Jak nainstalovat MSTS BIN?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
J

Jan Květ

Host
Prosím pora´dte mi někdo,jak se instaluje msts bin do msts.
Mně se to asi 2x náhodou povedlo,ale te´d mi to už nejde

Jan Květ napsal:
Prosím pora´dte mi někdo,jak se instaluje msts bin do msts.
Mně se to asi 2x náhodou povedlo,ale te´d mi to už nejde

1) Stáhnout si příslušnou verzi MSTS Bin
2) Přečíst si návod, jak MSTS Bin nainstalovat ( je to tam popsáno dost podrobně) a dokonce je návod ina stránkách projektu
3) Aktualizovat MSTS na verzi 1.4 - odkaz je na stránkách tohoto projektu.
4) Rozbalit MSTS Bin
5) Spustit příslušný patch a kliknout na tlačítko Patch (první zleva), najít a vybrat příslušný soubor train.exe a dát OK.

A to je vše.....mimochodem přímo ve vláknu k MSTS Bin to tam je popsáno několikrát, tak by mne zajímalo, jestli jsi to vůbec četl.....

A taky by mne zajímalo, co se dělo že se Ti to nepovedlo ani 2x a jak jsi poznal, že se Ti to nepovedlo.....

A taky by mne zajímalo, co se dělo že se Ti to nepovedlo ani 2x a jak jsi poznal, že se Ti to nepovedlo.....
Třeba nevěděl,co má od MSTS Bin očekávat a nemá kabiny pro MSTS Bin,tak potom nemůže žádný efekt vidět...

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Třeba nevěděl,co má od MSTS Bin očekávat a nemá kabiny pro MSTS Bin,tak potom nemůže žádný efekt vidět...
No jo Petře, ale to je jenom Tvoje domněnka....spíš bych to potřeboval vědět od dotyčného.....takže bych si na to rád počkal, kde byl problém a proč se mu to 2x nepovedlo....když ještě po úpravě vypadne hláška, že je to úspěšně provedeno.....

Naposled editoval moderátor:
No právě,uvidí hlášku,že byl převod proveden a v samotném MSTS nic nevidí,tak to zkusí podruhé se stejným výsledkem a jde na forum,že si neví rady...Když někdo nečte,co MSTS Bin vůbec je a co umí ???

Jan Květ napsal:
DĚKUJU
na msts bin jsem přišel teprve nedávno a vždy bojuju s nainstalováním.
Chtěl jsem si do msts natáhnout metro(B) a už byla hra v háji tak jsem ji dnes přeinstaloval.Poznal jsem to tak,že jako první jsem si nakopíroval M131 od sinusea psalo mi to FAILED TO CREATE CABVIEW.
Jen tak mimochodem,jak se to správně dělá s tím metrem?

Tady už řeš jenom problémy s MSTS Bin - dotazy na metro jsem Ti poslal do diskuse Veřejné forum.

Hláška Failed to Create Cabview může mít jedině 2 příčiny :
1) Stáhnul jsi si pouze model M131, ale nestáhnul a nenainstaloval sis cab pro tento model
2) Cab je pro MSTS Bin, ale nemáš jej patchnutý

3) Metro - metro s M131 nesouvisí - jakmile máš bordel v trainsetu, tak by Ti blbla kterákoliv trat,kde bys jel s tím modelem

Tedy k MSTS Bin :

Takže potřebuji vědět :
1) Zda jsi zkusil postup, co jsem Ti napsal
2) Zda máš nainstalován i cab na M 131
3) Pokud jsi instaloval patch na MSTS Bin, tak že se provedl poznáš tak, že na train.exe dáš pravé tlačítko myši a zvolíš vlastnosti a potřebuji verzi programu....měla by ukazovat 1.5.7.

jo jo už to funguje,ale stáhnul jsem si 854 a na stránkách 854.wz.cz je úprava engu a také tam je cab z 471 a jábych potřeboval ,abych mohl přepínat kabiny.Chtěl jsem to upravit a když se podívám do leva,tak vidím btn uvnitř.prosím poraďte někdo

Jan Květ napsal:
jo jo už to funguje,ale stáhnul jsem si 854 a na stránkách 854.wz.cz je úprava engu a také tam je cab z 471 a jábych potřeboval ,abych mohl přepínat kabiny.Chtěl jsem to upravit a když se podívám do leva,tak vidím btn uvnitř.prosím poraďte někdo
Musíš použít cab na 854 a ne na 471,to se pak nediv,že vidíš něco jiného.Ale pozor,pro 854 zatím není cab pro MSTS Bin,tak si zatím stáhni neupravený cab854 od p.Šemory.

radíš honzovi dobře,ale on má stažený eng.soubor a tam to tak je.
Ale jinak u p.Šemory cab na 854,je tam jn odkaz a jinak to je na 820.Až někdo bue mít 854,tak ať dá vědět,ale to sem moc nepatří

David Kodet napsal:
Ale jinak u p.Šemory cab na 854,je tam jn odkaz a jinak to je na 820.Až někdo bue mít 854,tak ať dá vědět,ale to sem moc nepatří
Ta 854 z těch stránek nemá vyladěný eng,tak používá jiný cab.A u p.Šemory je ten cab tak nedefinovaný,aby byl alespoň trošku animovaný,dokud se nevytvoří cab pro MSTS Bin.Každý,kdo se pohyuje déle okolo MSTS ví moc dobře,že se alespoň bez částečné editace engu neobejde,nejčastěji se přepisují cesty ke kabinám a zvukům,viz Jackovy stránky.Tam je taky vzorový eng.

No jo,ale u pana Šemory pod cab 854,zkus si to stáhnout ,je soubour 820.cvf a cab tam je z 853 027 myšlen,jako 820 a není ani trochu animovaný.

Petr Novák napsal:
Ta 854 z těch stránek nemá vyladěný eng,tak používá jiný cab.A u p.Šemory je ten cab tak nedefinovaný,aby byl alespoň trošku animovaný,dokud se nevytvoří cab pro MSTS Bin.Každý,kdo se pohyuje déle okolo MSTS ví moc dobře,že se alespoň bez částečné editace engu neobejde,nejčastěji se přepisují cesty ke kabinám a zvukům,viz Jackovy stránky.Tam je taky vzorový eng.
Ten eng ze stránek 854 vyladěný není. Jsou tam pouze odstavce z engu 471. 854 nemá EDB, atd.
Na mých stránkách zatím nic kolem 854 není. Začátkem srpna tam dám zvuky i se vzorovým engem.

David Kodet napsal:
Ohledně 854, jestli něco mám v BP, tak je to muzeum, protože tato vozba zatím nebyla třeba, ale současně 854 začíná být aktuální s tratí 030.

Právě BIN má podmínku, že když se instaluje, nesmí být nainstalována žádná verze, jen MSTS musí být v novějším tvaru, viz MSTS update a viz povídání na stránkách BIN.
Jinak obecně 1.7 nebrat. Jinak si člověk zadělá na obrovské problémy a například nebudou svítit všechna návěstidla nebo budou jinak jezdit servisní vozidla a aktivity nebudou hratelné, podobně jako nebudou hratelné některé šibovací aktivity ve verzi 1.8. Pro většinu aktivit je doporučená verze 1.70819, která se instaluje i s tratí BP. Tuto verzi používala většina aktivitářů. Pokud někdo přešel na verzi 1.8, musí si upravit ladění vozidel, aby nezasahovala rychlobrzda při překročení rychlosti, protože TM pod F4 pak často ukazuje nesmyslné a nulové rychlosti. 1.8 byly jen pracovní verze, ale jsou vhodnější zase pro parní lokomotivy, údajně se tam lépe točí kola.
Jenomže některé lokomotivy jsou laděné i na tento BIN (proto je vhodné, aby každý ladič si odjezdil nějaké aktivity, aby viděl, co to pak vyvádí). Pak když s takovou mašinkou pojedete ve verzi 1.70819, tak budou moc rychle foukat kompresory. Proto je nutné hrát aktivitu v takovém BIN, ve kterém byla vytvořena. Pomaleji pumpující kompresor pak nemusí dovolit včas odbrzdit a pak aktivita nejde jet včas.
Bohužel ty pomaleji pumpující kompresory mi připadají mnohem reálnější. Když si vzpomenu kolik minut jsem musel pumpovat pomocným kompresorkem pro sběrače, než v jímkách byly 3 bary. A než bylo 8 to byl další nekonečný čas, pak se otevřela brzda a opět než se to dofoukalo, za ten čas jsem si uvařil a vypil kafe snědl snídani.:D

Zbyňku normálně by měl kompresor nabouchat 10 barů max. za 15 minut. Pokud to trvá déle, tak se jedná o poruchový stav. Hlavně některý 854ky jsou na to sv*ně. Traktor má obšem tu výhodu: Fouká pomalu -> přidám na otáčkách. V Msts nenasimulovatelné. Proto je třeba udělat určitej kompromis. Ale to už odbočuju..

Dobrý večer,
mám na starém PC již celkem starší MsTS Bin. Nevím ani, co to je za verzi. Každopádně mi nejdou zdvihnout přední sběrače, rozsvítit kabina a u kabin mi to píše failed to match cab view string rpm. Mám tedy odinstalovat MSTSBin Screens and Widgets? Mám na něm rozestavěnou trať a nedovedu si představit, co bych dělal, kdyby pak nejela. Už mi to celé začíná zlobit. Nechce mi to spusti elektrifikované tratě, nefungují některá tlačítka v tvrobě aktivit a při zvětšení náhledu trati MsTS padne. Mám navíc vlastní lightglow, průhledné panely Track Monitoru, jiné textové popisky a kdo ví co. Může se mi s tím vším něco stát, když Bin odinstaluju a nainstaluju současnou stabilní verzi? Také nastavení MsTS, stíny, grafika, zvuky, apod? Nikdy jsem tento problém nemusel řešit. Ale s postupem času je tento bin zastaralý a nefungují mi pod ním zvuky, tratě a modely. Jezdím na novém PC s novým Binem i stejným nastavením. Na starém PC stavím tratě pod svým nastavením, které mám minimálně pět let a jsem na něj již zvyklý.

Děkuji za pomoc, Tom.

Toto dobou Ti asi nikdo neporadí. Všichni chlastají nebo starší jako já se například právě probudili u televize :D
Ale jak neztratit drahocenná data MSTS právě řeší mé video na You Tube. Sice nic nového, ale mnozí to ani po letech nevědí. :D
Přeji do nového roku hodně zdraví a štěstí.

Back
Nahoře