Blackwolf
Posunovač
Bob napsal:Z té krajní (2. kolej) určitě ne. To je kolej manipulační. Vzhledem k tomu, že přes stanici v době pobytu/obratu tohoto vlaku jedou i jiné vlaky, odhaduji kolej první (2. od staniční budovy).Blackwolf napsal:Pánové nezlobte se, že Vám lezu do zasvěcené debaty, ale já mám jeden malý dotaz ohledně aktivity. Stavím aktivitu pro trať Luhačovice - jde o Os 4303, který vyjíždí z Uherského Hradiště v 07:45 hod a jen jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte od kterého nástupiště z UH vyjíždí. Jak jsem si z oběhů zjistil jedná se o soupravu která v 7:11 hod přijede jako Os 2238 z Kunovic. Já ve svý aktivitě mám odjezd z koleje nejblíže staniční budověm, ale ta asi nebude ta pravá ořechová neb na návěstidlu se mi rozvítí pouze posunovací znak (bílá).
Jestli někdo ví z kterého nástupiště ten vlak odjíždí, tak ať dá prosím vědět. Díky.
K tomuto obecně, už jsem to tady kdysi psal:
- Pokud jedu jako vlak, vjíždím/odjíždím na/z dopravních kolejí (toto v editoru nepoznáš, ten i seřaďovací návěstidla ukazuje jako hlavní)
- Mám-li vlak (ať už vlastní či traffic) s přepravou cestujících a tento ve stanici s úrovňovými nástupišti křižuje/je předjížděn apod. s jiným vlakem, musím dbát na bezpečnost cestujích. V praxi to znamená, že vlak, který přijede jako první, by měl přijet na kolej bližší k výpravní budově. V případě, že se zde setkává s jiným osobním vlakem, musím zachovat volné přechody pro cestující z druhého vlaku. Říká se tomu buď brat vlaky "do sebe" (první popř. oba chytím na praporek lokomotivami k sobě) nebo "za sebe" (první vlak potáhne až na konec peronu a druhý vjede za něj a překrývají se jen zadními vozy popř. vůbec). U varianty "do sebe" mohu i první vlak vzít na vzdálenější kolej a chytit na praporek oba - to třeba tehdy, pokud první vlak má dřívější odjezd než druhý.
Obecně mi vstávají vlasy hrůzou, když v aktivitě s osobním zastavím ve stanici a po bližší koleji mi prohuláká vlak..... Chudáci lidi. Detailně rozpytváno je to v D2.
O tom křižování vím, to už jsem tady někde četl, ale přesto dík. Já mám v aktivitě udělané dvě křižování s osobákama a to v Kunovicích tam je to přesně dle případu "do sebe" se zanecháním volného přechodu na druhé nástupiště a v Uherském Brodě a tam to mám "za sebe", neboť ten vlak který přijel dřív také dřív (o půl min) odjíždí. V UH to pravděpodobně předělám na tu 1. kolej.
Díky.