Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ppoollll napsal:
Sice správná konstrukce ale s jednou velkou chybou. Pokud hráč zastaví dříve než se připojí, což je dost časté když brzdí z vyšší rychlosti na hodně pomalou, tak si tu hlášku vybere ještě v době, kdy není připojen. Jak chceš ošetřit toto?

Tak toto aj mna napadlo ako prve ked som si precital ten prispevok, ale to uz podla mna treba brat aj s tym rizikom, lebo inak sa to asi ošetrit neda...

chlapi, dakujem vam za pomoc. sice musim teraz celu aktivitu prerobit, ale uz aspon viem v com bol problem. naozaj velmi dakujem.

1. Jak to udělat, aby při začátku aktivity byl na elektrické lokomotivě stažený pantograf?
2. Na začátku nastavím traffic, který má stát ve stanici a odjet až po dvěch minutách, ale odjede hned při spuštění aktivity. Jak to udělat, aby tam ty dvě minuty počkal?

LuděkD napsal:
Na začátku nastavím traffic, který má stát ve stanici a odjet až po dvěch minutách, ale odjede hned při spuštění aktivity. Jak to udělat, aby tam ty dvě minuty počkal?
Použij vyčkávací bod nebo,pokud stojí traffic u peronu a je to osobní vlak nastav na peronu více cestujících tak,aby ti tam čekal tak dlouho jak potřebuješ.

LuděkD napsal:
1. Jak to udělat, aby při začátku aktivity byl na elektrické lokomotivě stažený pantograf?

Nastavuje se to v engu lokomotivy, Položka PantographToggle1 ( 0 1 1 ), třetí číslice v závorce (0 = dole, 1= nahoře). Pozor platí to pro všechna použití této loko.

Miran napsal:
Pozor platí to pro všechna použití této loko.
Která všechna použití? Traffic přijede se zdviženým sběračem. Stejně tak lokomotiva hráče při startu aktivity v jízdě (pokud to ještě někdo používá)
Horší je to u zvuků - v současnosti všechno předělávám na výchozí polohu staženo. Musí to být nastaveno stejně s eng souborem

Ještě bych měl otázku na servisy. Četl jsem návod od Ppoolllla, ale když dám servis_2, tak jak ho potom přiřadím konkrétnímu vlaku?

LuděkD napsal:
Ještě bych měl otázku na servisy. Četl jsem návod od Ppoolllla, ale když dám servis_2, tak jak ho potom přiřadím konkrétnímu vlaku?
Servis 2 se nastavuje jako samostatná souprava např.:Přijedeš s vlakem do stanice,a aby na návěstidle byla červená musíš servis vypustit za návěstidlem.On vlastně pojede,ale nebude vidět a jakmile dojede na konec své trasy,budeš mít zelenou

Naposled editoval moderátor:
Ppoollll napsal:
Ivan.ps napsal:
Otázka znie: Dá sa nejak dosiahnuť to, aby sa mi po pripojení týchto vozňov, s ktorými som prišiel, objavila hláška?

Ide o to, že tu (ak sa nemýlim) neviem použiť úlohu pripojiť vozy, pretože v nastavení takejto úlohy si treba vybrať vozne, ktoré budem pripájať. A vybrať sa dajú iba vozne, ktoré sú v aktivite ako LC. Ale súprava hráča nie je LC a tak tu neviem použiť túto úlohu..... Dakujem!!!
Miloslav Vlček napsal:
1-dáš tam úlohu závislou na místě, ale s aktivací 0, kde si zvolíš "Zobrazit hlášku. Odpojíš vozy, odjedeš k jiné loko, kde po cestě dáš další úlohu závislou na místě a zadáš "Zvýšit aktivační bod o 1" a z výběru vybereš ten bod s aktivací 0. A je to. Jen nesmíš zapomenout zaškrtnout políčko "povinné zastavení". Tím se ti ta hláška zobrazí až po zastavení.
....

Sice správná konstrukce ale s jednou velkou chybou. Pokud hráč zastaví dříve než se připojí, což je dost časté když brzdí z vyšší rychlosti na hodně pomalou, tak si tu hlášku vybere ještě v době, kdy není připojen. Jak chceš ošetřit toto?

A jinak obecně lze definovat připojování vozidel jako úlohu jen u LC. Je to dáno zápisem v act souboru kde je totiž uložena přesná poloha těchto připojovaných vozidel. A na centimetr přesně nikdo nezastaví.

Myslím, že by to šlo ošetřit přesným zastavením při příjezdu vlaku do stanice s minimálním dosahem "1m" se spuštěním nějaké hlášky o provedení posunu a na tento bod nadefinovat kružnici toho nulového bodu s tím povinným zastavením samozřejmě od zadu. Pokud by se nespustila ta první hláška, šlo by aktivitu následně ukončit pro nepřesné zastavení, ale je nutno si s těmi body vyhrát.
milo

Miloslav Vlček napsal:
Myslím, že by to šlo ošetřit přesným zastavením při příjezdu vlaku do stanice s minimálním dosahem "1m" se spuštěním nějaké hlášky o provedení posunu a na tento bod nadefinovat kružnici toho nulového bodu s tím povinným zastavením samozřejmě od zadu. Pokud by se nespustila ta první hláška, šlo by aktivitu následně ukončit pro nepřesné zastavení, ale je nutno si s těmi body vyhrát.
milo

Sice hezká teorie ale za praktickým uplatněním to pokulhává Zkus si to zastavení na 1 m udělat a pak se do toho trefuj. To je problém pro příliš velký počet uživatelů.
A i v tom metru stále zůstává problém s dřívějším zastavením, takže to zase tak moc daný problém neřeší. Spýše ho to komplikuje. A to jak z pohledu tvůrce aktivity tak i z pohledu hráče.

Ahojte, mám takový problém. Nastavil jsem servis2. Čekal jsem ve stanici, než přijede vlak a jakmile se blížil, tak jel, jel a naráz zastavil. Já jsem měl červenou a traffic se zastavil těsně před výhybou a dál vůbec nejel. Co dělám špatně, ví někdo? Musí se umístit do definované tratě pro servis2 vyčkávací bod? A proč?

LuděkD napsal:
Ahojte, mám takový problém. Nastavil jsem servis2. Čekal jsem ve stanici, než přijede vlak a jakmile se blížil, tak jel, jel a naráz zastavil. Já jsem měl červenou a traffic se zastavil těsně před výhybou a dál vůbec nejel. Co dělám špatně, ví někdo? Musí se umístit do definované tratě pro servis2 vyčkávací bod? A proč?

Chápu to tak, že máš namysli křižování na jednokolejce?
Problém je v tom, že protijedoucímu vlaku se správně nepostaví výhybka. Proto před ní zastaví. Zkus ten protijedoucí vlak pustit dříve se sníženým výkonem.
Já pro křižování na jednokolejce servisy nepoužívám. Mohl by ti pomoci tenhle malý návod:

http://www.pool-magic.net/msts/navod.htm

i když ne všude to jde takto aplikovat.

Proč se mi neaktivuje záchranná brzda při překročení 10 km/h v aktivitě? Mám MSTS Bin 1.7, ale šlo mi to. Teď to naráz nejde.

LuděkD napsal:
Proč se mi neaktivuje záchranná brzda při překročení 10 km/h v aktivitě? Mám MSTS Bin 1.7, ale šlo mi to. Teď to naráz nejde.
Dělají to všechny loko nebo loko z balíku update od Zbyňka nebo od ZSR ? Zaznamenal jsem různá chování monitorů. Např. dojde ke stržení záchranky při překročení proudu !!!

bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Dělají to všechny loko nebo loko z balíku update od Zbyňka nebo od ZSR ? Zaznamenal jsem různá chování monitorů. Např. dojde ke stržení záchranky při překročení proudu !!!
Tak po update trainsetu dám za všechny monitory ruce do ohně. U všech lokomotiv jsem je tenkrát vyměnil dle dohod s Ppoollllem a tudíž se chovají všechny stejně, jen rychlosti jsem osobně přepočítal právě na rozdíl těch 5km/h a za správnost také dávám ruce do ohně.
Ano, vyrušil jsem nadproudy u 350, ale ruku na srdce, jedu z Olomouce 160 a najednou zjistím, že už jsem v Července, kde je 120. Já mám na tachometru 155. Že mi to vyplo trakci, v tomto případě mi není nic platné.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Tak po update trainsetu dám za všechny monitory ruce do ohně. U všech lokomotiv jsem je tenkrát vyměnil dle dohod s Ppoollllem a tudíž se chovají všechny stejně, jen rychlosti jsem osobně přepočítal právě na rozdíl těch 5km/h a za správnost také dávám ruce do ohně.
Ano, vyrušil jsem nadproudy u 350, ale ruku na srdce, jedu z Olomouce 160 a najednou zjistím, že už jsem v Července, kde je 120. Já mám na tachometru 155. Že mi to vyplo trakci, v tomto případě mi není nic platné
Stáhnul jsem si update lokomotivy z balíku od Zbyňka Šemory (konkrétně lokomotivu 242), tvořil jsem aktivitu, ale poprvé mi to záchrannou brzdu hodilo a pak už ne.

Nějak jsem to nepochopil. Ten nadproud zrušen není, akorát dělá, co mu nepřísluší. Nadproud má vypnout trakci a nespouštět rychlobrzdu

Pánové nezlobte se, že Vám lezu do zasvěcené debaty, ale já mám jeden malý dotaz ohledně aktivity. Stavím aktivitu pro trať Luhačovice - jde o Os 4303, který vyjíždí z Uherského Hradiště v 07:45 hod a jen jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte od kterého nástupiště z UH vyjíždí. Jak jsem si z oběhů zjistil jedná se o soupravu která v 7:11 hod přijede jako Os 2238 z Kunovic. Já ve svý aktivitě mám odjezd z koleje nejblíže staniční budověm, ale ta asi nebude ta pravá ořechová neb na návěstidlu se mi rozvítí pouze posunovací znak (bílá).
Jestli někdo ví z kterého nástupiště ten vlak odjíždí, tak ať dá prosím vědět. Díky.

Blackwolf napsal:
Pánové nezlobte se, že Vám lezu do zasvěcené debaty, ale já mám jeden malý dotaz ohledně aktivity. Stavím aktivitu pro trať Luhačovice - jde o Os 4303, který vyjíždí z Uherského Hradiště v 07:45 hod a jen jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte od kterého nástupiště z UH vyjíždí. Jak jsem si z oběhů zjistil jedná se o soupravu která v 7:11 hod přijede jako Os 2238 z Kunovic. Já ve svý aktivitě mám odjezd z koleje nejblíže staniční budověm, ale ta asi nebude ta pravá ořechová neb na návěstidlu se mi rozvítí pouze posunovací znak (bílá).
Jestli někdo ví z kterého nástupiště ten vlak odjíždí, tak ať dá prosím vědět. Díky.
Z té krajní (2. kolej) určitě ne. To je kolej manipulační. Vzhledem k tomu, že přes stanici v době pobytu/obratu tohoto vlaku jedou i jiné vlaky, odhaduji kolej první (2. od staniční budovy).

K tomuto obecně, už jsem to tady kdysi psal:
- Pokud jedu jako vlak, vjíždím/odjíždím na/z dopravních kolejí (toto v editoru nepoznáš, ten i seřaďovací návěstidla ukazuje jako hlavní)
- Mám-li vlak (ať už vlastní či traffic) s přepravou cestujících a tento ve stanici s úrovňovými nástupišti křižuje/je předjížděn apod. s jiným vlakem, musím dbát na bezpečnost cestujích. V praxi to znamená, že vlak, který přijede jako první, by měl přijet na kolej bližší k výpravní budově. V případě, že se zde setkává s jiným osobním vlakem, musím zachovat volné přechody pro cestující z druhého vlaku. Říká se tomu buď brat vlaky "do sebe" (první popř. oba chytím na praporek lokomotivami k sobě) nebo "za sebe" (první vlak potáhne až na konec peronu a druhý vjede za něj a překrývají se jen zadními vozy popř. vůbec). U varianty "do sebe" mohu i první vlak vzít na vzdálenější kolej a chytit na praporek oba - to třeba tehdy, pokud první vlak má dřívější odjezd než druhý.

Obecně mi vstávají vlasy hrůzou, když v aktivitě s osobním zastavím ve stanici a po bližší koleji mi prohuláká vlak..... Chudáci lidi. Detailně rozpytváno je to v D2.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře