..... Dakujem!!!
Miloslav Vlček napsal:
1-dáš tam úlohu závislou na místě, ale s aktivací 0, kde si zvolíš "Zobrazit hlášku. Odpojíš vozy, odjedeš k jiné loko, kde po cestě dáš další úlohu závislou na místě a zadáš "Zvýšit aktivační bod o 1" a z výběru vybereš ten bod s aktivací 0. A je to. Jen nesmíš zapomenout zaškrtnout políčko "povinné zastavení". Tím se ti ta hláška zobrazí až po zastavení.
....

Sice správná konstrukce ale s jednou velkou chybou. Pokud hráč zastaví dříve než se připojí, což je dost časté když brzdí z vyšší rychlosti na hodně pomalou, tak si tu hlášku vybere ještě v době, kdy není připojen. Jak chceš ošetřit toto?

A jinak obecně lze definovat připojování vozidel jako úlohu jen u LC. Je to dáno zápisem v act souboru kde je totiž uložena přesná poloha těchto připojovaných vozidel. A na centimetr přesně nikdo nezastaví.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře