Rakaňe 182 (by Mulder)

pekné páči sa mi to. tiež by som vám chcel ukázať svoj skin ale za pana neviem prisť na to ako vložiť obrázok do príspevku. poradí niekto? vlastné stránky zatiaľ nemám.[/list]

Možno to klen vyzerá tak trochu blbo podľa nasvietenia v S-vieweri.Ale inak je to takmer presná replika z foto-materiálu.Snažil som sa a musel som sa veľmi :!: vyhrať s farbami na rôznych detailoch :!: aby to vyšlo tak ako to momentálne vyzerá.Niekto tu už na fóre podobnú farbu nazval "Hráškovo zelená"....tak som teda vytvoril "hráškovo zelenú" rakaňu :D

Kebarko napsal:
A prečo si nepoužil priamo originálnu fototextúru?

teraz sa budeš asi diviť, ale použil.nakoľko som však mal niektoré foto s rôznymi odtieňmi ( osvetlenie a pod ) musel som vybrať takú fototextúru, ktorej farba sa na fotkách vyskytovala najčastejšie. A výsledok je zrejmý...

Při focení se mi stává to samé. Mám tutéž fotku v několika odstínech proto je nafotím několikrát. Máš tak větší šanci zachytit správný odstín a z nich si pak vybrat aniž by si je musel dodatečně upravovat ikdyž tomu se většinou stejně nevyhneš. Zkus třeba zabrouzdat sem http://eso.ts-web.info/ a porovnat textury pro lepší představivost s jinými fotkami.

Možno sa s tým ešte trochu pohrám ak budem mať čas,ale ja osobne som ako s farbou tak aj celkovo so skinom spokojný.
teraz však trochu niečo iné.Pre tých, ktorý majú záujem,sa môžu kunúť na stránku ktorú som spustil spoločne s Lubošom.Stačí kliknúť na ikonu WWW dolu pod mojim príspevkom .Nie je to nič svetoborné,nakoľko som zástancom jednoduchjosti a prehľadnsoti.Nie všetko je zatiaľ na stránkach funkčné, ale dá sa z nich už sťahovať tých pár vecí,ktoré sa už von vypustili a pozrieť sa dá aj na to, čo sa v blízkej dobe chystá.

Naposled editoval moderátor:
To Mulder, Luboš: Je to dobré že sa počet MSTS činných rozrastá, len tak ďalej ľudia, nech sa darí.

To Mulder: pekná robotka.Určite si ju stiahnem keď ti to Johnz povolí vydať.(dúfam, že hej:) ). Ale daj si pozor na oko. Monitor nie je na operované oko zrovna najlepší liek. Radšej byť chvílu na msts scéne neaktívny ,ako potom pre chvílku aktivity v msts byť zbytok života na jedno oko slepí.. Držím ti palce k ďalšej výbornej činnosti v msts.

Povolenie dostal, je to už len na ňom, kedy to tam šľahne ... presunul som to, lebo to malo od burzy srašne ďaleko ...

Za povolenie ti veľmi pekne ďakujem a poslušne hlásim, že na našej stránke už môžete skin bezpoblémov sťahovať :P .Tak len do toho...

dalsi skin

ja pripravujem niečo také
http://pegaspages.ic.cz/183038.JPG
ešte treba dotiahnuť nejaké drobnosti ale hrubá práca je už za mnou. nemal som dostatok fotodokumentácie takže skin neodpovedá celkom realite. no šup na kritiku...

No a ak sa nenahneváte ja som zase začal riešiť zssk_182-063 /ex OKD-modro-žltá/, ale ešte je to "surové".Sem-tam mi už z route editoru preskakuje, tak to riešim takto.

takže takto. svoju 038čku som zmenil na ŽSR. neviem či vyzerala takto aj v skutočnosti no zapojil som trochu fantázie a vzniklo toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pegaspages.ic.cz/zsr183.JPG
odkaz v mojom predchádzajúcom príspevku je už nefunkčný.

pegas napsal:
môžete sťahovať ŽSR 183 038-9
http://pegaspages.ic.cz/zsr_183038.zip
pripomienky k skinu píšte sem...
Vypadá to pěkně, akorát je škoda, že nejsou použity "standardy".
Adresář s loko se jmenuje ZSR 183038 ( s mezerou ), vnitřní soubory nelze přesunout do společné složky se všemi 183 bez dodatečných přepisů jmen, takže je odsouzena k umístění jen a pouze ve vlastní složce a to je asi škoda při všeobecné snaze o zpřehlednění trainsetu.
Vlastní loko.ace nemá, tak není důvod, aby byla separována.
Není to ale proti ničemu. Právo autora.

Přidávám skromný dotaz:
V budníku pro velkou žárovku má 2 halogeny jako Peršing.
Ta mašinka má takto rekonstruovaný reflektor ?

najprv sa archív naozaj volal ZSR 183038.zip. ale ešte včera som ho opravil na zsr_183038.zip. malo by to tak byť. kedy si to sťahoval? ja neviem aké štandardy sa používajú ale ja mam skoro všetky mašiny robené takto, každá má svoj priečinok a tak není problém ju potom odstrániť. ale v prípade väčšieho zájmu som ochotný toto opraviť.

pegas napsal:
najprv sa archív naozaj volal ZSR 183038.zip. ale ešte včera som ho opravil na zsr_183038.zip. malo by to tak byť. kedy si to sťahoval? ja neviem aké štandardy sa používajú ale ja mam skoro všetky mašiny robené takto, každá má svoj priečinok a tak není problém ju potom odstrániť. ale v prípade väčšieho zájmu som ochotný toto opraviť.
Já jsem to stahoval teď a je tam pořád ZSR 183038.

pegas napsal:

No já bych se v tom takhle určitě nevyznal. Pokud budu mít určitou řadu v jedné složce, jak potam poznám, které loko vlastně textury patří? Kdyžtak mi to vysvětli, jak to děláš. Standart - pokud nemá někdo značeno jinak, je myšleno značení trinsetu BP, t.j. textury označit jako loko atd. Výsledkem je potom jednotný systém značení alespoň v rámci českých tratí a stejné nastavení loko určité řady. V tomto případě by to znamenalo vlastně komplet překopat, včetně .s a to už každý nezvládne. Netvrdím, že to je problém, já to měl hotové včetně kontroly nastavení parametrů caa za 15 min. Ale rozhodně pokud by se měl v budoucnu model používat v trainsetu BP, bude nutno jej podle něj upravit.

Matýsek napsal:
pegas napsal:
Já jsem to stahoval teď a je tam pořád ZSR 183038.

Už to psal výše Bob, loko není značena dle trainsetu BP, proto je úplně jedno jak se rozbalí, protože by měla být v samostatné složce, jinak v tom dude chaos. archiv byl opraven, ale soubor v archivu zůstal stejný, ale to je jedno.

Back
Nahoře